פולנטה ביתית ב-5 דקות עם תבשיל פטריות משגע

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (10 הצבעות, ממוצע: 3.50 מתוך 5)
Loading...
פולנטה עם תבשיל פטריות

אחד הדברים שאני הכי אוהבת בעולם זה לאכול תירס, עדיף מזן גילי המתוק, ועדיף עם הרבה מלח (אני יודעת, זה לא בריא, אבל כאן אני לא מתאפקת).

אמא שלי מספרת שכל ההריון שלי היא אכלה תירס ואפילו ביום הלידה, בדרך לבית חולים, היא קנתה תירס בדוכן בשולי הכביש וזללה.

אל העובדה הזאת תוסיפו את הגנים הרומנים שלי והרי לכם הסיבה האמיתית לאהבה העצומה שלי לפולנטה, שהיא האחות התאומה לממליגה הרומנית שסבתא הכינה לי בילדות.

שנים לא יצא לי להכין את זה בבית, ובכל פעם כשהייתי נתקלת במנה הזאת במסעדה תהיתי איך זה שטרם הכנתי גרסה ביתית שלה.

אז הנה, הפעם זה קרה.

נכון, המקור המפונפן (והסופר טעים יש להדגיש) עושה שימוש בעיקר בגרגירי תירס אבל בנינו, למי יש זמן או כח לזה ותאמינו לי שהגרסה הזאת לא פחות טעימה וממכרת והשילוב בין המרקם הרך של הפולנטה ביחד עם גרגירי התירס הפציחים עושה כאן עבודה מדהימה.

אל הפולנטה שידכתי הפעם גם תבשיל פטריות – ויש אפילו סרטון עם כל שלבי ההכנה כדי שתראו כמה זה פשוט להכנה – שהוא התבשיל הקבוע שלי בבית והוא מתאים לא רק למנה הזאת אלא גם לפירה, אורז לבן ואפילו כרוטב מהיר לפסטה בלי טיפת שמנת.

הסמיכות של הרוטב והטעם המיוחד (כי התבשיל מוכן מאוד מהר ואין לו, או לי, זמן לפתח טעמים עמוקים) מגיע מאבקת מרק פטריות שאין בה מונוסודיום או חומרים משמרים (לכל מי שתמיד שואל אותי לגבי 2 החבובות האלה).

ורגע, מה זה, אתם עדיין פה? חבל, כי תוך 10 דקות המנה הזאת יכולה להיות על השולחן שלכם 🙂

צפו: איך להכין תבשיל פטריות מדהים בכלום עבודה

פולנטה ביתית ב-5 דקות עם תבשיל פטריות משגע

מצרכים לתבשיל פטריות:
2 כפות חמאה או שמן זית
1 בצל לבן, קלוף
4 שיני שום, קלופות – אופציונלי
1 סלסלה פטריות שמפניון
2 כפות אבקת מרק פטריות קנור
3/4 כוס מים רותחים
עלים מ-2 ענפי טימין
1/4 כפית פלפל שחור

מצרכים לפולנטה:
1 כף חמאה או שמן זית
1/2 כוס גרגירי תירס (מקופסת שימורים, משקית קפואה או מקלח תירס)
1/2 כפית מלח
3 כוסות מים רותחים
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה או קרם קוקוס או עוד מים רותחים
1 כוס קמח תירס (פולנטה)

אופן הכנה:
– תבשיל פטריות: פורסים את הבצל לרצועות דקות ואת הפטריות חותכים לרבעים. אם רוצים להוסיף שום פורסים אותו לפרוסות דקות.
– במחבת גדולה מחממים חמאה או שמן זית ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
– מוסיפים פטריות ומטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך 3-4 דקות. זה השלב להוסיף גם את השום אם רוצים.
– מוסיפים אבקת מרק פטריות, מים, טימין ופלפל שחור וממשיכים לטגן על אש גבוהה, תוך כדי ערבוב, עד שהרוטב מסמיך. זה לוקח בערך 5 דקות.
– בינתיים מכינים את הפולנטה: בסיר רחב מחממים שמן זית או חמאה ומטגנים את גרגירי התירס במשך דקה.
– מוסיפים מים, מלח ושמנת מתוקה ומביאים לרתיחה עדינה.
– מוסיפים קמח תירס ומעכשיו מערבבים עם כף עץ כל הזמן עד שהפולנטה מסמיכה ומגיעה למרקם של טחינה. קחו בחשבון שהיא מתייצבת עוד אחרי שהיא קצת מתקררת אז עדיף שתהיה קצת יותר רכה. הבישול של הפולנטה לוקח בערך 5 דקות.
– מגישים: מניחים בקערה מהפולנטה ומעליה שמים תבשיל פטריות. אם רוצים, מגרדים מעל גבינת פרמזן.

פולנטה עם תבשיל פטריות
גם הפולנטה וגם תבשיל הפטריות מדהימים בפני עצמם ולא חייבים לבוא ביחד

הערות ושדרוגים
– במקום מים רותחים בפולנטה אפשר לשים ציר ירקות, יצא מושלם.
– אם רוצים להעשיר את הטעם אפשר להוסיף למים הרותחים גם 50 גרם חמאה ולחכות שהיא תימס לפני שמוסיפים קמח תירס.
– הפולנטה אוהבת מלח אז תטעמו לראות שלא חסר עוד.
– לעומת זאת, התבשיל פטריות אוהב בעיקר פלפל שחור או לבן.

30 תגובות

  1. רייצ' says:

    יואוו נראה שלמות.
    יש לי את כל המצרכים חוץ מקמח תירס, גרה ביישוב ואין לי להשיג אותו פה בקלות (צריכה ליסוע במיוחד כדי לקנות)
    ממממש בא לי על זה, אין מצב שזה יילך עם קמח רגיל?

    1. אני רק תשובה says:

      וואו, זאת אחת השאלות ההזויות EVER.
      זאת פולנטה.
      אם תכיני אם קמח רגיל תקבלי סתם דייסה.

      1. אני רק תשובה says:

        וואו, זאת אחת השאלות ההזויות EVER.
        זאת פולנטה.
        אם תכיני עם קמח רגיל תקבלי סתם דייסה.

        1. רייצ' says:

          שאלתי. לא מכירה ומעולם לא הכנתי.
          אפשר לענות יפה

        2. אבישג says:

          אחת התגובות המכוערות EVER.
          לא צריך להקטין אחרים כדי להיות גדולה.

      2. שירן says:

        תשובה מיותרת ever

    2. רחלי קרוט says:

      לצערי לא יעבוד. יצא לך בצק רבוך 🙂

      1. דקלה says:

        אפשר קורונפלור?

  2. עדן says:

    יש תחליף לאבקת מרק בטעם פטריות לתבשיל פטריות? משהו בריא- תבלינים או דרך נוספת להסמיך את התבשיל? תודה!!

  3. ליטל says:

    איזה קטע! היום ביקשתי מחברה מתכון לפולנטה! הולכת למלא לוטו;)
    על איזה גובה אש לבשל את הפולנטה?

  4. הילה says:

    גם אני שואלת. אבקת מרק לא בריאה לא רק בגלל המונןסודיום גלוטמט

  5. מ says:

    הסרטון מאוד מוצלח, הטקסט בו משעשע במיוחד:)

  6. ליאת says:

    חייבים בצל?
    וגם, אחת ולתמיד, האם לשטוף את הפטריות? איך את "מטפלת" בהן?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר להחליף בשום. שאלה טובה לגבי הפטריות – אם הן נראות לי נקיות אני לא נוגעת בהן ואם יש עליהן קצת שחור כזה אני מנגבת עם מגבת. רק לא שוטפת כי אז הן הופכות לסמרטוט.

  7. ניוקי ביתי עם תרד מוקפץ וקרם פרש – קרוטית – Krutit says:

    […] אתמול כבר לימדתי אתכם להכין פולנטה ב-5 דקות והיום הגיע תורו של הניוקי. ולא סתם ניוקי, כזה שיש לו […]

  8. כרמל says:

    רחלי, כרגיל נראה מדהים!
    יש דרך להחליף את האבקת מרק (תבלינים/ רכיב אחר)? יש לי רתיעה מטורפת מדברים שמגיעים באבקות ואני מנסה לא לא לצרוך דברים מעובדים

    תודה רבה!
    אהה וגם רציתי להגיד שאני מאוהבת באתר שלך והכנתי בערך 70-80% מהמתכונים פה לפי דעתי

  9. חן says:

    היי! לכמה מנות מתאים המתכון?

    1. רחלי קרוט says:

      ממממ שאלה ממש טובה. אני לא ממש אוביקטיבית בכל הנוגע לפולנטה כי אני יכולה לחסל סיר 🙂 אבל בעקרון זה יספיק ל-4 אנשים בערך

  10. רוני says:

    מה יכול לבוא במקום הפיטריות ? האם אפשר אבקת מרק עוף ועגבניות למשל?
    בעלי לא אוהב פיטריות.

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר להקפיץ תרד, עגבניות שרי, אספרגוס ואפילו פשוט בצלים מקורמלים היטב.

  11. ליטל says:

    היי, רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בשמנת לבישול ולא בשמנת מתוקה..

    תודה מראש (:

  12. מלכה says:

    היי, מה אפשר לשים חוץ מאבקת מרק? סליחה שאני חוזרת על השאלה..
    תודה רבה!!
    מאוהבת במתכונים שלך

    1. רחלי קרוט says:

      קצת קורנפלור (בערך כפית) מהול בכמה כפות מים ו-1/2 כפית פפריקה, 1/2 כפית מלח

  13. גליה says:

    היי ,
    קראתי עלייך אז יש לך מקורות הונגריים ורוסים ומשם הגרסה הזאת לפולנטה שלך. זהו מאכל ממחוזות הקרפטים/אוקראינה/בוקובינה ושמו באנוש. מבשלים לא על שמנת מתוקה ,אלא על שמנת חמוצה עם אחוזי שומן גבוהים ,מדוללת בקצת חלב. אפשר במקום פטריות , בצל מטוגן עם חתיכות בייקון (לא כשר) , אפשר גבינת ברינזה מגוררת עם ירק ועוד…
    והלביבות תפוחי אדמה גם הן ממקור אוקראינה/ בילורוס. באוקראינית -דירוני , ברוסית – דראניקי
    רק תרמתי אינפורמציה

  14. ורד says:

    הכנתי ויצא מעולה
    בעלי רומני, שנים מבקש ממני להכין ממליגה
    מבחינתו הצלחתי היום.
    אני שמתי חלב קוקוס במקום שמנת ויצא ממש טעים וגם לא כבד. בישלתי 4 דקות והסמיך מידי. פעם הבאה אבשל בחום נמוך יותר פחות זמן.
    המנה הספיקה ל 3 מבוגרים רעבים
    תודה על מתכונים מעולים

  15. ליטל says:

    יצא טעים אבל כמות לגדוד ואנחנו סהכ זוג פלוס עולל…המרקם שלהפולנטה ישמר למחר? או לפח

  16. טלי says:

    אמנם היו ריחות משגעים בבית, בזמן ההכנה , אבל אני ממליצה לפני שקונים ומכינים את המתכון כולו , להכין רק פולנטה ולראות אם מתחברים למרקם ולטעם. כי על זה יושבת כל המנה , מסתבר שאני ממש לא אוהבת פולנטה :((

  17. שימרית says:

    רחלי- את מהממת!
    לעניות דעתי, במקום אבקת מרק פיטריות אפשר להשרות מעט פיטריות מיובשות במים הרותחים ולהשתמש בהם כתחליף. הפיטריות המיובשות יעניקו טעם עשיר ועמוק ויחסכו את השימוש באבקת מרק.

    1. רחלי קרוט says:

      אני עושה את זה מדי פעם אבל בנוסף, גם כי זה לא תמיד זמין וגם כי המטרה של האבקה היא גם להסמיך ולא רק לטעם, אבל כמובן שאת יכולה.

  18. יפית says:

    הכנתי אתמול ויצא נהדר.
    התוספת של הגרגרי תירס היתה מוצלחת.
    השתמשתי באבקת מרק עוף כי זה מה שהיה.
    רק מה שהיה קצת חסר זה טעם לתבשיל, אז הוספתי על הכל צ'ילי ואבקת שום ויצא פגז.
    תודה רחלי

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend