עוגיות אלפחורס במילוי נוטלה

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (5 הצבעות, ממוצע: 2.40 מתוך 5)
Loading...

את העוגיות האלה אני מכינה מקסימום פעמיים בשנה, וגם אז, רק לאנשים שאני ממש ממש חפצה ביקרם. כאלה שאני באמת אוהבת.

לא בגלל שיש כאן חומרי גלם יקרים או שלבי הכנה מסובכים, פשוט כי אלה באמת העוגיות שאני הכי אוהבת בעולם, שזה אומר שאני יכולה לחסל 30 מהם ביום. ולא זרקתי סתם מספר, זה לגמרי מניסיון 🙂

והבעיה השנייה איתם, וגם איתי, זה שאני מכינה את העוגיות האלה נורא קטנות. בגודל מיני. וגם מקפידה לרדד את הבצק דק כדי שירגישו הרבה מילוי ופחות בצק. ואתם יודעים מה זה אומר? שלוקח לי שעתיים לרדד, לקרוץ והכי דורש סבלנות – למלא ולגלגל בקוקוס.

רוב האנשים יכינו מהכמות כאן מקסימום 50 עוגיות מחוברות. אני? אני מכינה מהבצק הזה 100(!) עוגיות מחוברות. שזה אומר שקרצתי 200 עוגיות וחיברתי אותן.

זה אמנם אחלה ריפוי בעיסוק אבל למישהי כמוני, עם קוצים בטוסיק והפרעת קשב וריכוז, מדובר בעבודה שיכולה להוציא אותי קצת מדעתי.

מצד שני, העבודה הזאת שווה כל שנייה כי העוגיות שמתקבלות הן הדבר הכי, אבל הכי, טעים וממכר ביקום. נסו אותי.

בצק שמתמוסס בפה ומילוי מושלם ושוקולדי

עוגיות אלפחורס במילוי נוטלה

מצרכים (ל-100 עוגיות מחוברות בגודל מיני):
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
210 גרם (1 ו-1/2 כוסות) קמח לבן
210 גרם (1 ו-1/2 כוסות) קורנפלור
120 גרם (1 כוס) אבקת סוכר
10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
3 חלמונים או 1 חלמון + 1 ביצה שלמה
1 כפית תמצית וניל איכותית

למילוי וציפוי:
1 צנצנת נוטלה
1 שקית (100 גרם) קוקוס לבן

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו גיטרה (זה שבצורת K) שמים את כל המצרכים ומערבלים עד שנוצר בצק שנצמד לוו הלישה.
– מהדים מעט עם הידיים עד שהבצק מתאחד, משטחים מעט ומניחים בשקית. מעבירים למקרר לשעה או למשך הלילה.
– מקמחים היטב משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ. בעקרון כמה שיותר דק יותר טעים אבל העוגיות האלה עדינות אז בזהירות. חשוב מאוד לקמח היטב כדי שהבצק לא ידבק לשיש, בטח בקיץ שהחמאה תתחיל להתרכך.
– קורצים עיגולים בכל גודל שאוהבים. לי יש שריטה עם עוגיות קטנות אז אני קורצת עם החלק הרחב של צנתר גדול (נכון יש את החלק הצר שממנו יוצא הקרם? אז הצד השני). אפשר כמובן גם עם כל קורצן עגול. את השאריות של הבצק אגב, אוספים לכדור, מרדדים ושוב קורצים כך עד שהבצק נגמר. ומומלץ להכניס את הבצק למקרר מדי פעם כדי שיהיה קל לרדד.
– מניחים על תבנית עם נייר אפייה, אין צורך לרווח מדי כי העוגיות לא תופחות, ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 10 דקות. העוגיות צריכות להשאר בהירות אז אל תחפשו כאן צבע זהוב. מניחים בצד עד שהן מתקררות ומתייצבות.
– מעבירים את הנוטלה לשק זילוף (אתם תגלו שהרבה יותר קל לעבוד ככה) וחותכים את שק הזילוף כך שיווצר חור בקוטר 1/2 ס"מ בערך.
– מזלפים על צד אחד של העוגייה, הצד השטוח, עיגול שמנמן ונדיב של נוטלה, באמצע העוגייה, וסוגרים עם עוגייה נוספת. מקפידים שהמילוי יגיע עד לחלק החיצוני של העוגיות כדי שהקוקוס יצליח להתפס על המילוי.
– מגלגלים את צידי העוגייה המחוברת בקוקוס ומניחים בקופסה סגורה.

רק עוד אחת וזהו

הערות ושדרוגים
– כמובן שאפשר גם עם ריבת חלב או כל ממרח אחר. ניסיתי כמה פעמים עם ממרח חלבה ויצא היסטרי. ואפשר גם לשלב בתוך שקית הזילוף בין ממרח חלבה לממרח שוקולד.
– העוגיות טעימות יותר ביום שלמחרת כי הבצק מתרכך מעט בגלל המילוי.

7 תגובות

  1. טופי says:

    האם אפשר בגרסת הנוטלה להחליף את הקוקוס באגוזי לוז קצוצים דק(לא מידי)

    1. רחלי קרוט says:

      כן, בטח. רעיון מעולה. רק חשוב לקלות אותם קודם כדי שיהיו קראנצ'יים וטעימים.

  2. הדס says:

    מה ההבדל אם אני שמה 3 חלמונים או חלמון אחד וביצה שלמה? מה עדיף?

  3. עדי says:

    האם כדאי להוסיף קורט מלח בשביל הביס המושלם? או שזה עלול לפגוע במרקם העוגיה?

  4. שני says:

    אשמח גם לתשובה

  5. שיר says:

    היי רחלי
    כמה זמן הבצק יכול לעמוד במקרר?
    תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      עד שבוע

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend