עוגת בראוניז שוקולד עם מוס שוקולד ותותים (ללא גלוטן ומוצרי חלב)

Posted on

בלי מוצרי חלב ובלי קמח אבל עם המון מרקמים שנמסים בפה ושוקולד שמזכיר למה הוא הכי ממכר בעולם. – קבלו את העוגה שסך מצרכיה וקלות ההכנה שלה עומדים בניגוד גמור למראה המשגע שמתקבל. לחגיגיות שהיא מביאה לשולחן.

היא נהדרת לפסח, מושלמת למי שנמנע מגלוטן או למי שמחפש קינוח פרווה אחרי ארוחה בשרית.

שימו לב שמדובר בעוגה נמוכה יחסית, שמזכירה יותר בראוניז מאשר עוגה, ובגלל שהיא מאוד שוקולדית מספיקה פרוסה קטנה כדי להנות מקינוח מושלם.

עוגת בראוניז שוקולד עם מוס שוקולד, נשיקות מרנג ותותים

מצרכים לעוגת בראוניז (קוטר 22 או 24):
150 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס או שבור לקוביות
130 גרם (1/2 כוס פחות 2 כפות) שמן קוקוס – נמכר בחנויות תבלינים, בסופרים, בחנויות אפייה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
3 ביצים L
55 גרם (1/2 כוס) קקאו מנופה

למוס שוקולד:
150 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס או שבור לקוביות
250 מ”ל קרם קוקוס (חשוב להקפיד שיהיו בו מעל 18% שומן – זה כתוב מאחורי הקופסה)
כפית אבקת ג’לטין
2 כפיות מים

לקישוט:
נשיקות מרנג
תותים

אופן הכנה:
– מוס שוקולד (מתחילים בהכנה יום קודם): ממיסים בקערה, בפולסים של 30 שניות במיקרו, שוקולד ו-150 מ”ל קרם קוקוס ומערבבים היטב עד שנוצר גנאש מבריק. מעבירים את הגנאש המוכן ואת קופסת השימורים הפתוחה למקרר ללילה.
– מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית עגולה. עדיף לשים גם נייר אפייה בתחתית.
– הכנת העוגה: בקערת בינונית, שמתאימה גם למיקרו, מניחים שוקולד ושמן קוקוס. ממיסים במיקרו בפולסים של 30 שניות, ומערבבים היטב עד שנוצר גנאש שוקולד מבריק ואחיד.
– מוסיפים סוכר וטורפים.
– מוסיפים ביצים וטורפים אחרי כל ביצה.
– מוסיפים קקאו וטורפים.
– מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים במשך 20 דקות או עד שהעוגה יציבה למגע אבל עדיין מעט רכה באמצע (לא נוזלית, כן?). מצננים היטב לפני שמקשטים במוס שוקולד.
– בקערה קטנטנה מניחים את הג’לטין והמים ומערבבים מעט. מניחים בצד ל-5 דקות.
– בינתיים מניחים את הגנאש, שהתקרר לילה במקרר, בקערת מיקסר עם וו הקצפה. מוסיפים 100 מ”ל קרם קוקוס (עדיף את החלק הלבן שהצטבר בחלק העליון של קופסת השימורים) ומקציפים עד שנוצר קרם חלק ויחסית יציב. הוא לא יצא יציב לגמרי וזה בסדר.
– ממיסים את הג’לטין 5 שניות במיקרו ומוסיפים למוס, מערבלים עוד דקה על מהירות גבוהה ומעבירים לשקית זילוף עם צנתר שאוהבים.
– מעבירים את המוס, בתוך שקית הזילוף, למקרר ומזלפים את המוס רק לאחר שהמוס מתייצב מעט. זה לוקח בסביבות שעה.
– מזלפים תלוליות על עוגת הבראוניז, מקשטים בנשיקות מרנג וחצאי תותים ושומרים במקרר עד להגשה.

עוגת בראוניז שוקולד
לאקסטרה רושם מפזרים מעל נצנצנים אכילים (אפשר לקנות ברוב חנויות האפייה)

הערות ושדרוגים
– העוגה יוצאת נמוכה, בדומה לבראוניז. מה שמרים אותה למעלה הן תלוליות המוס עם התותים והמרנג, ובכל מקרה מדובר בעוגה נמוכה. אפשר להכין כמובן בתבנית קטנה יותר, אבל אז לטעמי היא תצא עשירה וכבדה מדי, בטח אחרי ארוחת חג. אבל לשיקולכם.
– מומלץ לאכול את העוגה אחרי שהיא בילתה לפחות 10 דקות מחוץ למקרר.
– רוצים להפוך אותה למושחתת יותר? מכסים את העוגה, לפני הזילוף של המוס, בגנאש שוקולד (100 גרם שוקולד מומס עם 100 גרם קרם קוקוס). במקרה הזה חשוב לזלף את המוס על הגנאש רק אחרי שהוא מתקרר אחרת המוס ימס לכם.
– לא רוצים להשתמש בג’לטין? ממירים את קרם הקוקוס בשמנת צמחית ומוותרים על הג’לטין.
– הבראוניז יוצא יחסית נמוך וזה בסדר, מדובר בבראוניז ולא בעוגה בחושה גבוהה. אם רוצים עוגה יותר גבוהה, אופים בתבנית בקוטר 18 או 20.

37 תגובות

  1. מעיין says:

    מושלם!!!!
    וכיף שאת דואגת גם למי שמחפש מתכונים פרווה

  2. אוסנת says:

    תודה על המתכון (ועל האתר המקסים ממש!) האם לא חסר קמח או סוג של עמילן ליצוב?

    1. רחלי קרוט says:

      לא, אין צורך. יש קקאו כחומר יבש ושוקולד/שמן קוקוס שמתפקדים כמייצב אחרי שהעוגה מתקררת מעט.

  3. ליטל says:

    הי, אפשר להשתמש בשמן צמחי רגיל?

    1. רחלי קרוט says:

      לצערי לא, שמן קוקוס מתקשה בקירור בדיוק כמו חמאה אז הוא חשוב כאן לייצוב של העוגה.

  4. שחר says:

    יש דרך להחליף את הג’לטין?

    1. רחלי קרוט says:

      לא להשתמש בו, אבל אז לשמור את העוגה במקרר עד להגשה.

    2. רחלי קרוט says:

      והכי חשוב, להשתמש רק בחלק הלבן של הקרם קוקוס, זה שצף למעלה אחרי שהקופסה בילתה במקרר.

  5. ליאת says:

    נראה מעולה! האם יש אפשרות להמיר את השמן קוקוס בחמאה? אם כן, בכמה?
    ושמנת מתוקה (חלבית) במקום קרם קוקס? – אם כן האם להוסיף את כולה בשלב ההמסה עם השוקולד או גם כן לשמור חלק ממנה בנפרד ולחבר בשלב ההקצפה?

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט, אפשר חמאה, באותה כמות.

      לגבי המוס – אותן כמויות רק שממיסים שוקולד (150 גרם) עם שמנת מתוקה (150 מ”ל) ומקררים לפחות שעתיים במקרר. את הגנאש הקר הזה מקציפים עם שאר השמנת שנותרה במיכל (100 מ”ל) עד שנוצר מוס יציב.

      1. נוי says:

        אם משתמשים בשמנת חלבית רגילה, עדיין צריך ג’לטין?
        תודה 🙂

  6. רינת כהן says:

    האם אפשר במקום כל המוסדות והתותים לעשות רק בראוניז עם גאנש ועל זה אגוזים קצוצים?

    1. רחלי קרוט says:

      בטח, עדיין יראה מהמם.

      1. רינת כהן says:

        אם יש לי ביצים מדיום אז כמה לשים?

        1. רחלי קרוט says:

          יעבוד גם עם מדיום. אותם כמויות

  7. איילת says:

    אשמח לדעת כמה ג׳לטין לשים בדיוק, תודה 🙂

  8. איה says:

    היי רחלי, שאלה לגבי המוס . אני משתמשת בשמנת מתוקה רגילה ושוקולד (אין לי בעיה שהמוס יהיה חלבי). בשביל קצפת חזקה כדאי להוסיף פודינג או מספיק רק 2 המצרכים? תודה!

  9. מירית says:

    הכנתי היום.. מתכון מנצח!!
    תודה

  10. עמית says:

    נראה מעולה! ינוסה בהקדם. כיף שיש אופציה שוקולדית ומפנקת גם עבור אלה שאלרגים ורגישים ללקטוז

    1. רחלי קרוט says:

      בשמחה רבה. אם את מכינה אשמח לשמוע איך יצא.

  11. ספיר says:

    היי,

    נראה מעולה! האם אפשרי להכין רק את הבראוניז ללא המוס ושיהיה פרווה?
    או שיש מתכון אחר טוב לבראוניז פרווה?

    תודה 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      בטח, לגמרי אפשרי. והוא כבר פרווה 🙂

  12. רוני says:

    היי רחלי. כמה זמן העוגה נשמרת בקירור? האם זה בסדר להכין אותה יומיים מראש ורק לזלף את המוס ביום עצמו?

    1. רחלי קרוט says:

      בטח, אין בעיה.

  13. שרון says:

    הכנתי אותה היום, פשוט מעולה ! תודה רבה ❤️

    1. רחלי קרוט says:

      בשמחה רבה <3

  14. גל says:

    היי רחלי(:
    יש אופציה לחלופה במקום הסוכר בבראוניז? זה בסדר להשתמש בשוקולד מריר 80% (ואולי להוסיף עוד מרכיב כדי שהעוגה לא תצא מרה) ?
    אח שלי אוכל לפי תזונת פליאו והייתי רוצה לנסות להתאים את העוגה אליו.
    תודה רבה מראש, אני נהנית מאוד מכל מה שאת כותבת ומעלה ??

    1. רחלי קרוט says:

      קשה מאוד להוריד כאן את הסוכר גם כי נועד לייצב את העוגה אבל כי הוא צריך להמתיק, בטח אם את רוצה להשתמש בשוקולד 80% ואז בכלל הסוכר הכרחי.
      למרות שבעקרון אולי אפשר להמיר במייפל אבל קשה לי להגיד לך בכמה כי מעולם לא ניסיתי.
      את יכולה אגב לנסות את המתכון הזה, של אפרת, שאני מאוד אוהבת את המתכונים שלה. לא ניסיתי את העוגה הזאת ספציפית אבל המתכונים שלה מדויקים וטובים:
      http://leharshim.com/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%A4%D7%9C%D7%99%D7%90%D7%95/

      1. גל says:

        תודה רבה(:

  15. מעיין says:

    היי רחלי,
    רק כדי להבין- לפני שאני שמה את הקרם קוקוס בפעם הראשונה- לנער את הפחית?
    החשש שלי הוא שללא הניעור, בפעם השניה שצריך בעיקר את החלק המוקשה- לא יהיה מספיק ממנו ויישאר בעיקר נוזל.
    מצב שני- אולי הניעור יפגע בהתגבשות שלו בקירור?
    אשמח לתשובה ?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, צודקת, לנער קודם <3

  16. בוחרים ומכינים – הצעות למתכונים לראש השנה – קרוטית – Krutit says:

    […] עוגת בראוניז שוקולד עוגת בראוניז חגיגית, בלי מוצרי חלב ובלי קמח, שמעטרים למעלה במוס שוקולד, נשיקות ופירות שאוהבים. […]

  17. Noga says:

    היי 🙂 הכנתי את העוגה והיא יצאה נמוכה מדי , על גבול השטוחה. (למרות שעקבתי אחרי המתכון במדויק והשתמשתי בתבנית קוטר 22)
    האם יש סיבה אפשרית לכך?
    ובלי קשר לנראות- הטעם היה פשוט אלוהי! העוגה חוסלה לגמרי:)

  18. 10 קינוחים מושלמים לפסח – קרוטית – Krutit says:

    […] עוגת בראוניז שוקולד עם מוס שוקולד […]

  19. בר says:

    עקבתי בדיוק אחרי המתכון והמוס יצא עם גושים יש לך השערה למה זה קרה?
    תןדה רבה! הבראוניז עצמו יצא מעולה

  20. רחל says:

    היי, רוצה להכין ליומולדת למחר וליומלדת ברביעי אפשר את הקרם להכין ולשמור במקרר עד רביעי ורק אז לזלף או שיהרס עד רביעי?

    1. רחלי קרוט says:

      המוס יתייצב בתוך הכלי שתשימי אותו. עדיף כבר לזלף על העוגה ולשמור ככה.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend