עוגיות שיבולת שועל עם שוקולד צ’יפס ואוכמניות

Posted on

פריכות בטירוף, מנוקדות ביהלומי שוקולד רכים ובחמוציות (או אוכמניות) שמוסיפות מרקם וטעם חמצמץ.

המרות ותחליפים למטה. שימו לב שיוצאות הרבה עוגיות ואפשר כמובן להפחית כמויות אבל באמת שהן נחטפות בצ’יק ויגמרו מהר יותר ממה שנדמה לכם.

מצרכים (ל-55 עוגיות):
150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
300 גרם (1 ו-1/2 כוסות) סוכר חום דמררה
כפית תמצית וניל איכותית
1 ביצה
180 גרם (1 ו-1/4 כוסות) קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
150 גרם (1 ו-1/4 כוסות) שיבולת שועל שלמה
100 גרם (כוס) שקדים פרוסים
175 גרם (כוס) אוכמניות מיובשות (עדיף את הכחולות) או חמוציות
150 גרם (3/4 כוס) שוקולד צ’יפס מריר

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-175 מעלות.
– במיקסר, עם וו גיטרה, מניחים חמאה רכה, סוכר חום ווניל. מערבלים במשך 5 דקות על מהירות בינונית עד שנוצר קרם בהיר.
– מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל במשך 2 דקות.
– מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבלים במשך דקות עד שהבצק מתחיל להיות אחיד אז עדיין פירורי. חשוב מאוד לא לערבל יותר מדי.
– מוסיפים את התוספות: שיבולת שועל, שקדים, אוכמניות ושוקולד צ’יפס ומערבלים במשך דקה רק עד שהתוספות נטמעות בתערובת. זה בסדר שהבצק לא אחדי לגמרי, הוא לא אמור להיות. רק חשוב לוודא שכל הקמח נעלם והבצק קצת דביק.
– יוצרים מהבצק כדורים בגודל פינג פונג ומשטחים בין 2 הידיים. מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים במשך 20-22 דקות או עד שהעוגיות זהובות מאוד. מניחים להן להצטנן לפני שמכניסים בקופסה סגורה.

המרות ותחליפים:
– במקום שקדים פרוסים אפשר להשתמש בפקאנים טבעיים או אגוזי לוז קצוצים גס באותה כמות.
– במקום אוכמניות מיובשות אפשר להשתמש בחמוציות או צימוקים. גם קוביות קטנות של ג’ינג’ר מסוכר יעבדו כאן נהדר.
– במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד לבן או חלב.

עוגיות שיבולת שועל

18 תגובות

  1. אלעד says:

    האם אפשר להמיר את החמאה ל80٪ שמן קנולה?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר להמיר בשמן קוקוס ולהוריד 10%. חשוב כאן שמן שמתקשה בטמפרטורת החדר לכן שמן רגיל לא יעבוד.

  2. רותי says:

    פשוט כיף גדול !!!
    אתמול הכנתי את השמרים שוקולד והיום עוגיות גרנולה.
    אושר צרוף !
    מברכת את בתי שעשתה את ההיכרות שלי איתך❤️

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע! ממש משמח 🙂

  3. עדי says:

    אפשר להמיר בפתיתי כוסמין במקום השיבולת שועל? (פשוט יש לי כאלו ואין לי כל כך מושג מה לעשות בהם?)

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אין בעיה 🙂

  4. מור says:

    נראה מעולה! כיצד אני יכולה להמיר זאת למתכון ללא סוכר? האם ניתן להמיר את הסוכר הלבן והחום לסילאן?

  5. חנה says:

    ניסיתי כבר המון מתכונים מהבלוג בהצלחה רבה (תודה!) והפעם באמצע ההכנה כמות הסוכר (300 ג’) הייתה נשמעת לי מוגזמת… אבל לי יש חוק – לעשות מתכון פעם ראשונה בדיוק לפי כוונת המשורר (חוצמזה, אין דבר כזה מתוק מדי!). ואללה, אפילו לי – מתוק מדי. הייתי מקצצת סוכר בחצי. חוץ מזה מרקם כיפי ואחלה עוגיות.

  6. שקד says:

    העוגיות עוברות הקפאה טוב?

  7. עינב says:

    עדיף להשתמש בשיבולת שועל גסה או עדינה?

    1. מאי says:

      היי רחלי, האם הכוונה לשיבולת שועל של קוואקר?

    2. ספיר says:

      עוגיות מצויינות! הכנתי אותן בלי האוכמניות ובמקום זה שמתי שקדים משובבים וקצצתי שוקולד לבן ושוקלד חלב ויצא מעולה! לשים לב לזמנים בתנור כי למרות שנראה שלא כלכך מוכן צרצך להוציא כי אחרת הן מתקשות יתר על המידה:) מומלץ מאוד!

  8. נעה says:

    היי
    אפשר להשתמש בשיבולת שועל להכנה מהירה?

  9. לימור says:

    כייף של מתכון

  10. נעמה says:

    עוגיות מעולות מתכון נהדר

  11. גל says:

    היי אפשר להחליף לקמח כוסמין מלא את כל הקמח או שמומלץ רק חצי? צריך להוסיף עוד שומן אם מחליפים?

  12. נועה says:

    מתכון מצוין, הכנתי פעם ראשונה ויצא מתוק מדי, פעם שניה הפחתתי מחצית הסוכר ויצא מושלם.

  13. ליה says:

    ניסיתי והן נהדרות!
    תודה לך רחלי
    החסרתי ל 1/2 כוס סוכר
    הכנתי עם פקאנים וחמוציות

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend