בורקס גבינות של אמא שלי

Posted on
בורקס גבינות

אם נדמה לכם שאני טובה בקיצורים במטבח, חכו שתכירו את אמא שלי. עזבו שהיא יכולה להכין את האוכל הכי טעים ביקום תוך חצי שעה גג, וגם לא ישארו לה כלים בכיור, היא גם יודעת לאלתר ארוחות משניים וחצי מצרכים שיש בבית.

המתכון הזה, שקצת מביך לקרוא לו מתכון כי הוא בעיקר רעיון שמכינים בדקה, הוא הדבר שהכי חיכיתי לו בימי שבת בבוקר כשגרתי אצל ההורים – מגש מלא בבורקס עם גבינות שנשארו במקרר. כל פעם היה לו טעם קצת אחר וכל פעם התווספו אליו סלטים אחרים בצד, אבל תמיד תמיד היה משהו מאוד מרגיע בארוחת הבוקר השקטה הזאת במרפסת כשכל אחד התעורר בזמן שלו ועם עין אחת סגורה ניגש לתבנית של הבורקס.

שימו לב שאפשר לגוון עם סוגי הגבינות, תלוי מה יש לכם במקרר, הנוסחה היחידה (וגם היא, איך לומר, לא כזאת נוסחתית) היא לנסות ולשלב כמה טעמים וכמה מרקמים ולא לשכוח לשים גבינה צהובה מגורדת כי היא זאת שמחזיקה את כל המילוי וגם מוסיפה טעם כמובן.

ואל תשכחו לבשל בינתיים ביצים, לגרד עגבניות ולחתוך סלט. הכי השילוש הקדוש.

ורגע, הכי חשוב – כשאתם סוגרים את הבצק כדי שהמילוי לא יברח, זה בסדר אם תשכחו מדי פעם חור קטן דרכו יצאו גבינות החוצה וימצאו את דרכן לתבנית האפייה. אני מבטיחה לא לגלות לאף אחד שעשיתם את זה בכוונה. שם הגבינות יקבלו צריבה טעימה בטירוף. זה גם הבונוס הכי גדול למי שהכין 🙂

בורקס גבינות של אמא

מצרכים:
3/4 חבילה בצק עלים חתוך לריבועים, מופשר על פי הוראות היצרן
200 גרם גבינה לבנה קשה ומלוחה – למשל: בולגרית, פטה עיזים, פטה כבשים, חמד
1/2 מיכל קוטג’ או גבינה לבנה או ריקוטה
3/4 כוס גבינה צהובה, מגורדת דק (גלבוע, קצ’קבל, מוצרלה, פרמזן)
1 ביצה
פלפל שחור

לציפוי:
ביצה
שומשום
תרסיס שמן

אופן הכנה:
– מערבבים את כל הגבינות בקערה ומוסיפים את הביצה והפלפל השחור. מערבבים היטב.
– מניחים מהמילוי על המשולש התחתון של כל ריבועי בצק, להזהר לא להגיע לדפנות אחרת הבצק לא יסגר, וסוגרים לצורת משולש. מהדקים את השוליים עם מזלג.
– מניחים בתבנית עם נייר אפייה משומן עם תרסיס שמן. אני אוהבת להניח אותם די צמודים אחד לשני כדי שהם קצת ידבקו ואז השוליים ישארו רכים בגלל ההצמדות לבורקס האחרים והחלק העליון ישאר זהוב ופציח.
– מברישים את הבצק בביצה ומפזרים שומשום.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד הזהבה.

בורקס גבינות
בשקט בשקט כל אחד ממלא לו צלחת עם בורקס, ירקות וביצה קשה

הערות ושדרוגים

– הבורקס הזה מושלם להכנה עם ילדים ב-5 דקות. ואפשר גם לגוון עם תוספות שהם אוהבים.
– אם הבלילה של המילוי יוצאת דלילה מדי אפשר להוסיף כף קמח. מאוד תלוי איזה גבינות שמתם וכמה נוזלים יש בהן.
– גוונו עם מילויים: תרד קצוץ דק (אין צורך לבשל קודם), עגבניות מיובשות קצוצות, זיתים קצוצים דק, תירס, כפית פסטו שמערבבים עם הגבינות.
– ואיך יודעים שזה מוכן? מציצים בחלק התחתון ורואים שהוא זהוב.

22 תגובות

  1. רחל says:

    נראה לך שילך טוב עם עלה דק של בצק שמרים? אני לא אוהבת לקנות בצקים מוכנים ולהכין בצק עלים ביתי לוקח המון זמן וכמעט בלתי אפשרי להכין בקיץ במקום החם שאני גרה בו..

    1. רותם says:

      היי, נראה מדליק. אכין היום בערב. לא הבנתי רק איפה שמים את המילוי?….

      1. דניה says:

        התשובה בגוף השאלה

  2. ענת says:

    יש בצק עלים מופשר שכבר חתוך לקוביות?

  3. דפנה says:

    יש לי בדיוק בצק פילו במקפיא, יש מצב להחליף בינו לבין בצק העלים? אולי אופן הקיפוח יהיה אחר?
    תודה!

    1. יעל says:

      היי האם אפשר להחליף את הבולגרית בצפתית ?

  4. הילה says:

    טעים ביותר. השתמשתי בבצק פילו. תודה על מתכון קל וטעים!

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה! שמחה ממש שאהבת.

  5. רוני says:

    כמה זמן בתנור?
    הלוואי ותעשי ווידיאו

    1. רחלי קרוט says:

      מבטיחה לצלם את אמא מכינה 🙂 ועד שזה זהוב, בערך 20-30 דקות.

  6. יוחאי says:

    מתכון מדהים רחלי, אני ילד והצלחתי להכין, פשוט קשה לתאר

    1. רחלי קרוט says:

      תודה גדולה! ממש שמחה לשמוע

  7. אורטל says:

    כמה יחידות זה יוצא?

  8. ניראל says:

    היי מה נשמע אני רוצה לדעת כמה זה חצי מיכל גבינה לבנה?

  9. בוריקיטס במילוי גבינות פלוס רעיונות לשדרוגים – קרוטית – Krutit says:

    […] לסיים את תפקידן, אני רצה להכין איתן לחמניות גבינה, בורקס גבינה או בוריקיטס. 3 מאפים שהופכים חצי גבינה לבנה או קצת […]

  10. ליה says:

    כמה בורקסים יוצאים?

  11. מעיין says:

    הי רחלי
    האם אפשר להבריש בחלב במקום ביצה?

  12. לי says:

    היי רחלי. הכנתי ויצא מצויין!!!! אבל נשאר לי כמעט חצי מהמילוי. אולי יש לך רעיון מה ניתן לעשות עם זה?

  13. מוריה says:

    היי, אפשר להקפיא?

  14. מאיה says:

    היי 🙂 האם אפשר להקפיא לפני האפיה כך שיהיו בורקסים מוכנים בכל הזדמנות? אני חוששת שלהיא אחרי האפיה יפגע במרקם

  15. שירית says:

    מתכון סוף !!
    הפך להיות גם מתכון שבת שלנו.
    מכינים שוב ושוב וזה פשוט נעלם כאילו לא הכנו (-:
    המון תודה !

  16. תבל says:

    נראה מעולה!
    האם ניתן להכין את בלילת הגבינות והביצה יום לפני ולשים בקרר?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend