קציצות עוף ברוטב פטריות (פלאו)

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (8 הצבעות, ממוצע: 4.13 מתוך 5)
Loading...

כמעט כל אוכל שאני מכינה בבית אני מצלמת ומעלה לסטורי באינסטגרם, בעיקר מתוך הרגל.

את רוב התמונות האלה אני מצלמת בנייד, בשנייה וחצי, כשחלק מהאוכל גם מצולם אחר כך במצלמה מקצועית עבור הבלוג.

לא תמיד יש לי זמן לשבת ולכתוב מתכון מסודר, לא כל האוכל יוצא טעים בטירוף ולא תמיד יש לי מוזה לצלם כמו שצריך ולכן לא כל דבר שאני מכינה בבית עולה לכאן.

קחו למשל את הקציצות האלה. הכנתי אותן אתמול בלילה, כשרף העייפות שלי הגיע לשמיים, אחרי יום ממש ממש ארוך בחוץ, וכל מה שרציתי זה לסיים לבשל ולרוץ למיטה.

כשסיימתי את הבישולים צילמתי בטלפון הנייד את הסיר ותוך 10 דקות הייתי מתחת לפוך. בבוקר, נזכרתי בתמונה, העלתי אותה לסטורי – כאמור מתוך הרגל, ונכנסתי לפגישה.

אתם לא מבינים כמה התראות קיבלתי בזמן הפגישה הזאת. בשלב כלשהו חשבתי שקרה משהו והוצאתי את הטלפון מהתיק רק כדי לגלות שהאינסטגרם שלי הוצף בתגובות פרטיות של אנשים שביקשו את המתכון.

אבל… אבל… בכלל לא צילמתי את הקציצות כמו שצריך. הייתי עייפה. ואפילו לא טעמתי אותן בלילה.

למזלי חזרתי הביתה מוקדם מהעבודה ודבר ראשון הלכתי לטעום אותן. כשהבנתי שהן יצאו בול כמו שרציתי ניצלתי את קרני השמש האחרונות של היום, צילמתי במצלמה ורצתי מהר למחשב לכתוב את המתכון לפני שאשכח.

אז הנה, הן כאן, בזכות כל ההודעות היפות והמשמחות שלכם.

ולפני שאני שולחת אתכם להכין את הקציצות, רק מזכירה שמתחת למתכון יש הערות ושדרוגים שאני ממש ממליצה לכם לקרוא.

וכן, גם המתכון הזה, כמו המתכון לאורז כרובית, מתאים לאתגר הפלאו.

קציצות עוף ברוטב פטריות
הירקות מוסיפים טעם ואווריריות

קציצות עוף ברוטב פטריות ובצל מטוגן

מצרכים לקציצות:
1/2 קילו עוף טחון
1 גזר, לא קלוף
1/2 קישוא/זוקיני, לא קלוף
1 בצל לבן בינוני/קטן, קלוף
2-3 שיני שום, כתושות דק דק
2 כפות שמן זית לתערובת עצמה + שמן זית נוסף לטיגון
1/4 כפית מלח
1/4 כפית סודה לשתייה
1 ביצה

מצרכים לרוטב פטריות:
2 סלסלות פטריות שמפניון טריות
1 בצל לבן גדול, קלוף
2 כפות שמן זית
3-4 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית מלח וקצת פלפל שחור
מים רותחים לפי הצורך – הסבר בשלבי הכנה

אופן הכנה:
– מכינים את הקציצות: מגרדים את הגזר והקישוא על החלק הדק בפומפייה הישר לתוך קערה גדולה. מגרדים לתוך הקערה גם את הבצל, על החלק העבה של הפומפייה, ומכניסים פנימה גם את כל הנוזלים שיוצאים מגירוד הבצל.
– מוסיפים את שאר המצרכים ולשים עם הידיים היטב עד שהתערובת אחידה. מעבירים למקרר לרבע שעה ובינתיים מכינים את הרוטב.
– חותכים את הבצל לקוביות או לרצועות דקות ומטגנים בשמן זית עד ריכוך. חשוב להשתמש בשלב הזה בסיר רחב ונמוך – אל הסיר הזה יכנסו בהמשך גם הקציצות וחשוב שהן תהיינה בשכבה אחת פחות או יותר ולא ערמה גבוהה של קציצות ואז אלה שלמטה יתפרקו מהמשקל של הקציצות שתשימו למעלה. בקיצור, סיר רחב יחסית.
– חותכים את הפטריות לרבעים או לפרוסות די עבות ומוסיפים לבצל. מטגנים ממש עד שהפטריות מתרככות. אם זה מתחיל להדבק לכם לסיר מוסיפים קצת מים רותחים (בסביבות 1/2 כוס).
– מוסיפים שום ותבלינים ומערבבים היטב.
– אם הוספת כבר 1/2 כוס מים רותחים בשלב הזה אפשר להוסיף עוד 1/3. אם לא הוספתם, זה הזמן להוסיף בערך 3/4 כוס מים. מאוד תלוי אם אתם רוצים רוטב ממש או רק תבשיל כזה של פטריות שעוטף את הקציצות ולא מרטיב אותן מאוד. אני אוהבת שזה יותר תבשיל אז אני שמה 1/2 כוס, אם אתם אוהבים יותר רוטב שימו 3/4 כוס.
– מבשלים עד שהרוטב מצטמצם קצת וטועמים אם חסר תיבול וצריך להוסיף משהו.
– עד שהרוטב מתבשל מטגנים קציצות, עם ידיים רטובות כי התערובת מאוד רכה ודביקה, במחבת עם שמן זית וכל קציצה שיוצאת מהמחבת שמים בתוך הסיר עם הרוטב. ועשו לעצמכם טובה, תטעמו קציצה אחת לפני ההוספה לרוטב. זה טעים בצורה בלתי רגילה.
– מאפשרים לקציצות לספוג מטעמי הרוטב בערך 10 דקות ומגישים חם.

קציצות עוף ברוטב פטריות

הערות ושדרוגים
– ניתן להוסיף לתערובת הקציצות 1/4 צרור עלי פטרוזיליה קצוצים דק.
– תטעמו את הקציצות כשהן יוצאות מהמחבת עוד לפני שהן נכנסות לרוטב, טעים בטירוף!
– אם אתם לא שומרים על תזונת פליאו/נטולת גלוטן כדאי להוסיף לקציצות פרוסה אחת של לחם שמשרים במים לכמה דקות וסוחטים היטב או 1/2 כוס פירורי לחם.
– אם מוסיפים את הלחם/פירורי לחם אפשר גם לאפות את הקציצות כי הן יציבות יותר ולא תהיה בעיה להכין מהן קציצות ולהניח על תבנית (עם נייר אפייה משומן מעט).
– להעמקת הטעם, במידה ואתם לא בתפריט פלאו, אפשר להוסיף לרוטב פטריות 1 כף אבקת מרק פטריות בשלב הוספת התבלינים ואפשר גם 1 כף רוטב צ'ילי מתוק.
– אפשר להכין את הרוטב בנפרד ולא לשדך אותו לקציצות ביחד אלא להגיש אותו לצד הקציצות למי שרוצה. הקציצות גם ככה טעימות לבד.

  • לשתף זה כיף

6 תגובות

  1. הדס says:

    יצא ממש מצוין תודה! (עם פירורי לחם + טיגון)
    פטרוזיליה (או כל ירוק אחר) בהחלט טעים ותורם. מרכיב חובה אצלי בכל תערובת קציצות.
    יצא בהחלט מוצלח – וקל.
    הטיפ (הטכני) שלי לקציצות באופן כללי – הכינו את התערובת (כראות עיניכם, לא משנה איזו) בערב,
    תנו לה לישון במקרר, ואז ביום למחרת רק שדכו לרוטב וכל העניין פשוט ומהיר יותר

    1. רחלי קרוט says:

      מסכימה לגמרי עם הטיפ 🙂 ושמחה שיצא מוצלח!

  2. ניצן says:

    אם בוחרים לאפות- לכמה זמן והאם להפוך?

    1. רחלי קרוט says:

      בסביבות 20 דקות. וכן, מומלץ להפוך פעם אחת

  3. עדי says:

    יצא מושלם, התפתיתי לתבל בקצת תבלינים – בהרט, כורכום וקצת סילאן, זה נתן להכל עוד צבע משגע, יצא מושלם ואפילו הילדים טרפו אז תודה

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע. ואחלה תוספת של תבלינים, מתחברת אליהם מאוד כאן 🙂

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend