מאפינס אוכמניות ובלונדי (שוקולד לבן מקורמל)

Posted on

אני בכלל לא אוהבת שוקולד לבן מלמלתי לעצמי בעודי זוללת את השורה האחרונה של הבלונדי החדש. זה היה ניסיון (נואש) לעצור את עצמי לפני שכל החפיסה מתחסלת – זה לא ממש עזר וכמה דקות אחר כך אריזה אחת ריקה מצאה את מקומה בפח.

את 2 החפיסות האחרות (בסדר בסדר, אז לא הייתי צריכה לקנות את כל הטעמים) כבר העברתי לאח שלי. כי אם יש משהו שאני טובה בו, זה להבין כשנוצרת בעיה.

בלונדי, למי שלא מכיר, הוא שוקולד לבן מקורמל שהשיקה לפני כמה שבועות חברת עלית והוא מגיע ב-3 טעמים: קוקוס קלוי, קרמל מלוח ושקדים.

האמת שאני מחבבת את כולם (אל תגלו שבסוף טעמתי את שלושתם) אבל הקרמל המלוח הפך להיות הפייבוריט שלי לצד הקוקוס הקלוי שגם לא נשאר הרבה מאחור.

למי מכם שלא אוהב שוקולד לבן, כמוני, רק אספר שהטעם והמרקם די רחוקים מהגרסה המוכרת. כאן מדובר בשוקולד שממש מתמוסס בפה, עם ים תוספות קראנצ’יות, וטעם עדין של קרמל. לעומת השוקולד הלבן, שלרוב טעים בעיקר בתוך מאפים/עוגות ולא ככה לבד, הפעם מדובר בשוקולד שהוא לחלוטין פינוק כשלעצמו.

מאפינס אוכמניות

בקיצור, מאז שהוא הגיח לעולם, כחלק ממגמה עולמית להכניס את הטעם ה-4 של השוקולד אל המטבח שלנו (לולרונה יש טעם דומה מאוד וממכר ברמות) לא הפסקתי לחשוב עליו.

השבוע, כשמישהי מהעבודה תהתה בקול (היי נוי!) איך זה שהשוקולד עוד לא נכנס לקינוחים, הבנתי שאין מנוס ואני חייבת לקנות עוד כמה חפיסות, לקחת סיכון ולהכניס אותן שוב הביתה, ולהכין קינוח שיכלול את העונג הזה.

כך נולדו המאפינס שלפניכם והם משלבים בתוכם, פרט לשוקולד, גם אוכמניות שמאזנות את המתיקות והעושר של הבלונדי ומוסיפות לא רק עסיסיות ונקודות רכות אלא גם חמיצות טבעית וצבע מושלם.

ועזבו זה, אתם לא מבינים כמה קל להכין!

מאפינס אוכמניות מאפינס אוכמניות ובלונדי

מצרכים ל-12 מאפינס גדולים:
1 ביצה L
120 גרם (קצת פחות מ-2/3 כוס) סוכר לבן
100 מ”ל (1/2 כוס) שמן – קנולה/סויה/חמניות/זרעי ענבים/זית
80 מ”ל (1/3 כוס) שמנת מתוקה או חלב או קרם קוקוס
1/2 מיכל יוגורט או שמנת חמוצה
1 כפית תמצית וניל איכותית
175 גרם (1 ו-1/4 כוסות) קמח לבן רגיל
1 כפית אבקת אפייה
1 כוס אוכמניות טריות או קפואות (עדיף כמובן טריות אבל מה שיש לכם בבית)
100 גרם שוקולד בלונדי (קוקוס קלוי, קרמל מלוח או שקדים)

אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים ביצה, סוכר, שמן, שמנת מתוקה, יוגורט ותמצית וניל וטורפים היטב עם מטרפה ידנית.
– מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שהקמח נטמע ולא יותר.
– קוצצים את השוקולד לקוביות ומוסיפים לבלילה ביחד עם האוכמניות. מערבבים היטב עם כף.
– ממלאים מנז’טים של קאפקייקס, שמניחים בתוך תבנית שקעים, עד ל-3/4 גובה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך25-30 דקות או עד שהמאפינס זהובים.

מאפינס אוכמניות

הערות ושדרוגים
– אם אתם לא מוצאים בלונדי אפשר להמיר גם בשוקולד לבן.
– לשדרוג הטעם ניתן להוסיף גרידה דקה מלימון אחד.

11 תגובות

  1. אפרת says:

    האם ניתן להחליף את האוכמניות בפירות יער אחרים?
    האם ניתן להכין באינגליש קייק?

    1. אביב says:

      היי!
      נראה מעולה!!!
      אפשר להכין את זה בתור עוגה?
      אינגליש קייק?

  2. שני says:

    הכנתי ויצא מעולה!!
    רק שחלק מהמאפינס קיבלו גוון קצת ירוק אחרי האפייה… כנראה מהשילוב של האוכמניות עם שאר הבלילה. אבל ללא ספק – זה מתכון אדיר והיו הרבה מחמאות 🙂

  3. מיתר says:

    המתכון הזה מדהים?❤️

  4. חנה says:

    הכנתי ויצא מצוין.
    תודה רבה על מתכון עשיר וקליל.
    אגב החלפתי את הקמח הרגיל לכוסמין (לא מלא)

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה שאהבת. ואיזה כיף שגם כוסמין עובד <3

  5. פז says:

    היי,
    אם יש לי פירות יער אחרים יותר חמוצים מאוכמניות(דומדמניות, חמוציות, פטל), האם כדאי לשים יותר סוכר בבלילה?

  6. מעיין says:

    היי, מה זה אומר מבחינת כמויות חצי מיכל של יוגורט? יצא לי טעים אבל ממש נוזלי
    בטוח אעשה את המתכון הזה שוב

  7. דניאל says:

    מתכון מטורף!!! הכנו כבר פעמיים ברצף.. עם שוקולד לבן.
    תודה!

  8. אביב says:

    היי!
    נראה מעולה!!!
    אפשר להכין את זה בתור עוגה?
    אינגליש קייק?

  9. צליל says:

    היי, יש אפשרות להחליף את הקמח במשהו שיכול להיות כשר לפסח?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend