פלאפל ירוקים אפויים בתנור

Posted on

אחד המתכונים שהולכים איתי כבר שנים, לא רק בתקופות של שמירה על המשקל אלא בעיקר כשאני מארחת חברים או משפחה לארוחת בראנץ’. מה שכיף בפלאפל האלה, פרט לטעם שלהם כמובן, זה שאפשר להכין את התערובת ולאפות ממש לפני ההגעה כדי שיצאו חמים ופריכים ישר לשולחן. האינטרקציה שנוצרת סביב צלחת החומוס, טחינה, סלט, סחוג, פלאפל וצ’יפס (אפוי גם הוא), כשכל אחד בונה לו את פיתה החלומות שלו, שווה את הכל ומייצרת המון זכרונות וחוויות.

יש אמנם הערות ושדרוגים למטה אבל דבר אחד חשוב לגבי המתכון, כדי שיצא לכם פריך וכייפי, אל תשכחו להתיז ספריי שמן על נייר האפייה ומעל הפלאפל. מדובר בשכבה דקיקה אבל סופר קריטית להצלחה.

אפשר להגיש בפיתה מקמח מלא (כמו כאן), בפיתה רגילה או בצלחת

פלאפל ירוקים אפויים בתנור

מצרכים (40-45 כדורים):
כוס גרגירי חומוס לא מבושלים (מושרים בין 12-24 שעות במים קרים ומסוננים מנוזלים)
1 חבילה פטרוזיליה
1 חבילה כוסברה
1/2 כפית סודה לשתייה (ולא יותר)
1/2 פלפל ירוק חריף
1 בצל לבן גדול, קלוף
3 שיני שום
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית שטוחה כמון
1 כף שמן זית
1 כף שטוחה טחינה גולמית
אופציונאלי (הסבר בהמשך): כף קמח רגיל או קמח חומוס או קמח עדשים כתומות

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-200 מעלות.
– במעבד מזון טוחנים את גרגירי החומוס, שהושרו במשך 12 שעות, עד למרקם גרגירי, קצת כמו בורגול גס. מעבירים לקערה.
– טוחנים ביחד עשבי תיבול, פלפל חריף, בצל, שום, טחינה ושמן זית עד ליצירת תערובת די אחידה. מעבירים לקערה עם החומוס.
– מוסיפים סודה לשתייה ומתבלים במלח וכמון. אם התערובת נוזלית מדי, מוסיפים כף קמח. אבל לא יותר, התערובת אמורה להיות רכה יחסית. אם תוסיפו יותר הפלאפל יצאו קשים מדי.
– מכדררים מהתערובת כדורים (עם ידיים מעט רטובות) ומניחים על תבנית עם נייר אפייה ששומן קודם בספריי זמן או במברשת עם שמן זית. מתיזים מעל ספריי שמן. שימו לב שאפשר (וגם מומלץ) להכין אותם כקציצות ואז יש יותר שטח חיצוני שבא במגע עם התבנית או המחבת ואנחנו זוכים ליותר קריספיות. ובואו נודה על האמת, זה גם יותר נוח בפיתה.
– אופים במשך 20 דקות או עד שהפלאפל מעט זהוב. שימו לב לא לאפות יותר מדי כדי שהם לא יתייבשו ולהפוך פעם אחת במהלך האפייה. עוד אופציה זה לצרוב אותם על מחבת עם תרסיס שמן או מעט שמן זית. יוצא חלום.
– מגישים בפיתה עם טחינה, כוסברה, פרוסות עגבנייה או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.

אם נדמה לכם שהכנתי את זה באמצע הלילה אז… אתם צודקים 🙂

הערות ושדרוגים
– מומלץ מדי פעם לסובב את הפלאפל בתנור כדי שיקבלו צבע מכל הכיוונים.
– אם אתם לא אוהבים כוסברה אפשר להמיר אותו בכמות זהה של פטרוזיליה.
– כמובן שאין בעיה גם לטגן, יוצא מושלם.
– אני אוהבת להוסיף גם עירית לתערובת אבל כמובן שלא חובה ולכל מקרה, אל תפחדו לשים גם את הגבעולים, גם ככה הכל נטחן ויש בהם מלא טעם.

80 תגובות

  1. אורטל says:

    היי רחלי, האם משנה סוג החומוס? ?

    1. רחלי קרוט says:

      תמיד עדיף להשתמש בזנים הקטנים אבל באמת שלא קריטי <3

    2. מאיר says:

      תודה רבה על המתכון, יוצא סוף הדרך, טעים מאוד

  2. ליאת says:

    האם אפשר להשתמש בחומוס קפוא?

  3. רחלי קרוט says:

    לצערי לא, צריך כאן גרגירי חומוס לא מבושלים אחרת תצא עיסה חלקה ולא פלאפל עם נקוודות פריכות וזהובות.

  4. מורן says:

    היי נשמע מעולה רוצה להכין היום 🙂
    2 שאלות:
    1. האם אפשר להשתמש בחומוס שהושרה והוקפא?
    2. האם אפשר להכין את העיסה כמה שעות לפני או יום לפני ולשמור במקרר/במקפיא?

    1. שירה says:

      היי רחלי,
      האם ניתן לכדרר את הפלאפל לכדורים ולהקפיא ומתי שרוצים להוציא לרסס ולאפות?
      תודה רבה

    2. בתאל says:

      הי ותודה. התיבול הזה מתאים גם לילדים? כמון… כוסברה.. זה מורגש?

  5. חגית says:

    האם חייבים להשרות את החומוס 12 שעות או ששמונה שעות מספיקות ?

  6. לירון says:

    היי רחלי:)
    אם אין לי מעבד מזון,עם מה אני יכולה לטחון את כל התערובת?
    בלנדר?

  7. שירה says:

    יצא מעולה אבל מעט יחסית (20 כדורים), בפעם הבאה נכין ישר כפול..

  8. אתי ריבלין says:

    הכנתי את הפלאפל. יצא מעדן. מתאים לכולם ובמיוחד לנו הצמחונים. תודה לך רחלי

    1. רחלי קרוט says:

      בשמחה רבה <3

      1. אביטל says:

        היי רחלי האם צריך תנור על טורבו או רגיל?

  9. יעל says:

    יצא מעולה, אפוי טעים ובריא, תודה

  10. נועה says:

    היי רחלי
    חומוס מקופסא שימורים עובד?

    1. אנה says:

      אני חושבת שלא. כמו שרחלי רשמה באחת התגובות, צריך כאן חומוס לא מבושל כדי שלא תיווצר עיסה אלא כדורים עם נקודות זהובות ופריכות 🙂

  11. גל מנדל says:

    היי! תודה על המתכון!
    אפשר להכין מראש ולהקפיא, ואז לאפות כשרוצים?

    1. ליטל says:

      כן.אני מכינה ישר כמות כפולה לאפיה/טיגון ומקפיאה חלק

  12. חגית says:

    האם ניתן להשאיר את התערובת היום ולהכין רק בשבת?

  13. תמר says:

    שלום רחלי,
    האם יעבוד עם גרגירי חומוס מונבטים? ואז לא צריך להשרות?

  14. ריקי אתוני says:

    יצא מעולה,מעולה.
    אני חושבת שכדאי”לפחוס” קצת את הקציצות כדי שייטגן טוב יותר.

  15. אלמוג says:

    היי רחלי. מאוד אוהבת את האתר שלך.
    אשמח לדעת האם אפשר להמיר את הטחינה לשמן? יש לי אלרגיה לשומשום ואני רוצה להכין את המתכון

    1. רחלי קרוט says:

      את יכולה פשוט לוותר עליה

  16. שרון says:

    היי רחלי

    אפשר להכין את העיסה , לשמור במקרר ולהכין למחרת?

    תודה!

  17. שרון says:

    יצא מעולה!!! פשוט להכנה וטעים : )

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה שאהבת <3

  18. שני says:

    אפשר לוותר על סודה לשתיה?

  19. מיכל says:

    בזמן האפייה הכדורים “נפלו” ונהיו שטוחים ודבוקים אחד לשני. במה טעיתי?

  20. מוריה says:

    הכמות של גרגירי החומוס במתכון היא לפני השריה או אחרי?

    נראה מעולה, תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      לפני

      1. שיר הוצלר says:

        רשמת בסוגריים כוס אחת של גרגרים מושרים במים…לא התכוונת כוס של גרגרים אחרי השרייה ?
        כי ככה הבנו…

  21. דניאל says:

    כמה זה “חבילה זת כוסברה” ו”חבילה של פטרוזיליה”? אפשר מדידות קצת יותר מדויקות?

  22. סבינה says:

    הי רחלי , תודה על המתכון !
    לצערי התפרק לי בטיגון . לא מבינה למה …
    אולי את יודעת ?
    אבל נורא טעים .

  23. Keren says:

    האם לאפות במצב טורבו?
    האם לסחוט את העלים והבצל מהנוזלים
    לפני שמוסיפים לחומוס?
    אם בכדרור הכדורים נוטים להתפרק- מה להוסיף?
    אני שואלת בעוד הפלאפל בתנור- לפעם הבאה כי התערובת אפילו בלי אפייה טעימה(:

  24. רחלי says:

    היי רחלי.
    יש לי גרגירים מושרים כבר שאני רוצה לעשות איתם את הפלאפל אבל לא מדדתי לפני ההשריה כוס. יש לך הערכה כמה כוסות זה בגרגירים שכבר הושרו?
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      בערך 3

    2. טליה says:

      2 שאלות:
      מה זה אומר שהמים בהשריה מסוננים בנוזלים? והאם צריך להחליף מים כל כמה שעות?
      שאלה שניה לכמה זמן הכדורים נשארים ואיך? במקרר? ואז מחממים המיקרו?
      תודה:)

  25. שמרית says:

    היי רחלי, מה הגודל של הכוס? כוס של 240 מ”ל או פחות? והאם הכוונה לצרור של פטרוזיליה וכוסברה או ממש חבילה של השל כוסברה ופטרוזיליה?
    המון תודה

  26. Baked Falafels | Limor Bergman says:

    […] The original recipe is here. […]

  27. שרון says:

    היי רחלי,
    יש לי מכשיר איירפריי של נינג’ה. האם לדעתך אפשר לשים בו את הכדורים ולקבל משהו שהוא בין אםייה בתנור לטיגון?
    תודה!

    1. ענת says:

      הי, האם קיבלת תשובה או שניסית במקרה? יש לי את אותה שאלה…. תודה!

  28. גל מ says:

    היי, האם לשים במקרר את החומוס בזמן שמושרה במים?

  29. נגה says:

    היי, אם אין פלפל ירוק חריף אפשר להמיר באדום? או במשהו אחר?

  30. סיגל says:

    אני אלרגית ממש לכוסברה .. האם ניתן לשים כפול בכמות את הפטרוזיליה ?

  31. אושרי says:

    יצא מעולה!!!

  32. קיפוד חציל עם טחינה מתובלת וסלט עגבניות – קרוטית – Krutit says:

    […] פלאפל ירוקים אפויים בתנור […]

    1. סיגל כהן says:

      היי
      האם אפשר להכין בסיר טיגון ללא שמן?

  33. כנרת says:

    הי האם אםשר להכין את העיסה יום לפני האפייה ולשמור במקרר?

  34. אמונה says:

    היי רחלי,
    הלכתי צעד צעד במתכון. וקצת מאוכזבת. יצא קצת דלוח. אולי מההרגל לטעם המטוגן, אני לא יודעת… בעלי סהכ מהנה מהבריאות שבדבר..

  35. מאיה says:

    יצא מושלם!!!!!!!

  36. ליאת says:

    יצא מעולה!!!!

    1. רחלי קרוט says:

      כיף מאוד לשמוע!

  37. עלמה says:

    הגעתי נטולת ציפיות למלאכת ההכנה, והופתעתי בענק- פשוט מעולה. בני הבית חיסלו הכל. תודה רבה!

  38. חן says:

    היי יש לי פלאפל שהשרתי והקפאתי, אפשר להפשיר בחוץ ולהשתמש בו?
    תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      כן

  39. אביה says:

    האם אפשר להקפיא אחרי האפייה?
    ואם יש לי כבר חומוס שהשרתי… עדיין הכמות היא כוס גרגרים ?

  40. טליה says:

    הכנתי את הפלאפל למשפחה, יחד עם חומוס ביתי… הפלאפל היה הצלחה! יצא מעולה, רך, פריך ולא דורש הרבה עבודה. תודה רבה : )

  41. עדן says:

    היי רחלי
    האם אפשר להכין את התערובת, ולשמור חלק בהקפאה לפעם הבאה?

  42. טל says:

    הכנתי בדיוק את התערובת המהממת, בדיוק לפי ההוראות. משום מה התערובת נשארת פירורית ובלתי אפשרי לכדרר.. מה יכול להיות שעשיתי לא נכון?
    תודה!

  43. מאיר לוי says:

    שלום רחלי, כשאת כותבת כוס חומוס שהושרה 12 שעות משתמע מכך שמדובר בכוס של חומוס לאחר שעבר השריה, כך עשיתי ויצאו לי קציצות ירק…… אני מניח שהתכוונת לכוס חומוס שצריך להשרות ואז הם מתנפחים לכמעט 2 כוסות.

  44. חן says:

    היי רחלי,
    כמה ימים הפלאפל נשמר במקרר? אפשר לשמור במקפיא?
    תודה

  45. יעל says:

    מעדכנת שעשיתי אותם במכשיר של וופל בלגי, וזה יצא פשוט חלום. ממש כמו פרוסת לחם מפלאפל.
    תודה רבה!!!

  46. צליל says:

    היי חייבת להביע את אכזבתי הככ גדולה!! הכנתי בדיוק לפי המתכון רק טיגנתי בשנייה שהכדורים נגעו בשמן הם התפרקו והפכו לעיסה אחת בילד עם השמן .
    המתכון הזה היה אמור להתאים לי באופן מושלם כי אני גם סוכרתית כי אין בו בכלל לחם או תפוח אדמה. אני כבר יומיים חיכיתי להכין את כדורי הפלאפל ועכשיו נשארתי עם אכזבה מטוורפת .בנוסף גם חומרי הגלם התבזבזו לחינם.

  47. תמר says:

    היי רחלי, אני רוצה לנסות היום את המתכון שלך. האם ניתן להשתמש בגרגירי חומוס מקופסת שימורים?

  48. לאנה says:

    היי.
    הכנתי היום פעם ראשונה פלאפל בתנור ( ןבכלל פלאפל).
    עשיתי אחד לאחד המתכון שלך ויצא מושלם!! כולם טרפו והתענגו ממש!! תודה רבה
    * מומלץ בהחלט לסחוט את הנוזלים מתערובת הירק . אני לא עשיתי זאת ולכן הייתי צריכה להוסיף קצת יותר קמח.

    תודה רבה!!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע!

    2. חלי says:

      זו הארה חשובה!!! אכן הבלילה יצאה לי נוזלית והכדורים התפרקו. אולי בגלל כמות הירק הגדולה חשוב לציין לסחוט ואז להוסיף את שאר הדברים. תודה

  49. חן says:

    במה אפשר לטחון אם אין מעבד מזון?

    1. יום טוב ענתבי says:

      אמא שלי שהיתה עושה פלאפל דרך קבע (מוצאה מהעיר ענתה בגבול סוריה תורכיה) היתה טוחנת הכל במטחנת בשר. לדעתי בלי נסיון אישי אפשר לנסות בבלנדר שמיועד לשייק פירות. אך אז צריך צריך נוזלים לתהליך כמו שמן או טחינה. ואז צריך להוסיף קמח חומוס

  50. יסמין says:

    היי רחלי האהובה,
    מה שלומך?

    נראה מדהים ואני רוצה להכין לאפרוחים. הקטנצ’יק אלרגי לשומשום – האם ניתן להשמיט את הטחינה או להחליף הממרח שקדים (או משהו אחר)?

    תודה רבה 🙂

  51. טל says:

    האם אפשר להקפיא את העיסה?? תודה

    1. יום טוב ענתבי says:

      אמא שלי בית מקפיאה את העיסה חודשים בלי בעיה.

  52. דנה says:

    מעולה!!! המתכון הכי פשוט והכי טעים שיצא לי להכין ולטעום!! תודה לך ❤️

  53. סיון שמשילה says:

    יצא פשוט מעולה! הכנתי כמות כפולה (:
    התערובת יצאה לי מעט יבשה אז הוספתי קצת יותר שמן זית, אבל חוצמזה יצא פשוט נפלא.
    תודה רבה!

  54. שאולה says:

    היי, אפשר להכין את התערובת יום מראש ולהשאיר במקרר?

    1. יום טוב ענתבי says:

      אמא שלי היתה מקפיאה.

    2. יום טוב ענתבי says:

      אמא שלי היתה מקפיאה במקפיא

  55. מרים says:

    הכנתי בנינג’ה בלי שמן בכלל, יצא טעים… אליפות!

  56. לימור says:

    כבר יומיים רצוף מכינה ויוצא מושלם!
    חשוב לשים לב שהכמות של כוס חומוס זה לפני השרייה של 12 שעות.
    אני לא ידעתי ועשיתי כוס אחת די גדולה של חומוס אחרי השרייה של 12, חצי חבילה כוסברה וחצי חבילה פיטרוזיליה, את הלימון שכחתי ואת כל היתר עשיתי כמו המתכון המקורי. עשיתי את הפלאפל שטוחים אבל בעובי של כ1.5 סמ.
    אפיתי על 180 מעלות כ15 דק על טורבו ואז הפכתי לעוד 5 דק. בסיום השארתי את התנור חצי פתוח. יצא מעולה ממש. תודה על המתכון

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend