ביצי הפתעה טריקולד עם הר קצפת

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (1 הצבעות, ממוצע: 5.00 מתוך 5)
Loading...
ביצי הפתעה טריקולד

לפני יומיים פרסמתי כאן את המתכון לפנקייק שוקולד ברוטב שוקולד שעלה במדור שלי בזמנים מודרניים והבטחתי שאפרסם גם את המתכון השני שכיכב באותו מדור – ביצי הפתעה טריקולד שהן הדבר הכי חמוד, יפה, טעים וקוצר מחמאות שיש.

את הביצים עצמן, שעשויות מפלסטיק מבריק, אפשר למצוא ברוב חנויות החד פעמי כמו מקס סטוק, פעמית סטור וכדומה והן עולות באזור 13-15 ש"ח לחבילה של 10 ביצים שאפשר לשטוף אחרי השימוש 🙂

מחכה לשמוע ולראות איך יצא לכם ומאחלת לכם שבוע מקסים וקצת יותר קריר.

ביצי הפתעה טריקולד עם הר קצפת

מצרכים ל-20 ביצי הפתעה:
80 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
100 גרם שוקולד חלב, שבור לקוביות
100 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
45 גרם חמאה
3 מיכלים (750 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
2 כפות אבקת סוכר

לקצפת וניל:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
1 כפית תמצית וניל איכותית (עדיף משחה אם יש לכם)
2 כפות אבקת סוכר

אופן הכנה:
– מוס שוקולד: מניחים ב-3 קערות את השוקולד, בכל קערה שוקולד אחר, ומוסיפים לכל קערה 15 גרם (כף גדושה) חמאה.
– בסיר קטן מרתיחים 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה ושופכים 1/3 מכמות השמנת לכל קערה. מערבבים היטב עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק וחלק.
– מכסים את הקערות בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות. אפשר גם למשך הלילה.
– בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים את יתרת השמנת (500 מ"ל) ביחד עם אבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
– מחלקים את הקצפת ל-3 ומוסיפים לכל קערת שוקולד. מקפלים בעדינות עד לקבלת מוס שוקולד רך.
– מזלפים לכל תחתית ביצת הפתעה מהמוס הלבן, עד 1/3 גובה, ומעבירים למקפיא לכמה דקות. השלב הזה גורם למוס הלבן להתייצב מהר כך שהמוס שתשימו מעל לא יתערבב ביחד אלא ישאר מעל ויווצרו לכם שכבות יפות.
– מזלפים מעל מוס שוקולד חלב, מעבירים למקפיא ולאחר כמה דקות מזלפים מוס שוקולד מריר עד לגובה תחתית הביצים.
– קצפת וניל: בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת ביחד עם אבקת סוכר ותמצית וניל עד לקבלת קצפת יציבה.
– מזלפים גבעת קצפת על שכבות השוקולד, סוגרים במכסה הביצים ומעבירים למקרר.

ביצי הפתעה טריקולד
הקינוח שתמיד קוצר מחמאות | ביצי הפתעה טריקולד

הערות ושדרוגים
– אם השתמשתם בשוקולד מריר עם אחוזי קקאו גבוהים המוס יצא לכם יותר יציב משאר השוקולדים, במקרה הזה מומלץ להוסיף עוד 30 מ"ל שמנת מתוקה בשלב הקיפול עם הקצפת.
– אל תתפתו לשים 100 גרם שוקולד מריר במקום 80. לשוקולד מריר אחוזי קקאו גבוהים יותר ולכן המוס יוצא יציב מדי ביחס לשאר השוקולדים. זאת הסיבה מדוע מפחיתים מעט מהשוקולד כדי לעדן את המרקם.
– שלב ההקפאה כאן חשוב מאוד על מנת ליצור שכבות יפות, אל תוותרו עליו. בזמן הזה אפשר להכניס את שאר המוסים למקרר. וגם לעשות כלים.
– מחפשים עוד מתכונים לביצי הפתעה? הנה הם כאן.

זמנים מודרניים - רחלי קרוט - מדור שוקולד
ככה זה נראה בעיתון | זמנים מודרנים | 04.07.18

1 תגובות

  1. אביה says:

    היוש!
    מוסיפים את השמנת המוקצפת לכל קערת שוקולד אחרי שעתיים/לילה קירור? השוקולד לא מתקשה מדי בשביל לקפל לתוכו את הקצפת?

    תודה מראש 🙂

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend