פלאפל ירוקים אפויים בתנור

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (13 הצבעות, ממוצע: 4.08 מתוך 5)
Loading...

אחד המתכונים שהולכים איתי כבר שנים, לא רק בתקופות של שמירה על המשקל אלא בעיקר כשאני מארחת חברים או משפחה לארוחת בראנץ'. מה שכיף בפלאפל האלה, פרט לטעם שלהם כמובן, זה שאפשר להכין את התערובת ולאפות ממש לפני ההגעה כדי שיצאו חמים ופריכים ישר לשולחן. האינטרקציה שנוצרת סביב צלחת החומוס, טחינה, סלט, סחוג, פלאפל וצ'יפס (אפוי גם הוא), כשכל אחד בונה לו את פיתה החלומות שלו, שווה את הכל ומייצרת המון זכרונות וחוויות.

יש אמנם הערות ושדרוגים למטה אבל דבר אחד חשוב לגבי המתכון, כדי שיצא לכם פריך וכייפי, אל תשכחו להתיז ספריי שמן על נייר האפייה ומעל הפלאפל. מדובר בשכבה דקיקה אבל סופר קריטית להצלחה.

אפשר להגיש בפיתה מקמח מלא (כמו כאן), בפיתה רגילה או בצלחת

פלאפל ירוקים אפויים בתנור

מצרכים (40-45 כדורים):
כוס גרגירי חומוס לא מבושלים (מושרים בין 12-24 שעות במים קרים ומסוננים מנוזלים)
1 חבילה פטרוזיליה
1 חבילה כוסברה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 פלפל ירוק חריף
1 בצל לבן גדול, קלוף
3 שיני שום
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית שטוחה כמון
1 כף שמן זית
1 כף שטוחה טחינה גולמית
אופציונאלי (הסבר בהמשך): כף קמח רגיל או קמח חומוס לגרסה נטולת גלוטן

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-200 מעלות.
– במעבד מזון טוחנים את גרגירי החומוס, שהושרו במשך 12 שעות, עד למרקם גרגירי, קצת כמו בורגול גס. מעבירים לקערה.
– טוחנים ביחד עשבי תיבול, פלפל חריף, בצל, שום, טחינה ושמן זית עד ליצירת תערובת די אחידה. מעבירים לקערה עם החומוס.
– מוסיפים סודה לשתייה ומתבלים במלח וכמון. אם התערובת נוזלית מדי, מוסיפים כף קמח. אבל לא יותר, התערובת אמורה להיות רכה יחסית. אם תוסיפו יותר הפלאפל יצאו קשים מדי.
– מכדררים מהתערובת כדורים (עם ידיים מעט רטובות) ומניחים על תבנית עם נייר אפייה ששומן קודם בספריי זמן או במברשת עם שמן זית. מתיזים מעל ספריי שמן.
– אופים במשך 20 דקות או עד שהפלאפל מעט זהוב. שימו לב לא לאפות יותר מדי כדי שהם לא יתייבשו.
– מגישים בפיתה עם טחינה, כוסברה, פרוסות עגבנייה או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.

אם נדמה לכם שהכנתי את זה באמצע הלילה אז… אתם צודקים 🙂

הערות ושדרוגים
– מומלץ מדי פעם לסובב את הפלאפל בתנור כדי שיקבלו צבע מכל הכיוונים.
– אם אתם לא אוהבים כוסברה אפשר להמיר אותו בכמות זהה של פטרוזיליה.
– כמובן שאין בעיה גם לטגן, יוצא מושלם.

14 תגובות

  1. אורטל says:

    היי רחלי, האם משנה סוג החומוס? 🤔

    1. רחלי קרוט says:

      תמיד עדיף להשתמש בזנים הקטנים אבל באמת שלא קריטי <3

  2. ליאת says:

    האם אפשר להשתמש בחומוס קפוא?

  3. רחלי קרוט says:

    לצערי לא, צריך כאן גרגירי חומוס לא מבושלים אחרת תצא עיסה חלקה ולא פלאפל עם נקוודות פריכות וזהובות.

  4. מורן says:

    היי נשמע מעולה רוצה להכין היום 🙂
    2 שאלות:
    1. האם אפשר להשתמש בחומוס שהושרה והוקפא?
    2. האם אפשר להכין את העיסה כמה שעות לפני או יום לפני ולשמור במקרר/במקפיא?

  5. חגית says:

    האם חייבים להשרות את החומוס 12 שעות או ששמונה שעות מספיקות ?

  6. לירון says:

    היי רחלי:)
    אם אין לי מעבד מזון,עם מה אני יכולה לטחון את כל התערובת?
    בלנדר?

  7. שירה says:

    יצא מעולה אבל מעט יחסית (20 כדורים), בפעם הבאה נכין ישר כפול..

  8. אתי ריבלין says:

    הכנתי את הפלאפל. יצא מעדן. מתאים לכולם ובמיוחד לנו הצמחונים. תודה לך רחלי

    1. רחלי קרוט says:

      בשמחה רבה <3

  9. יעל says:

    יצא מעולה, אפוי טעים ובריא, תודה

  10. נועה says:

    היי רחלי
    חומוס מקופסא שימורים עובד?

    1. אנה says:

      אני חושבת שלא. כמו שרחלי רשמה באחת התגובות, צריך כאן חומוס לא מבושל כדי שלא תיווצר עיסה אלא כדורים עם נקודות זהובות ופריכות 🙂

  11. גל מנדל says:

    היי! תודה על המתכון!
    אפשר להכין מראש ולהקפיא, ואז לאפות כשרוצים?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend