בורגול עם אפונה, גזר ותירס

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (2 הצבעות, ממוצע: 5.00 מתוך 5)
Loading...
בורגול עם אפונה, גזר ותירס

בשבועות האחרונים אני כמעט ולא נמצאת בבית. רצה מפגישה לפגישה, מאירוע לאירוע וממחשב אחד לשני.

מצד אחד זה נחמד ומספק ומצד שני – אין לי זמן לבשל. שזה בעייתי כי למרות שאני אוהבת אוכל של מסעדות, אני בעיקר אוהבת אוכל של בית.

אז השבוע, באחד הערבים, כשחזרתי ממש מאוחר וידעתי שיש לי בדיוק חצי שעה גג של עירנות, החלטתי להכין משהו ממש מהיר שיהיה במקרר. כזה שאפשר לאכול בערב בטמפרטורת החדר או כמנה חמה בצהריים לצד סלט.

כמה זמן לקח להכין? בערך דקה. לא כולל 20 דקות שבהן זה התבשל על הגז ואני בינתיים עברתי לפיג'מה.

למטה בהערות כתבתי לכם שלל תחליפים ושדרוגים, בכל זאת השתמשתי כאן בקופסת שימורים ויש אופציות טריות יותר, אבל באמת שגם האופציה הזאת טעימה ומשביעה. ובעיקר סופר קלה ומהירה להכנה.

ובכלל, הבורגול הזה, שמתרכך מאוד בבישול, מזכיר את האורז המוקפץ הסיני עם האפונה והגזר כך שילדים בטוח יאהבו אותו.

בורגול עם אפונה, גזר ותירס

מצרכים:
1 כף שמן זית
1 כוס בורגול גס/עבה (אפשר רגיל או מלא)
2 כוסות מים רותחים
1/2 כפית מלח (ואפשר גם קצת יותר, תטעמו)
1 כפית אבקת מרק בצל – לא חובה אבל מוסיף
1 קופסת שימורים אפונה וגזר
1/2 קופסת שימורים גרגירי תירס

אופן הכנה:
– בסיר רחב ושטוח מחממים שמן זית ומוסיפים את הבורגול. מטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך דקה.
– מוסיפים מים רותחים, אפונה וגזר מסוננים ותירס ללא נוזלים ומתבלים במלח ואבקת מרק בצל. אם רוצים, אפשר להוסיף בשלב הזה 1/2 כפית כורכום ו-1/2 כפית פפריקה מתוקה.
– סוגרים את המכסה של הסיר ומבשלים על אש נמוכה עד שהבורגול רך רך. זה לוקח בערך 20 דקות.

לוקח באמת דקה להכין | בורגול עם אפונה, גזר ותירס
לוקח באמת דקה להכין | בורגול עם אפונה, גזר ותירס

הערות ושדרוגים
– במקום אפונה וגזר מקופסת שימורים מטגנים בשמן, לפני הוספת הבורגול, 2 גזרים טריים חתוכים לקוביות. כשהגזרים מתרככים מוסיפים כוס אפונה עדינה קפואה ואת הבורגול וממשיכים כמו במתכון.
– תיבול נוסף שאפשר להוסיף – 1/2 כפית כורכום, 1/2 כפית בהרט, 1/2 כפית פפריקה מתוקה או חריפה. אפשר אחד מהתבלינים ואפשר את כולם.
– ניתן לפזר בסיום הבישול 1/2 כוס צנוברים קלויים או שקדים פרוסים קלויים.
– אם רוצים להוסיף טעם מעט אסיאתי, מזלפים מעל התבשיל, אחרי הבישול, 2 כפות רוטב סויה וכפית טריאקי ומערבבים. אפשר גם 1 כף רוטב צ'ילי ו-1/4 כפית שמן שומשום.
– לעיטור ולטעם נוסף אפשר לפזר מעל 1/2 צרור עלי כוסברה או עירית קצוצה או בצל ירוק קצוץ דק.
– נשאר לכם בורגול? תכינו איתו מג'דרה בורגול ועדשים שחורות טעים בטירוף.

10 תגובות

  1. דניאל says:

    ככ מתאים לערבים הלחוצים ונשמע טעים.
    אפשר לדעתך להשתמש בגזר מגורר דק (מהמקרר בסופר)
    ואם כן, האם עדיין יצריך טיגון (מגורר דק)?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר בהחלט, רק צריך לטגן אותו 5 דקות לפני הוספת שאר המרכיבים

  2. drumkat says:

    מאת רחלי קרוט, thanks a lot for the post.Really thank you! Much obliged.cheap viagra

  3. מיכל says:

    שלום לך.
    סליחה על השאלה, שוטפים את הבורגול לפני?

    1. רחלי קרוט says:

      שאלה לגמרי במקום. לא, אין צורך לשטוף 🙂

  4. יפית says:

    אמאלהההה אכלתי את הסיר לבדדדדדד
    עליתי קילו חחחח
    טעיםםםםםםם

  5. דבי says:

    היי, אפשר להוסיף במקום משימורים משקית קפואה? ואם כן אז יש צורך בבישול קודם?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר לגמרי, אותו תהליך עבודה. הקפוא גם ככה כבר מבושל ורק צריך חימום

  6. דנה says:

    היי רחלי, נראה המם! אפשר עם קינואה?
    אם כן, איך עובדים איתה?

    תודב!

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט אפשר. על כל כוס קינואה כוס וחצי מים רותחים. בדיוק כמו אורז.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend