המרת מידות

חומרים יבשים
כוס קמח/קורנפלור – 140 גרם
כף קמח/קורנפלור – 10 גרם
כוס קקאו – 110 גרם
כוס אבקת סוכר – 120 גרם
כף אבקת סוכר – 8 גרם
כפית אבקת אפייה – 3 גרם
כף אבקת אפייה/סודה לשתייה – 8 גרם
שקית אבקת אפייה/סודה לשתייה – 10 גרם
כוס קמח מלא – 120 גרם
כף קמח מלא – 8 גרם
כוס סוכר – 200 גרם
כף סוכר – 10 גרם
כפית סוכר – 5 גרם
כף מלח שטוחה – 15 גרם
כפית מלח – 5 גרם
כוס דחוסה של סוכר חום – 240 גרם
כף סוכר חום – 15 גרם
כוס פרג – 70 גרם
שקית שמרים/קוביה – 50 גרם
כף שמרים יבשים – 8 גרם
2 כפות שמרים יבשים = 50 גרם שמרים טריים
כוס אגוזים/שקדים/שיבולת שועל/קוקוס – 100 גרם
כוס אגוזים טחונים לאבקה – 85 גרם
כוס אורז/פתיתים – 200 גרם
כוס פירורי לחם – 125 גרם
שקית ג'לטין – 14 גרם
כף ג'לטין – 10 גרם
עלה ג'לטין – 4 גרם

חומרים רטובים
כוס דבש/סילאן – 340 גרם
כף דבש/סילאן – 20 גרם
כוס חמאה – 240 גרם
כף חמאה – 15 גרם
Butter stick (מקל חמאה) – 113 גרם
כוס שמן – 200 גרם
מיכל שמנת מתוקה – 250 מ"ל
גביע שמנת/יוגורט – 200 מ"ל
גבינה לבנה/קוטג' – 250 מ"ל
כוס שוקולד צ'יפס – 200 גרם

קמח תופח ביתי
כוס קמח תופח = כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפייה
ק"ג קמח תופח = ק"ג קמח רגיל + 2 שקיות אבקת אפייה

המרת שמרים
50 גרם שמרים טריים (שקית) = 2 כפות שמרים יבשים
כדי להמיר שמרים יבשים לטריים יש להכפיל את הכמות פי 3

ביצים
(קטן) – 52 גרם ומטה S
(בינוני) – 53-63 גרם M
(רגיל) – 63-73 גרם L
(גדול מאוד) – 73 גרם ומעלה  XL

מידות אוניברסאליות (כוסות וכפות מדידה)
כוס – 240 מ"ל
3/4  כוס – 180 מ"ל
2/3  כוס – 160 מ"ל
1/2 כוס – 120 מ"ל
1/3  כוס – 80 מ"ל
1/4  כוס – 60 מ"ל
כף – 15 מ"ל
כפית – 3 מ"ל

המרת טמפרטורה מפרנהייט לצלזיוס
יש לחלק ב-2 (בקירוב)
למשל: 170 מעלות צלזיוס = 340 פרנהייט

0 תגובות

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend