מאפינס בננות ואוכמניות בזיגוג לימון ואוכמניות

Posted on

מי שעוקב אחרי באינסטגרם או חבר שלי בפייסבוק הפרטי בטח יודע שהתחלתי שבוע שעבר אתגר 30 יום פלאו. אם אתם תוהים למה, אז בעיקר בגלל שאני פשוט מכורה למתוק. אני מעדיפה שוקולד (חלב) על פני כל ארוחה, יכולה לאכול עוגת שמרים במקום ארוחת ערב ובגדול אני יכולה לחיות על גלידוניות.

הכל טוב ויפה אבל לפעמים, כשאני מרגישה שהגזמתי באמת, אני לוקחת פסק זמן, מנקה את הגוף ואז חוזרת לאכול הכל אבל בצורה מידתית ומאוזנת. בשביל שזה יקרה, אני חייבת גמילה קצרה, כי להוריד כמויות כשרגילים לאכול כל הזמן מתוק זה נורא קשה. לי לפחות.

לא שהגמילה קלה כן? בואו נגיד שמזל שהייתי הרבה זמן בבית בימים האחרונים, ככה התרגזתי פחות על אנשים שלא עשו לי כלום, רק שהמחסור בסוכר הפך אותי למפלצת קטנה. אגב, אומרים שזה עובר אחרי 10 ימים, אני עדיין ממתינה בסבלנות.

ואיך זה קשור למאפינס האלה? עוד לפני שהתחלתי את האתגר התבקשתי להכין קינוח לחנוכת בית של אח שלי. גם בגלל שלא היה נעים לי לבטל את העניין ברגע האחרון וגם כי ידעתי שבכל מקרה יהיו קינוחים באירוע ומה זה משנה אם אני הכנתי או לא, ותכלס גם כי אני פשוט מאוד אוהבת להכין קינוחים, החלטתי להכנס למטבח ולהתמודד עם המתוק (לא נגעתי!).

הכנתי ביצי הפתעה עם שברי אוראו, מוס שוקולד, קצפת וגליליות, טראפלס שוקולד לבן ואת המאפינס שאתם רואים כאן.

המאפינס האלה יוצאים רכים רכים, עם נקודות סגולות של אוכמניות ויש להם זיגוג לימוני, שהוא אחד הדברים שאני הכי אוהבת. ולא, אין כאן צבעי מאכל, הצבע הורוד המשגע מגיע מהמיץ של האוכמניות.

בגלל שאני מכירה את הבלילה הזאת מספיק טוב מעוגות אחרות שלי, ידעתי שזה יצא מוצלח גם בלי לטעום (פעם ראשונה שזה קורה אגב) ואחרי שהם קצרו מלא מחמאות מכולם החלטתי לכתוב לכם את המתכון ולקוות שממש בקרוב אכין אותם שוב והפעם אזלול לפחות אחד, טוב נו, אולי שניים :).

מאפינס בננות ואוכמניות
הצבע הורוד בציפוי מגיע מהאוכמניות (חשוב שהזיגוג יהיה סמיך אחרת הוא לא יצא אטום כמו בתמונה).

מאפינס בננות ואוכמניות בזיגוג לימון ואוכמניות

מצרכים:
2 בננות בשלות ורכות
1 ביצה
1/2 כוס סוכר דמררה (סוכר חום בהיר)
1/2 כוס שמן (קנולה/סויה/זית – כן גם זית עובד מצוין)
1/3 כוס חלב/שמנת מתוקה/שמנת לבישול/מיץ תפוזים/קרם קוקוס/חלב קוקוס
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כוס קמח לבן רגיל
1/2 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
3/4 כוס אוכמניות טריות או קפואות (או פטל)

לציפוי:
3/4 כוס אבקת סוכר
חופן אוכמניות (בערך 1/3 כוס)
מיץ וגרידה מלימון שלם (המיץ לציפוי, הקליפה המגורדת לקישוט מעל)

אופן הכנה:
– מועכים את הבננות בקערה גדולה.
– מוסיפים ביצה, סוכר, שמן, חלב ותמצית וניל וטורפים היטב עם מטרפה ידנית.
– מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים עם כף רק עד שהקמח נטמע בתערובת ולא יותר.
– מוסיפים אוכמניות ומערבבים ממש מעט.
– ממלאים מנג’טים שמניחים בתבנית שקעים, עד 3/4 גובה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-40 דקות תלוי בגודל המאפינס שלכם. מצננים בטמפרטורת החדר לפני שמצפים.
– לזיגוג: בסיר קטן מבשלים את מיץ הלימון עם האוכמניות במשך 5 דקות. מועכים את האוכמניות כמה שאפשר עם מזלג ומסננים לתוך קערה את הנוזל הורוד שנוצר. בקערה נפרדת שמים את אבקת הסוכר ומוסיפים 1-2 כפות מהמיץ הורוד ומערבבים. בהתחלה זה יראה כאילו זה לעולם לא יהפוך למשחה אבל סבלנות, אבקת הסוכר נמסה די מהר אז אל תוסיפו סתם עוד מיץ. המרקם צריך להיות כמו של טחינה סמיכה. אם יצא לכם דליל מדי מוסיפים עוד סוכר ואם יצא סמיך מוסיפים עוד מיץ לימון ורוד. חשוב מאוד שיצא מרקם סמיך כי אם הזיגוג יהיה דליל הוא ינזל מהמאפינס ולא יהיה אטום ויפה.
– מצפים את המאפינס ומקשטים בגרידת הלימון. בתמונה הוספתי גם גילוחי שוקולד לבן אבל כמובן שלא חייבים.
– שומרים בטמפרטורת החדר בקופסה סגורה.

הערות ושדרוגים
– במקום אוכמניות אפשר לשים שוקולד צ’יפס מריר, חלב או לבן או אגוזים קצוצים.
– ניתן להכין גם כעוגה (מספיק לעוגת אינגליש קייק).
– אם משתמשים בחלב/קרם קוקוס או מיץ תפוזים המאפינס האלה פרווה.

6 תגובות

  1. טלי says:

    מתכון מעולה, בהחלט אחזור אליו שוב!
    אפיתי בתבנית אינגליש קייק עם חצי מכמות הסוכר ובגרסת השמנת המתוקה. כשיצאה מהתנור היתה ככ יפה וריחנית עד כדי שויתרתי על הזיגוג והגשתי אותה כך. העוגה גרפה המון מחמאות והמתכון נכנס לרשימת המתכונים האהובים שלי!

  2. ליאןר says:

    יש אפשרות להמיר את הקמח הלבן והאבקת אפייה בקמח תופח?

    1. רחלי קרוט says:

      אין בעיה

  3. ענת says:

    היי. יכול לעבוד עם קמח כוסמין 80%? תודה!

  4. ענת says:

    לא הספקת להשיב לי אז כבר הימרתי והכנתי… למרות זאת, יצא ממש מעולה. אני מתכוננת כבר לנגלה הבאה! אשאל ומקווה שהפעם כן תצליחי להגיב: האם אפשר להפחית מכמות הסוכר (או להחליף בסילאן) מבלי לגרוע במרקם הרך והמושלם? תודה

  5. שני says:

    מתכון מעולה! לא הוספתי סוכר בכלל, והשתמשתי בקמחים ללא גלוטן (1/2 שיבולת שועל, 1/4 כוסמת, 1/4 אורז) יצא ממש טעים! תודה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend