עוגת שוקולד טבעונית רכה ושוקולדית בטירוף

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (18 הצבעות, ממוצע: 3.39 מתוך 5)
Loading...

לי ולטבעונות יש רומן ארוך. וכמו בכל רומן טוב יש בו גם לא מעט רגעים של התאהבות מטורפת לצד ריבים קטנים שמסתיימים בפיוס.

טרום עידן הבלוג ניסיתי את אתגר 22 שבו עברתי לתזונה טבעונית למשך 22 ימים. זה עבד לא רע בכלל, אבל נכנסתי לפרויקט עם מטען לא קטן של כעסים כלפי הקיצוניים שבחבורה. המטען הזה הביא לקץ הטבעונות לאחר החודש ההוא לאחר ויכוח עם אחד הטבעוניים בקבוצה שהיה אמור לעזור לי לצלוח את הפרויקט.

בדיעבד, מטופש לסטות מאידיאולוגיה שאני באמת מאמינה בה בגלל איש אחד או קומץ אחרים, אבל אתם יודעים איך זה, אנחנו עדיין לא מכונות וההחלטות שאנחנו לוקחים נשענות על מיליון גורמים וסיבות.

אני לא טבעונית היום בעיקר בגלל העבודה. לויכוח ההוא היה אמנם קשר ישיר לשבירה שלי אבל אין לו קשר לעובדה שאני אוכלת היום ביצים ומדחיקה.

אחרי כמה שנים שבהם כעסתי על עצמי מאוד על חוסר היכולת לבחור צד וללכת איתו עד הסוף, בשנה האחרונה החלטתי לשחרר ולעשות את המיטב שאני יכולה במגבלות שאני חיה בתוכן.

כשאני הולכת למסעדת כמעט ולא תמצאו אותי מעלה משם תמונה של בשר או דגים ואני מנסה להפחית מאוד במתכוני בשר בבלוג. גם כי אני לא אוכלת בבית כמעט וגם כי אני מרגישה אחריות כלשהי בעובדה שלאחר פרסום המתכון רבים הולכים להכין אותו.

נכון, אני חוטאת לפעמים גם בדברים האלה, בדיוק כמו בחיים שלי, אבל כרגע זה המקסימום שאני מצליחה לעשות עבור אלה שלא יכולים לדבר. יבוא יום ואהיה לצידם ב-100%, אין לי בכלל ספק שזה יקרה.

ולמה סיפרתי לכם את כל זה? כי אתמול נזכרתי שאני מוזמנת לחנוכת בית אצל חברה שלא אוכלת בשר ומוצרי חלב ובכללי מאוד קרובה לאורח חיים טבעוני (היי מורן! היה מושלם ותודה על האירוח).

כדי לשמח אותה, וגם את הראל, הבת של אחותה, שגם היא נמנעת ממוצרי חלב, החלטתי להכין קינוחים טבעוניים בדגש על כאלה שיתאימו גם לילדים (6 התרוצצו שם בלי הפסקה – געגועי לגיל הזה).

זאת לא פעם ראשונה שאני מנסה להכין עוגת שוקולד טבעונית אבל בפעמים הקודמות היא יצאה סבבה ותו לא. לא מספיק רכה ובטח שלא מספיק טעימה כדי שאחליף את המתכון הקבוע שלי.

הפעם החלטתי לשנות 2 מצרכים במתכון שבדיעבד הפכו אותה לאחת העוגות הכי רכות, אווריריות וטעימות שיש. בלי להתנצל על היותה טבעונית, בלי תחליפים, בלי לתרץ למה היא מטורפת למרות שהיא נטולת ביצים.

היא מטורפת כי היא טעימה ושוקולדית וכי היא מוכיחה שיש לא מעט מתכונים שבאמת באמת אין צורך להכניס אליהם ביצים (או מוצרי חלב).

נכון, קל מאוד היום להמיר מתכונים חלביים לפרווה, קרם הקוקוס שכבש את המדפים עושה עבודה מעולה כמעט בכל מנה. האתגר מגיע בעיקר בתחום הביצים, שם היצירתיות צריכה להיות גדולה יותר.

אני לא בן אדם של תחליפים, לא חושבת שצריך תחליף לשקשוקה, אפשר פשוט לאכול דברים אחרים, אבל אני כן חושבת שהקבעונות שלנו להכניס ביצים וגבינות, גם כשלא צריך, חייבים להאדות.

והנה, העוגה הזאת היא לגמרי ההוכחה שאפשר אחרת.

הומני יותר, מתחשב יותר, טעים יותר.

הלוואי ויכולתם להרגיש דרך המסך כמה העוגה הזאת נמסה בפה
הלוואי ויכולתם להרגיש דרך המסך כמה העוגה הזאת נמסה בפה

עוגת שוקולד טבעונית לילדים בנפש ובגיל

מצרכים לתבנית בגודל 20X30:
1 קופסת שימורים (400 מ"ל) קרם קוקוס
1/4 כוס שמן קנולה/סויה/חמניות/זית (כן, גם זית עובד נהדר)
1/4 כוס שמן קוקוס (אם הוא מוצק פשוט תמיסו אותו קצת)
1 כף חומץ 5% – לא לוותר בשום אופן
140 גרם (2/3 כוס) סוכר לבן
210 גרם (1 ו-1/2 כוסות) קמח לבן
שקית אבקת אפייה
3/4 כפית סודה לשתייה
70 גרם (1/2 כוס) קקאו איכותי

לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
120 מ"ל (1/2 כוס) קרם קוקוס/חלב קוקוס/חלב שקדים/חלב אורז/חלב סויה/חלב אגוזי לוז
2 כפות מייפל/סילאן/סירופ סוכר (גלוקוזה)

אופן הכנה:
– בקערה גדולה שמים קרם קוקוס, שמן קנולה, שמן קוקוס, חומץ וסוכר וטורפים היטב עם מטרפה ידנית.
– מוסיפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקקאו וטורפים רק עד שהתערובת אחידה.
– מעבירים לתבנית משומנת היטב ואופים בתנור שחומן מראש ל-170 מעלות (ולא יותר) במשך 40-50 דקות או עד שהעוגה יציבה, סדוקה וקיסם המוחדר לאמצע העוגה יוצא עם פירורים לחים.
– בינתיים ממיסים במיקרו שוקולד ביחד עם קרם קוקוס ומייפל/סירופ סוכר. מערבבים עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק.
– שופכים את רוטב השוקולד על העוגה ומאפשרים לעוגה להצטנן לפני שפורסים.

קשה לי להסביר כמה רכה היא
קשה לי להסביר כמה רכה היא

הערות חשובות
– תוספת של מייפל/סילאן/סירופ סוכר לציפוי היא כדי לאזן את הטעמים המעט מרירים של השוקולד ולהפוך אותה לחביבה על ילדים. תוספת הסוכר הקטנה הזאת גם גורמת לציפוי להרגיש כאילו מדובר בשוקולד חלב.
– בבקשה תנו לעוגה להצטנן לפי שאתם פורסים.
– שומרים את העוגה בחוץ, על השיש, עם ניילון נצמד מעל. רק לא במקרר.

37 תגובות

  1. ליבי says:

    יואו ממש בא לי להכין עכשיו…אבל אין לי קרם קוסקוס רק שמן קוקוס והוא בצנצנת( מוצק כזה שנראה לי צריך להניב לפי מה שרשמת) במה אפשר להחליף?

    1. רחלי קרוט says:

      את השמן קוקוס תמיסי קצת ואת הקרם אפשר להחליף בכל חלב טבעוני אחר שיש לך <3

      בהצלחה!

  2. רותם says:

    אוקי, חייבת לשאול – למה לא לשמור במקרר? כל עוגה בחושה טעימה לי הרבה יותר אחרי לילה במקרר 😮

    1. סיליה says:

      הוצאת לי את המילים מהמקלדת! גם לי – והכי טעימות לי בעולם עוד מהילדות עוגות שוקולד קרות מהמקרר, זה הופך אותן לפאדג'יות ומהממות.

    2. ליבי says:

      נראה לי כי השמן קוקוס ייתרשה טיבפוך להיות במרקם של חמאה…ואז יהיו לך גושים כאלו בתוך העוגה וזה יהיה פחות נעים לאכול ופחות טעים…אין לי באמת מושג הדירה לפי ההיגיון…רחלי מה את אומרת?

  3. שחף says:

    היי רחלי, אני רואה שיש הרבה חלב ושמן קוקוס במתכון, זה לא יוצר טעם מאוד דומיננטי של קוקוס? בפעם הקודמת שהכנתי עוגה עם שמן קוקוס היה לה טעם מאוד חזק של קוקוס שלא ציפיתי לו.
    איך הקוקוס משתלב בטעמים פה?

    1. רחלי קרוט says:

      הטעם של הקוקוס יחסית עדין אבל אם את פחות אוהבת אני ממליצה להמיר את הקרם קוקוס או בעוגה עצמה או בציפוי (אפשר בכל חלב טבעוני). עוד אופציה היא להוסיף לתערובת העוגה, אחרי שהבלילה מוכנה גם 100 גרם שוקולד מריר מגורד על פומפייה ואז טעם השוקולד יהיה דומיננטי יותר ויתאזן עם הקוקוס.

  4. מור says:

    נראה משהו! לגרסה לא טבעונית אפשר להחליף את הקרם קוקוס בחלב רגיל? 400 מ"ל?

    1. רחלי קרוט says:

      כן או שמנת מתוקה לגרסה עשירה יותר

  5. חני says:

    כ״כ מתחברת למה שכתבת.. אני לא אוכלת בשר, דגים וגבינות אבל באפיה תמיד נמנעתי מטבעונות כי הרגיש לי שכל התכונים הם תחליף למשהו מוכר (חוץ מעוגיות גרנולה מושלמות שטובות הרבה יותר מלא טבעוני) נראה לי שזה המתכון הראשון שאנסה.
    ועכשיו לשאלות 🙂 לא צריך לקרר את הקרם קוקוס לפני ההכנה? טעם הקוקוס לא משתלט על העוגה?

    1. רחלי קרוט says:

      מסכימה לגמרי, עניין התחליפים מאוד הפריע לי ובכל מקרה התחליפים לביצים היום די טובים אבל לא בכל דבר ולא בכל מתכון.

      עוגיות גרנולה זה החיים! 🙂

      לא צריך לקרר, רק מומלץ לנער קודם. ולא, אין טעם דומיננטי של קוקוס בגלל השוקולד שמאזן. ובכל מקרה, אפשר להוסיף לתערובת גם 100 גרם שוקולד מריר מגורד ואז בכלל לא יהיו עקבות של קוקוס.

    2. עינב says:

      טבעונות זה על מנת לא לפגוע בבעלי חיים. גם אם פחות מתחברים ל"תחליפים" אין סיבה להמשיך לאכול מן החי. ולי גץדווקא הרגיש שהיא אומרת שבקינוחים ממש אין סיבה סתם לתקוע ביצים וכאלה. יש עוד מלא קינוחים טבעוניים מדהימים. בטוחה שגם לרחלי יש ואם תירצי אשמח לתת לך גם. מקווה ששתיכן, שנראה שכן רגישות לסבל בעלי החיים, תחליטו לא לקחת בזה חלק. תודה על המתכון. נראה מהמם. מנסה בקרוב!!

  6. אורטל says:

    היי. אשמח לעזרתך.
    לפני כשנה גילינו אלרגיה מסכנת חיים לביצים, בוטנים ואגוזים.
    קוקוס ומוצריו לא באים לידי ביטוי בעוגות של הילדה..
    העובדה שהעוגה נטולת ביצים משמחת אותי מאוד (בעיקר סביב חגיגות השנתיים)
    ומכאן, לשאלה המתבקשת, האם ניתן להמיר את שמן וקרם הקוקוס במשהו אחר?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אפשרי. שמן קוקוס אפשר להמיר בכל שמן אחר כמו קנולה/סויה/חמניות/זית ואת קרם החומוס אפשר להחליף בכל חלב טבעוני – אורז/סויה/שקדים/אגוזי לוז וכדומה.

      בהצלחה!

  7. ליבי says:

    נראה לי כי השמן קוקוס ייתרשה טיבפוך להיות במרקם של חמאה…ואז יהיו לך גושים כאלו בתוך העוגה וזה יהיה פחות נעים לאכול ופחות טעים…אין לי באמת מושג הדירה לפי ההיגיון…רחלי מה את אומרת?

    1. רחלי קרוט says:

      בדיוק כמו בשימוש עם חמאה, השמן מתחמם באפייה ונמס ומתפשט לכל עבר ואז מתייצב בקירור והופך את העוגה ליציבה יותר. יש לו גם טעם עשיר ושומניות שמשאירה את העוגה עסיסית (בדיוק כמו חמאה) ולכן אני מאוד אוהבת אותו בעוגות אם כי בכמות קטנה יחסית כדי שלא יגרום לעוגה להיות יציבה מדי.

  8. כרמל says:

    עוגה מהממת. לא לעשות את הטעות שאני עשיתי ולקצץ בכמות הסוכר!

    1. רחלי קרוט says:

      צודקת לגמרי, אני כבר הורדתי די למינימום 🙂

  9. חני says:

    הכנתי היום את העוגה יצאה מעלפת….אז תודה רבה לך על המתכון
    אגב אפשר להחליף את השמן קוקוס במה שהוא אחר?

  10. חני תם says:

    הכנתי היום את העוגה יצאה מעלפת….אז תודה רבה לך על המתכון
    אגב אפשר להחליף את השמן קוקוס במה שהוא אחר?

    1. רחלי קרוט says:

      הכי משמח לשמוע. וכן, אפשר להחליף בכל שמן שאת אוהבת.

  11. דנה says:

    הי העוגה יצאה לי לא מספיק מתוקה אני ממליצה להוסיף סוכר
    העוגה גם די מתפוררת כנראה בגלל היעדר הביצים…
    בקיצור עוד לא יכולה להחליף לי את העוגת שוקולד הקלאסית…..

  12. מיכל says:

    היי.
    כתבת שאפשר להמיר את שמן הקוקוס לשמן… .
    מכאן יהיה 1/2 כוס שמן קנולה לדוגמה במקום 1/4 ו 1/4.
    נכון?

    1. רחלי קרוט says:

      בדיוק 🙂

  13. מיכל says:

    שלום לך.
    2 שאלות לאור הכנתי את העוגה:
    1. האם מורחיםאת הקרם על העוגה בעודה חמה/ קרה?
    2. כתבת במפורש לא להכניס למקרר.
    אך אם מכינים את הקרם עם חלב כלשהו,ובמקרה שלי עם שמנת צמחית-פרווה, אין ברירה.
    להשאיר בכל זאת מחוץ למקרר, או מה את מציעה?
    אשמח לתגובותייך.

  14. נועה says:

    היי קרוטית :), תודה על כל המתכונים המצוינים..
    שאלה, אני רוצה לעשות את העוגה כעוגת יומולדת עגולה, באיזה קוטר תבנית להשתמש ?

  15. חן says:

    אפשר להמיר בסוכר לבן לסוכר קוקוס א ממתיק בריא יותר יחסית? וקמח לבן לקמח מלא/כוסמין?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר להמיר חצי בקמח כוסמין. לא ניסיתי לעבוד עם סוכר קוקוס אז קצת קשה לי לדעת

  16. אלינור says:

    רוצה להכין בתבנית עגולה, איזה גודל עדיף לעוגה גבוהה?

    1. רחלי קרוט says:

      22 או אפילו 20

  17. סוזן קלייד says:

    האם אפשר לשים במקפיא??

    1. רחלי קרוט says:

      כן. ולהפשיר בטמפרטורת החדר

  18. סוזן קלייד says:

    תודה רבה!עוגה יצאה ממש יפה!

    זה יהיה לשבת לכבוד יום ההולדת של האחיין הטבעוני שלי

  19. שקד says:

    למה אין מלח?

    1. רחלי קרוט says:

      כי אני לא שמה מלח בקינוחים, לעומת הרבה אחרים ששמים 🙂 אני מבינה את ההגיון אבל אחרי שניסיתי כמה עוגות של חברים ששמו מלח ולא הרגשתי אותו לא ראיתי צורך להוסיף אותו רק כי כולם אומרים שזה עוזר <3

  20. יעל says:

    היי, הכנתי אתמול לארוחת שישי. העוגה מצוינת, ואין בכלל טעם של קוקוס. ההערה היחידה שלי היא שהיא לא היתה מספיק מתוקה, והילדים פחות אהבו. אם מכינים ליום הולדת של ילדים, אני הייתי מגדילה את כמות הסוכר.

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה על ההערה, וכן, מסכימה איתך. אני גם אוסיף את זה בהערות <3

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend