פתיתים בסלק או: פתיתים ורודים של נסיכות

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (2 הצבעות, ממוצע: 3.50 מתוך 5)
Loading...

כשאני מגיעה לבית של נעה, אחת הילדות הכי מופלאות שאני מכירה, כדי לבקר אותה ואת ההורים שלה (חברים שלי כבר המון שנים) אני נכנסת למטבח וחושבת מה היא תרצה לאכול. מה ילהיב וישמח.

לפני שנתיים בערך הכנתי לה רביולי ברוטב סלק ושמנת וכדי למכור לה את האוכל טוב יותר הסברתי שמדובר ברוטב של נסיכות.

מאז, בכל פעם כשאני מכינה משהו עם סלק שצובע את האוכל בורוד אופטימי, אני מספרת לה ולעצמי שמדובר באוכל של נסיכות. ולא סתם נסיכות, כאלה שיודעות בדיוק מה הן רוצות.

המתכון שלפניכם הוא באמת בסיס ומכאן תוכלו להתפרע. אפשר להוסיף גבינת פטה/בולגרית מפוררת בזמן ההגשה, אפשר להוסיף 1/2 צ'ילי קצוץ דק, בזמן הוספת הבצל, כדי לאזן את המתיקות של הסלק ואפשר פשוט להכין את זה ככה – המתיקות של הסלק לגמרי מספיקה.

פתיתים בסלק

מצרכים:
1 כף שמן זית
1 בצל, קלוף
1 סלק, קלוף
כוס פתיתים (לא מוכנים) – בכל צורה שאוהבים
מלח ופלפל
1 ו-1/4 כוסות מים רותחים

להגשה (אופציונאלי):
מעט גבינה בולגרית או צנוברים קלויים או 2 כפות עירית קצוצה דק

אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים בסיר רחב עם מעט שמן זית עד שהוא רך.
– מגרדים את הסלק על החלק הדק בפומפייה ומוסיפים לבצל. מטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהסלק מתרכך. בערך 5-7 דקות. אפשר אגב לגרד לתוך הסיר גם סלק מבושל, ואז לא צריך לטגן את הסלק רק להוסיף אותו ולהמשיך לשלב הבא.
– מוסיפים את הפתיתים, מערבבים דקה נוספת ומוסיפים את המים הרותחים, המלח והפלפל. מערבבים מעט.
– סוגרים את הסיר חלקית ומבשלים על אש נמוכה במשך 8-10 דקות. סוגרים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה ל-5 דקות נוספות.
– לפני ההגשה מפזרים מעל עירית קצוצה, גבינה בולגרית או צנוברים.

פתיתים בסלק

הערות ושדרוגים
– אם אתם לא נגד אפשר להוסיף, בזמן הוספת המלח והפלפל, כפית אבקת מרק עוף.
– ניתן להוסיף, בזמן הוספת הסלק, גם גזר אחד (או קישוא) מגורד דק על פומפייה. עוד דרך נהדרת להכניס ירקות לאוכל.
– השתמשתי כאן בפתיתים בצורת חיות אבל כמובן שאפשר להשתמש בכל סוג.

  • לשתף זה כיף

4 תגובות

  1. חן says:

    נראה מעולה! אני אף פעם לא בטוחה כמה מלח פלפל לשים בפתיתים, זה תמיד יוצא מלוח מדי או לא מספיק. כמה בערך את שמה?

    1. רחלי קרוט says:

      בסביבות 1/2 כפית, אבל זה באמת עניין של טעם. אם את מוסיפה גם אבקת מרק אפשר לשים קצת פחות מלח.

  2. ענת יופה (נתי) says:

    רחלי הלביבות ריגשו אותי כל כך …..
    רק אוכל יכול להעביר זכרון כל כך חזק💕

    1. רחלי קרוט says:

      ממש תודה, שמחה שזה נגע. ואכן, אוכל מעביר כל כך הרבה רגשות שהם לא רק שובע <3

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend