ביצת הפתעה עם מוס שוקולד, קצפת ושברי אוראו

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (1 הצבעות, ממוצע: 5.00 מתוך 5)
Loading...

אולי תתפלאו לשמוע, אבל את הקינוח הזה אני מכינה כשאין לי זמן ואני בכל זאת רוצה להרשים. תבניות הביצים השקופות עושות כאן את כל העבודה ולי נשאר רק להכין גנאש מוקצף (שיא הקלות), לשבור אוראו ולהקציף שמנת. למעלה אפשר לקשט בגליליות, שברי מקופלת, סוכריות שוקולד ואפילו עדשים צבעוניות – בקיצור, כיד הדמיון הטובה שלכם.

הדבר היחיד שלוקח כאן זמן זה להמתין שהגאנש (שוקולד ושמנת מומסים ביחד) יתייצב במקרר. זה לוקח בערך שעתיים אבל היי, בזמן הזה אפשר לעשות כל כך הרבה דברים 🙂

ואיפה קונים את התבניות האלה? כמעט בכל חנות חד פעמי. הפעם קניתי בחנות בשוק הכרמל אבל אפשר למצוא בפעמית סטור, פאן סיטי ועוד חנויות שמוכרות חד פעמי. זה עולה 15 ש"ח למארז של 10 ביצים שקופות ואפשר לשטוף את זה ולהשתמש שוב.

ביצי הפתעה עם מוס שוקולד, קצפת ושברי אוראו

מצרכים ל-15 ביצים:
150 גרם שוקולד מריר (או חצי מריר חצי חלב)
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
12 עוגיות אוראו או כל עוגיות אחרות שאוהבים
2 כפות אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית או תוכן של מקל וניל אחד

אופן הכנה:
– בקערה קטנה מניחים את השוקולד, שבור לקוביות ומוסיפים 150 מ"ל שמנת מתוקה. ממיסים במיקרו, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. מעבירים למקרר עד להתייצבות – שעתיים לפחות או עד שרוצים להכין את המוס (אפשר לשמור במקרר עד 3 ימים).
– מעבירים את הגאנש שמתייצב לקערת מיקסר עם וו הקצפה ומוסיפים 150 מ"ל שמנת מתוקה (זה אומר שהשתמשנו עד עכשיו ב-300 מ"ל ונשאר לנו עוד 200). מקציפים על מהירות בינונית עד שנוצר קרם יציב.
– קוצצים את עוגיות האוראו גס יחסית ומחלקים בין תחתיות הביצים. מזלפים מעל מוס שוקולד עד לגובה תחתית הביצה ומעבירים למקרר.
– מקציפים את יתרת השמנת המתוקה (200 מ"ל) ביחד עם אבקת סוכר ותמצית וניל עד שנוצרת קצפת יציבה. מזלפים מעל המוס ומחליטים איך רוצים לקשט. סוגרים ושומרים במקרר עד להגשה.

מוס שוקולד וקצפת
לא להאמין כמה קל להכין וכמה יפה זה יוצא

הערות ושדרוגים
– כשהביצים מוכנות הן נשמרות במקרר בין 3-4 ימים.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף לקערה עם השוקולד והשמנת שנכנסים להמסה במיקרו גם גרידת תפוז או כפית ליקר שאוהבים.
– למראה מיוחד מניחים מעל הקצפת חצי תות או פטל או אוכמניות.

1 תגובות

  1. יונית says:

    היי, המתכון הזה יהיה טוב גם פרווה? ואם כן, איך כדאי להכין אותו?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend