עוגיות שוקולד צ'יפס במילוי ממרח שוקולד

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (7 הצבעות, ממוצע: 4.29 מתוך 5)
Loading...

אני כל כך אוהבת עוגיות שוקולד צ'יפס שכבר שנים אני לא מוכנה לעלות שום מתכון שלהן לבלוג. לא כי אני לא רוצה לגלות את הסוד מאחורי ההכנה שלהן, אלא פשוט כי עד לא מזמן לא מצאתי את הסוד הזה, שיוציא מהתנור עוגיות שוקולדיות, זהובות, פריכות מבחוץ ורכות מבפנים.

ואז, לפני חודשיים, הצלחתי למצוא נוסחה שמבחינתי עובדת הכי טוב. ומה שמדהים בה, זה שלא צריך להקציף את החמאה עם הסוכר כמו ברוב המתכונים. מה שאומר לא תצטרכו כאן מיקסר וגם לא חמאה רכה שצריך להמתין שתגיע לטמפרטורת החדר >> הנה המתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות.

במקור הכנתי את העוגיות האלה ללא מילוי, עם המון צ'אנקים של שוקולד, אבל הפעם בחרתי להביא לכם גרסה מעט שונה שלהן (ויותר מושחתת) עם מילוי ממרח שוקולד שמתגלה אחרי הביס הראשון.

עוגיות שוקולד צ'יפס במילוי ממרח שוקולד

מצרכים:
200 גרם חמאה רכה מאוד אבל לא מומסת
200 גרם (1 כוס) סוכר לבן
50 גרם (1/4 כוס) סוכר חום כהה
1 ביצה L
280 גרם (2 כוסות) קמח לבן
1 כפית סודה לשתייה
250 גרם שוקולד צ'יפס קטנטנים
1/2 צנצנת ממרח שוקולד שאוהבים

אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים חמאה ומוסיפים סוכר לבן, סוכר חום וביצה. טורפים היטב.
– מוסיפים קמח וסודה לשתייה ומערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה.
– מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים. מעבירים למקרר, מכוסה בניילון, למשך שעה.
– יוצרים כדור בגודל פינג פונג מהבצק ומשטחים ביד. ממלאים בכפית נוטלה (עדיף עם שקית זילוף) וסוגרים ליצירת כדור. מעבירים את כדורי הבצק למקרר לחצי שעה ובינתיים מחממים תנור ל-190 מעלות.
– מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה את כדורי הבצק, מקפידים להשאיר רווח של 5 ס"מ בין לבין, ואופים במשך 12 דקות. מצננים ורק אז זוללים.

כמה עונג בביס אחד | עוגיות שוקולד צ'יפס במילוי ממרח שוקולד

הערות ושדרוגים
– אפשר להקפיא את עיגולי הבצק אחרי המילוי ולאפות כשרוצים עוגיות חמות. כך תמיד יהיו לכם בבית עוגיות גם אם מפתיעים אתכם.
– לעוגיות פרווה אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס.
– במקום ממרח שוקולד אפשר להשתמש בכל ממרח שאוהבים – ממרח חלבה, ממרח קרמל, חמאת בוטנים או חמאת שקדים וכו.
– לאקסטרה שחיתות אפשר להניח מעל הבצק עדשים צבעוניות.
– חשוב לעבוד עם בצק קר, זה מה שהופך את העוגיות לפריכות.
– סוכר לבן נמצא כאן גם כדי להמתיק וגם כדי לייצר עוגיות פריכות ויציבות. הסוכר החום לעומת זאת מוסיף גמישות ומרקם וטעם שמכירים קרמל. ויש לו גם צבע משגע.

22 תגובות

  1. Natalie says:

    אוף זה נראה כל כך טעים.

  2. גלית says:

    כפית סודה לשתייה
    הכוונה לאבקת סודה, כן?

  3. דלית says:

    נראה מושלם!
    אפשר להקפיא מראש גושים קטנים של הנוטלה ואז לעטוף בבצק , במקום לזלף?
    אני מכינה ככה קציצות ממולאת בטחינה וגם קובה…

    איזה כמות של נוטלה נכנסת בכל עוגיה?

  4. רעות says:

    אפשר במקום חמאה לשים שמן? אם כן אז כמה
    תודה

  5. חן says:

    נראה מושלם רק חייבת לשאול.. האם ניתן להשתמש בסוכר חום דמררה או שקריטי שזה יהיה חום כהה? ולגבי התנור לחמם על טורבו או קו עליון ותחתון? ממש רוצה להכין כבר מחר בבוקר 😊

    1. רחלי קרוט says:

      עדיף חום כהה אבל גם דמררה יעבוד. יצא קצת פחות צ'ואי.
      קו עליון ותחתון, אני לא משתמשת בטורבו אף פעם 🙂

      1. נעמה says:

        היי, מה הכוונה לא משתמשת בטורבו אף פעם? יש עוגות/עוגיות שצריכים שימוש בטורבו, אני טועה?

        1. רחלי קרוט says:

          בעיני שום דבר לא מצריך טורבו, אולי בצק פיצה כי רוצים חום מאוד גבוה ולפעמים גם מקרונים כדי שיהיו פיזור חום אחיד אם כי התנורים היום מספיק טובים בפיזור החום

    2. אורטל says:

      היי. האם תוכלי לעלות תמונות של שלבי ההכנה?

  6. אורית says:

    נראה סוף! אפשר גם בלי המצרי שוקולד רק עם השוקולד צ'יפס?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר לגמרי

  7. שיר says:

    היי יש אפשרות להוריד בכמויות הסוכר?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר להוריד 50 גרם סוכר. רק לא יותר מזה כי הסוכר לא רק ממתיק אלא גם מייצב את העוגיות.

      1. שיר says:

        מהסוכר הלבן? או מהכמות הכללית

  8. גילי says:

    היי, אני רוצה להמיר את החמאה בשמן. כמה בערך הכמות שאני צריכה בכוסות? האם זה יפגע במרקם? כי פעם אחרונה שהכנתי עוגיות כאלה ממתכון אחר ושמתי שמן העוגיות יצאו שומניות.
    והאם אפשר לוותר בכלל על הממרח? ולהפחית מכמות הסוכר?
    תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      אי אפשר להמיר בשמן אלא רק שמן קוקוס שהוא השמן היחיד שמתקשה בקירור בדיוק כמו חמאה. אחרת הן תצאנה שומניות ממש.
      אפשר לוותר על הממרח.
      אפשר להוריד 50 גרם סוכר, לא יותר מזה כי הסוכר הוא אחד החומרים שמייצבים את העוגיות.

      בהצלחה!

      1. רעות סוקניק says:

        אם ממירים את החמאה לשמן קוקוס כמה שמן שמים?

        1. רחלי קרוט says:

          כמות זהה, אפשר טיפה פחות אבל באותה כמות יצא מעולה

  9. מירה says:

    מתכון מעולה. נגלה נוספת נכנסה לתנור אתמול. תודה

  10. סלי says:

    מה התחליף לסודה לשתיה?

  11. הילה says:

    אפשר להוריד בכמות הסוכר? להחליף לקמח מלא/כוסמין?

  12. נופר says:

    כמה בערך עוגיות יוצאות ?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend