עוגת לימון רכה עם אוכמניות עסיסיות

Posted on

אם יש עוגה שאמא שלי ממש אוהבת שאני מכינה זאת העוגה הזאת. תמיד כשאני שואלת מה להכין לקינוח או מה להביא לפיקניק המשפחתי אני כבר יודעת מה תהיה התשובה “נו, את יודעת, את העוגה הלימונית. אז מה אם ביקשתי אותה גם בשבוע שעבר”. היא מסבירה עוד לפני שאני מתלוננת.

והאמת? אני לגמרי מבינה אותה.

מצד שני, בגלל שחסרת מנוחה אנוכי, אני לא מצליחה להכין אותה בדיוק אותו דבר ובכל פעם העוגה מקבלת שדרוג אחר.

פעם מתווסף לה מיץ תפוזים, פעם רצועות לימון מסוכרות ופעם פירות יער טריים שמגירים את הנוזל החמצמץ שלהם מסביב לפרי ומייצרים נקודות רכות.

ובכלל, לימון ופירות יער הם שילוב מנצח. גם בגלל שילוב הטעמים אבל גם בזכות ההבדלים בצבע והיופי שנוצר בין הצהוב העדין ובין הסגול הדומיננטי.

עוגת לימון ואוכמניות

מצרכים (ל-2 תבניות אינגליש קייק בינוניות או אחת גדולה):
2 קופסאות (400 מ”ל סך הכל) יוגורט – כל יוגורט טבעי שאוהבים
3 ביצים L
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
קליפה מגורדת דק מ-2 לימונים – לא לוותר (ולשמור את 2 הלימונים)
מיץ מלימון אחד (את השני תשמרו בצד לסירופ)
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כוס שמן צמחי
3/4 כוס אוכמניות טריות או פטל טרי (ואפשר גם קפוא)

לסירופ:
מיץ מלימון אחד (אל תשכחו שיש לכם לימון אחד כבר קלוף כי גירדתם את הקליפה)
4 כפות סוכר

לזיגוג:
5 כפות גדושות אבקת סוכר
כף מיץ לימון

אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים יוגורט, ביצים, סוכר, גרידת לימון ומיץ לימון וטורפים היטב.
– מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים עד שהקמח נטמע.
– מוסיפים את השמן, בזילוף איטי, וטורפים עד שהתערובת אחידה ולא יותר. חשוב לשים את השמן עכשיו ואל בהתחלה ולוודא שהוא נטמע היטב בבלילה ונעלם.
– מוסיפים אוכמניות ומקפלים בעדינות. אם משתמשים בפירות יער קפואים מפשירים מעט ומערבבים כמה שפחות כשמוסיפים לבלילה כדי שלא יווצרו המון שבילים סגולים של מיץ אוכמניות.
– מעבירים לתבנית אינגליש קייק גדולה, משומנת היטב + נייר אפייה בתחתית. יש בשוק היום מלא גדלים של אינגליש, אז הכלל החשוב – למלא 3/4 גובה התבנית ואם נשארת בלילה אפשר להעביר לתבנית שקעים או אינגליש קטנה.
– אופים במשך 50-65 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. שימו לב שהזמן משוער ותלוי בגודל התבנית, התנור וכו. אז איך יודעים שהיא מוכנה? היא צריכה להיות שחומה מאוד למעלה וקיסם שמחדירים למרכז העוגה יוצא עם פירורים. אם העוגה לא תהיה מוכנה לגמרי, הסירופ שמוסיפים מעל יקריס אותה אז סבלנות איתה בתנור :).
– מצננים את העוגה במשך 10-15 דקות.
– בינתיים מחממים במחבת קטנה מיץ לימון וסוכר וכשהעוגה הצטננה מעט, שופכים עליה את הסירופ. מצננים לגמרי לפני שמזגגים אחרי הזיגוג ינזל ולא יהיה לבן ויפה.
– מערבבים אבקת סוכר עם מיץ לימון עד שנוצר זיגוג במרקם של משחה – אפשר להוסיף אבקת סוכר כדי לעבות את הזיגוג או מיץ לימון כדי להפוך אותו לנוזלי יותר.
– מזלפים על העוגה, חותכים לפרוסות ומגישים.

רכה רכה רכה וטעימה גם ביום שאחרי | עוגת לימון ואוכמניות

הערות ושדרוגים
– במקום 1/2 מכמות מיץ הלימון אפשר לשים מיץ תפוזים.
– במקום קמח ואבקת אפייה אפשר להשתמש בקמח תופח.
– אל תוותרו בשום פנים על הזיגוג והסירופ. הזיגוג משאיר את העוגה רכה ולימונית והזיגוג מוסיף מתיקות מתבקשת.

46 תגובות

  1. נטלי says:

    נראית כל כך רכה וכיפית! מתה על השילוב של לימון ואוכמניות ♥

    1. רחלי קרוט says:

      תודה יא אהובה

    2. בר says:

      היי רחלי, העוגה עלתה יפה ואז צנחה.. מה יכולה להיות הסיבה?

      1. רחלי קרוט says:

        עוד קצת זמן אפייה. עוגות צונחות כשהחלק הפנימי עוד לא אפוי לגמרי.

  2. שלי says:

    יש סיבה שמוסיפים את השמן אחרי הקמח ואבקת האפייה?

    1. רחלי קרוט says:

      יותר קל לו להטמע בבלילה אחרי שיש מרכיב קמחי ואז מערבבים פחות והעוגה יוצאת יותר רכה. אבל אין בעיה להוסיף גם קודם ואז לערבב קצת יותר עד שהוא נטמע כמו שצריך ורק אז להוסיף את הקמח.

    2. סנדי says:

      מתכון נהדר
      החלפתי את היוגורט בקרם קוקוס שהיה בבית.
      יש אפשרות להחליף במשהו אחר? אין כרגע לא זה ולא זה
      תודה !

  3. הדס שקד says:

    כמו תמיד, גם המתכון הזה נשמע מפתה וטעים
    האם יעבוד בתור מאפינס? ואם כן בכמה לקצר את זמן האפייה?

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה!
      בהחלט יעבוד כמאפינס.

      תבדקי כבר אחרי 30 דקות

  4. אורנית says:

    במה אפשר להחליף את הקמח כדי להפוך את העוגה לגירסה ללא גלוטן ?
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      חצי קמח נטול גלוטן כמו קמח תמי וחצי קמח שקדים

  5. אופרי says:

    סטודנטים חסכנים שרוצים להחליף את היוגורט בגמדים שנשארו במקרר יכולים?

  6. אורנית says:

    תודה רבה

  7. סוזנה says:

    מה זה תבנית אינגליש גדולה? האם ביר פלא של סבתות יתאים? מה אפשר במקום אוכמניות או פטל?. תודה

  8. יעל says:

    אפשר להחליף את השמן בחמאה או בשמן קוקוס?

  9. רבקה חייצוביץ says:

    אפשר להחליף את האוכמניות בדובדבנים?אותה כמות?

  10. שירן says:

    את כזו מהממת!!!

    מה זה תבנית אינגליש גדולה?

    והאם אפשר להכין את הבלילה בקיצ׳ן אייד?

  11. מיקי says:

    הי רחלי
    העוגה יצאה מצוין מלמעלה אבל אחרי שחתכתי אותה ראיתי שהבפנים עוד לא מוכן בכלל,העוגה הייתה יותר מ50 דקות בתנור…
    השתמשתי בפירות יער קפואים יכול להיות שזו הסיבה?

    1. אלינור says:

      גם לי קרה אותו דבר.
      חבל ,מתכון פחות מוצלח.

  12. ליטל says:

    הייתי בסופר , קניתי הכל בשביל העוגה ושכחתי אוכמניות ?
    האם ניתן לוותר על התוספת ולהפוך אותה לעוגה לימונית גרידא או לא מומלץ?

    1. רחלי קרוט says:

      עניתי לך באינסטגרם אבל עונה גם כאן למי שמזדהה עם השאלה ותוהה 🙂 אפשר לוותר על האוכמניות ואפשר גם לשים פרי אחר כמו תותים, פטל, קוביות משמשים או כל פרי רך אחר.

      1. ליטל says:

        תודה <3

  13. לילך says:

    את העוגה צריך לשמור במקרר או בחוץ? ולכמה זמן היא טובה?

    1. רחלי קרוט says:

      בחוץ. בערך 4-5 ימים.

    2. אווה says:

      מכינה אותה כבר פעם שלישית והיא לא מחזיקה יותר מחצי שעה בדירה שלי.

  14. שירלי says:

    איזה טעים זה!!!!
    אם רוצים להפוך את העוגה ליותר בריאה
    ולהשתמש בקמח מלא או קמח כוסמין,
    איך ממירים את הכמות של הקמח הלבן
    והאם זה יצא טעים?

  15. מוריה says:

    איך להמיר את המתכון לתבנית עגולה בקוטר 24?

  16. יונית says:

    אפשר להכניס במקום יוגורט שמנת חמוצה?

  17. מירב says:

    נשמע טעיםםם.. איך אפשר להפוך לטבעונית לטובת חברה טבעונית? תודה

  18. אורטל ק says:

    רציתי להצביע 5 אבל בטעות לחצתי על 1 והורדתי את הממוצע אבל העוגה מדהייימה! חמוצה ומתוקה במידה ובול לקפה של הבוקר! בעבודה עפים עליה!

  19. דנה says:

    נראה מהמם! הכנסתי עכשיו לתנור ויש לי שאלה. חילקתי את הבלילה לשתי אינגליש קייק חד פעמיות. כמה זמן לאפות לדעתך? המון תודה, דנה

  20. ליאת says:

    היי, העוגה יצאה דחוסה ולא אוורירית, למה?

  21. יונתן says:

    מתכון נורא מאכזב. קודם כל הכמות של המסה צריכה להתחלק בין 2 תבניות אינגליש קייק ולא אחת כי אז העוגה לא נאפית כמו שצריך ודבר שני הסירופ בסוף מרטיב את העוגה לגמרי והיא יוצאת ספוגה לגמרי, ממש רטובה, מרקם לא נעים. מרגיש כאילו היא לא אפויה בכלל. מבאס.

  22. לאה says:

    היי, לא טוב: היוגורט “מכל סוג שאוהבים” לא עובד כאן. הבלילה מימית מדי. הכנתי פעם ראשונה עם קרם פרש במקום יוגורט, וזה עבד סבבה. אולי שווה לשקול שינוי במתכון?

  23. לילי says:

    עוגה פשוט מעולה! הפעם רוצה להכין בתבנית עגולה קוטר 24 – איך להמיר את המתכון??

  24. הילה says:

    היי, תודה על המתכון! האם אפשר להקפיא את העוגה?

  25. נעה says:

    היי (:
    הכנתי את העוגה יצאה יפה ומרשימה, מה שכן בפעם הבאה אשים גרידת לימון מלימון אחד ולא משניים כי הורגשה מרירות. (גירדתי ממש דק אגב).
    תודה על המתכון!

  26. ספיר says:

    הכנתי את העוגה בדיוק לפי ההוראות, אולם בתבנית 26 עגולה. לצערי היא צנחה לאחר 65 דקות בתנור. העוגה הייתה שחומה לחלוטין מבחוץ, אך במרכז לא הייתה אפויה כלל :/ מתכון מאכזב…

  27. רון says:

    היי😄
    יש לך אולי אומדן לכמה מיץ לימון שמת בעוגה? לימון גדול או קטן?
    תודה!

  28. יעל says:

    הכנתי ויצא מ-ו-ש-ל-ם! אני תמיד יכולה לסמוך על המתכונים שלך! בלוג מדהים ❤

  29. שרה says:

    ערב טוב
    ואווווי שכחתי לקנות יוגורט (זה לא בסל הקניות שלי בדרך כלל) אפשר להמיר לשמנת חמוצה?

  30. מישל says:

    היי רחלי, אפשר להמיר במקום יוגורט שמנת חמוצה או אשל?

  31. מרים says:

    חבל שלא קראתי את התגובות, מתכון ממש לא מוצלח, ועקבתי אחריו בקפידה. העוגה היתה כמעט שעה בתנור כבר היתה שחומה לחלוטין ועדיין לא אפוייה בפנים. נפלה ויצאה דחוסה. והסירופ דחס אותה עוד יותר.
    יצאה עיסה מתוקה וחמוצה בטירוף ולא ממש אכילה… חבל על החומרים.

  32. זוהר says:

    הכנתי וזו עוגה מעולה! הייתי צריכה להכפיל כמויות ב1.5 כדי שזה ימלא שני אינגליש קייק צרות מאלומיניום
    הורדתי גם 50 גרם בכמות סוכר בבלילה כי אני אוהבת פחות מתוק. יצא מושלם תודה!!!

  33. חיים סבג says:

    האם אפשר להחליף את השמן בחמאה?

  34. אלכס says:

    וואו איזה עוגה טעימה! שווה את ההשקעה🙏

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend