קצת עלי

סוף סוף, מקום קטן משלי

נעים להכיר, קוראים לי רחלי קרוט ואני ממש שמחה שהגעתם לבקר.

מי אני?
גדלתי בבית שאוהב ומתעסק באוכל, כזה שיצר המון זכרונות סביב השולחן.

סבא וסבתא מהצד ההונגרי של אמא עבדו באטליז וכילדה להורים שעבדו שעות ארוכות, ביליתי המון זמן במטבח שלהם. בדרך כלל על כיסא מוגבה ולצד סכין ומזלג. כן, גם כשמדובר בלחם מרוח בחמאה סבא לא ויתר לי על המזלג. הוא גם זה שדאג להזכיר לי שאחרי כל ביס צריך לגרוף את האוכל לתוך הצלחת, שלא יתפזר.

אל מול הפדנטיות של סבא והנימוסים שהביא מהונגריה, הייתה סבתא שבישלה כמו שד, התלבשה כמו להבה והציתה אש של רגשות וריחות מסביב. השוני בינהם היה גם סוד ההצלחה ולמרות שהייתי קטנה מאוד אני יודעת שהרבה ממי שאני היום נזקף לזכותם. הם היו הראשונים שפתחו בפני עולם שלם של טעמים וריחות, של תבשילים ועוגות גבוהות מביצה אחת. למרות זאת, הייתי ילדה מאוד בעייתית ובררנית בנוגע לאוכל והשמועה אומרת שניסו עלי את כל השטיקים עד גיל יחסית מבוגר כדי שאסכים לאכול משהו.

רחלי קרוט
צילום: אסף אמברם

החיידק הקולינרי לא פסח גם על הצד הרוסי במשפחה וסבא שלי, מצד אבא, היה האיש הכי אופטימי ורחב לב שאני מכירה, והכין לנו לביבות תפוחי אדמה וגזר שבלתי אפשרי לשחזר את הטעם המושלם שלהן ואת הנחמה שהגיעה עם כל ביס. אני זוכרת שהיינו מגיעים אליהם לדירה בתל אביב וכבר בחניה מריחים את ריח הטיגון. הריח הזה הוא מה שהוביל אותי, שנים אחר כך, להכנס למטבח ולשחזר את הזכרונות שמגיעים ביחד איתו.

הזכרונות האלה, כוללים גם המון בישולים של אמא – הבשלנית האמיתית במשפחה.

כשגרנו בבת-ים, העניין העדתי היה מאוד מוחצן אבל נעדרו ממנו רגשי נחיתות או סטיגמות. בזמן שמולנו גרה שכנה עיראקית שהכינה קובות מטורפות, מעלינו גרה משפחה פרסית שבזכותה גדלתי על גונדי. בשנים האלה התרחשה גם אחת העליות הגדולות מברית המועצות ולא מעט מהחברים שלי בקושי ידעו מילה בעברית. אני באמת מתגעגעת לתקופה הזאת שהגאווה והמסורת היו מנת חלקם של כולנו.

אמא שלי, שהסתקרנה מהריחות השונים שהגיעו מהמטבחים בבניין, למדה להכין את האוכל הזה ואנחנו זכינו להתענג כבר בילדות על אוכל פרסי לצד גולאש הונגרי וקרפלך רוסי. וגם בלינצ'ס אלוהי שעד היום אני לא יכולה לעמוד בפניו.

למרות הפתיחות הקולינרית בבית, עד גיל 21 אכלתי בעיקר פירה ושניצל, עדיף לצד קטשופ. המפנה התחיל באוסטרליה, במהלך הטיול הארוך אחרי הצבא. שם, באווירה המשוחררת, גיליתי שסושי הוא לא בהכרח מאכל פלצני כמו שהגדירו אותו אז בארץ ושעוגת גזר היא דבר מופלא. מי חשב אז שגזר יכול להכנס למתכונים מתוקים?

משם יצא לדרך מסע ארוך בעקבות הטעמים, הריחות והאמוציות שמגיעות ביחד עם האוכל – בהתחלה ניסיתי המון מתכונים בבית של ההורים, ועל הדרך חירבתי להם את המטבח. בהמשך הלכתי לקורסים וסדנאות שסיקרנו אותי, אבל רוב הידע שלי הגיע מניסוי והמון טעויות ובעיקר מטעימות אינסופיות.

בשנת 2007 הגעתי לאתר nana10 כגרפיקאית וכמה חודשים אחר כך, בזכות דלת שפתחה לי עורכת האוכל דאז, חגית מוסקוביץ, מצאתי את עצמי כותבת על אוכל ואחר כך גם עורכת את המדור במשך 6 שנים. התקופה הזאת, מעבר להיותה לחוצה ומטורפת, הייתה הבית ספר הכי טוב שיכולתי לבקש לעצמי. התמזל מזלי והעורך הראשי, פיני אסקל, הריח שיש כאן מישהי שבאה לתחום לגמרי מהבטן והחליט ללמד ולתת לי את הכלים איך להפוך את התשוקה הזאת למשהו שאפשר לספר עליו. עד היום הוא האיש שאני הכי סומכת עליו בכל מה שקשור באתיקה, מילים ורגשות.

ב-3 השנים שלאחר מכן, כחלק מהחלטה לצאת לדרך עצמאית, ערכתי והייתי חלק מהבעלים של אתר FOODPAGE – פלטפורמה מדהימה לבלוגרים, מתכונאים ועורכי אתרי אוכל שמעלים את המתכונים שלהם לאתר ואלה עוברים סינון קפדני כך שרק הטובים באמת מתפרסמים.

כשהחלטתי לצאת לעצמאות מלאה, בפעם הראשונה בחיי, פתחתי את הבלוג הזה כדי שיהיה לי בית. מקום לחזור אליו. לא דמיינתי לך הוא יגיע ומה תהיה החשיבות שלו עבורי ועבור מאות אלפי הגולשים שהגיעו אליו, כל חודש, בשנה האחרונה. ואני באמת, באמת, מתרגשת כל בוקר מחדש להכנס לכאן ולראות כל כך הרבה אנשים שמייצרים זכרונות ביחד איתי.

במקביל לבלוג, שהוא באמת בייבי אהוב, אני עורכת ספרי בישול, מנהלת רשתות חברתיות לשפים, מחברת מתכונים, וגם מצלמת אותם, לחברות מסחריות ובונה אסטרטגיות תוכן ונכסים דיגיטליים לאנשי קולינריה ולחברות.

צוחקים עלי תמיד שאין לי זמן, והאמת היא שזה באמת נכון. אבל לעולם לא תשמעו אותי מתלוננת על העבודה שבחרתי ובחרה אותי, בעיקר כי אני נהנית לקום אליה כל יום מחדש.

שאלו אותי לא מזמן איך אני מגדירה את האוכל והקינוחים שאני מכינה. חשבתי על זה הרבה, חוץ מבישול שמגיע מזכרון ואמוציות אני חושבת ורוצה להאמין שלפני הכל האוכל שאני מכינה חייב להיות טעים. זהו. זאת ההגדרה היחידה. הוא יכול להיות מדויק וקפדני ומצד שני מופשט ומתובל עם העין, כך או כך, האידיאולוגיה שלי באוכל מתחילה בחומרי גלם. רוטב עגבניות לעולם יצא טעים יותר אם תשתמשו בעגבניות קיץ או כאלה שהגיעו מחברה איכותית שדאגה לקטוף אותן בשיא. אני באמת חושבת שכאן טמון סוד ההצלחה. כל השאר מסתכם בהמון ניסיונות וטעויות, אבל אם לא תשתמשו בירקות ופירות עונתיים וחומרי גלם איכותיים (אגב, הם לא בהכרח יקרים יותר) תקבלו אוכל משביע אבל לא מחמם את הבטן והלב. ובטח לא מרגש מספיק. ואנחנו כאן כדי לרגש וליצור זכרונות לא?

אז בנימה אופטימית, אני שולחת אתכם להסתובב בבית שלי. לנבור במתכונים, להכנס למטבח ולנסות. ושוב לנסות. ולטעות. ולטעום. ולהנות. ולעולם לא להתייאש, גם אם העוגה לא יצאה בדיוק כמו בתמונה. אני מבטיחה לכם, שבסוף זה יצליח והסיפוק. הו הסיפוק.

ואני תמיד כאן כדי לעזור.

תהנו.

ואיך אפשר בלי מילות תודה ופרגון

לדן קופמן שליווה את כל תהליך בניית האתר ועזר לי לצמצם רווחים ולפתור מלא בעיות, ללירם ברהום שיעץ והסביר וגם טעם חלק מהדברים שעלו כאן, לגיל גוטקין שנתן כתף והכיל, ועדיין מכיל (אין לי מושג איך) את כל השריטות שלי, לגיא גרופי שפתר את כל הבאגים המעצבנים שצצו רגע לפני שכבר רציתי לעלות את הבלוג לאוויר, לאסף אמברם על צילום תמונת הפרופיל (להצטלם זה כל כך קשה ומביך), לאלון פוקס שסידר כפתורים, כתב קודים והזיז מסגרות שלא רצו לזוז, ולאנשים בתחום הזה שמלמדים אותי כל יום מחדש מקצועיות מה היא – לנטלי לוין שהמילה פדנטיות היא נר לרגליה ואין יום שאני לא לומדת ממנה, לאפרת ליכטנשטט שבלי הרבה מילים היוותה השראה צילומית, גם אם בחרתי בדרך שונה משלה להציג את האוכל שלי, לישראל אהרוני שהיה הראשון שעקבתי אחריו באובססיביות ובימים שביליתי לידו על סט צילומי התכנית גיליתי בן אדם מדהים עם כשרון נדיר וראיית עולם מיוחדת, למיכל אנסקי שזכיתי להכיר בשנים האחרונות וברגע אחד, שבו היא זרקה תפוח עם טעם של מקרר, גרמה לי לחשוב על דברים שאף פעם לא העלתי בדעתי, בזכותה אני מאוהבת בפירות וירקות, ולמשפחה ההורסת שלי שהיא המקור להכל.

תודה.

92 תגובות

  1. נעמי says:

    בהצלחה לך רחלי 🙂
    הבלוג מקסים ומזמין !!
    כבר רצה לנסות ממבחר המתכונים המופלאים שלך!!

    בהצלחה
    נעמי 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה! ממש שמחה שאהבת.
      וספרי איך יצא 🙂

  2. רות אוליבר says:

    רחלי יקרה בהצלחה , תענוג לקרוא ולראות

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה אהובה <3

  3. יהודית כהן מורחיים says:

    רחלי אהובה! איזה בלוג מקסים יש לך, אני מאוהבת בו. מתכוונת לחטט לעומק ולהכין את המתכונים שלך.:)

    1. רחלי קרוט says:

      מקסימה שאת. תודה רבה רבה!

  4. יובל says:

    תתחדשי! איזה אתר מהמם. נראה כמו ספר בישול איכותי ועושה חשק להמשיך לדפדף ולדפדף. כמה מרגש לפתוח ככה את השנה!

    1. רחלי קרוט says:

      הכי שימחת <3 איזה כיף שבאת לבקר.

  5. אורלי חרמש says:

    זה כיף גדול מקום משלך.. תטפחי אותו באהבה והמון דברים טעימים..
    בהצלחה!

    אורלי

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה רבה מקסימה!

  6. גילה גרף says:

    בהצלחה יקירה?

    1. רחלי קרוט says:

      המון תודה!

  7. אילנה says:

    נהדרת אנחנו הקוראים זכינו

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לקרוא. תודה רבה 🙂

  8. רעות פרנקל says:

    מה שיובל מ'שירה אכילה' אמר….
    אחלה פתיחה לשנה חדשה. והכל פה יפהפה.בהצלחה!

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה. ואכן פתיחה מרגשת לשנה החדשה 🙂

  9. שרית עציץ says:

    מקסים ומיוחד רחלי, תתחדשי המון!

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה רבה 🙂

  10. שרית says:

    רחלי, אתר מושקע ומדהים, תודה!
    הערה אחת – אולי אפשר להדפיס את המתכונים ללא תמונות?
    תודה מראש,
    שרית

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה!
      בוודאי, זה אפשרי, כשאת לוחצת על כפתור ההדפסה יש לך אפשרות ללחוץ על התמונות או הטקסט שאת לא רוצה ולהעלים אותם.

  11. שושנה וגו- שחר says:

    האמת, ניהנתי להסתובב באתר שלך ולראות ולהתרשם מבמתכונים שלך. הכי התרגשתי מהמקוש טייסטו שאכלתי בילדותי, אך ללא צימוקים ושאר התוספות שאת מוסיפה.
    אני הונגריה במקור, אך לא יודעת לבשל אוכל הונגרי. יודעת מה יש בכל מתכון, אך לא י6דעת להכין, כי אין לי כמויות ומתכון מדוייק. לעומת זאת אני יודעת להכין אוכל מרוקאי, טריפוליטאי, וכמה תבשילים פרסים ועירקים ועוד. כל מאכל שנראה לי טעים ולא משנה מאיזו עדה הוא. ;-(

    1. רחלי קרוט says:

      האמת שגם אצל סבתא לי לא תמיד התווספו צימוקים, ובטח לא אגוזים שאנחנו הנכדים לא אהבנו, אבל הטעמים משתנים עם השנים ועכשיו האגוזים חזרו 🙂
      המטבח הטריפוליטאי והפרסי הם מהאהובים עלי ביותר, איזה כיף שאת יודעת להכין את האוכל הזה. בטוחה שכולם נהנים לאכול.
      ותודה שבאת לבקר.

  12. עלמה says:

    תתחדשי! בהחלט הגיע הזמן! העיצוב מקסים!

  13. אופירה says:

    מקסים מקסים!!!! המון בהצלחה!!!!

  14. רונית says:

    כייף גדול לעיין במבחר המתכונים שלך
    מיוחדים אחד אחד
    אתר מושקע ביותר
    שיהייה בהצלחה?

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה רבה!

  15. הילה says:

    וואייי איזההה כיףףף שיש את הבלוג. חלום שהתגשםם בשבילי המתכונים שלך הכי מוצלחיםםםם והכי טעימיםםםם אסתתטיים תודה תודה ושוב תודה שאת חולקת איתנו את המתכונים!!! זכינו.

    1. רחלי קרוט says:

      הכי שימחת! איזה כיף לשמוע. תודה רבה רבה

  16. Blori hamama says:

    היי רחלי הגעתי לבלוג שלך מהמלצה של יונית צוררמן המדהימה ! נכנסתי לרגע ופשוט התאהבתי בך וכל מה שאת מעלה בבלוג שלך
    היום הכנתי מתכון ראשון שלך זו עוגת שוקולד שמרים הרוגאלך .. פשוט אין דברים כאלה
    רוצה לשלוח לך תמונה …

    1. רחלי קרוט says:

      ממש משמח לשמוע! ואני הכי אשמח לתמונה 🙂 הנה המייל שלי:
      [email protected]

  17. לוי רינה says:

    היי נהנתי לשוטט בבלוג, אפשרי לקבל עדכונים למייל

  18. יפעת בראשי says:

    שלום רב, אני עוקבת אחרייך באינסטרגם ושמחתי מאוד שפתחת את ה"מקום הקטן " שלך, כיף לשוטט ,כיף לקרוא ,כיף להכיר וטעים להכין. בהצלחה בכל !! יפעת

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע! בזכות התגובות באינסטגרם פתחתי את המקום הקטן שלי 🙂 אז זה ממש משמח ומדרבן להמשיך.

  19. מיטל דו says:

    איזה שמחה וגאווה!! המון בהצלחה יקירה!

    1. רחלי קרוט says:

      תודה מהממת שאת

  20. דפנה says:

    שלום. שמחה שנפגשנו…
    יש לך ניוזלטר? – כזה מן דבר שיזכיר לי מפעם לפעם ״ הי, מזמן לא פגשת את קרוטית…״ את מבינה , מרב אתרי אוכל ובלוגי אוכל מזון ומשקאות אני לא רואה את הפיצה ובעברית פשוטה אם לא מזכירים לי אז שוכחת להיכנס? אה. והכי חשוב אני אוהבת את הבלוג שלך הוא מקסים וטעים.
    תודה
    דפנה

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף שאהבת ובכלל שהגעת לבקר <3

      בוודאי, יש הרשמה לעדכונים דרך העמוד הראשי או כל אחד מהמתכונים בצד ימין. אם את בנייד, אז זה נמצא מתחת למתכונים למטה.

      אם הסתבכת כתבי לי ואעזור.

  21. ישראלה says:

    בהצלחה, התרשמתי מאוד לטובה מהאתר שלך, מתכוונת להתחיל לדגום המתכונים שלך.

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה. ממש שמחה לשמוע שאהבת.

  22. yosi says:

    amatour cook
    i came across yr site in yedioth and decided to try it
    all the best

    1. רחלי קרוט says:

      Thank you!

  23. אלי קרוט says:

    רחלי בהצלחה את צודקת עד היום עומד לי הטעם על הלשון של האוכל של סבא ולא הצלחתי לשחזר .

    1. רחלי קרוט says:

      כשתבוא נכין ארוחה מיוחדת <3

  24. אווה פנצר says:

    בלוג מקסים,כבר בשיטוט ראשון,שמתי עין על מספר מתכונים ,נרשמת בשמחה.

    1. רחלי קרוט says:

      ממש משמח לשמוע. תודה רבה וברוכים הבאים <3

  25. אריקה says:

    אתר מקסים, ברור, קריא ומאוד נוח לשימוש כולל אפשרויות ההדפסה והשמירה של המתכונים. מתכונים ותמונות מגרות.
    איזה כיף שגיליתי אותך 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      איך שימחת! ואיזה כיף שאת כאן <3

  26. מורן לוי says:

    לא בשלנית בכלל ונראה לי שכאן הכי כדאי ומעניין להתחיל 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף שאהבת <3

  27. רחלי says:

    וואי…עוקבת אחרייך באינסטגרם..התאהבתי.
    הכל מזמין ומגרה,נראה מצויין.
    האתר ,התמונות…
    תמשיכי לפנק אותנו במתכונים?

  28. אסתי says:

    כל מתכון מדויק ומושלם
    תודה רבה!
    אסתי

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע. תודה רבה!

  29. איריס אברהם says:

    מקסים

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה. כיף שאהבת

  30. אלון שורצמן says:

    הי רחלי, הבלוג שלך מקסים ומיוחד.
    וגם האינסטוש

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה רבה!

  31. רונית מעיין says:

    היום הגעתי אליך ממש במקרה והתאהבתי בכתיבה במתכונים הפשוטים להבנה וכיפי הצילומים.
    בטוחה שעזר בך המון ובזכות נאכל טעים ונעים.

    1. רחלי קרוט says:

      הכי שימחת 🙂 תודה רבה רבה!

  32. ריקי says:

    רחלי המקסימה, כבר חודשיים שאני מנסה לגוון ולהכין עוד מאכלים חוץ מפסטה ופתיתים. הדף שלך קפץ לי בפייסבוק והיה נראה טעים ומגאה והחלטתי ללכת על זה. כל מתכון שלך שהכנתי יצא מעולה וגרף מחמאות! תמשיכי ליצור ולאהוב את מה שאת עושה כי זה מורגש מאוד בכל הערה קטנה במתכון. תודה על אוכל קסום!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע! תודה גדולה

  33. חלת סלק ורודה או: החלה של מיכל – קרוטית – Krutit says:

    […] בעמוד האודות כאן סיפרתי על מפגש אחד קטן שלי איתה, לפני הרבה שנים, שבו ברגע אחד היא הצליחה לשנות לי דפוסי התנהגות וחידדה אצלי את האהבה לפירות וירקות. כן, עבורי, מעבר להכל, מעבר לגדולתה כמנחה או כשופטת, מעבר להיותה מפורסמת ואושיית קולינריה, מיכל היא קודם כל השראה. וקודם כל בן אדם. […]

  34. אורלי אוזן says:

    שלום רב יקירה
    יש את המתכון של עוגת הרוגאלך הבצק בהתפחה יצא מצויין והכל בסדר
    רציתי בבקשה לשאול
    בראש הדף כתוב שזה מתכון ל- 4 עוגות ולפי ההסבר של חלוקת הבצק צריך לצאת שתיים האם הבנתי נכון?
    אודה לך אם תוכלי לענות
    יום מקסים

    1. רחלי קרוט says:

      אכן ל-4. כל גליל בצק נפרס ל-2 עוגות 🙂

  35. שי says:

    חיפוש אחר מתכון ללחם טחינה הוביל אותי לבלוג שלך היום, לא הכרתי אותו לפני כן והוא ממש מקסים ומשמח. מתכוונת לנסות בקרוב עוד כמה מתכונים ומתלהבת כבר מעכשיו.

  36. אנדראה says:

    נעים להכיר, בהצלחה

  37. ליאת says:

    אז הכנתי. ויצא יופי. תודה גדולה. רוצה להוסיף טיפ קטן משלי ברשותך. בדרך כלל מכינה כרוב לבן עם קימל. מתכון של סבתי. שהיתה מועכת אותו כפי שהצעת. כשאין לי כח להתעסקות אני מכניסה לפוד פרוססור עם להב גיטרה את חתיכות הכרוב עם המלח. ואז הכל נמעך מבלי להתאמץ.

  38. אילנה רוד says:

    תודה על המתכון של הטריקולד ,קראתי מליון מתכונים ושלך הכי ברור.כמה פשוט! להניח 3 קעריות על השיש וכו׳ וכו׳ממש ברור בלי סיבוכים.מכינה אותה לחג אשלח תמונה.שנה טובה!!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף שאהבת <3

  39. אטי בן דוד says:

    רחלי אך זה מצאתיך וכבר התאהבתי, השנה בסוכה שלי פה באוסטרליה הארח עם תבשיליך, עלי והצליחי,

    1. רחלי קרוט says:

      הכי שמחה לשמוע <3 געגועיי לאוסטרליה המדהימה
      חג שמח!

      1. ורד says:

        פשוט תענוג לקרוא וכבר לחוש בסערת הטעמים בבלוטות הרוק… אכן מאמצת אותך לליבי וליצירה השוטפת.

        1. רחלי קרוט says:

          איזה מילים יפות, כיף ממש לשמוע <3 וברוכים הבאים

  40. צביקה says:

    "עוקב" אחרייך באדיקות. באתר, בפייסבוק ובאינסטוש
    כיף! פשוט כיף!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש כיף לשמוע! <3

      1. גלית says:

        שלום לך
        איך מצטרפים לקבל עידכונים?

  41. אורטל says:

    כך נראה כ"כ אסטתי וטעים. את העין זה קונה מחד. ולפי המראה בוודאי גם את הקיבה :). חייבת לנסות !!!

  42. צביה says:

    רחלי היקרה רציתי להודות לך על המתכון של המלבי ניסיתי מלא מתכונים אבל זה להיט אצלי בבית כלים מלקלקים חחח אמשיך לעקוב אחר המתכונים שלך פשוט קל וטעים מה יות טוב .

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע! חג שמח

  43. רולה סטל says:

    אני לא מהאנשים ש׳אוהבים׳ לעמוד במטבח , אבל המתכונים שלך משכו אותי לשם , והכנתי לשתי הבנות המקסימות שלי המון דברים מפתיעים בזכותך!
    המשיכי להעלות מתכונים מיוחדים בדיוק כמו הבלוג שלך.
    המון הצלחה!!!

  44. אתי עזרא says:

    הי,
    עוקבת אחריך כבר הרבה זמן כל דבר שאת מכינה נראה מעולה בהצלחה.

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה רבה!

  45. tina says:

    תענוג לשמוע אותך

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה רבה!

  46. מילי סלה says:

    אני נמצאת הרבה באתרי אוכל ונתקלתי בלא מעט פיית העוגיות עוגיונט ואיכשהו את עלית במקרה איפשהו וכשנכנסתי לבלוג שלך ודפדפתי בין המתכונים גיליתי עולם שלם של מתכונים עם כתיבה שבאה מן הלב על קפדנות שאוכל חשוב שיהיה טעים ואני שמגיל ארבע נכנסתי בעל כרחי למטבח טריפולטאי קשוח התחברתי לכל מילה שנאמרת על המבוא לכל מתכון שמסביר כמה ולמה..כל הכבוד אני נשבתי בקסמייך ולו על המתכונים שבאמת נכתבים עם כל הלב והנשמה ודרך כתיבתך רואים כמההאכפת לך דכל אחד ואחת באמת יקבלו מתכון שיוכלו ליישם עם כל הטיפים בבית תודה❤

  47. אור מוזס says:

    בהצלחה לך 🙂

  48. חן says:

    מתכונים מעולים וצילומים מהממים, אני עוקבת גם באינסטגרם אבל כול פעם שאני רואה מתכון חדש וכתוב כנסו לבלוג שלי אני מבולבלת לגמריי, אף פעם אין לי מושג תחת איזה קטגוריה אני אמורה למצוא אותו זה היה נחמד אם היה חיפוש לפי תאריך ולא רק לפי קטגוריה

    1. רחלי קרוט says:

      קודם כל תודה רבה!
      אתחיל לשים לינק ספציפי בביו באינסטגרם ובכל מקרה כמעט תמיד זה יהיה המתכון הראשון כשנכנסים כשאני מפנה לבלוג <3
      בכל מקרה, אם את לא מוצאת כתבי לי 🙂

      שבוע מקסים

  49. מתי says:

    מתכונים מדהימים

  50. מלי שקיב says:

    מקסים .

  51. רונית גרבי says:

    האתר מקסים מתכונים נהדרים!!!!
    ניסיתי כל דבר בול!!!!!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש כיף לשמוע! תודה רבה

  52. מ says:

    איך אפשר למצוא זוגיות לבתי בת ה 36 אביה הונגרי ואני לא. היא משכילה תואר של מהנדסת כימיה. יפיפיה.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend