שבלול בורקס במילוי גבינות וזעתר טרי – יותר טעים מהמאפיות

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (5 הצבעות, ממוצע: 4.60 מתוך 5)
Loading...
שבלול בורקס במילוי גבינות

עד לפני שנתיים בכלל לא אהבתי בורקס גבינה. בשבילי רק בורקס תפוחי אדמה, אפשר גם עם פטריות, ועדיף גרסה ביתית עם ביצה ליד וסלט.

כן, קצת כמו אלה שמבקשים קפה בכוס זכוכית עם קצף וחלב קר בצד, ככה אני עם בורקס. בעייתית.

ואז, ממש במקרה, טעמתי בורקס גבינה במאפייה טורקית-יוונית ליד שוק הכרמל ופתאום הבנתי מה פספסתי.

מאז אני מגוונת. מכינה פעם עם תפוחי אדמה ופעם עם גבינות שיש בבית, עדיף כאלה שיש בהן מליחות והן יודעת להתרכך באפייה אבל עדיין להשאר יציבות כמו גבינת חמד למשל שאני באמת חושבת שהיא אחת הגבינות הכי טובות שיש.

שבלול בורקס במילוי גבינות
בא לי לתלות את התמונה הזאת בסלון | שבלול בורקס במילוי גבינות בדרך לתנור

ואגב, מי שהכירה לי אותה הייתה סבתא שלי שנהגה לקנות אותה כשרצתה להתפנק ושנים ארוכות חשבתי שמדובר בכלל בסוג של מוצרלה בגלל התכונה המדהימה שלה להנמס (מה זה, איך כותבים את זה?) באפייה אבל להשאר יציבה שלא כמו גבינות צהובות למינהן.

טוב, זהו, תמו מילותיי להיום. שולחת אתכם להפשיר את הבצק ומבטיחה שעד שתבשלו את הביצים הבורקס כבר יהיו בתנור. רק אל תשכחו קצת זיתים וירקות, בכל זאת יוון.

שבלולי בורקס במילוי גבינות וזעתר טרי

מצרכים:
150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת (או כל צהובה שאוהבים)
150 גרם (1/2 חבילה) גבינת חמד פיראוס
150 גרם (1/2 חבילה) גבינה בולגרית 24% פיראוס
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1 ביצה L
2-3 כפות שמן זית – אפשר גם פחות
1 כפית עלי זעתר טריים
בצק פילאס מוכן – מופשר על פי הוראות היצרן

לעיטור:
מעט שמן זית להברשה
שומשום ו/או פרג שלם

אופן הכנה:
– בקערה גדולה שמים גבינת מוצרלה מגורדת ומפוררים מעל את הגבינה הבולגרית וגבינת חמד.
– מוסיפים פלפל שחור, ביצה ושמן ומערבבים היטב תוך כדי מעיכה עם מזלג.
– מוסיפים עלי זעתר ומערבבים.
– פותחים את הבצק וחותכים למלבן בערך ברוחב של 20 ס"מ. מניחים בתחתית הבצק מהמילוי, בפס, ומגלגלים בצורה הדורה רק עד שהבצק נסגר. חותכים ליצירת רולדה (ראו סרטון).
– מגלגלים את הרולדה שנוצרה לשבלול הדוק כאשר את סוף הבצק מכניסים מתחת כדי שלא יפתח.
– חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמילוי ומניחים את השבלולי בתבנית עם נייר אפייה.
– מברישים בשמן זית, מפזרים שומשום או פרג (או שניהם) ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 30 דקות בחום עליון ותחתון ועוד 10 דקות על חום תחתון בלבד כדי לקבל תחתית זהובה. חשוב לבדוק את הבורקס כבר אחרי 20 דקות לוודא שהתנור שלכם לא חזק מדי שלא ישרוף אותם.

שבלול בורקס במילוי גבינות
ביס מגן עדן | שבלול בורקס במילוי גבינות

הערות ושדרוגים
– במקום עלי זעתר אפשר להשתמש בעלי תרד, מנגולד, עגבניות מיובשות, חצילים קלויים או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.
– במקום בצק פילאס אפשר להשתמש בבצק עלים אבל באמת שפילאס טוב יותר כי יש בו יותר עדינות וגם יותר דפים דקיקים.
– לא חסר כאן מלח, זה בכוונה, יש מספיק מליחות מהגבינות.

5 תגובות

  1. מלי says:

    מהממם!!!!! על איזה בצק פילאס את ממליצה במיוחד? ילךגם פילו פה?

  2. שי says:

    מהמם,
    אם עושה עם תרד, לבשל אותו קודם?
    ואם אני רוצה שזה יהיה לשבת בבוקר וזה 5ומר חימום על הפלטה, לקצר קצת את האפייה בחום תחתון?

    1. מלי says:

      מניסיון חימום על פלטה כמה שיותר קצר שלא יהרוג את הבורקס ולהניח לא ישירות על הפלטה אלא על הגבהה כזו כך שלא ישרף…אפשר על תחתית מתכת של סירים כזו שמניחים על השיש , בהצלחה!

  3. מריה says:

    נראה מעולה. אפשר להכין את השבלולים בערב ולאפות בבוקר?

  4. לימור says:

    מה עם מתכון למילוי תפו״א??
    יש לי אותה הפרעה כמו שלך כשזה נוגע לבורקסים!
    אבל אני מוכנה לנסות את המתכון הזה כי הוא נראה סוף!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend