כדורי אנרגיה (עם קוואקר ושוקולד) ללא גלוטן – הכי טעימים וקלים להכנה

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (12 הצבעות, ממוצע: 3.42 מתוך 5)
Loading...

אז תקשיבו, נכון שאתם סומכים עלי שאם אספר לכם שמדובר באחד הקינוחים הכי טעימים, משמחים, קלים להכנה, מפחיתי יסורי מצפון וטובים לבטן – תאמינו לי?

יש!

המתכון הזה התחיל מציפור קטנה שלחשה לי שקוואקר הוציאו שיבולת שועל ללא גלוטן. כשתהיתי ביחד עם כמה חברים צליאקים לגבי העניין הם סיפרו שעד עכשיו היה בעייתי עבורם לאכול את הקוואקר כי המפעלים לא היו נקיים לגמרי משארי גלוטן. החכמתי.

אוטוטו יווצר כאן קסם
אוטוטו יווצר כאן קסם

מפה לשם, כמה ימים אחר כך, אחרי שכבר טעמתי את הקוואקר והבנתי שהוא נשאר מוצלח כמו שהיה, חברתי אליהם לשיתוף פעולה ולקחתי על עצמי אתגר – איך מכינים קינוח שהוא גם בריא, גם ללא גלוטן, גם קל מאוד להכנה וגם טעים, אבל ממש טעים. כי אם יש משהו שקשה לי איתו זה להתפשר על טעם כדי להשיג את כל היתרונות האלה.

אז לא התפשרתי והכדורים האלה הם אחד הדברים הטעימים שיצא לי (ואוטוטו גם לכם) לזלול.

ואגב, אין כאן צורך בתנור, ואם תקנו קוקוס קלוי גם לא תצטרכו מחבת, רק קערה, כף וסבלנות עד שהתערובת תתייצב קצת במקרר.

כדורי אנרגיה

כדורי אנרגיה ללא אפייה וללא גלוטן

מצרכים:
1 כוס קוואקר ללא גלוטן
1/2 כוס קוקוס קלוי או קוקוס לבן שקולים בבית במחבת (הסבר בשלבי הכנה)
1/2 כוס חמאת בוטנים טבעית או חמאת שקדים או טחינה או שילוב שלהם
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
2 כפות שמן קוקוס
4-5 כפות סילאן או מייפל
100 גרם שוקולד מריר (עדיף 70%) או חמוציות או אוכמניות מיובשות

אופן הכנה:
– אם משתמשים בקוקוס לבן, קולים אותו על מחבת חמה, ללא שמן, עד שהקוקוס מזהיב. חשוב מאוד לערבב במהלך הקלייה כדי שלא ישרף. מעבירים קערה.
קוצצים דק דק את השוקולד ומעבירים את כל המצרכים לקערה עם הקוקוס. מערבבים היטב ומעבירים למקרר לשעה. התערובת צריכה להיות מעט דביקה, אם היא לא, אפשר להוסיף עוד 1-2 כפות של טחינה/חמאת בוטנים.
– יוצרים כדורים מהתערובת, עם ידיים מעט רטובות, ומעבירים למקרר.
– למי שרוצה, אפשר לגלגל את הכדורים בקוקוס לבן כדי שיראו כמו כדורי שוקולד.

רק עוד אחד ודי. טוב נו, עוד שניים
רק עוד אחד ודי. טוב נו, עוד שניים

הערות ושדרוגים
– במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש גם בשוקולד חלב/לבן (אבל אז הקינוח לא יהיה טבעוני).
– אני השתמשתי כאן בחצי חמאת בוטנים חצי טחינה, שזה בעיני השילוב האולטימטיבי, אבל כמובן שאפשר גם רק אחת מהאופציות.
– אל תוותרו על שמן הקוקוס, הוא זה שמייצב את התערובת ומדביק אותה ביחד – התחליף לשמן קוקוס הוא חמאה (לגרסה חלבית ולא טבעונית).

44 תגובות

  1. אפרת וינגרטן says:

    מה אפשר לשים במקום קוקוס?

  2. מור says:

    האם ניתן להחליף את חמאת הבוטנים בריבת חלב אולי?

  3. אפרת says:

    הכנתי ויצא מושלם!!!! מאחסנים במקרר? כמה זמן ניתן לשמור?

    1. רחלי קרוט says:

      סליחה על התשובה הקצת מאוחרת 🙂 כן, מאחסנים במקרר. ישמר לפחות שבוע

  4. מיכל says:

    שלום לך.
    הייתי רוצה לשאול אותך:
    -האם אני צריכה להמיס את שמן הקוקוס?
    איך משתמשת בו?
    פשוט 2 כפות מהשמן המוצק?

    -למה הכוונה 1/2 כוס שוקולד מריר?

    ניסית רק עם טחינה?
    אשמח לתשובותיך

    1. רחלי קרוט says:

      שמן קוקוס, גם כשהוא מתמצק בגלל הקור, נשאר עדיין יחסית רך כך שאפשר להשתמש בו במצב הנוזלי (כשחם בחוץ) וגם במצב המוצק. בערבוב הוא יתרכך בשנייה גם ככה.

      ולגבי השוקולד, צודקת לגמרי, התכוונתי ל-100 גרן 🙂

      לא ניסיתי רק עם טחינה אבל אין סיבה שלא יעבוד. למרות שחייבת להודות שחמאת בוטנים עובדת כאן מדהים ממש.

  5. מיכל says:

    תודה לך.
    פתרת לי שתי ציפורים במכה אחת:
    גם לנטולי גלוטן, וגם לטבעונים.
    אני מסודרת באירוח, אדווח.

  6. טל says:

    אהלן!
    עוקבת אחרייך פחות מחודש וכבר עשיתי בהצלחה כמה מתכונים שלך!!!
    לגבי המתכון הזה, כמה זמן הוא נשמר? האם עובר טוב הקפאה (כמו הכדורי תמרים שלך למשל?) ואם לא הקפאה כמה זמן יחזיק ובאילו תנאים?
    כמה כדורים יוצאים?
    אני רוצה להכין לחברה שילדה וזה נשמע לי בול מתאים!!! תודה!

  7. יאנה says:

    במה אפשר להחליף את הקוקוס הקלוי? אנחנו לא אוהבים קוקוס ?

    1. רחלי קרוט says:

      יש לי תחושה שכאן תאהבו אותו 🙂 אבל אפשר בוטנים/שקדים קצוצים דק דק או שומשום

  8. מאיה says:

    היי!
    אשמח לדעת מה הכמות של הכדורים בערך שיוצאים כאן ?

  9. ענבר says:

    ואו איזה מתכון מדהים!!! יצא מושלם. אני לא אוכלת גלוטן ולקטוז והמתכון הזה בול בשבילי
    מיד רצה להכין נגלה שנייה 🙂
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע! <3

  10. רינה says:

    האם ניתן להשתמש בקוואקר רגיל ולא מהיר הכנה?
    האם יש בכלל הבדל בינהם, או שזה אותו הדבר ?

  11. אורלי גרימברג says:

    האם ממליצה גם לאפות אותם בסופו של דבר לתוצאה פריכה יותר?

    1. רחלי קרוט says:

      לא, באמת שאין צורך וספציפית כאן זה גם לא יעבוד כי השוקולד בפנים והממרח שקדים/חמאת בוטנים ימסו

  12. מירה says:

    כמה קלוריות בערך מכיל כל כדור?

  13. מיכל says:

    שלום לך.
    כתבת שוקולד או חמוציות ניסית את שניהם? ואם כן באיזו כמות כל אחד?

  14. מיכל says:

    שלום לך.
    ראשית הכדורים טעימים.
    -האם הקוקוס הלבן הכרחי?
    -הוא מורגש בטעם?
    -הכי חשוב: האם הוא הופך את העיסה ליותר נוחה לעבוד איתה?
    הערה:
    לוקח לכדורים לפחות 14 שעות להתקשות באופן סביר, כדי לאכול אותם.
    האם זה קורה גם לך?
    אחרת זה נוזלי ולא אסתטי לאכילה.
    אשמח
    לתגובתייך.

    1. רחלי קרוט says:

      בעיני הטעם שלו מאוד חשוב כי הקוקוס הקלוי מוסיף טעם מיוחד ואגוזי (אחרי הקלייה).
      וכן, הוא קריטי למרקם ואם מוותרים עליו צריך לשים מרכיב אחר (כמו אבקת שקדים למשל).

      יתכן שהבלילה הייתה רכה כי הוספת את השוקולד כשהתערובת הייתה חמה מהקוקוס הקלוי ואז הוא נמס והופך את העיסה לרכה יותר. אצלי לוקח שעתיים-שלוש כדי שהכדורים יתמצקו. נסי לצלם לי פעם הבאה את העיסה ואז יהיה לי יותר קל להבין מדוע היא נוזלית.

  15. טלטל says:

    החלפתי את השוקולד מריר בפולי קקאו אורגנים. יצא מדהים

    1. רחלי קרוט says:

      רעיון נהדר! וכיף לשמוע <3

  16. Miti says:

    מתכון היסטרייי!!!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף שאהבת! זה גם אחד המתכונים האהובים עלי <3

  17. אילנה says:

    נראה מתכון נהדר! האם אפשר לוותר על הסילאן/מייפל? מבחינת המרקם אני מתכוונת.. מבחינת הטעם ברור לי שזה יצא פחות מתוק.
    תודה 🙂

  18. אילנית says:

    הי רחלי, במה אפשר להחליף את השמן קוקוס? תודה.

    1. רחלי קרוט says:

      חמאה, אבל באמת שעדיף שמן קוקוס.
      פשוט צריך כאן מרכיב שומני שיכול להתקשות ולהתייצב בטמפרטורת החדר כדי לייצב את הכדורים האלה.

      האמת שאפשר גם שוקולד מומס, בכמות זהה.

      1. אילנית says:

        הכנתי. קודם כל מראש הכפלתי כמויות 🙂 אצלי לא אוכלים קוקוס אז המרתי את הקוקוס הטחון באבקת שקדים. הכנתי עם טחינה גולמית בלבד את שמן הקוקוס המרתי בשוקולד מריר מומס . יצא פיגוז!!! תודה רבה:)

  19. מישהי says:

    אפשר קוקוס טחון כמו שמצפים כדורי שוקולד? אין לי בעיה להתפשר מבחינת הטעם או המרקם אם זאת הבעיה

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אפשרי

  20. ורד קניות ברשת says:

    תשמעי הכנתי ויצא מדהים!
    לא האמנתי שזה יצא כל כך טוב ובריא
    אני מאוד אוהבת את הבלוג שלך
    אוהבת שהמתכונים גם בריאים אבל גם עם דברים שיש במזווה ובסופר רגיל!
    הכנתי עם שוקולד מומס ושקדים טחונים במקום כל מה שקשור לקוקוס בגלל עניין של טעם. מעולה.

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע! <3 תודה שחזרת לספר

  21. אביגיל says:

    המתכון נראה מצוין! רק הערה אחת – המתכון מתויג תחת "פסח", ולמרות שאכן אין במתכון גלוטן, הוא עדיין חמץ גמור (שיבולת שועל הוא אחד מחמשת מיני הדגן שנכללים תחת ההגדרה "חמץ").

    1. רחלי קרוט says:

      אוי, ממש תודה שאמרת לי. אסדר את זה. מודה שלא ידעתי.

  22. שיר says:

    היי
    האם ביצעת פה איזשהו שיתוף פעולה עם שר סנדה?
    היא שלחה את המתכון במייל לפני פורים, וידעתי שהוא מוכר לי מאיפשהו..
    סתם מעניין אותי לדעת כי אני בתכנית אצלה.
    אגב הכנתי לפני שלושה שבועות את הקאפקייקס הטבעוניים שלך ויצא מושלם שאין לתאר!

    תודה על הבלוג ועל המתכונים הכיפיים, תמשיכי עם העבודה הטובה 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      איזה זיהוי 🙂
      כתבתי לה מתכונים למיזם חדש שלה ואחד מהם היה מתכון לכדורים כאלה.
      ואגב, גם אני בתכנית אצלה. בדיוק סיימתי אתמול את הסדנה.

      1. שיר says:

        כן אני עוקבת אדוקה שלך. עוד לא יצא לי לראות אותך בסניף אבל כשזה יקרה אני מבטיחה להגיד שלום 😉 תמיד מחכה לפוסט חדש (בעיקר לאלה הבריאים חחח)

  23. Lee Or Efrati says:

    הכנתי את הכדורים יצא פשוט מעדן!!!!
    רק שלא השתמשתי בשיבולת שועל של קווקר אלא של חברה אחרת, והם נשארו קצת קשים הייתי רוצה שהם יהיו יותר עיסתיים אז מה את ממליצה לעשות? אולי להרטיב אותם מעט לפני?

  24. Someone says:

    אפשר להכין את זה מפציצי שיבולת שועל מלאה עבה???

  25. שני says:

    הכנתי לשבת, יצא מפנק! תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      באהבה <3 שמחה שהצליח ואהבת

  26. רותם says:

    צודקת לגמרי עם הכמות הכפולה!! יצא מעולה! אוהבת מאוד את האתר שלך ❤️

  27. גילי says:

    היי! כמה שאלות:
    -האם ניתן להשתמש בשמן קנולה?
    -האם ניתן להשתמש בקוואקר רגיל?
    -האם ניתן להשתמש בקוקוס לבן רגיל טחון? צריך לבשל אותו?
    -הכוונה לטחינה גולמית או שאני צריכה להכין אותה (עם מים ולימון)? האם יש תחליף נוסף?
    -האם ניתן לוותר על הסילאן והמייפל בכלל?
    תודה רבה!

    1. רחלי קרוט says:

      שמן קנולה – אי אפשר. צריך כאן שמן שמתקשה בקירור כמו שמן קוקוס או חמאה
      קוואקר – אפשר רגיל
      אפשר קוקוס לבן רגיל, אין צורך לבשל
      טחינה גולמית
      אפשר לגמרי לוותר על הסילאן והמייפל

      בהצלחה!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend