עוגת שושני שוקולד במילוי גבינה מתוקה

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (4 הצבעות, ממוצע: 3.75 מתוך 5)
Loading...

העוגה הזאת נולדה די במקרה – לא מזמן פנו אלי מבונז'ור וסיפרו על ליין המאפים החדש שלהם שכולל בין היתר גם עוגת שמרים במילוי שוקולד (וגם רוגלך היסטרי שבקרוב תגלו איך הופכים אותו לקינוח מדהים).

כדי להבין בדיוק איזה בצק זה ומה הטעם של העוגה הכנתי אותה בפעם הראשונה כמו שהיא, פשוט מרחתי ביצה ושמתי בתנור. יצא מעולה אבל ידעתי שאני חייבת לקחת את העוגה הזאת ולהפוך אותה למשהו עוד יותר מיוחד.

ואז עלה לי רעיון – לחתוך את העוגה לפרוסות, לרדד כל פרוסה למלבן, למלא בגבינה ולסגור לצורת גביניות.

כמה ימים אחר כך ניסיתי להגשים את הפנטזיה הזו אבל המציאות הגיעה וגיליתי שבלתי אפשרי לרדד בצק מלא בשוקולד.

יופי, עכשיו מה עושים עם מילוי הגבינה שכבר הכנתי?

אז חישבתי מסלול מחדש והחלטתי לשים את הפרוסות בתבנית ואת הגבינה בפנים. כמו גבינייה גדולה שפגשה עוגת שושני שמרים.

יא!

וחכו שתטעמו את העוגה, מדובר לגמרי באחד השילובים הטעימים והמנצחים שיש שמכינים באמת בכמה דקות בודדות.

אתם לא באמת חייבים לשים שוקולד צ'יפס באמצע, זאת אני שלא יכולה להתאפק ולהוסיף שוקולד לכל דבר 🙂

עוגת שושני שוקולד במילוי גבינה מתוקה

מצרכים (לתבנית בגודל 20):
1 חבילה עוגת שמרים שוקולד של בונז'ור (מגיע קפוא)
1 ביצה טרופה

למילוי גבינה:
250 גרם גבינת טוב טעם או כנען 5%
1 כפית תמצית וניל איכותית
1/4 כוס סוכר לבן
1 חלמון
1 כף קורנפלור
20 גרם חמאה מומסת
מעט שוקולד צ'יפס – לא חובה

סירופ סוכר (לא חובה אבל מותיר את העוגה רכה לאורך זמן):
3 כפות סוכר לבן
3/4 כוס מים

אופן הכנה:
– חותכים את העוגה לפרוסות בעובי 2 ס"מ ומניחים בתוך התבנית, צמוד לדפנות. מומלץ מאוד להניח נייר אפייה בתחתית התבנית. אמורה להשאר לכם פרוסה אחת של עוגה ואותה מועכים ומניחים באמצע.
– מערבבים היטב את כל מצרכים המילוי ומניחים באמצע העוגה, מעל הפרוסה המעוכה.
– מפזרים שוקולד צ'יפס ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות טורבו במשך 30 דקות או עד שהעוגה זהובה.
– בינתיים מחממים בסיר קטן את הסוכר והמים עד שהסוכר נמס. כשהעוגה יוצאת מהתנור מרטיבים את שושני השמרים בסירופ, בנדיבות, מקפידים לא להבריש גם את הגבינה.
– מגישים כשהעוגה חמימה.

שילוב מופלא בין 2 מאפים אהובים – גבינות ועוגת שושני שמרים ושוקולד

הערות ושדרוגים
– במקום שוקולד צ'יפס מריר אפשר לשים קוביות שוקולד לבן שקוצצים גס או אוכמניות טריות.
– עוד אופציה היא לשים את פרוסות השמרים בצורה חופשית בתבנית ואת מילוי הגבינה לשים בין הרווחים שיווצרו לכם.
– אפשר להשתמש בעוגת השמרים כשהיא קפואה או להפשיר במקרר. יוצא טעים באותה מידה.

0 תגובות

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend