מג’דרה בורגול ועדשים שחורות בסיר אחד

Posted on

אחת המנות הכי אהובות עלי היא מג’דרה. תנו לי צלחת מלאה בשילוב המושלם הזה, עדיף לצד סלט ירקות, ותראו אושר מהו.

מה שכיף במנה הזאת, חוץ מהטעם המופלא שלה, זה שאפשר להכין אותה בשלל גרסאות. עם עדשים שחורות או ירוקות, עם אורז, בורגול או קינואה ואפילו עם כרשה במקום הבצל. תלוי מה יש לכם בבית ומה אתם אוהבים יותר.

הפעם בחרתי להכין את המג’דרה האהובה בגרסת הבורגול עם עדשים שחורות ובמקום לבשל את העדשים בנפרד ואת הבורגול בנפרד בישלתי הכל ביחד (עדשים שחורות מוכנות הרבה יותר מהר מהירוקות). נוצר תבשיל טעים בצורה בלתי רגילה שטמן בתוכו גם בונוס – מי העדשים, שבדרך כלל מסננים החוצה וכוללים מלא ערכים תזונתיים, טעם וצבע, נשארו הפעם בפנים והוסיפו המון יתרונות. שלא לדבר על קלות ההכנה והחסכון בכלים בכיור.

ואגב – כבר יום רביעי ברציפות שאני אוכלת את המג’דרה הזאת לארוחת צהריים ואני ממש לא מאלה ששומרים אוכל כל כך הרבה זמן כי די מהר נמאס לי. ואם לי לא נמאס, אני בטוחה שגם לכם לא ימאס להכין אותה שוב ושוב.

בורגול ועדשים שחורות
השילוב המושלם – בורגול עם עדשים שחורות
dsc_0878
מערבבים עם כל התבלינים בסיר, מוסיפים מים וממתינים בסבלנות

מג’דרה בורגול ועדשים שחורות

מצרכים:
1 כוס בורגול עבה – חשוב לבחור את העבה ולא הדק
1/2 כוס עדשים שחורות (הירוקות לא יעבדו כאן בשיטת ההכנה הזאת)
2 כפות שמן זית
1/2 כפית בהרט או ראס אל חנות – לא לוותר
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה מתוקה
3/4 כפית מלח
3 ו-1/4 כוסות מים רותחים

לבצל המטוגן:
2 בצלים לבנים גדולים, קלופים
2 כפות שמן זית
1/2 כפית סוכר חום כהה או דמררה
מעט מלח

אופן הכנה:
– בסיר רחב מחממים שמן זית ומוסיפים את כל התבלינים: בהרט, כמון, כורכום, פפריקה ומלח. מטגנים במשך דקה.
– מוסיפים את הבורגול, העדשים ומים רותחים ומערבבים היטב. סוגרים עם מכסה, מעבירים לאש הכי נמוכה שיש לכם, ומבשלים במשך 20-25 דקות. אתם תדעו שהתבשיל מוכן כשהעדשים מוכנות. הן צריכות להיות נגיסות אבל לא רכות מדי. משאירים את הסיר סגור עוד 10 דקות.
– בינתיים (כי יש לכם עכשיו 35 דקות פנויות), חותכים את הבצלים לרצועות דקות ומטגנים בשמן זית וסוכר עד הזהבה. חשוב לטגן על אש בינונית-נמוכה ולהעזר בהרבה סבלנות. זה לוקח 30 דקות (בול עד שהתבשיל מוכן) עד שהבצל מזהיב ומתקרמל. המטרה היא לרכך את הבצל ולהזהיב אותו ולא לטגן עד שהוא קראנצ’י.
– כשהתבשיל מוכן וגם הבצל מערבבים אותם ביחד ומגישים.

מג'דרה בורגול
לא תאמינו כמה טעים זה יוצא

הערות ושדרוגים
– ניתן להגיש את המג’דרה עם צנוברים קלויים ו/או פטרוזיליה קצוצה.
– ניתן להוסיף לבצל גזר אחד מגורד על החלק העבה בפומפייה. אז מה אם ברגע זה הרסתי את השילוב הקבוע של המג’דרה, זה טעים!
– והנה גם מתכון קלאסי למג’דרה עם עדשים כמו שמכינות הסבתות.
– איזה סיר מתאים להכנת מג’דרה? הכנתי לכם מדריך מפורט לבחירת סירים מומלצים.

  • לשתף זה כיף

72 תגובות

  1. נעמה גיל-עד says:

    המתכון נראה נפלא! האם יש לך המלצה, לתחליף נטול גלוטן לבורגול, עבור הצליאקים שבינינו?

    1. רחלי קרוט says:

      קינואה 🙂

      1. ליגל says:

        מכינה אותו כבר בפעם השלישית כרגע. עפה עליו כל פעם מחדש ❤

        1. רחלי קרוט says:

          ממש כיף לשמוע ♥

  2. ז׳ואל says:

    מעולה וטעים!!!

    1. רחלי קרוט says:

      תודה מקסימה <3

  3. לירן says:

    הריון. שבוע 32. עשית לי כזה חשק שאחרי העבודה עברתי בסופר וקניתי בורגול ועדשים. אמאלה!!! איזה טעיםםםםםםםםם!!!!!

    1. רחלי קרוט says:

      אלופה שאת!

      1. שירי says:

        אותה שיטת הכנה עם קינואה?

  4. אלינה says:

    נראה מעולה!
    באיזה שלב מוסיפים את הסוכר?

    1. שירלי says:

      – בינתיים (כי יש לכם עכשיו 35 דקות פנויות), חותכים את הבצלים לרצועות דקות ומטגנים בשמן זית וסוכר עד הזהבה.

  5. ענת says:

    אפשר אותו דבר עם אורז ? כלומר אופן ההכנה

    1. רחלי קרוט says:

      כן

  6. יערה says:

    צריך להשרות את העדשים לפני?

    1. רחלי קרוט says:

      לא, אין צורך

  7. מוריה says:

    מתכון מעולה! יצא טעים מאד, כולם אכלו ונהנו?
    מאמצת למתכונים הקבועים!

  8. מירב says:

    איזה טיים יצא לי!!!!
    תודה רבה!!!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש משמח לשמוע <3 סופ"ש מקסים

  9. רותשי says:

    עשיתי פעם עם עדשים שחורות. יצא מהמם וטרפתי במשך כמה ימים עד שאבוי נגמר. לא היו יותר עדשים שחורות אז עשיתי עם ירוקות, למרות האזהרות… עדיין מהמם! הגדלתי בהרבה את כמות הבצל המטוגן כי הרגשתי שחסר לי, כי כל הזמן חפרתי עם הכף בסיר כדי לשלות חתיכות בצל.
    תודההה

    1. רחלי קרוט says:

      הבצל המטוגן הוא באמת שוס, ולא משנה כמה אני אומרת שכדאי להגדיל כמויות אנשים חושבים שאני מגזימה, רק אחרי שהם טועמים הם מבינים שגם אם נראה שיש מלא בצל בהתחלה הוא נורא מתכווץ והוא נורא טעים 🙂

      וממש שמחה לשמוע שעובד גם עם עדשים ירוקות <3

  10. אורטל says:

    וואו! רוצה לצרף את התמונה של הסיר שלי לחוש קצת גאווה אבל לא חושבת שאפשר.
    יצא מדהים! תודה לך!!!
    שאלונת- האם הכמויות הן לפי כפיות מדידה או כפו/יות של מטבח? והאם את חושבת שאפשר להפחית את כפות השמן לכף במקום 2?
    תודה לך על בלוג שימושי וטעיםםםם ???

  11. מור says:

    הכנתי ויצא מדהים!!!! תודה לך 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      שמחה לשמוע. תודה שחזרת לספר <3

  12. הדר ויס says:

    הכנתי ממש עכשיו לארוחת ערב ויצא מעולה! המתכון ממש פשוט וטעים מאוד – תודה 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה שאהבת <3

      1. סיון says:

        אפשר לעשות את המתכון עם עדשים ירוקות??

      2. אלה חיים says:

        היי רחלי מה שלומך? , הכנתי את המתכון של המג’דרה טאבולה בסיר נירוסטה, בדיוק לפי מה שכתבת במתכון 1 ל1 ומשום מה כל התחתית של הסיר נשרפה, איך זה יכול להיות?

  13. שש says:

    הכנתי את התבשיל אך לצערי הוא נצבע כולו בשחור מהעדשים.. ממש מבאס

    1. רחלי קרוט says:

      הבורגול אכן מקבל קצת צבע אבל לא יותר מדי. צילמת במקרה?

  14. דגנית says:

    אפשר סילאן במקום סוכר?

  15. רננה says:

    טעים וכל כך קל להכנה! בדיוק מתאים למאותגרי מטבח כמוני..תודה לך!

  16. דנה says:

    נראה מעולה! 🙂
    יש לך במקרה מושג איך זה הולך על כיריים חשמליות? מבחינת המספר שצריך להפעיל כל פעם (אש נמוכה מאוד, בינונית..)

  17. כנרת says:

    מתכון מדוייק להפליא והטעם אליפותתתת!!!
    תודה רבה:)

    1. רחלי קרוט says:

      שמחה לשמוע שהצליח! ותודה שחזרת לספר <3

  18. בורגול עם אפונה, גזר ותירס – קרוטית – Krutit says:

    […] או בצל ירוק קצוץ דק. – נשאר לכם בורגול? תכינו איתו מג'דרה בורגול ועדשים שחורות טעים […]

  19. שרון says:

    היי המתכון נראה מדהים כרגיל!! 🙂 רציתי לשאול אם אפשר להחליף את הקינואה באורז מלא ?
    תודה רבה !! 🙂

    1. שרון says:

      * את הבורגול

    2. הדס says:

      אוקי. יצא שלמות!!! מאמצת למתכונים הקבועים. תודה לך!

  20. שירה says:

    נשמע טעים בטירוף!
    האם אין צורך להשרות את העדשים לפני?
    וכמה זה בעייתי להשתמש בבורגול דק?

    1. נועה says:

      הכנתי עם אורז בסמטי כי לא היה בורגול ויצא מעולה! כל בני הבית נהנו וחיסלו והתבשיל נכנס למחברת המתכונים הביתית. תודה רבה!

  21. נטע says:

    היי רחלי,

    רק חוזרת לעדכן שהמתכון מושלם!!

    תודה רבה! 🙂

  22. הגר says:

    יצא מעולה! תודה על מתכון נפלא וקל

  23. נעמה says:

    רחלי,
    תודה לך על מתכון מדויק ונהדר!
    המג’דרה שלך מככבת אצלנו בארוחות הערב לפחות פעם בשבוע.

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע! תודה שחזרת לשתף.

  24. ענת says:

    יצא מושלם! מתכון קל וטעים כל כך, ללא ספק ייכנס לרפרטואר הביתי:)

  25. תמרי says:

    יצא אחלההההה, הטבעוני חיסל עם זרזיפיי טחינה (טוב נו כוס טחינה) …עכשיו ממתינה בשקט בחושך לסלט מג’דרה פריקה ולטאבולה עם הרוטב אסיאתי 😉

    1. רחלי קרוט says:

      חחח מחבבת את הטבעוני, גם אני זוללת את זה עם חצי קופסת טחינה 🙂 ושמחה שאהבת!

  26. מורן says:

    יצא ממש ממש ממש טעים!!!

  27. נוגה says:

    היי מכינה את המתכון כל הסמן. תענוג פשוט! רציתי קצת לגוון עם אורז ויש לי שאלה: אם אני מחליפה לאורז, כמות המים שבמתכון תספיק לאורז לבן או לאורז מלא? מעדיפה אורז מלא! תודה רבה

  28. ריאן says:

    וואו מתכון בורגול עדשים מושלם!!! תודה לך שהכרת לנו את המתכון

  29. מאיה says:

    אפשר להכין את זה עם עדשים ירוקות ופשוט לבשל אותן קצת לפני?

  30. אבי says:

    יצא מעולה רק כמות גדולה מדי בשבילנו. אפשר להקפיא?

  31. סיוון says:

    היי אם אין לי סוכר חום במה אפשר להשתמש ?

    1. ערבה says:

      אני אישית השתשמתי בדבש ויצא נהדר 🙂

  32. סבטלנה says:

    יצא מאוד טעים, אבל דרש הרבה יותר מים ממה שצוין. לפחות עוד כוס.

    1. רחלי קרוט says:

      השתמשת בעדשים שחורות ובורגול עבה או שהחלפת משהו? כי זה מתכון שאני מכינה כל שבוע אז מוזר מאוד

  33. נעה לביא says:

    אפשר תחליף סוכר?
    וכמה מים וזמן בישול עם אורז מלא עגול
    תודה נעה!

  34. חלי says:

    כבר שנים אני מבשלת בנפרד את העדשים והבורגול וממש חששתי לנסות והמתכון מדהים! מדוייק מאוד. ייצא נהדר. חבל על שנים מבוזבזות שבישלתי בנפרד ?

  35. דנה says:

    יצא מושלם! תודה רבה?

  36. בת-אל says:

    היי רחלי,
    זה קצת חוטא למתכון, אבל תהיתי האם אפשר להכין את הקינואה/בורגול/אורז ללא העדשים? האם זה יעבוד טוב עם התבלינים שכתבת למעלה +אופן ההכנה? (מתה על מג’דרה פשוט יש לי כבר תבשיל עם עדשים כרגע ובא לי להכין תוספת טעימה אבל אף פעם לא הכנתי קינואה עם התבלינים שבמתכון)
    תודה רבה!

    1. כנרת says:

      אם מכפילים את כמויות האורז והעדשים, כמה מים יש להוסיף?

  37. עדי דהן says:

    היי
    בורגול רגי לשל אוסם הוא דק או עבה? לא כתוב – איך אפשר לדעת?
    אפשר להכין עם עדשים מנומרות?

    תודה:)

  38. רותם says:

    מתכון מעולה! הכנתי כמות כפולה וחוסל מיד.

  39. נועה says:

    מתכון ממש מצוין!

  40. לי says:

    תודה על עוד מתכון מדוייק ומצויין

  41. ערבה says:

    בוקר אור 🙂
    השבוע הכנתי את המתכון והטעם יצא מושלם,
    מבחינת מראה הבורגול קיבל צבע מהעדים ויצא כהה מאוד ולא שמר על צבע הצהוב, מה יכולה להיות הסיבה ?
    תודה 🙂

    אציין ששטפתי את העדשים לפני

  42. לילי says:

    הי, הכנתי ויצא טעים מאוד, הוספתי גזר מגורד כפי שהמלצת, במקום מים רותחים הוספתי ציר ירקות(שהכנתי) ולבצל המקורמל הוספתי טיפה קינמון.
    בצלחת ההגשה הוספתי מעל בצל ירוק ופטרוזיליה.

  43. מירה says:

    מה אפשר במקום סוכר חום / דמררה?
    האם דבש / סילאן / סוכר רגיל, יעבוד?

  44. בצלאל says:

    אם מחליפים את הכמויות ושמים כוס עדשים במקום חצי , וחצי כוס בורגול במקום כוס , אצטרך את אותן כמויות של מים ? או אחר ?

  45. מיכל says:

    סליחה, יצא לי על הפנים. כבר מעל שעה הסיר על הכיריים, כל פעם אני מוסיפה עוד מים כי העדשים פשוט לא מוכנות. ועשיתי לפי המתכון

  46. אילנית says:

    למה התבשיל יצא ירוק??
    בגלל השילוב של הבישול ביחד?

  47. די says:

    מתכון מעולה ופשוט. מכינה ללא הבצלים מטעמי דיאטה והמתבגר מאוד אוהב באופן הזה. מבקש פעם אחר פעם. תודה!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend