לזניית פסטה מהירה

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (20 הצבעות, ממוצע: 2.80 מתוך 5)
Loading...

אחד המתכונים הכי מזוהים איתי בקרב החברים שלי הוא המתכון ללזניה. כבר שנים שאני מכינה את הגרסה הזאת, שהיא הדבר הכי מקוצר וקל שיש, והיא תמיד קוצרת מלא מחמאות.

כל מה שצריך כדי להתענג עליה זה לערבב גבינות עם ביצים, להביא מהסופר רוטב עגבניות מוכן ואיכותי ולשדך את 2 אלה לפסטה. זהו. הכי פשוט.

ואפילו יש נוסחה – על כל גביע גבינה (שמנת/לבנה/קוטג'/בולגרית/פטה/ריקוטה/מסקרפונה) שאתם שמים בתערובת הגבינות, מוסיפים ביצה אחת. מומלץ להוסיף גם גבינה צהובה כי היא נמסה באפייה אבל מתייצבת בקירור ולכן שומרת על המאפה יציב ומהודק ביחד (בדיוק כמו התפקיד של הביצים כאן).

למטה גם כתבתי לכם שלל אופציות לשדרוג וכמה מילים על תחליפים.

ומילה לגבי הפסטה והרוטב – כחלק משיתוף פעולה השתמשתי כאן בפסטה של Rummo שהיא פסטה איטלקית באמת באמת מעולה בעיקר כי היא 'בשרנית' אבל עדיין מתרככת בקלות ואין בה את הקמחיות שיש לעיתים בפסטות. אגב, בזכות המרקם היציב שלה היא עובדת נהדר בתוך פשטידות ולא הופכת לגוש פסטה ?

לזניית פסטה מהירה

מצרכים:
1 חבילת פסטה לינגוויני (או ספגטי | פטוצ'יני)
1 ו-1/2 צנצנות רוטב עגבניות מוכן
1 מיכל (225 גרם) גבינת שמנת (או: מסקרפונה | ריקוטה)
1 קוטג'
1/2 כוס גבינה בולגרית (או: גבינת פטה)
1/2 מיכל שמנת לבישול (או: שמנת מתוקה)
100 גרם גבינה צהובה מגורדת דק + 50 גרם לחלק העליון (סה"כ 150 גרם)
מלח ופלפל
2 ביצים L (אפשר גם 3)

אופן הכנה:
– בסיר עם הרבה מים רותחים ומומלחים מבשלים את הפסטה עד ריכוך. מסננים.
– בינתיים, עד שהפסטה מתבשלת, מערבבים בקערה גבינת שמנת, קוטג', גבינה בולגרית מפוררת, 100 גרם גבינה צהובה מגורדת, מלח, פלפל וביצים.
– בתבנית מלבנית בגודל 20X30 (או כל תבנית פיירקס שיש לכם בבית – מקסימום תכניסו ל-2 תבניות) מניחים 1/3 מכמות הפסטה ומשתדלים להדק אותה לתחתית. אני אוהבת לשים למטה גם נייר אפייה כדי שיהיה קל לשחרר את הלזניה אחר כך.
– מעל הפסטה מניחים 1/3 מכמות הגבינות ומעל 1/3 מכמות רוטב העגבניות. מפזרים ממש מעט גבינה צהובה (לא חובה).
– חוזרים על השכבות פעם נוספת (כשמניחים את הפסטה מומלץ להדק אותה קצת) רק חשוב לסיים עם רוטב עגבניות ומעל לפזר גבינה צהובה.
– זה באמת לא קריטי אם תשנו את סדר השכבות באמצע, העיקר שתתחילו עם פסטה למטה ותסיימו עם רוטב עגבניות וגבינה צהובה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-35 דקות או עד שהחלק העליון זהוב.
– כדי שהלזניה תחתך כמו שצריך מומלץ לתת לה להצטנן קודם.

מעולה גם ביום שאחרי

הערות ושדרוגים
– אפשר לשדרג את הלזניה הזאת בכל כך הרבה דברים. למשל: להוסיף תרד חתוך דק בין השכבות, להוסיף קוביות בטטה מבושלת, פרוסות חצילים אפויים/מטוגנים ועוד ועוד.
– במקום פסטה אפשר כמובן לבנות את הלזניה מעלי לזניה, לא מבושלים, שמניחים בין שכבות הגבינה ורוטב העגבניות.
– לגרסה חסכונית יותר בקלוריות משתמשים בגבינה לבנה במקום גבינת שמנת.
– אל תתקמצנו על רוטב העגבניות הוא זה שמשאיר את הלזניה רכה ומוסיף טונות של טעם.

10 תגובות

  1. מעיין says:

    היי !
    איפה אפשר לקנות את הפסטה והרוטב בהם השתמשת ? 🙂

  2. אלינה says:

    תודה רבה על המתכון.
    מעריכה את הגילוי הנאות 🙂

  3. לימור says:

    היי רחלי,
    נראה טעיםםם!
    מה עושים אם אני לא אוהבת גבינת שמנת וגבינה בולגרית?

  4. עדנה says:

    הי רחלי,

    מרטה מעולה וממש קל!

    תוכלי לציין את המשקל של האריזת הפסטה?
    ובנוסף ,אני ממש לא אוהבת רטבים מוכנים של עגבניות,תוכלי להמליץ על רוטב עגבניות שאפשר להכין לבד (כולל הכמויות שמתאימות למתכון)?
    תודה רבה
    עדנה

    1. עדנה says:

      מרטה- נראה ?

    2. רחלי קרוט says:

      500 גרם פסטה.

      הממ לא נעים לי להגיד שכבר כמה שנים שאני משתמשת במוכנים כי הם באמת מוצלחים וכי העגבניות כאן משנות את טעמן מחמוץ למתוק כל דקה בערך 🙂 אבל מבטיחה לעלות בקרוב גם מתכון להכנה ביתית.
      בכל מקרה צריך כאן כמות של 1 ו-1/2 כוסות (גם 2 יהיה נהדר).

  5. עמית says:

    היי 🙂
    האם תוכלי לכתוב בבקשה מה הכמויות של המלח והפלפל? תמיד מסתבכת עם זה..
    תודה מראש!

  6. שירה says:

    היה ממש קל להכנה ויצא טעים – הקטנה שלי טרפה 🙂 תודה

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף. כשילדים אוהבים זה הכי משמח אותי <3

  7. ליטל says:

    גם הקטנה והבררנית באוכל שלי טרפה, כיף גדול ותודה!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend