מיני סופגניות אשל בציפוי סוכר וקינמון

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (6 הצבעות, ממוצע: 5.00 מתוך 5)
Loading...

המתכון שלפניכם התגלגל שנים במטבחים, אם תשאלו את סבתא אין לי ספק שהיא הכינה אותן פעם, כשהמיקסר היה בגדר חלום ולא היה פנאי לבלות שעות במטבח. וזה גם מה שמדהים בהן, הפער בין זמן ההכנה – 5 דקות ערבוב, לתוצאה הסופית – שלמות! זה באמת פשוט לא נתפס.

חג חנוכה שמח!

רק עוד אחת ודי
רק עוד אחת ודי

סופגניות אשל מהירות בציפוי סוכר וקינמון

מצרכים:
175 גרם (1 כוס + 3 כפות) קמח
5 גרם (1 ו-1/2 כפיות) אבקת אפייה
20 גרם (2 כפות) סוכר
1 מיכל אשל או שמנת חמוצה או יוגורט
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כף ברנדי

לציפוי:
1/4 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון (אפשר גם כפית)

אופן הכנה:
– מניחים בקערה קמח, אבקת אפייה וסוכר ומערבבים מעט.
– מוסיפים את החומרים הרטובים – אשל, ביצה, וניל וברנדי ומערבבים עד שנוצרת תערובת כמעט אחידה. אם יש מעט גושים קטנים זה בסדר גמור.
– מחממים שמן עמוק בסיר רחב (הציצו בהערות כדי לראות איך יודעים שהשמן חם מספיק).
– עם כף גלידה מעבירים כדורי בצק לתוך השמן החם ומטגנים מכל הצדדים עד להזהבה. שימו לב להפוך אותן מדי כמה שניות. אם הן עקשניות ולא רוצות להסתובב פשוט תכפו עליהן בעזרת כף :).

כל השלבים בדרך לסופגניות המושלמות
כל השלבים בדרך לסופגניות המושלמות

– מוציאים את הסופגניות לצלחת עם נייר סופג.
– מערבבים בקערה קטנה את הסוכר והקינמון ומגלגלים את הסופגניות, בעודן חמות, בתערובת הסוכר ומגישים.

באמת שקשה להפסיק לזלול אותן
באמת שקשה להפסיק לזלול אותן

הערות, הארות ושאר חיות בית
• במקום סוכר וקינמון אפשר למלא את הסופגניות בריבה או לטבול בממרח שוקולד.
• מומלץ להשתמש בכף גלידה כדי ליצור סופגניות עגלגלות. אבל בנינו, גם סופגניות בצורה חופשית תצאנה נהדרות.
• חשוב לטגן בשמן שהגיע לטמפרטורה הנכונה ולא בשמן שטרם התחמם, אחרת תקבלו בצק ספוג בכמויות בלתי סבירות של שמן. איך יודעים? שמים את השמן בסיר רחב על אש בינונית, אחרי 2-3 דקות מכניסים לתוך הסיר ידית של כף עץ, אם מתחילות לצוץ בועות קטנות מסביב לידית, אתם יכולים להתחיל לטגן. ממהרים? זה לא הזמן להגביר את הלהבה – הסופגניות תצאנה כהות מבחוץ אבל לא מוכנות מבפנים.
• אני מקדימה תשובה לשאלה – הסופגניות האלה לא פרווה, ואי אפשר להשמיט את האשל מהמתכון.
• מה שכן, אתם יכולים לוותר על הברנדי אם אין לכם בבית.
• הצעת הגשה – אחרי שמגלגלים את הסופגניות בסוכר וקינמון, משחילים אותן על קש או מקל ומניחים בתוך כוס עם שוקו חם (כשהסופגניה למעלה, כן?). האורחים שלכם יוכלו לטבול את השמנמנות האלה בשוקו וגם לשתות אותו אחר כך. שחיתות!

 

  • לשתף זה כיף

34 תגובות

  1. רחל says:

    היי,

    כמה קינמון צריך לשים? רשום רק 1/2..

    תודה 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      מה, חצי לא מספיק? 🙂 צודקת, תוקן

  2. דינה says:

    נראה נחמד מאוד! אחרי שאני מכניסה את הסופגניות לשמן חם, להנמיך את האש??

    1. רחלי קרוט says:

      אש בינונית, נמוכה תגרום להן להטגן הרבה זמן ואז הן תספגנה הרבה שמן. גבוהה תגרום לזה שהן תשרפנה מהר ובפנים יצא בצקי. בקיצור, באמצע 🙂

  3. עפרה says:

    מה אפשר לשים לא חלבי במקום האשל?

    1. רחלי קרוט says:

      יש יוגורט טבעוני (על בסיס סויה לדעתי)

  4. נועה says:

    כמה סופגניות יוצאות במתכון הזה?

    1. רחלי קרוט says:

      15-20

  5. גל מ says:

    אשל/יוגורט
    כמה מ״ל?

    1. רחלי קרוט says:

      200 מ"ל

  6. גלית חן says:

    אפשר לעשות עם סירופ סוכר ?

  7. עמית says:

    סבתא שלי היתה אופה את ה״סופגניות אשל״ שלה, האם לדעתך ניתן לאפות גם את אלו? תודה (:

    1. רחלי קרוט says:

      את אלה אי אפשר כי הבלילה מאוד רכה

  8. סיגלית says:

    הכי פשוט והכי הכי טעים בחנוכה מכינה כל ערב תמיד

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף <3 שיהיה חג שמח!

  9. מיכל says:

    נראה מתכון קליל ומעולה. תודה רבה על המתכון!
    על איזה סוג של שמן היית ממליצה?

    1. רחלי קרוט says:

      אני משתמשת בשמן זרעי ענבים בחודשים האחרונים (הוא עולה בערך כמו שמן זית אבל הטעם שלו נייטרלי). אבל כמובן שאפשר גם חמניות, סויה, קנולה וכו.

  10. יעל says:

    מתכון מעולה!!! תודה רבה, הילדים והבעל טרפו הכל

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע. חג שמח!

  11. נדיה says:

    יצא מעולה ! הטייפ של השמן תרם לי מאד תודה רבה

    1. רחלי קרוט says:

      בשמחה רבה. כיף שהצליח <3

  12. נעמי says:

    הי רחלי גיליתי את האתר שלך לאחרונה וממש אהבתי, המתכונים נראים מגרים והתמונות בכלל..
    בקשר למתכון הנ"ל אם אני רוצה להכין את הסופגניות יום לפני? יש מצב כזה?
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה שאהבת וברוכים הבאים.
      לגבי הסופגניות, עדיף שלא, הן הכי טעימות בשעות שאחרי ההכנה.

  13. שיר says:

    אם לא מגישים מיד אחריי ההכנה האם כדאי לחמם אותם או להשאיר בתנור עם חום נמוך עד ההגשה?

    1. רחלי קרוט says:

      לחמם כמה דקות לפני ההגשה (בתנור או בטוסטר אובן) רק חשוב לגלגל בסוכר אחרי החימום ולא לפני

  14. אילנה says:

    האם אפשרי עם קמח תופח? תודה 🙂

  15. נעמי says:

    אפשרי לעשות מקמח חיטה מלא או קמח כוסמין מלא?
    תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      לא ניסיתי אבל נשמע לי שיצא כבד מדי. נסי להחליף 1/3 מהכמות

  16. חיה says:

    רציתי,באמת שרציתי לצלם ולהעלות תמונה של המיני סופגניות אבל פשוט לא היה מה לצלם…הכל חוסל ברגע!!!
    המון תודה על מתכון מצויין!הקשר בין הטעם המעולה לכמות ההשקעה המזערית הוא באמת שערוריה.
    רק שאלה..אפשר להכין אותם גם בגודל סופגנייה רגילה?

    1. רחלי קרוט says:

      איזה משמח לשמוע!
      בגדול אפשרי אבל למי יש כף כזאת גדולה שנוכל להניח כמות כזאת בסיר? :))) בגלל שאי אפשר לשחק וללוש את הבצק מאוד קשה להכניס כמות גדולה בצורת עיגול לסיר השמן.

  17. אלינור says:

    מתכננת להכין מחר ורציתי לדעת האם יש הבדל מבחינת טעם או מרקם של הסופגניות בין היוגורט לאשל?

  18. רחלי קרוט says:

    אותו טעם ומרקם 🙂

  19. אורטל says:

    יצא מעולה!!! הכל חוסל. תודה רבה 🙂

  20. הדר says:

    וואו איזה מתכון מושלם! פשוט טעים וקל!
    תודה!

    חג שמח!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend