לחם פלא או: לחם אגוזי לוז בלי לישה ובלי מיקסר

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (6 הצבעות, ממוצע: 2.83 מתוך 5)
Loading...

על הלחם הזה שמעתי מזמן, בעיקר בארה"ב, שם הוא נקרא לחם קסם. למה קסם אתם שואלים? כי לא צריך ללוש אותו בכלל על מנת לקבל לחם שמזכיר לחמי מחמצת טובים. האמת? הכי קסם.

בעצם, כל מה שצריך זה לערבב את המצרכים עם כף בקערה, להמתין בסבלנות שהבצק יפתח גלוטן, טעם, עומק ושאר עניינים חשובים, ולהכניס לתנור. בסרטון למטה תוכלו לראות בדיוק איך עושים את זה וכמה זה פשוט.

במהלך הניסיונות להכין את הלחם הזה ניסיתי להמתין פחות או יותר זמן אחרי יצירת הבצק וההבדל היה משמעותי. ככל שתמתינו יותר (עד 24 שעות) יהיה ללחם טעם עמוק יותר ובועות אוויר גדולות יותר בפנים. ככל שתמתינו פחות (מינימום 5 שעות) הלחם יצא עם בועות קטנות יותר כמו כאן בתמונה.

הפעם, גם כחלק משת"פ עם קפה עלית, וגם כי חיפשתי מרכיב נוסף שיתן לבצק עומק של טעמים, החלטתי להוסיף קפה אספרסו בטעם אגוזי לוז (מגיע בקפסולה) שמשדרג את הלחם בטעם מתקתק וניחוח פשוט מטורף של אגוזי לוז ומתאים מאוד לאגוזי הלוז הקראנצ'יים שמנקדים את הלחם.

ככה הוא נראה לפני ההתפחה
וככה הוא נראה אחרי

זה גם המקום להודות שזאת פעם ראשונה שממש שתיתי קפה. כן, בגילי המופלג אף פעם לא שתיתי קפה. אני אפילו לא יודעת להסביר למה, אבל איכשהו המשקה הזה פסח עליי. ומזל שזה הקפה הראשון ששתיתי כי הטעם המתקתק שלו, ביחד עם הניחוח של אגוזי הלוז האהובים עלי במיוחד, הפכו לחוויה מסקרנת ומוצלחת.

לכו תדעו, אולי נרקמה כאן ידידות חדשה.

לחם קפה ואגוזי לוז בלי לישה ובלי מיקסר

מצרכים:
2 כוסות קמח לבן + 1 כוס קמח שיפון/כוסמין
1 כפית שטוחה שמרים יבשים
1 כפית מלח
1 כוס מים פושרים
1 קפסולה אספרסו בטעם אגוזי לוז
1/2 כוס אגוזי לוז, קצוצים גס

אופן הכנה:
– מכינים אספרסו ארוך עם הקפסולה. מניחים בצד (נצטרך 1/2 כוס קפה).
– בקערה גדולה שמים את 2 סוגי הקמחים והשמרים. מוזגים מעל את המים.
– מניחים מעל את המלח, מומלץ לא מעל השמרים ומוזגים 1/2 כוס קפה בטעם אגוזי לוז.
– מערבבים היטב עם כף עץ רק עד שהבצק מתאחד. בערך דקה.
– מוסיפים אגוזי לוז ומערבבים עד שהאגוזים נטמעים בבצק ומפוזרים בצורה שווה בבצק. זה בסדר אם הבצק מעט גבשושי ולא אחיד. מקמחים היטב את הבצק ויוצרים כדור עם הידיים. חשוב לקמח ממש טוב כי הבצק נוטה לשחרר אדים ואז הוא יהיה דביק מדי אחרי ההתפחה.
– מניחים את הבצק בתוך תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ (אפשר של עוגה) שבתחתית ובדפנות שלה יש נייר אפייה.
– מכסים בניילון רופף או מגבת ומניחים על השיש להתפחה של 5 שעות למרקם של לחם עם בועות קטנות או למשך הלילה אם רוצים בצק עם חורים גדולים וטעמים עמוקים יותר. ובכל מקרה, ההתפחה היא על השיש בחוץ ולא במקרר.
– מפזרים שכבה עדינה של קמח על הבצק שתפח.
– מחממים תנור ל-220 מעלות ורק כשהתנור מגיע לטמפרטורה הזאת מכניסים את הלחם ואופים במשך 35 עד שהחלק העליון זהוב מאוד. מוציאים את הלחם מהתבנית ומסירים את נייר האפייה. מניחים את הלחם על תבנית תנור ואופים שוב במשך 5-10 דקות נוספות כשמצב התנור רק על חום תחתון כדי לאפשר לחלק התחתון לקבל גוון זהוב גם בתחתית.
– ממתינים עד שהלחם מצטנן ורק אז חותכים ומתענגים.

רך מבפנים וסופר קראנצ'י מבחוץ

הערות ושדרוגים
– במקום קמח לבן ושיפון אפשר להשתמש ב-3 כוסות קמח לבן או 3 כוסות קמח כוסמין.
– במקום שמרים יבשים אפשר להשתמש ב-3 כפיות שמרים טריים.
– אם הקפה שלכם רותח וטרם הצטנן, מומלץ להוסיף אותו בצד ולא על השמרים.
– ככל שזמן ההתפחה יהיה ארוך יותר ככה הלחם יצא עם טעמים עמוקים יותר ובועות גדולות יותר בפנים. רק שימו לב לקמח את הבצק היטב.
– ניתן להוסיף, בנוסף לאגוזים, גם 1/3 כוס גרעינים אחרים כמו גרעיני חמניה, גרעיני דלעת, אגוזי מלך קצוצים וכו.
– אם אתם אוהבים טעם דומיננטי של קפה בלחם (ואז הוא יתאים ממש לממרחים מתוקים כמו שוקולד למשל), אפשר להמיר 1/2 כוס מהמים ב-1/2 כוס נוספת של קפה בטעם אגוזי לוז.

  • לשתף זה כיף

35 תגובות

  1. אתי says:

    אין לי קפה בטעם אגוזי לוז. מה התחליף
    תודה מראש

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר להשתמש גם בקפסולה בטעם אחר שאת אוהבת או יש לך בבית. אם לא, אפשר להמיר ב-1/2 כוס מים חמימים או 1/2 כוס קפה נמס (מוכן כמובן)

  2. מורן says:

    אין סוכר במתכון בכלל??

    1. רחלי קרוט says:

      לא, יש מתיקות מספקת בקפה

  3. תמר says:

    נראה אש!
    תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      בשמחה רבה! כיף שאהבת

  4. אילנית says:

    הי רחלי, אפשר להשתמש רק בקמח כוסמין? יש גם בהיר וגם מלא. לא ניראה לי שצריכה להיות בעיה…

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אפשרי <3
      ואם את מכינה אשמח לשמוע איך יצא 🙂

  5. רוני says:

    היי רחלי, הכנתי את הלחם עם קמח כוסמין ויצא לי בצק דביק מאוד. לפי הסרטון צריך לצאת בצק יחסית יבש. מה לדעתך עשיתי לא נכון?

  6. מורן says:

    תודה. תהיתי בגלל השמרים….

  7. יעל says:

    הי רחלי, האם אפשר בלי קפה בכלל? אני גם לא שותה קפה ולא רוצה לקנות במיוחד בשביל כפית אחת…
    מה לשים במקום?

  8. אהובה צלניקר says:

    היי רחלי .. אני מתה על המתכונים שלך .. שאלה לגבי טמפרטורת האפייה , 220 טורבו או רגיל ?

  9. אנה says:

    יואווו מכינה מחר!!
    רק שאלה- אם אין לי מצב אפיה תחתון בלבד, איך את ממליצה לאפות ב-5-10 דקות האחרונות?

    תודה מראש!

    1. רחלי קרוט says:

      על מצב עליון ותחתון ופשוט לשים את הלחם קצת יותר למטה <3

  10. כרמל says:

    הסרטון קורע. את אדירה.

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע! תודה רבה רבה

  11. חדוה says:

    בוקר טוב רחלי,

    אני כל כך אוהבת את הבלוג שלך, עכשו לשאלתי, אין לי קפסולות, האם ניתן להכין מנס קפה רגיל או גרגרים? כלומר כפית נס קפה עם חצי כוס מים?

    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אפשר לשים נס קפה (מוכן כמו שכתבת).

  12. רונה says:

    הי רחלי. הלחם נראה גאוני!
    יש סיכוי שיעבוד גם בטעמים ניטרלים? בתור לחם רגיל? אם כן, מה אפשר לשים במקום הקפה?
    לא אוהבת את הטעם, אבל הטכניקה ממש מדליקה..
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      הקפה מאוד עדין כאן ובעיקר בא לתת עומק של טעם. אבל אם את לא אוהבת אפשר פשוט להמיר ב-1/2 כוס מים חמימים

  13. שרה says:

    את מדהימה והסרטון מקסים. אכין את הלחם בסופש?

  14. ליאתי says:

    מתכון נהדר!!!
    כבר עשיתי אותו השבוע 3 פעמים…
    עם כל מיני שינויים שהצליחו גם(גרעינים שחורים, זיתיים, ונס קפה)
    תודה לך!!!

  15. אורה says:

    הי,
    הכנתי את הלחם!
    עשיתי עם קמח לבן וכוסמין כפי שכתבת, אבל את הקפה המרתי במים נוספים והחלפתי את אגוזי הלוז בגרעיני דלעת. רציתי לנסות את הקונספט הכללי של המתכון, ושטעם הלחם ישאר ניטרלי.
    התפחתי 18 שעות בכלי פיירקס מרובע (היה לו מכסה- להתפחה) ואפיתי את הלחם בו. יצא נהדר! עם קראסט, בועות גדולות וטעם נפלא!
    אז תודה על מתכון אליפות…

    1. אורה says:

      אם תהיה כתובת מייל שלך, אוכל לשלוח תמונות.. פשוט לא מצאתי.

  16. שיר says:

    יצא מושלם!! תודה על המתכון

    1. רחלי קרוט says:

      בשמחה רבה. כיף שאהבת.

  17. חן says:

    היי רחלי,
    אפשר לאפות את הלחם בתבנית 24 או שצריך להגדיל כמויות?
    תודה רבה!!

    1. רחלי קרוט says:

      עדיף להגדיל כמויות ב-20%

      1. חן says:

        תודה רבה!! 🙂

  18. חגית says:

    מה יקרה אם אתפיח את הלחם בלי תבנית עוגה? הוא ישתטח מאוד?

    1. רחלי קרוט says:

      כן. הבצק יחסית רך אז הוא לא יעלה למעלה

  19. רותם says:

    אחרי ההצלחה המסחררת עם הלחם כוסמת, לגמרי הולכת לנסות עוד מתכונים מהאתר שלך – כמו המתכון הזה רק אחרי פסח! חחח. אשמח לדעת מאיפה התבנית העגולה?

  20. רותם says:

    היי רחלי, מאיפה התבנית?

  21. נעה says:

    היי גם במזג אוויר כזה אפשר להשאיר את הבצק לתפיחה במשך כ24 שעות בחוץ? אני רוצה להכין את הבצק בערב ולאפות למחרת אחה"צ..

    1. ויקי says:

      מצטרפת לשאלה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend