טראפלס שוקולד לבן וטחינה עם עוגיות אוראו

Posted on

לפני שבועיים פנה אלי בוב אוראל, חבר פייסבוק שהכרתי לא מזמן באחד מאירועי האוכל שהוזמנתי אליהם, וסיפר שהוא הכין את הטראפלס שוקולד וטחינה שעלו בבלוג ושיצא מושלם. באותה נשימה הוא גם תהה אם אפשר להכין גרסה דומה עם שוקולד לבן ולהוסיף אוראו (במקום הפקאנים).

הבטחתי לבדוק ובינתיים גיליתי שבוב רוצה להכין את הטראפלס האלה לבן זוגו שחוגג יום הולדת ומעדיף שוקולד לבן על פני מריר.

למי שלא מכיר, רק אספר שהטראפלס שבוב דיבר עליהם משלבים ביחד שוקולד מריר עם טחינה (במקום שמנת מתוקה) כך שנוצר מעין פאדג’ שוקולדי מאוד בלי טיפת שמנת – מה שאומר שהעונג הזה הוא גם פרווה/טבעוני. את המתכון ההוא תוכלו למצוא כאן בלינק: https://www.krutit.co.il/S9qHI

ובחזרה לשוקולד הלבן.

מודה, אני לא מחסידי השוקולד הזה, הוא גם מתוק לי מדי וגם מפונק ויוצר בעיות בהמסה לכן כשנכנסתי למטבח כדי לבדוק איך לשמח את בוב ואת אביהוא שאלתיאל, בן זוגו, לקחתי נשימה עמוקה וידעתי שאצטרך כמה וכמה ניסיונות. ואכן, רק בפעם הרביעית היחסים בין השוקולד לטחינה היו נכונים ויצאו קוביות טראפלס שבלתי אפשרי להפסיק לזלול.

שברי האוראו לא רק הוסיפו צבע וטעם אלא בעיקר מרקם פריך שיוצר ניגוד עם העושר והקרמיות של השוקולד. גם הטחינה, שמתפקדת כאן על תקן השמנת, עידנה קצת את הטעמים והוסיפה ניחוח של חלבה.

אז בנימה אופטימית זו, תרשו לי להגיד תודה לבוב על הרעיון לשילוב הכל כך מעולה הזה ולאחל לאביהוא המון מזל טוב ושנה סופר מתוקה לפחות כמו הטראפלס האלה.

בוב אורל
מזל טוב אביהוא!

טראפלס שוקולד לבן וטחינה עם עוגיות אוראו

מצרכים:
200 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
50 גרם טחינה גולמית
4-8 עוגיות אוראו (הסבר על הכמות בהערות למטה)

אופן הכנה:
– מניחים סיר קטן עם 1/2 כוס מים בתוכו ומביאים לרתיחה. מניחים מעל קערה קצת יותר גדולה מהסיר, עדיף מזכוכית, ובתוכה שמים את השוקולד. חשוב להקפיד שהקערה או השוקולד לא יגעו במים שמתחת. ממיסים בצורה הזו את השוקולד, כאשר האדים למטה הם אלה שממיסים את השוקולד. מערבבים כל הזמן עד שנוצר רוטב שוקולד חלק. אפשר כמובן להמיס גם במיקרו, בפולסים של 30 שניות וערבוב בין לבין, אבל לעיתים קשה להמיס שוקולד לבן כמו שצריך במיקרו אז במקרה הזה אני מעדיפה את שיטת הבן מארי (המסה מעל אדי המים).
– מוסיפים את הטחינה ומערבבים היטב. מאפשרים לתערובת להצטנן מעט, בערך 5 דקות, ובינתיים קוצצים את האוראו לחתיכות די גסות. כל עוגיה נחתכת בערך ל-8. זה כמובן בסדר גמור שיש מלא פירורים של עוגיות, גם הם יכנסו.
– מוסיפים את העוגיות לתערובת ומערבבים.
– מעבירים את התערובת לתבנית עם נייר אפייה בתחתית (אפשר גם בדפנות אבל חובה נייר אפייה בתחתית לפחות) ומעבירים למקרר לשעתיים מינימום עד שהטראפלס מתקשה.
– בעזרת סכין חמה חותכים לקוביות וזוללים. שומרים בקופסה סגורה במקרר עד הגשה (מגישים ישר מהמקרר).

טראפלס שוקולד לבן ואוראו
עונג שקשה לעמוד בפניו

הערות ושדרוגים
– כאן בתמונה השתמשתי ב-8 עוגיות אוראו. זה המקסימום שאפשר כדי שהתערובת תשאר יציבה (ככל שיש יותר עוגיות הטראפלס מתפורר יותר כי אין מספיק שוקולד מסביב שיתפוס את העוגיות). אם תשימו פחות עוגיות הטראפלס יצאו יותר שוקולדיים וגם יותר יציבים לחיתוך אבל כמובן שיהיה בהם קצת פחות עוגיות. בקיצור, כל כמות בין 4-8 תעבוד.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף 1/2 כפית משחת וניל איכותית אחרי ההמסה של השוקולד ואפילו גרידת תפוז.
– ניתן להמיר את האוראו בפקאנים מסוכרים או טבעיים, קצוצים גס. אם משתמשים בפקאנים טבעיים חשוב מאוד לקלות אותם קודם. וכן, אפשר כל אגוז אחר גם כמו אגוזי מלך, אגוזי לוז, פיסטוקים וכו. לא לשכוח רק לקלות אותם לפני.
– לגרסת פרווה משתמשים בשוקולד לבן פרווה ובאוראו פרווה (הבנתי שיש גרסה טבעונית). אם לא מוצאים אפשר להמיר בכל עוגייה אחרת שאוהבים או באגוזים כמובן.

61 תגובות

  1. הדר ויס says:

    וואו, נראה מדהים! איזה גודל תבנית תתאים? 20*20?

    1. רחלי קרוט says:

      אוף, כתבתי תגובה והיא נעלמה, אז הנה שוב 🙂
      הכי טוב תבנית אינגליש קייק ואפשר גם תבנית 15X15. אם אין לך, אפשר כל תבנית מרובעת/מלבנית ופשוט לשטח את התערובת כך שתגיע לגובה של 2 ס”מ – התערובת לא נוזלית אז אפשר לעצור אותה בצד פשוט עם נייר אפייה מקופל.

  2. כרמל says:

    אוראו רגיל הוא תמיד טבעוני?
    ושוקולד לבן טבעוני אפשר לקנות בצורת שוקולד צ׳יפס הפשוטים בשקית הצהובה, שכחתי את שם החברה.. לגמרי עושה את העבודה.
    נראה היסטרי.
    תודה!

  3. ליהי says:

    עוגיות אוריאו הן טבעוניות בכל מקרה 🙂
    אין כזה דבר אוריאו פרווה

    1. רחלי קרוט says:

      וואלה, החכמתי 🙂

    2. שלומית says:

      יש אוראו פרווה.. אושר עד השיקו כזה כדי להשיג עבורו את ההכשר שהם צריכים.. מעולה לקינוחים פרווה..

    3. יעל אורגד says:

      יש אוראו פרווה. קניתי בוויקטורי

      1. רחלי קרוט says:

        החכמתי 🙂

  4. ליה says:

    מהמם!!!
    אם ממירים את האוראו לאגוזים למיניהם – כמה גרם לשים?
    תודה!

  5. אוסנת הראל says:

    האם קיים תחליף לטחינה… ותודה על המתכון! כמו כל המתכונים הנהדרים

    1. רחלי קרוט says:

      בשמחה רבה <3

      כן, אפשר להמיר בשמנת מתוקה באותה כמות

      1. אהובה says:

        היי
        עם הוספת השמנץ מץתוקה
        זה הפך לי את זה למשחתי וגושי ונוראי למראה..
        מה הסיבה

        1. רחלי קרוט says:

          השוקולד הלבן נמס לגמרי? שוקולד לבן הוא יצור מפונק. פשוט תכניסי את הבלילה למיקרו לכמה שניות ותערבבי עד שזה נמס שוב

  6. לירון הלל says:

    כרגיל, המתכונים שלך פשוט מדהימים. שאלה לי: כאשר אני ממיסה את השוקולד בקערת הזכוכית מעל הסיר האם להשאיר את האש?

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה רבה! כן, האש למטה דלוקה כל זמן ההמסה. עדיף על אש נמוכה מהרגע שהמים רותחים

  7. רותשי says:

    איך מודדים 50 גרם טחינה? במתכון של הטראפלס שוקולד וטחינה כתוב 220 ג” = 1 כוס. אז רבע כוס?
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      יותר בכיוון של 1/5 – שזה בערך 3 כפות. במקרה הזה הדיוק לא מאוד קריטי אם תשימי עוד קצת לפה או לשם.

  8. חופית says:

    ואם בכל זאת רוצים, אפשר להמיר את הטחינה בשמנת? וכמה לשים?

    1. רחלי קרוט says:

      אותה כמות של שמנת מתוקה

    2. ליהי says:

      היי
      מאוד אוהבת את האתר ומכינה כבר עשרות פעמים את עוגת הבננה שוקוצ’יפס שלך 🙂
      אני רוצה להכין את הטררפלס עם שמנת במקום טחינה ועם אגוזי פקאן בפנים אך האם אפשר לעשות את הטראפלס בצורת כדורים במקום בתבנית ?

  9. לינומ says:

    כמה זה 50 גר טחינה בכןס חד פעמית ?

    1. רחלי קרוט says:

      3 כפות או 1/5 כוס

  10. רבקה says:

    לא יודעת איך הבלוג החדש שלך נעלם לי מתחת לרדאר.. ולא ידעתי עליו
    אני משוטטת בו מאז שגיליתי בלי הפסקה
    ואוו ענק!! ברכות על הבלוג החדש הוא מהמם ומגרה בטירוף

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע!

  11. מעיין says:

    יש אפשרוץ שתעלי את המתכון לשניצל האפוי עם השקדים שהעלית לאינסטגרם? או תכתבי לי כאן את הכמויות ואופן ההכנה? זה נראה מעולה!

  12. נופר says:

    הכנתי בתבניות סיליקון- מגנום, לאחר הקפאה ציפיתי עם שוקולד מומס+ חמאת קקאו, יצא מדהים!
    וקל כל כך להכנה..!! כיף…
    הטחינה והשוקולד הלבן יחד נתנו טעם של חלבה..
    התאים בול למסיבת רווקות…:) תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      אמאל’ה, נשמע שלמות! צילמת במקרה?

      1. נופר says:

        כן!!! 🙂 אשמח לשלוח לך..

  13. מאירה says:

    היי רחלי!
    בכל עוגיית אוראו יש שתי עוגיות ומילוי…
    האם בכמות העוגיות את מתכוונת ל4-8 בודדות או ל4-8 מוכנות שזה בעצם 8-16?
    והמילוי של העוגיות אוראו גם נכנס או להוציא אותו?
    תודה רבה!

    1. רחלי קרוט says:

      הכמות מתייחסת לעוגייה שמורכבת מ-2 עוגיות ומילוי. וכן, המילוי נכנס אף הוא.

  14. ניר says:

    התוצאה שלך נראת תפוחה ובהירה.
    נראה לי שהולך לצאת לי ממש נמוך?
    אני מפספס משהו? הטחינה גולמית לחלוטין לא פתוחה עי מים?

    1. רחלי קרוט says:

      לא יצא תפוח, זה דחוס ופאדג’י 🙂 הגובה נקבע לפי גודל התבנית, ככל שהיא תהיה קטנה יותר ככה הגובה יהיה גבוה יותר

      1. ניר says:

        התוצאה שלי הייתה מצויינת . אחלה מתכון . ?

        1. רחלי קרוט says:

          ממש שמחה לשמוע <3

  15. יובל says:

    היי, אולי שאלה טיפשית אבל – ב-“עוגיית אוריאו” הכוונה גם לקרם בפנים?

    1. רחלי קרוט says:

      הכי לא טפשית. תמיד תשאלי הכל.
      כן, כולל הקרם <3

  16. נטע says:

    היי את שמה את הטראפלס בפריזר נכון? לשעתיים הראשונות? תודה!

  17. הודיה says:

    יש אפשרות להמיר במקום טחינה חלב קוקוס?

  18. סוזי says:

    הי.
    נשמע מעולה, האם ניתן להמיר את הטחינה בשקדימון/ ממרח שקדים באותה כמות?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אין בעיה. רעיון נהדר.

  19. עדית says:

    פשוט גאוני!

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה רבה!

  20. מור says:

    עשיתי את המתכון יצא מוש! ניסיתי גם עם שוקולד ללא סוכר אבל לא הצלחתי להמיס אותו. מה הסיבה?
    והאם אפשר גם שוקולד חלב במקום לבן?

  21. ענבל says:

    היי,

    מתכון מהמם! נראה טעים בטירוף.
    האם יש סיכוי להפוך אותו איכשהו למתאים לסוכרתיים?…

    תודה!
    – ענבל.

  22. חן says:

    איך כדאי לאחסן וכמה ימים זה מחזיק בבקשה?
    רוצה להכין מראש לארוע שמתקיים בסופש

    1. רחלי קרוט says:

      זה יחזיק לפחות שבוע (וגם יותר). שומרים במקרר בקופסה סגורה

  23. נוי ויינברג says:

    אהלן, מה הכמות שיוצאת?

    1. רחלי קרוט says:

      תלוי לאיזה גודל חותכים. בגדול בסביבות 30 קוביות

  24. 10 המתכונים הכי פופולריים לשנת 2017 – קרוטית – Krutit says:

    […] טראפלס שוקולד לבן ואוראו […]

  25. טל says:

    היי, האם אפשר להשתמש בטחינה גולמית מלאה, או שעדיף לא משומשום מלא?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר מלאה וגם רגילה 🙂

  26. האם ניתן לשמור במקפיא ? says:

    האם ניתן לשמור במקפיא?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, האוראו טיפה יתרככו אבל יצא סבבה לגמרי

  27. ליאת says:

    היי, יש לך המלצה לתחליף האוראו עבור פסח?

  28. יעל says:

    הי, יצא טעים מאוד, אבל האורחים אמרו שקצת מתוק מדי. יש לך אולי רעיון איך אפשר לאזן? בטראפלס המקבילים עם השוקולד אפשר להשתמש בשוקולד עם אחוזי קקאו גבוהים יותר, ואני גם מוסיפה קצת מלח, אבל פה אי אפשר לשחק עם השוקולד הלבן ולא בטוחה שמלח יתאים.

  29. הודיה says:

    היי, האם זה ישרוד במשלוח מנות? או שחייב תמיד קירור?

  30. הודיה says:

    הכנתי אתמול ויצא טעים מאד!
    זה מאתמול במקפיא..
    שאלה – איך אני חותכת את זה?
    רוצה שיצאו ריבועים יפים…
    מה הכוונה סכין חמה?

    1. רחלי קרוט says:

      שמים כוס עם מים רותחים וטובלים את הסכין בפנים לכמה שניות. מוציאים, מנגבים את המים וחותכים עם הסכין החמימה.

  31. נירית says:

    עדיין לא טעמתי, אבל הטחינה צבעה לי את השוקולד לצבע חום בהיר מבאס… איל יצא לכם כזה לבן? בכל אופן, מכיוון שזה אמור להיות אחד מקישוטי עוגה שיהיו ורודים, צבעתי בוורוד ואני מקווה שיצא טוב… חלק שמתי בתבנית עיגולים של קרח מסיליקון לצורה עגולה. תודה על המתכון!

  32. נעמי says:

    היי האם אפשר לשים שוקולד חלב או מריר במקום שוקולד לבן?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend