פשטידת פטריות דיאטטית

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (15 הצבעות, ממוצע: 4.00 מתוך 5)
Loading...

אני מודה, כששאלתי אתכם בפייסבוק אם תרצו שאעלה מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות או פשטידת פטריות דיאטטית, לא חשבתי שהרוב המוחלט יבחר בפשטידה.

מעל 200 תגובות התקבלו וכבר אחרי 10 דקות המגמה הייתה ברורה – אחרי שבוע של משלוחי מנות, עוגיות, אוזני המן ועוגות פרג, הגיע הזמן לאזן עם משהו טעים ולא מאוד משמין.

אין לי מושג איך עוד לא העלתי את המתכון הזה עד עכשיו לבלוג, כי הוא באמת אחד הקלים, טעימים ומוצלחים שיש וכבר שנים שאני מכינה את הפשטידה הזאת בגרסה כזאת או אחרת.

בעקרון כל מה שצריך זה לטגן בצל, שום ופטריות, להוסיף את שאר המצרכים ולהעביר לתבנית. שלבי ההכנה נראים קצת ארוכים כי פירטתי בדיוק למה צריך לסגור את מכסה הסיר, איך חוסכים בכלים ועוד כמה טיפים שחשבתי שתאהבו ?

ואגב, אם תחלקו את הפשטידה ל-12 קוביות/פרוסות תגלו שיש בכל מנה 85 קלוריות, שזה ממש מעט. ובאמת שכל מה שצריך ליד זה רק סלט או פשוט מלפפונים חתוכים לחצי אם מאוד ממהרים.

פשטידת פטריות דיאטטית

מצרכים לתבנית אינגליש קייק או תבנית 20X20 – זה יוצא בין 12-16 מנות:
1 כף שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
2 שיני שום, כתושות
1 סלסלה פטריות שמפניון (הפטריות הלבנות שנמכרות בסלסלות בסופר)
1 קופסה קוטג' 5%
2-3 כפות גבינה צהובה מגורדת (גלבוע, קצ'קבל, פרמזן וכו)
3 ביצים
1/2 כוס קמח תופח
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור

אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל לקוביות ואת הפטריות לפרוסות עבות.
– במחבת רחבה או סיר מטגנים את הבצל בכף שמן במשך 3 דקות. סוגרים עם מכסה ומדי פעם פותחים ומערבבים. הסיבה למכסה היא כדי לא לאפשר לבצל להשרף בגלל הכמות הקטנה של השמן – האדים שנוצרים משאירים בפנים את הנוזלים ואז הבצל לא נשרף מהר.
– כשהבצל רך מוסיפים שום ופטריות ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהפטריות מתרככות מעט. בערך 3 דקות. בשלב הזה אין צורך במכסה כי הפטריות מגירות גם ככה נוזלים.
– סוגרים את הגז ומצננים מעט בתוך הסיר. בגדול אפשר להעביר לקערה ואז להוסיף את שאר המצרכים אבל למה לשטוף גם קערה כשאפשר להכניס את כל המצרכים פשוט לסיר עם הפטריות. רק חכו קצת שזה יתקרר.
– מוסיפים את שאר המצרכים, לפי הסדר ברשימה, ומערבבים היטב.
– מעבירים לתבנית אינגליש קייק או תבנית 20X20 או תבנית מאפינס (12 שקעים) משומנת היטב או עם נייר אפייה בתחתית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות או עד שהפשטידה יציבה.
– מחכים לפחות חצי שעה ורק אז חותכים ומגישים.

הערות ושדרוגים
– ניתן להוסיף לבלילת הפשטידה 1/2 כפית טימין מיובש.
– לטעם מעט פיקנטי אפשר להוסיף 1/2 כפית צ'ילי גרוס.
– במקום פטריות אפשר לשים תירס.
– במקום קוטג' אפשר גבינה לבנה או ריקוטה.
– ניתן להוסיף לתערובת 1/3 כוס גבינה בולגרית מפוררת. במקרה הזה אין צורך להוסיף גם מלח.

  • לשתף זה כיף

36 תגובות

  1. סיון says:

    אוף אני כלכך מתגעגעת לפשטידות אבל אין סיכוי להכין ללא לקטוז נכון?
    (מאוד אלרגית)

    1. רחלי קרוט says:

      עובדת על זה <3 מבטיחה למצוא גרסה שפויה קלורית ובלי לקטוז

  2. הילה says:

    היי רחלי, נראה מצויין! האם אפשר להמיר את הקוטג' בשמנת מתוקה 10%?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אין בעיה

  3. גלי says:

    יצא מעולה

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע. תודה רבה שחזרת לשתף

  4. מיכל says:

    אפשר להמיר את הקמח לכוסמין?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אין בעיה.
      בהצלחה וספרי איך יצא <3

      1. איריזטה says:

        הי רחלי, אם אני משתמשת בקמח כוסמין כדאי להוסיף אבקת אפיה? ואם כן כמה?

  5. נעמה says:

    וואו וואו וואו! כל מתכון שלך יוצא מושלם!
    הכנתי בתבנית מאפינס ויצא בדיוק 12.. והטיפ על להכין הכל בסיר לא פחות מגאוני!
    תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע! ואיזה כיף שהלכת לפי הטיפ עם הסיר ושאני לא היחידה שמנסה לחסוך בשטיפת כלים 🙂

  6. יאנה says:

    יצא מעולה! הבולגרית והטימין נותנים פה טעמים מאוד מעניינים. בתבנית של מאפינס זה יוצא ממש טעים:)

    אגב, המרתי את הבצל בכרישה, שווה לנסות גם, יאמי!

    1. רחלי קרוט says:

      רעיון נהדר עם כרישה! אני אוסיף את זה לאופציות לשדרוג 🙂
      וגם אני מאוד אוהבת את השילוב של הטימין שקצת שובר את הטעם אבל בעדינות.
      שמחה מאוד שאהבת <3

      1. יאנה says:

        כל המשפחה אהבה, הילדים טרפו את זה ??

  7. אילנית דרור says:

    הי רחלי, אפשר להמיר את הקמח בקמח כרגיל ללא גלוטן? אצטרך להוסיף קצת אבקת אפיה…

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אין שום בעיה

  8. מעיין says:

    אפשר לוותר על הגבינה הצהובה?
    אם משתמשים בקמח רגיל, כמה אבקת אפייה לשים?

  9. מיתר says:

    היי הגבינה הצהובה המגורדת, זה לא משנה כמה אחוז זה כדי שזה יהיה דיאטטי?

  10. ורדית says:

    יש אפשרות לשלב תפוחי אדמה?

  11. אורטל says:

    באמת שזו פשטידה מעולה!!! ממש טעימה! תודה רבה!

  12. נופר says:

    מעולה!!!

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה! שמחה שאהבת

  13. רותם says:

    אוקי, פשטידה מעולה. אני לא רוצה לנקוב בשמות, אבל יש אנשים שעבורם ההגדרה "דיאטטית" פחות תקפה. למשל אנשים שהיו רעבים, הכינו אותה ובטעות אכלו שליש תבנית לבד עם עצמם בצהריים, עוד לפני שהפשטידה הצטננה. אותם אנשים גם אכלו עוד חתיכה בערב,אגב, רק אומרת.

    1. רותם says:

      מדווחים לי שאותם אנשים, שהם אדם אחד למעשה, חיסלו את הפשטידה בעצמם תוך כ-36 שעות. לא מוסרת שמות.

      1. רחלי קרוט says:

        חחחחחחח מתה עליך

  14. דור says:

    היי רחלי,
    לטובת הרגישים ללקטוז, יש תחליף לגבינות על מנת להפוך את הפשטידה לפרווה? תקף לגבי כלל הפשטידות שמופיעות כאן, רובן חלביות

  15. אורלי says:

    היי רחלי,
    הפשטידה יצאה מצויין, ממש טעימה, הטיפ להכין הכל בסיר והטיפ לטגן בסיר מכוסה היו מצויינים!!
    תודה

  16. ליטל says:

    ועכשיו לפסח.. אפשר להמיר קמח בקמח מצה/ תפו״א או אפילו קורנפלור

  17. נטע says:

    היי רחלי,

    ראיתי שרשמת שניתן להמיר את הפטריות בתירס- באיזה כמות?
    תודה ושבת מקסימה❤️?

    נטע

  18. דורין says:

    יצא מושלם!
    הכנתי פעמיים השבוע פעם אחת עם חציל וברוקולי שאפיתי קודם
    ופעם שניה עם תירס 😋 כמו בילדות

  19. שירה says:

    היי רחלי
    האם אפשר להמיר את הקמח בשיבולת שועל במקום? או לעשות חצי חצי? משהו?

    שירה 🙂

  20. סיוון says:

    האם ניתן להקפיא?

  21. עדי says:

    הי! במידה והכנתי יום לפני ההגשה לשמור בחוץ או במקרר?

  22. עדי says:

    הי! במידה והכנתי יום לפני ההגשה איפה לשמור? בחוץ או במקרר?

    1. רחלי קרוט says:

      במקרר ולחמם קצת לפני ההגשה

  23. תהל says:

    היי רחלי
    תודה על המתכון:) הכנתי ויצא מעולה
    אני רוצה להכין פעם נוספת אבל עם תירס, איזו כמות מומלץ לשים?
    תודה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend