מאפינס תירס שילדים (ומבוגרים) אוהבים במיוחד – רק לערבב ולתנור

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (3 הצבעות, ממוצע: 4.00 מתוך 5)
Loading...

אני אוהבת תירס

טרי ישר מהקלח, מבושל משקית הקפואה, טחון לפולנטה ואפילו כקמח בתוך עוגה שמזכירה ממליגה.

אמא שלי מספרת שבדרך לבית החולים, כשהיא בחודש תשיעי, היא עצרה בדוכן שמכר קלחי תירס חמים והתענגה על הגרגירים הצהובים והמתוקים. אולי זאת הסיבה שכמה שעות אחר כך נולדתי אני, עם אותה אהבה לתירס כמו של אמא.

בתקופת הצבא יכולתי לחיות ימים שלמים על גרגירי תירס מקופסת שימורים לצד קוטג', ולימים, כשהתאהבתי במטבח, הכנתי מהשילוב הזה מאפים קטנים שהפכו לאחת מארוחות הערב האהובות עלי. גם כי הם טעימים בטירוף וגם כי מכינים אותם באמת בדקה ואחר כך אפשר לשמור במקרר ולחמם כשרוצים ארוחה קלה, עדיף לצד ירקות חתוכים.

מדובר בעצם במתכון הכי בסיסי שיש שאפשר לשדרג בהמון אופציות. להוסיף כמה זיתים קצוצים, 6-10 עגבניות מיובשות קצוצות או 1/3 צרור עשבי תיבול קצוצים (כוסברה תעבוד כאן מדהים אבל גם עירית ובצל ירוק). אפשר גם להוסיף ירק כמו קוביות גמבה קטנות או קוביות בטטה – חשוב לחתוך קטן כי זמן האפייה קצר יחסית.

אגב, המאפינס האלה ישמחו גם לשומשום או גרעיני חמנייה/דלעת מעל (לפני האפייה כמובן).

ודבר אחרון – אני יודעת שרבים מכינים מאפינס תירס לילדים, בין אם זה לגן, למסיבות או כארוחת ערב, ומחפשים אלטרנטיבה קצת יותר בריאה. אז במיוחד בשבילכם, כתבתי למטה בהערות איך אפשר לשנות את המתכון כך שיהיה בריא יותר. וגם: שימו לב שיש כאן רק 1/2 כוס קמח על כמות די גדולה של מאפינס, שזה די מגניב 🙂

מאפינס תירס

מצרכים (ל-17 מאפינס בגודל בינוני):
1 קופסה קוטג' (או: ריקוטה \ גבינה לבנה) – עוד אופציות למטה בהערות
3 כפות שמן
3 ביצים L
50 גרם (בערך חצי כוס) גבינה צהובה מגורדת דק
1/2 כפית מלח ומעט פלפל שחור
1/2 כוס קמח לבן
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
1 קופסת שימורים גרגירי תירס – מסוננים מנוזלים

אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים קוטג', שמן זית וביצים וטורפים היטב.
– מוסיפים גבינה צהובה, מלח ופלפל וטורפים.
– מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים עם כף עד שאין גושי קמח.
– מוסיפים תירס, ללא הנוזלים, ומערבבים עם כף.
– מעבירים למנז'טים יציבים (מקרטון) או מנז'טים מנייר ואז חשוב לשים אותם בתוך תבנית שקעים ולשמן עם תרסיס שמן, וממלאים עד 3/4 גובה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 25-30 דקות או עד שהחלק העליון זהוב.

הערות ושדרוגים
– לגרסה בריאה יותר: ממירים את הקמח בקמח כוסמין, מורידים את כמות השמן ל-2 כפות ומשתמשים בשמן זית. ניתן להפחית את כמות התירס לחצי ולהוסיף במקום קוביות קטנות של גזר או אפונה או קישואים.
– במקום 1/2 מכמות הקוטג' ניתן לשים גבינה בולגרית, פטה או כל גבינה קשה אחרת. קחו בחשבון שהגבינות האלה מלוחות אז לא להמיר את כל כמות הקוטג' אחרת יצא מלוח מדי.
– במקום שמן אפשר להשתמש במיונז באותה כמות.

  • לשתף זה כיף

9 תגובות

  1. אורלי says:

    הקטנה התלהבה מהצלחת ואני התלהבתי מההרכב.
    יעבוד עם קמח תופח או שעדיף קמח וא. אפיה? (פשוט התופח שלי הוא קמח מלא שאני אוטומטית משתמשת בו במקום התופח הרגיל).
    תודה ושיעבור בקלות המשך השבוע.

  2. שני says:

    נשמע מעולה!
    אם אין לי תירס משימורים, תירס קפוא יעשה את העבודה?

  3. נטלי says:

    קמח מלא גם אפשרי?

    1. רחלי קרוט says:

      כן. אבל צריך עוד קצת נוזלים או כף שמן נוספת או כף מיונז או 2 כמות שמנת מתוקה/לבישול

  4. כרמלה says:

    יצאו יפים וטעימים, אבל נדבקו לחלוטין למטרות הנייר. הייתי צריכה לשמן את הנייר?

    1. ג׳יין says:

      גם אצלי אותו הדבר, מנסה להוריד את הנייר ויורד חצי מאפין 🙁 צריך כנראה לשמן את הנייר.

      1. רחלי קרוט says:

        אני השתמשתי במנז'טים מקרטון אז לא נדבק אבל במנז'טים מנייר אולי באמת כדאי לשמן, אני אוסיף את זה בהערות.

    2. רחלי קרוט says:

      אני השתמשתי במנז'טים מקרטון אז לא נדבק אבל במנז'טים מנייר כדאי לשמן, אני אוסיף את זה בהערות.

  5. הדס says:

    מתכון כיפי! תודה!. לכמה שקעים בתבנית סיליקון זה יספיק להערכתך (פלוס מינוס) ?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend