פלפלים במילוי אורז ברוטב עגבניות

Posted on

אחת המנות הקבועות שאמא שלי מכינה היא פלפלים ממולאים. למרות שאני לא חובבת פלפלים, בעיקר לא בצורתם הטרייה, תמיד אהבתי לצפות במראה האדום שנשקף מתוך הסיר. אז נכון, את הפלפלים עצמם לא אכלתי, אבל המילוי, הו המילוי. אותו לגמרי זללתי.

שנים לא הסכמתי להכין את המנה הזאת בבית, ידעתי שיש אוכל שעדיף שישאר במקומו הטבעי – בבית של אמא. שם הוא מרגיש הכי בנוח ושם הכי טעים לו.

ואז, יום אחד, כשהתחשק לי סיר ממולאים וריח של בית החלטתי לנסות להכין סיר אדום כזה.

בגלל שאני כמעט ולא מכניסה בשר הביתה הלכתי על גרסה צמחונית עם ירקות ואורז שעושה כבוד לגזר, לקישוא ובעיקר לעגבניות.

הירקות לא רק מוסיפים טעם אלא גם מאווררים את האורז ומנקדים אותו בנקודות צבעוניות ומתקתקות ואין לי ספק שתהנו מהגרסה הזאת לא פחות מהגרסה הבשרית.

ולגבי הסיר של אמא, לו יש מקום אחר, וגדול, בבטן שלי. ואני משאירה לו לככב שם ובלב שלי.

פלפלים במילוי אורז

פלפלים במילוי אורז

מצרכים:
6-7 פלפלים אדומים שעומדים ישר (הכמות תלויה בגודל הסיר שלכם ובגודל הפלפלים)
2 כפות שמן זית
2 ענפי סלרי – כולל הענף והעלים
1 בצל לבן גדול, קלוף
3 שיני שום, קלופות
1 גזר, לא קלוף
1 קישוא/זוקיני, לא קלוף
1 כוס אורז בסמטי/פרסי/יסמין
2 עגבניות אדומות וקשות
1 כפית רסק עגבניות
1/3 צרור עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית פפריקה אדומה
1/23 כפית מלח
מעט פלפל שחור
1/3 כוס צנוברים – לא חובה

לרוטב:
4-5 כוסות מים רותחים
3 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס עגבניות מרוסקות של חברה איכותית או 2 עגבניות אדומות וקשות
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית כורכום
מלח ופלפל שחור

אופן הכנה:
– שוטפים היטב את הפלפלים וחותכים את החלק העליון, המכסה, משאירים את הגבעול הירוק מחובר. מוציאים עם היד את החלק הפנימי עם הגרעינים ושוטפים היטב כדי שלא ישארו גרעינים קטנים. מניחים בצד.
– קוצצים את הבצל, הסלרי (ענף ועלים) והשום לקוביות קטנות.
– בסיר רחב ושטוח שמתאים גם לתנור (זה שיתבשלו בו הפלפלים בקרוב) מחממים שמן זית ומתחילים בטיגון הסלרי. אפשר להשאיר את העלים בצד בינתיים או לטגן גם אותם עם הענפים הקצוצים, איך שנוח לכם. כשהסלרי מתחיל להתרכך מוסיפים בצל ושום ומטגנים עד ריכוך. בערך 5 דקות. מעבירים לקערה.
– מגרדים לתוך הקערה, בעזרת פומפייה, את הגזר, הקישוא והעגבניות (יווצר מעין רסק עגבניות).
– מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
– מניחים את הפלפלים, כשהחלק הפתוח כלפי מעלה, בתוך הסיר שקודם טוגנו בו הבצלים והסלרי ומקפידים שהם יהיו צמודים כדי שהמגע בין אחד לשני יתמוך בהם והם לא יפלו. ממלאים כל פלפל בתערובת האורז עד 3/4 גובה ומכסים במכסה של הפלפל. אגב, אם נשאר לכם מתערובת האורז פשוט מבשלים אותה עם מים רותחים בסיר נפרד ויש לכם אורז חלומי.
– באותה קערה שקודם הייתה בה תערובת האורז (חבל ללכלך עוד קערה) שמים את כל מצרכים הרוטב ומערבבים היטב. אם משתמשים בעגבניות מרסקים אותן על פומפייה.
– שופכים את הרוטב על הפלפלים ומסביב. שימו לב שהרוטב צריך להגיע עד 1/2 גובה פלפלים (ואפשר גם קצת יותר – אני מאוד אוהבת את הרוטב שנוצר מסביב). אם חסר לכם רוטב פשוט מוסיפים עוד מים רותחים.
– סוגרים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך 30 דקות. מדי פעם מומלץ להרטיב את פנים הפלפלים עם הרוטב שיש מסביב (עושים את זה פשוט עם כף).
– בינתיים מחממים תנור ל-190 מעלות.
– מורידים את מכסה הסיר ומעבירים את הסיר לתנור. אופים במשך 20-30 דקות עד שהחלק העליון מתחיל מעט להשחיר והפלפלים מתכווצים. הדרך הכי טובה לדעת אם הם מוכנים היא פשוט לבדוק את האורז בפנים. אם הוא מוכן אפשר להוציא, אם לא, אופים עוד כמה דקות.

פלפלים במילוי אורז

dsc_0341

הערות ושדרוגים
– במקום או בנוסף לגזר/קישוא אפשר להוסיף פרחי כרוביות קטנות או דלורית מגורדת.
– רוצים לשדרג? מוסיפים לתערובת האורז עדשים ירוקות/שחורות שמבשלים קודם במשך 10 דקות.
– עוד דרך נהדרת לשדרג היא להוסיף אוכמניות מיובשות, הקטנטנות, לתערובת האורז. בערך בכמות של 1/3 כוס.
– הפלפלים במיטבם אחרי שהם מתקררים והמילוי מעט מתייצב.
– ממש טעים להגיש את הפלפלים עם רוטב יוגורט או טחינה. והכי טעים? לאכול לצד סלט ירקות טריים.

26 תגובות

  1. חן says:

    נראה מהמם! למי שאוהב- אפשר להוסיף בשר טחון?

    1. רחלי קרוט says:

      פחות מתאים כאן כי יש כאן המון אורז, מבטיחה לעלות בקרוב גם גרסה בשרית

  2. יסמין says:

    טוב זה נראה מושלם ברמות קשות ! לגמרי הולכת להכין אותם היום בערב!!!

  3. איילה says:

    נראה מעולה. גם אצלי זה אוכל של אמא.
    עשית חשק לעשות .

  4. הדס says:

    נראה מקסים וטעים.

    מכינה פלפלים ממולאים הרבה שנים (לרוב עם פלפלים מהזן הירוק הבהיר)
    מעולם לא ניסיתי ולא חשבתי על אפייה לאחר הבישול.
    מעניין ביותר! (אפקט הקלייה הנלווה)

    תודה!

    נ.ב יש לך המלצה לספר בישול הונגרי?
    מתה על המטבח ההונגרי ואני רואה שאת בקיאה

  5. חן says:

    נראה מעולה! יש אפשרות לוותר על האפייה? אין לי סיר מתאים לתנור…

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אין בעיה, רק חשוב לבשל קצת יותר זמן עד שהאורז מוכן ובכל מקרה אחרי 30 דקות בישול להוציא את המכסה כדי שהרוטב יצטמצם קצת

  6. נועם says:

    נראה מעולה. מנסה מיד 🙂
    יעבוד גם עם אורז מלא?

    1. רחלי קרוט says:

      יעבוד לגמרי. רק שזמן הבישול יהיה כפול בערך.
      מחכה לשמוע איך יצא 🙂

  7. עינב says:

    הכנתי שבוע שעבר ויצא מושלם
    מתכוננת להכין למחר סלק ובצל באותו מילוי
    וגם את הכדורי אנרגיה
    החצילים מוכנים ליום שלישי☺
    תודה תודה

  8. ניצן says:

    היי רחלי, אפשר למלא גם עלים של כרוב עם אותה תערובת של אורז ולהתנהג איתם באותה צורה כמו לפלפלים? תודה!

  9. ליקה נוי says:

    הייי רחלי קרוט
    עשיתי היום את הפלפלים שלך . יצא פצצה כל כך טעים שאין מילים. פשוט מהמם עשיתי בדיוק לפי ההוראות שלך . כל הכבוד לך תודה.

  10. מרק עגבניות עם אורז רך רך – קרוטית – Krutit says:

    […] הערות ושדרוגים – למי שאוהב טעמים איטלקיים אפשר להוסיף מעט עלי בזיליקום קצוצים גס 5 דקות לפני סוף הבישול. – קחו בחשבון שהמרק מסמיך אחרי שהוא מתקרר כי האורז סופח נוזלים אז עדיף שיהיה קצת יותר נוזלי כשאתם מכבים את האש. במקרה והוא לא, תמיד אפשר להוסיף עוד קצת מים רותחים. – אני אוהבת את המרק מתקתק אז אני מוסיפה קצת יותר מהסילאן. בעיקר עכשיו בחורף שהעגבניות לא מספיק מתוקות. – במקום להשתמש באורז אפשר לשים 1/2 כוס קינואה או בורגול. לגבי אורז מלא, אפשר אבל אז קחו בחשבון שיקח הרבה יותר זמן עד שהוא יתרכך ואולי תצטרכו להוסיף עוד מים רותחים. – למרקי עגבניות יש נטייה קצת להחמיץ אחרי יומיים אז אל תכינו כמות ענקית אם אתם יודעים שלא תאכלו את זה ביומיים-שלושה הקרובים. – כן, אפשר להגיש גם עם קרוטונים. – מאוד טעים להוסיף למרק, לפני הוספת האורז, גם 1/2 כוס שמנת מתוקה או שמנת לבישול. השמנת מעדנת מאוד את הטעמים ומאזנת את המרק. – הנה עוד מתכונים טעימים עם עגבניות: מוסקה חצילים במילוי עוף ברוטב עגבניות | פלפלים במילוי אורז ברוטב עגבניות […]

  11. מוריה says:

    מתכון אליפות! מכינה כמעט כל שבוע, גם עם קישואים עגולים, ויוצא פשוט נהדר! תודה רבה על כל המתכונים המעולים?

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף. ממש ממש שמחה לשמוע. ואיזה טעים זה קישואים עגולים!

  12. ה-מזווה או: איזה חומרי גלם להחזיק בבית (המומלצים) – קרוטית – Krutit says:

    […] עגבניות >> מתכון לספגטי ברוטב בולונז >> מתכון לפלפלים ממולאים >> מתכון לספגטי עם כדורי עוף ברוטב עגבניות >> […]

  13. רוני says:

    אם ממש בא לי להכין את זה, אבל אלרגית לפלפלים, אפשר למלא משהו אחר? אולי עגבניות/קישואים/בצל? או שפחות מתאים?? תודה ??

    1. רחלי קרוט says:

      בטח. אפשר קישואים או עגבניות ואפשר גם בצלים אבל אז חשוב טיפל’ה להרתיח אותם כדי להוציא את הגדלים שיהיו קצת רכים ונוחים לגלגול. ואפשר גם כרוב כמובן.

  14. שקד says:

    היי!
    האם אפשר להוסיף עדשים כתומות או חומות? והאם אפשר לעשות עם עוד ירקות חוץ מפלפל? אם כן, מה מומלץ?

  15. זוהרה says:

    שלום
    שאלת תם-לא הבנתי משהו לגבי האורז.לאיזו תערובת הוא נכנס?של הירקות?הוא לא מבושל קודם?צריך לשטוף אותו לפני?

  16. אביטל says:

    שלום,
    האם האורז נכנס לתערובת המילוי כשהוא יבש? או שיש לבשל אותו לפני?

  17. ליאור says:

    תודה רבה! יצא מעולה!!! את מה שנשאר מהמלית פיזרתי בצידי הפלפלים ומעליהם, ויצא נהדר. עבד גם עם תוספת העדשים והצנוברים שרשמת. מתכון נהדר!

  18. ורד says:

    רחלי יקרה,

    המתכון נראה נפלא והולכת לנסות אותו בשמחה.
    רק רציתי להבין בדיוק. כשכתבת :
    “אם נשאר לכם מתערובת האורז פשוט מבשלים אותה עם מים רותחים בסיר נפרד ויש לכם אורז חלומי.”
    תוכלי להסביר בדיוק איך? כפי שמבלים כרגיל אורז? 2 כוסות מים על כוס תערובת אורז? והאם לטגן קודם את התערובת ואז להוסיף מים רותחים ולכמה זמן לתת להתבשל עם מכסה סגור?

    בתודה רבה,
    ורד

  19. בצלים ממולאים (וגם עגבניות) של עדן דוד – קרוטית – Krutit says:

    […] בבשר ואורז של שירנקה | אצבעות כרוב במילוי אורז | פלפלים במילוי אורז ברוטב עגבניות | פלפלים במילוי […]

  20. שירלי says:

    הי רחלי, מה כמות העדשים שניתן להוסיף לתערובת ?

  21. מירי says:

    הי, אפשר לבשל היום, לשים במקרר ומחר להמשיך בתנור?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend