עוגת רוגלך בציפוי סוכר וקינמון שמכינים בדקה

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (2 הצבעות, ממוצע: 5.00 מתוך 5)
Loading...

עד לפני כמה חודשים המתכון לעוגת רוגלך כאן בבלוג היה הדבר הכי פופולרי שיש. עם מאות אלפי כניסות, אלפי לייקים ושיתופים ואינספור תמונות שנשלחו אלי על ידי החברים שהכינו אותה. ואין גאווה ושמחה גדולה יותר. אחר כך הגיע המתכון ללחם טחינה שהצליח לעקוף את השוקולד והפחמימות והתמקם במקום הראשון. אבל אצלי בלב עוגת הרוגלך נשארה לגמרי במקום הראשון.

כשפנו אלי מבונז'ור וסיפרו על סדרת המאפים החדשה שלהם שכוללת עוגת שמרים, רוגלך, פוקאצ'ה וחלה, כולם מוכנים לאפייה, תהיתי כמה טעים זה יצא ומה אני יכולה לחדש עם מוצר שכבר עיצבו, מילאו ושמו בתבנית.

אז קפצתי לסופר, רכשתי 8 מארזים שונים ועשיתי ניסיונות שונים ומשונים. בין לבין ניסיתי להוסיף להם ציפוי, למעוך ולמלא שוב וגם לחתוך לעיגולים.

ואז חשבתי שוב והחלטתי לקחת את הרוגלך המוכנים ולהפוך אותם לעוגה! היא לא דומה לגרסה שיש כאן בבלוג (שדומה במראה לקראנץ שמרים) אלא יותר לעוגת תלושותי שמאפשרת לכל אחד לתלוש את הרוגלך שלו מהמאפה הגדול. אותה גברת בשינוי אדרת.

הרווחים הקטנים יעלמו בזמן האפייה כשהרוגלך יתפחו ויהפכו לשמנמנים ורכים

היתרון הגדול בעוגה כזאת שהרוגלך דבוקים אחד לשני ולכן החיבורים בינהם רכים ולא הופכים לזהובים. מה שמותיר אותה הרבה יותר עסיסית ורכה.

וכדי לשדרג אותה אפילו יותר, בכל זאת נשאר לי מלא זמן לאור העובדה שהרוגלך כבר היו מוכנים – פיזרתי סוכר וקינמון מעל ואפילו הוספתי זיגוג. כבר אמרתי שאני מעט מגזימנית כשזה נוגע לקינוחים? 🙂

אז למי מכם שרוצה להפתיע את האורחים או את המשפחה בעוגה טעימה, שוקולדית וסופר, אבל סופר, קלה ומהירה להכנה – העוגה הזאת בשבילכם.

הנה, תראו כמה קל להכין:

עוגת רוגלך בציפוי סוכר וקינמון שמכינים בדקה

מצרכים (לתבנית עגולה בגודל 20):
1 חבילה רוגלך בונז'ור (מגיע קפוא)
1/2 כוס סוכר
1 כף אבקת קינמון
1 ביצה טרופה

לסירופ סוכר (לא חובה, אבל מותיר את העוגה רכה לאורך זמן):
3 כפות סוכר לבן
3/4 כוס מים

לגרסה מושחתת עם זיגוג (לא חובה):
3 כפות גדושות אבקת סוכר
1 כף שמנת מתוקה או חלב

אופן הכנה:
– בתבנית עגולה מניחים את הרוגלך (אין צורך להפשיר) בצורה חופשית עם רווחים קטנים בין מאפה אחד לשני.
– מברישים בביצה טרופה.
– מערבבים סוכר וקינמון ומפזרים בנדיבות מעל.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות על מצב טורבו במשך 20-30 דקות או עד שהעוגה זהובה.
– בינתיים מחממים מים וסוכר עד שהסוכר נמס.
– כשהעוגה יוצאת מהתנור מבריקים בסירום סוכר בנדיבות.
– אם רוצים לזגג בפסים לבנים ומתוקים: ממתינים מעט שהעוגה תצטנן ובינתיים מערבבים אבקת סוכר ושמנת/חלב. צריך לצאת לכם מרקם של טחינה. אם הזיגוג סמיך מדי אפשר להוסיף עוד טיפה מהנוזל.
– מזלפים פסים על העוגה ומגישים בעודה חמימה.

זה כל כך טעים שאף אחד לא יאמין לכם שלקח בדיוק דקה להכין את זה

הערות ושדרוגים
– העוגה במיטבה כשהיא מעט חמימה אז אם העוגה שלכם קצת התקררה מומלץ להכניס אותה למיקרו או לתנור לכמה דקות.
– בעקרון לא חייבים כאן סירופ סוכר אבל הוא מותיר את העוגה רכה לאורך זמן.
– אם רוצים עוגה פחות מתוקה אפשר לוותר על ציפוי הסוכר והקינמון ופשוט להבריש בביצה וישר לתנור.
– לתבנית עוגה בגודל 24-26 צריך חבילה וחצי (אולי טיפה יותר) של רוגלך קפואים.

0 תגובות

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend