מניפות תפוחי אדמה עם גבינות שנמסות באפייה

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (8 הצבעות, ממוצע: 3.75 מתוך 5)
Loading...

בדיוק לפני 6 שנים פרסמתי לראשונה את המתכון למניפות תפוחי אדמה. קראתי להן ככה כי הן הזכירו לי מניפה עם מלא שכבות צפופות. בחו"ל אגב, קוראים להן בכלל Hasselbabk Potatos.

מאז רבים הכינו את המניפות האלה, וגם השאילו את השם, והאמת היא שאין דבר יותר משמח מלראות את המניפות האלה מככבות בכל כך הרבה מקומות.

 

צילום: דן פרץ | סטיילינג: נורית קריב

הפעם בחרתי להביא גרסה קצת שונה למניפות האהובות, כזאת שמתאימה בול לארוחת שבועות (ולכל ארוחת ערב חגיגית אחרת) ויש בה לא רק תפוחי אדמה זהובים ורכים אלא גם גבינות שנמסות באפייה והופכות את המנה הזאת לסופר מיוחדת.

ואגב, המתכון הזה הוא חלק מפרויקט חוברת שבועות של תנובה-השף הלבן, אבל לא תמצאו אותו בחוברת והוא עולה רק לכאן 🙂

מאחלת לכם חג שמח ושבוע מעולה ורגוע.

מאוהבת במראה שלהן

מניפות תפוחי אדמה עם גבינות נמסות

כמות מנות: 8 מנות | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | דרגת קושי: קל

מצרכים (לתבנית בגודל 20X30):
8-9 תפוחי אדמה אדומים ושטופים, בגודל בינוני-קטן, לא קלופים
80 גרם (1/2 קופסה) פרוסות מוצרלה תנובה
130 גרם (1/2 חבילה) גבינת חמד 16% תנובה
4 כפות שמן זית
2-3 ענפי טימין
1/4 כפית מלח

אופן הכנה:
– מחממים תנור לחום בינוני-גבוה 180 מעלות.
– יוצרים חתכים לאורך תפוחי האדמה עד 1/2 ס"מ לפני שמגיעים לתחתית. המטרה היא ליצור פרוסות דקות לאורך תפוחי האדמה בלי לחתוך עד הסוף.
– חותכים את גבינת החמד לפרוסות דקות בעובי פרוסות המוצרלה ואותן חותכים ל-4 מלבנים.
– חותכים את פרוסות המוצרלה ל-8 מלבנים קטנים.
– בזהירות פותחים את פרוסות תפוחי האדמה וממלאים פעם בפרוסת מוצרלה ופעם בפרוסת גבינת חמד. זה בסדר אם לא ממלאים כל חתך בתפוחי האדמה, העיקר שתמלאו את הרוב.
– מזלפים מעל שמן זית, ממליחים ומפזרים עלי טימין.
– עוטפים בצורה רופפת ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש במשך 25 דקות.
– מוציאים את רדיד האלומיניום ואופים עוד 15-20 דקות (תלוי בגודל תפוחי האדמה) עד שהם רכים והגבינה זהובה.

הגבינות גם מחברות בין הפרוסות וגם מוסיפות טונות של טעם משובח

הערות ושדרוגים
– לשדרוג הטעם ניתן להוסיף לשמן 2 שיני שום כתושות או 1/2 כפית אבקת שום.
– באותה שיטה ניתן להכין גם בטטות, גזרים וחצילים.
– אם רוצים להכין את המנה כמה שעות לפני הגשה פשוט מכינים לפי השלבים אבל מפסיקים את האפייה אחרי 25 דקות ומשאירים את התבנית עם רדיד האלומיניום. כשרוצים להגיש מכניסים לתנור ל-20 דקות ללא כיסוי

  • לשתף זה כיף

6 תגובות

  1. ליאת says:

    היוש, נראה וואו. לא מבשלת מעט את תפוחי האדמה קודם ? הם מספיקים להתבשל ב25 דקות בתנור?

    1. רחלי קרוט says:

      מאוד תלוי בגודל, אני משתמשת בבינוניים אז זה בסדר. בכל מקרה זה מכוסה בהתחלה אז תפוחי האדמה מתרככים בלי שהגבינה תישרף ואחר כך פותחים את זה לכמה דקות כדי שהגבינה תקבל צבע זהוב. אפשר כמובן להשאיר את זה סגור עד שתפוחי האדמה יתרככו אם הם גדולים יותר.

  2. סלט עדשים שחורות עם בטטה וגבינת פטה – קרוטית – Krutit says:

    […] גבינות ותרד סלט פרוסות קישואים עם תפוזים וגבינה מלוחה מניפות תפוחי אדמה עם גבינות שנמסות באפייה לזניה מגולגלת במילוי בטטה וגבינות טרייפל מוס גבינה עם […]

  3. חנן says:

    הממ
    מה יקרה אם אקלף את תפוחי אדמה?

  4. אלה says:

    היי,ניתן לעשות את זה עם תפוחי אדמה קטנים רגילים?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, לגמרי

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend