פלפלים במילוי אורז ברוטב עגבניות

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (5 הצבעות, ממוצע: 4.00 מתוך 5)
Loading...

אחת המנות הקבועות שאמא שלי מכינה היא פלפלים ממולאים. למרות שאני לא חובבת פלפלים, בעיקר לא בצורתם הטרייה, תמיד אהבתי לצפות במראה האדום שנשקף מתוך הסיר. אז נכון, את הפלפלים עצמם לא אכלתי, אבל המילוי, הו המילוי. אותו לגמרי זללתי.

שנים לא הסכמתי להכין את המנה הזאת בבית, ידעתי שיש אוכל שעדיף שישאר במקומו הטבעי – בבית של אמא. שם הוא מרגיש הכי בנוח ושם הכי טעים לו.

ואז, יום אחד, כשהתחשק לי סיר ממולאים וריח של בית החלטתי לנסות להכין סיר אדום כזה.

בגלל שאני כמעט ולא מכניסה בשר הביתה הלכתי על גרסה צמחונית עם ירקות ואורז שעושה כבוד לגזר, לקישוא ובעיקר לעגבניות.

הירקות לא רק מוסיפים טעם אלא גם מאווררים את האורז ומנקדים אותו בנקודות צבעוניות ומתקתקות ואין לי ספק שתהנו מהגרסה הזאת לא פחות מהגרסה הבשרית.

ולגבי הסיר של אמא, לו יש מקום אחר, וגדול, בבטן שלי. ואני משאירה לו לככב שם ובלב שלי.

פלפלים במילוי אורז

פלפלים במילוי אורז

מצרכים:
6-7 פלפלים אדומים שעומדים ישר (הכמות תלויה בגודל הסיר שלכם ובגודל הפלפלים)
2 כפות שמן זית
2 ענפי סלרי – כולל הענף והעלים
1 בצל לבן גדול, קלוף
3 שיני שום, קלופות
1 גזר, לא קלוף
1 קישוא/זוקיני, לא קלוף
1 כוס אורז בסמטי/פרסי/יסמין
2 עגבניות אדומות וקשות
1 כפית רסק עגבניות
1/3 צרור עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית פפריקה אדומה
1/23 כפית מלח
מעט פלפל שחור
1/3 כוס צנוברים – לא חובה

לרוטב:
4-5 כוסות מים רותחים
3 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס עגבניות מרוסקות של חברה איכותית או 2 עגבניות אדומות וקשות
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית כורכום
מלח ופלפל שחור

אופן הכנה:
– שוטפים היטב את הפלפלים וחותכים את החלק העליון, המכסה, משאירים את הגבעול הירוק מחובר. מוציאים עם היד את החלק הפנימי עם הגרעינים ושוטפים היטב כדי שלא ישארו גרעינים קטנים. מניחים בצד.
– קוצצים את הבצל, הסלרי (ענף ועלים) והשום לקוביות קטנות.
– בסיר רחב ושטוח שמתאים גם לתנור (זה שיתבשלו בו הפלפלים בקרוב) מחממים שמן זית ומתחילים בטיגון הסלרי. אפשר להשאיר את העלים בצד בינתיים או לטגן גם אותם עם הענפים הקצוצים, איך שנוח לכם. כשהסלרי מתחיל להתרכך מוסיפים בצל ושום ומטגנים עד ריכוך. בערך 5 דקות. מעבירים לקערה.
– מגרדים לתוך הקערה, בעזרת פומפייה, את הגזר, הקישוא והעגבניות (יווצר מעין רסק עגבניות).
– מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
– מניחים את הפלפלים, כשהחלק הפתוח כלפי מעלה, בתוך הסיר שקודם טוגנו בו הבצלים והסלרי ומקפידים שהם יהיו צמודים כדי שהמגע בין אחד לשני יתמוך בהם והם לא יפלו. ממלאים כל פלפל בתערובת האורז עד 3/4 גובה ומכסים במכסה של הפלפל. אגב, אם נשאר לכם מתערובת האורז פשוט מבשלים אותה עם מים רותחים בסיר נפרד ויש לכם אורז חלומי.
– באותה קערה שקודם הייתה בה תערובת האורז (חבל ללכלך עוד קערה) שמים את כל מצרכים הרוטב ומערבבים היטב. אם משתמשים בעגבניות מרסקים אותן על פומפייה.
– שופכים את הרוטב על הפלפלים ומסביב. שימו לב שהרוטב צריך להגיע עד 1/2 גובה פלפלים (ואפשר גם קצת יותר – אני מאוד אוהבת את הרוטב שנוצר מסביב). אם חסר לכם רוטב פשוט מוסיפים עוד מים רותחים.
– סוגרים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך 30 דקות. מדי פעם מומלץ להרטיב את פנים הפלפלים עם הרוטב שיש מסביב (עושים את זה פשוט עם כף).
– בינתיים מחממים תנור ל-190 מעלות.
– מורידים את מכסה הסיר ומעבירים את הסיר לתנור. אופים במשך 20-30 דקות עד שהחלק העליון מתחיל מעט להשחיר והפלפלים מתכווצים. הדרך הכי טובה לדעת אם הם מוכנים היא פשוט לבדוק את האורז בפנים. אם הוא מוכן אפשר להוציא, אם לא, אופים עוד כמה דקות.

פלפלים במילוי אורז

dsc_0341

הערות ושדרוגים
– במקום או בנוסף לגזר/קישוא אפשר להוסיף פרחי כרוביות קטנות או דלורית מגורדת.
– רוצים לשדרג? מוסיפים לתערובת האורז עדשים ירוקות/שחורות שמבשלים קודם במשך 10 דקות.
– עוד דרך נהדרת לשדרג היא להוסיף אוכמניות מיובשות, הקטנטנות, לתערובת האורז. בערך בכמות של 1/3 כוס.
– הפלפלים במיטבם אחרי שהם מתקררים והמילוי מעט מתייצב.
– ממש טעים להגיש את הפלפלים עם רוטב יוגורט או טחינה. והכי טעים? לאכול לצד סלט ירקות טריים.

10 תגובות

  1. חן says:

    נראה מהמם! למי שאוהב- אפשר להוסיף בשר טחון?

    1. רחלי קרוט says:

      פחות מתאים כאן כי יש כאן המון אורז, מבטיחה לעלות בקרוב גם גרסה בשרית

  2. יסמין says:

    טוב זה נראה מושלם ברמות קשות ! לגמרי הולכת להכין אותם היום בערב!!!

  3. איילה says:

    נראה מעולה. גם אצלי זה אוכל של אמא.
    עשית חשק לעשות .

  4. הדס says:

    נראה מקסים וטעים.

    מכינה פלפלים ממולאים הרבה שנים (לרוב עם פלפלים מהזן הירוק הבהיר)
    מעולם לא ניסיתי ולא חשבתי על אפייה לאחר הבישול.
    מעניין ביותר! (אפקט הקלייה הנלווה)

    תודה!

    נ.ב יש לך המלצה לספר בישול הונגרי?
    מתה על המטבח ההונגרי ואני רואה שאת בקיאה

  5. חן says:

    נראה מעולה! יש אפשרות לוותר על האפייה? אין לי סיר מתאים לתנור…

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אין בעיה, רק חשוב לבשל קצת יותר זמן עד שהאורז מוכן ובכל מקרה אחרי 30 דקות בישול להוציא את המכסה כדי שהרוטב יצטמצם קצת

  6. נועם says:

    נראה מעולה. מנסה מיד 🙂
    יעבוד גם עם אורז מלא?

    1. רחלי קרוט says:

      יעבוד לגמרי. רק שזמן הבישול יהיה כפול בערך.
      מחכה לשמוע איך יצא 🙂

  7. עינב says:

    הכנתי שבוע שעבר ויצא מושלם
    מתכוננת להכין למחר סלק ובצל באותו מילוי
    וגם את הכדורי אנרגיה
    החצילים מוכנים ליום שלישי☺
    תודה תודה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend