קציצות חצי חצי בציפוי פירורי לחם

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (4 הצבעות, ממוצע: 3.25 מתוך 5)
Loading...

הקציצות הנחטפות של אמא שלי, שתמיד נגמרות הרבה לפני שהן מגיעות לשולחן. במקור, אמא שלי מכינה אותן עם יחס גדול יותר לכיוון העוף (או עם 100% עוף) אבל הפעם בחרתי לשנות את האיזון כדי להוסיף להן קצת יותר ברזל וגם כי מעט בעייתי לקנות 100 גרם בקר כדי לשלב בקציצות.

אתם כמובן יכולים לוותר על הבשר הטחון או להקטין את הכמות שלו ולהמיר בעוף טחון.

  • המתכון התפרסם במדור שלי בזמנים מודרנים | ידיעות אחרונות | 08.08.2018
הן לא מספיקות להתקרר וכבר נעלמות | קציצות עוף ובקר

קציצות עוף ובקר בציפוי פירורי לחם

מצרכים ל-35 קציצות:
4 שיני שום, קלופות
1/2 צרור עלי פטרוזיליה
300 גרם עוף טחון
200 גרם בקר טחון
1 ביצה L
2 פרוסות לחם לבן או לחמנייה אחת
2 כפות שמן
3/4 כפית מלח
מעט פלפל שחור

לציפוי וטיגון:
פירורי לחם מכל סוג שאוהבים

אופן הכנה:
– כותשים דק את השום ומעבירים לקערה גדולה.
– קוצצים דק את הפטרוזיליה ומוסיפים לקערה.
– משרים את הלחם בקערה עם מים, למשך 5 דקות, וסוחטים עם הידיים כדי להפטר מהנוזלים. מוסיפים לקערה.
– מוסיפים את שאר המצרכים ולשים עם הידיים עד לקבלת תערובת אחידה.
– מחממים שמן עד לגובה ס"מ במחבת רחבה.
– יוצרים קציצות עם ידיים משומנות או רטובות ומצפים בפירורי לחם.
– מטגנים עד הזהבה יפה משני הצדדים.

זמנים מודרנים | ידיעות אחרונות | 08.08.2018

הערות ושדרוגים
– אפשר להכין את הקציצות האלה רק מעוף טחון (500 גרם) ואפשר להמיר את הבקר או העוף גם בהודו.
– במקום לחם אפשר להשתמש ב-1/2 כוס פירורי לחם.
– רוצים לשדרג ולהוסיף ירק? מגרדים 2 גזרים על החלק הדק של הפומפייה ומוסיפים לתערובת.

7 תגובות

  1. טל says:

    יעבוד באפייה?

    1. רחלי קרוט says:

      לגמרי. רק לא לשכוח לשמן קצת את נייר האפייה ולהתיז תרסיס שמן גם מעל בשביל אפקט הטיגון

      1. ליאל says:

        היי, 180 מעלות?

        כמה זמן אפייה?

  2. מירי says:

    עוף טחון – הכוונה לחזה עוף?

    1. רחלי קרוט says:

      אכן כן

  3. פלגית says:

    טעים מאד!

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה רבה. שמחה שאהבת.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend