קציצות עוף אפויות שמשנות עולמות

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (35 הצבעות, ממוצע: 3.17 מתוך 5)
Loading...
קציצות עוף אפויות

262 מתכונים פורסמו בבלוג עד לרגע זה. זה מספר לא נתפס. יכולתי להוציא 4 ספרי מתכונים ועוד היה נשאר לי עודף 😊

ובדקתי את הנתון הזה כי למרות שכולם היו בניי ובנותיי, גם לי יש פייבוריטים, גם אצלי בבית יש מתכונים שחוזרים על עצמם שוב ושוב בגרסה כזאת או אחרת.

קציצות העוף האלה שייכות בדיוק למשבצת הזאת. כי באמת שאי אפשר עליהן.

הן רכות אבל יציבות וזהובות, שמנמנות אבל אין בהן כמעט שמן בזכות האפייה וטעימות בטירוף בזכות הגזר והקישוא שמוסיפים טעם מעולה ופסים דקיקים ורכים שמשדרגים את הקציצה.

לרוב, לפני שאני מכניסה אותן לתנור, אני מתחילה לחשוב לאיזה רוטב לשדך אותן אבל בסוף לא מצליחה לעמוד בפיתוי וזוללת אותן ככה, ישר מהתנור. וככה הן מובאות אליכם הפעם, בדיוק כמו שאני אוהבת אותן.

רק כמה הערות סופר חשובות
– כן, חייבים לגרד את הקישוא והגזר על החלק הדק בפומפייה. הסיבה היא שהקציצות נאפות זמן קצר יחסית ואם הירק יהיה עבה מדי הוא לא יספיק להתרכך. ושנית, אנחנו רוצים נגיעות קטנות ודקות של ירק ולא צ'אנקים גדולים.
– כן, חייבים כאן לחם. הוא אחד הדברים שמרככים מאוד את הקציצה ומייצבים אותה. ואם רוצים גרסה נטולת גלוטן? פשוט משתמשים בלחם נטול גלוטן או 1/2 כוס פירורי לחם ללא גלוטן.
– שימו לב שמדובר באבקת סודה לשתייה ולא ממש סודה כמו המשקה. זה נמצא ליד אבקת האפייה בסופר ולא לפנק את התערובת בכמות גדולה מדי. זה יתן טעם לוואי לא טוב, אז בבקשה להצמד לכמות.
– אל תוותרו על שלב שימון נייר האפייה. אפשר לעשות את זה עם תרסיס שמן או מברשת ושמן זית. כך או כך זה חשוב לאפקט הטיגון שמתקבל בתנור וגם תורם לעסיסיות שלהן.
– חייבים לעצב את הקציצה עם ידיים משומנות או רטובות אחרת הקציצה לא תצא עגולה בלי שפיצים מעצבנים כי התערובת נדבקת לידיים.

קציצות עוף אפויות
רואים דרך התמונה כמה הן רכות?

קציצות עוף אפויות שמשנות עולמות

מצרכים (בערך 30 קציצות):
2 גזרים בינוניים, לא קלופים
1 זוקיני ירוק או קישוא, לא קלוף
3 שיני שום, קלופות
1 ביצה L
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
2 פרוסות לחם מכל סוג שיש בבית
1/2 כפית מלח
2 כפות שמן זית – מי שרוצה להפחית שומן אפשר לוותר
500 גרם עוף טחון

אופן הכנה:
– משרים את הלחם בקערה עם מים למשך 5 דקות וסוחטים היטב עם הידיים. מעבירים לקערה גדולה.
– מגרדים לתוך הקערה את הגזרים, הקישוא והשום. כולם על החלק הדק של הפומפייה (לא העבה, לא זה שמרסק ושורט את הידיים, אלא הדק שנייצר פסים דקיקים).
מוסיפים את שאר המצרכים ולשים היטב עם ידיים נקיות עד שכל התערובת אחידה. מעבירים למקרר, מכוסה בניילון, ל-30 דקות או עד יום.
– מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומתיזים ספריי שמן. בבקשה לא לוותר על השלב הזה הוא מייצר אפקשט של טיגון בלי באמת לטגן.
– יוצרים קציצות עגולות ושמנמנות, עם ידיים רטובות או משומנות, ומניחים על נייר האפייה. מתיזים שוב תרסיס שמן גם על החלק העליון.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 במשך 10 דקות מכל צד או פשוט הופכים ברגע שהקציצות מתחילות להזהיב. בבקשה אל תייבשו אותן.

קציצות עוף אפויות
נחטפות בצ'יק | קציצות עוף אפויות

הערות ושדרוגים
– אפשר להוסיף 1/4 צרור עלי פטרוזיליה, אבל קצוצים דק דק אחרת זה לא טעים.
– במקום גזרים אפשר בטטה אחת בינונית.
במקום קישוא אפשר לגרד על החלק העבה בצל לבן קטן.
– אני יודעת שבא לכם להוסיף תבלינים כמו כורכום ופפריקה אבל בבקשה נסו פעם אחת ככה. אני מבטיחה שלא צריך כאן כלום חוץ ממלח.
– רוצים עוד מתכונים לקציצות? הנה כאן בלינק.

 

21 תגובות

  1. נטלי says:

    יואו זה נראה מושלם ♥

    1. רחלי קרוט says:

      כפרוששששש

  2. נועה says:

    נראה מעולה! כמה קציצות זה יוצא?

    1. רחלי קרוט says:

      בסביבות 30

  3. דנה says:

    נראה מעולה לילדים! הודו יעבוד אותו דבר?

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה! ויעבוד. אפשר גם לעשות חצי וחצי ולערבב

  4. אבי says:

    הבשר זה חזה עוף או פרגית טחון?נראה משהו משהו…

  5. הילה says:

    הי, הקציצות כבר 25 דקות בתנור ועדיין די לבנבנות (לא מתקרבות לאלו שבתמונה במתכון). אני חוששת שיתייבשו. מה לעשות? להמשיך לאפות או להוציא? תודה רבה (אשמח אם תעני גם לפעם הבאה, אם לא תספיקי בזמן הקרוב).

  6. מלי רינת says:

    אין ביצה? כמה קלוריות בקציצה?

  7. ענת says:

    טעים !!!!!!

  8. עדנה says:

    הי, מה אפשר לשים במקום גזר??
    חוששת שהילדים שלי יראו את הכתום ולא ירצו לאכול…

  9. ענת says:

    טעים !!!!

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה! שמחה שאהבת

  10. ענת says:

    נפלאות

  11. שני says:

    היי הקציצות כבר יותר מחצי שעה בתנור ואפילו לא הזהיבו, מה עושים??

    1. רחלי קרוט says:

      בסוף הסתדר? הן לא מזהיבות מאוד, קחי בחשבון שזה לא טיגון, פשוט פעם הבאה טמפרטורה קצת יותר גבוהה

  12. סיון says:

    היי תוכלי לתת המלצה לרוטב מתאים

  13. קרן says:

    היי,
    אני לא אוכלת גלוטן, במה אפשר להחליף את הלחם? מעדיפה לא תחליפי קמח…

  14. קציצות עוף ברוטב אננס וצ'ילי – קרוטית – Krutit says:

    […] הקציצות האלה אני מכינה כבר שנים והן הסוד השמור שלי לקציצות עוף […]

  15. רחל נועה says:

    שלום
    אפשר עם ירקות קלופים?
    תודה

  16. מיכל says:

    באפייה בתנור הן הגירו נוזלים, אפילו שסחטתי את הגזר והקישוא. ואז יצאו קצת מבושלות ולבנות..כמו עוף מכובס :/ יש איך למנוע את זה?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend