עוף מוקפץ עם ברוקולי וקשיו

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (17 הצבעות, ממוצע: 3.65 מתוך 5)
Loading...

מי שעוקב אחרי הבלוג בטח כבר יודע שאני מכניסה הביתה בשר/עוף פעם בחודש בערך, וגם זה לא תמיד. מה שזה אומר, פרט לעובדה שאני כמעט ולא אוכלת בשר, זה שברגע שזה קורה אני יודעת שאני צריכה להכין משהו שאני באמת אוהבת. בלי התחכמויות ובלי ניסיונות שאין לי מושג איך הם יסתיימו.

המתכון שלפניכם הוא אחד האהובים עלי ואני רצה איתו כבר הרבה שנים. התאהבתי בו ממש מזמן כשאכלתי מנה דומה (עם בקר במקום עוף) באחד הדוכנים האסיאתיים בקניון. ומאז, בכל פעם כשאני מגלה ברוקולי במקרר, עולה בי שוב החשק לאוכל הזה.

אגב, מה שאני ממש אוהבת באוכל הזה, שאפשר לשדך אותו לאורז או לנודלס ואפשר גם לאכול ככה בלי שום פחמימה ליד. והוא מתחמם מעולה במיקרו גם אחרי כמה ימים במקרר 🙂

כמה קטנות שממש חשוב לי שתקראו:
– כשמכינים מוקפץ בבית, כל מוקפץ, מוסיפים את הרטבים בסוף. אם תוסיפו בהתחלה תגלו שקיבלתם תבשיל עם מלא נוזלים במקום מוקפץ טעים עם רוטב.
– בכל זמן הטיגון, אבל בכל הזמן, מקפידים לשים את האש על הכי גבוהה. אנחנו רוצים צריבה ולא בישול/אידוי שיגרמו לירקות ולעוף להגיר נוזלים.
– חייבים להשתמש כאן במחבת רחבה או סיר רחב. המטרה היא שהירקות/עוף יגעו כל הזמן בתחתית הברזל החם מאוד ויצרבו. שוב, אנחנו מחפשים כאן צריבה ולא אידוי או בישול כמו תבשיל. ואפשר גם בווק, אבל בבקשה שיהיה חם בטרפת ואיכותי, למרות שמחבת רחבה תעבוד כאן טוב יותר כי יש לה יותר שטח שצמוד לאש.
– אפשר להגיש עם אורז/נודלס לצד המוקפץ ואפשר להוסיף את האורז/נודלס לתוך המוקפץ. אם מערבבים הכל יחד מומלץ להוסיף עוד 2-3 כפות רוטב.
– אני לא אוהבת טריאקי, בטח לא טובלת בו סושי שמנטרל את כל הטעמים העדינים של הדג/ירקות/אורז, אבל ספציפית כאן אני מחבבת אותו כי הוא מחזיר אותי למוקפצים של הקניון עם הטעם המתקתק/חריף.
– אם אתם אוהבים טעמים פיקנטיים/חריפים אפשר להוסיף 1/2 פלפל צ'ילי חתוך לקוביות קטנות בזמן הוספת השום.
– אם במקרה יוצא לכם להכנס לאחת מהחנויות שמתמחות בחומרי גלם אסיאתיים (כמו מזרח ומערב או דרגון) חפשו רוטב אננס ומנגו. 2 כפות ממנו לתוך כל מוקפץ ותגלו אושר מה הוא. באמת מדובר באחד הרטבים הכי משדרגים שיש.

אני פחות אוהבת לערבב את זה עם אורז אלא להגיש את זה ליד ולאפשר לכל אחד להוסיף את כמות האורז שהוא אוהב
אני פחות אוהבת לערבב את זה עם אורז אלא להגיש את זה ליד ולאפשר לכל אחד להוסיף את כמות האורז שהוא אוהב

עוף מוקפץ עם ברוקולי וקשיו בסגנון אסיאתי

מצרכים:
4 סטייק פרגית, נקי משומן מיותר וסחוס
1 כף שמן זית או כל שמן אחר שאתם מעדיפים
1 בצל לבן, קלוף
3 שיני שום, קלופות
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף – לא חובה
1 ראש ברוקולי, כולל הגזע
1 זוקיני גדול או 2 קטנים, לא קלופים – לא חובה (מוסיף עוד ירקות לאוכל ומתאים בטעם)
1/2 כוס אגוזי קשיו, טבעי או קלוי
3 כפות רוטב טריאקי (או 3 כפות רוטב סויה + כף סילאן/סוכר חום/מייפל)
1 כף רוטב סויה
1 כף רוטב צ'ילי (הנה מתכון לרוטב ביתי, הוא מושלם ממש)
1/2 כפית שמן שומשום
מלח

להגשה (לא חובה):
שומשום
עלי כוסברה

אופן הכנה:
– חותכים את הפרגיות והבצל לרצועות בעובי אצבע. פורסים את השום לפרוסות דקות.
– במחבת או סיר רחב (העיקר שיהיה רחב) מחממים שמן ומטגנים את הבצל במשך 3-5 דקות. כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את הפרגיות והשום וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עד שהפרגיות מוכנות ומשנות את צבען. זה לוקח בערך 6-8 דקות. ממליחים.
– דקה לפני שהן מוכנות מגרדים, על החלק הדק בפומפייה, את הג'ינג'ר לתוך הסיר ומטגנים עוד דקה.
– במקביל, או אחרי שהפרגיות מוכנות, חותכים את הברוקולי לפרחים קטנים, את הגזע חותכים לקוביות קטנות או פרוסות דקות ואת הזוקיני לקוביות או חצי ירח.
– מניחים את פרחי הברוקולי בצלחת ושופכים מעל 2 כפות מים. מחממים במיקרו במשך 2 דקות.
– במחבת רחבה וגדולה (אפשר באותה מחבת של הפרגיות רק תוציאו אותם לצלחת שיחכו רגע), עם מעט שמן, מטגנים את קוביות גזע הברוקולי במשך 3 דקות או עד שהגזע מתרכך מעט. מוסיפים את הזוקיני וממשיכים לטגן עד שהוא מתרכך ונצרב. חשוב לעבוד עם אש גבוהה כי אנחנו רוצים צריבה ולא בישול שיוציא נוזלים מהירקות.
– מוסיפים את פרחי הברוקולי (זכרו שהם כבר יחסית רכים כי שמנו אותם במיקרו) והקשיו ומטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות. המטרה היא רק לצרוב את הברוקולי מעט ולא להפוך אותו לסמרטוט חסר צבע. לא לשכוח כל הזמן לערבב שלא ישרף. ממליחים.
– מוסיפים את הפרגיות עם הבצל ומזלפים מעל טריאקי, סויה, צ'ילי ושמן שומשום. ממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עד שכל המוקפץ שלכם עטוף ברוטב דביק וטעים. זה גם הזמן לתקן תיבול אם רוצים. אני למשל אוהבת את המוקפץ טיפה מתקתק אז אני מזלפת מעל כפית סילאן אם הטריאקי לא מספיק מתקתק לי.
– מפזרים שומשום ועלי כוסברה (אם רוצים) ומגישים לצד אורז. אפשר אגב לערבב את האורז לתוך המוקפץ ואז אני ממליצה להוסיף עוד 2-3 כפות טריאקי.

מחזיק מצוין במקרר גם כמה ימים
מחזיק מצוין במקרר גם כמה ימים

הערות ושדרוגים
– אפשר גם יותר מ-1/2 כוס אגוזי קשיו, הם טעימים בטירוף.
– כן, אפשר להשתמש בחזה עוף אבל קחו בחשבון שהוא מתייבש מהר אז לא לטגן אותו שעות.

23 תגובות

  1. מיה says:

    נראה מעולה, אנסה בהקדם, הרוטב צ'ילי באמת מושלם!!

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה רבה! הוא לגמרי אהוב גם עלי

  2. רומי ניצן says:

    יכול לעבוד גם עם טופו/סייטן?

    1. רחלי קרוט says:

      לגמרי! בול אותו אופן הכנה

  3. רותם says:

    עד כמה קריטי אם אין לי שמן שומשום?

    1. רחלי קרוט says:

      ממש לא קריטי 🙂 יצא נהדר גם בלי

  4. עדנה says:

    טעים!!!!

    1. רחלי קרוט says:

      כיף שאהבת!

  5. תהילה says:

    נראה מעולה! אפשר להשתמש בברוקולי קפוא?

  6. עדה אוריון says:

    הכנתי ועכשיו אכלנו
    יצא מושלם!!!!
    תודה רבה את אלופה

  7. מורן says:

    הכנתי היום (השתמשתי בחזה עוף כי זה מה שהיה וברוקולי של סנפרוסט), גילוי נאות- שכחתי שום
    יצא מושלם!!!!!!!!!! אם היה שום בטח היה יוצא טעים יותר
    אני ובעלי (שלא אוכל ירקות ירוקים) נהנו מאוד

    תודה רבה 🙂

  8. מיכל says:

    היי, רק לעדכן שהכנתי את המתכון בשבת ויצא נהדר! מתכון טעים, פשוט ומדוייק, בהחלט אאמץ! תודה רבה על מתכונים נהדרים

    1. רחלי קרוט says:

      בשמחה רבה! וכיף לשמוע.

  9. מיכל says:

    מה עושה מי שאין לו מיקרו…

  10. בר says:

    הי רחלי! נראה מדהים!
    אם משתמשים בברוקולי קפוא?

  11. יעל says:

    אני חולטת במים רותחים 5 דקות

  12. זילפה says:

    יש מצב להכין ללא בצל? (הבן שלי שונא בצל ומסרס לי את האוכל)

    1. רחלי קרוט says:

      כן בטח, את לגמרי יכולה לוותר

  13. נועה says:

    יצא מושלם!!! טעים ממש!!

  14. נועה says:

    יצא מושלם!!! טעים ממש!!
    היה לי חזה עוף ויצא ממש מיוחד

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע! תודה רבה שחזרת לספר <3

  15. מירב says:

    מעולה מעולה מעולה! תודה❤️

    1. רחלי קרוט says:

      בשמחה רבה <3

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend