מיני צ’ורוס ברוטב שוקולד

Posted on

אני אוהבת חגים. אוהבת את האווירה המשפחתית, את ההכנות והריח המיוחד שיש באוויר רגע לפני החג, את המסורת והסיפורים, וכמובן את האוכל.

יש משהו מרגש באוכל שמגיע רק פעם בשנה. הוא אוגר בתוכו געגועים ומזכיר מלא רגעים סביב השולחן, ויש לו גם ניחוח של מותר. כי חנוכה יש רק פעם בשנה. גם פורים אגב 🙂

על המתכון שלפניכם ממש לא גדלתי. הוא מגיע ממטבח אחר, מארץ שלא הכרתי עד גיל מאוחר. אבל יש בו את כל מה שצריך כדי לשמח אותי – בצק זהוב ופציח מבחוץ, פנים רך עם חורים גדולים וגודל ביס – שהוא הגודל הכי כייפי שיש.

נכון, יש כאן כמה שלבים וטיפל’ה כלים שצריך לשטוף (ואתם כבר יודעים שאני משתדלת למעט בכלים) אבל הפעם אין ברירה. ובכדי שלא תחששו מהשלבים, הכנתי לכם גם סרטון מצולם עם כל השלבים בדרך לצ’ורוס כולל מבט חטוף אל המיקסר החדש והחתיך שלי וצילומים של חיתוך הצ’ורוס לגודל מיני וזלילה שלהם בסוף (ויש גם וידוי בשנייה האחרונה של הסרטון שלא התאפקתי והכנסתי פנימה).

אה וכן, רק כדי לישר קו, מדובר בעצם בבצק רבוך (בצק מבושל) ואם לא היינו מטגנים אותו אפשר היה להכין ממנו פחזניות ואקלרים. הכי פינת הטיפ של היום.

מאחלת לכם חג חנוכה שמח וטעים ומחכה לראות מה הכנתם! ואגב, המתכון מבוסס, עם שינויים קלים, על מתכון של האחת והיחידה – קרין גורן.

צ’ורוס ברוטב שוקולד

מצרכים:
100 גרם חמאה
1 כוס (240 מ”ל) מים
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כוס (140 גרם) קמח לבן רגיל
3 ביצים L
סוכר לבן לציפוי

לרוטב שוקולד:
150 מ”ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר/חלב, שבור לקוביות
1 כף ממרח שוקולד (נוטלה/השחר/פסק זמן)

אופן הכנה:
– בסיר בינוני שמים חמאה, מים, סוכר ווניל ומרתיחים עד שהחמאה נמסה לגמרי והנוזלים מבעבעים.
– מנמיכים את האש לבינונית ומוסיפים את הקמח בבת אחת. מערבבים מיד עם כף עץ עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה ואין יותר גושי קמח. זה לוקח בערך 3 דקות.
– מעבירים את הבצק לקערה עם וו גיטרה ומערבלים במהירות איטית במשך דקה כדי שהבצק יתקרר מעט.
– מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת, ומערבלים על מהירות בינונית עד שהיא נטמעת.
– מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר משונן.
– מחממים שמן עמוק בסיר בינוני ומזלפים את בלילת הצ’ורוס לשמן הרותח. ועכשיו בוחרים – אם רוצים צ’ורוס ארוך מזלפים פסים ארוכים וחותכים עם סכין באמצע. אם רוצים מיני צ’ורוס כמו בתמונה מזלפים 1-2 ס”מ וחותכים עם סכין משומנת (פשוט טובלים אותה בשמן מדי פעם).
– מטגנים מכל הצדדים עד הזהבה ומעבירים לקערה עם נייר סופג.
– מעבירים את הצ’ורוס לקערה עם סוכר לבן ומגלגלים בעדינות, אבל ממש בעדינות, בתוך הסוכר ומגישים.
– להכנת רוטב שוקולד: מרתיחים את השמנת ושופכים אותה על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים היטב. מוסיפים את ממרח השוקולד ומערבבים עד שנוצר רוטב חלק.

לא להאמין כמה זה טעים וממכר
לא להאמין כמה זה טעים וממכר

הערות ושדרוגים
– הצ’ורוס במיטבם בשעה שלאחר ההכנה אבל אפשר גם לשמור, אחרי שהם מצטננים, בקופסה סגורה (בלי הציפוי של הסוכר) ולפני ההגשה לחמם בתנור ואז לצפות בסוכר. לא יוצא מושלם כמו אלה שיצאו הרגע מהשמן אבל עדיין טעים. ובכל מקרה, רק לא לחמם במיקרו.
– במקור מגישים את הצ’ורוס עם ריבת חלב אבל אישית אני פחות אוהבת אותה בגלל המתיקות העזה.
– נסו להוסיף לסוכר של הציפוי 2-3 כפות קוקוס לבן, משדרג פלאים את הטעם.

  • לשתף זה כיף

32 תגובות

  1. כרמלה says:

    מתכון נהדר! האם אפשר להכין את הבצק חצי יום או כמה שעות מראש? תודה.

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר להכין ולזלף על נייר אפייה ולהקפיא. ואז לשחרר את זילופי הבצק ולטגן אותם.

      1. תמר says:

        למה אי אפשר לשמור את הבצק כמו שהוא בקירור או בהקפאה ואז לזלף? וגם אם אני עושה פחזניות עדיף לזלף ולהקחא ואז לאפות?

      2. נאמן נעם says:

        לטגן אותם קפואים?

  2. דורין says:

    היי רחלי, אפשר להכין גם ללא מיקסר? בלישה ידנית?

    1. רחלי קרוט says:

      כן. פשוט להמתין כמה דקות שהבצק טיפה יתקרר ואז להוסיף בכל פעם ביצה אחת ולערבב נמרצות עם כף עץ עד שהביצה נטמעת. ולחזור כמובן על אותה הפעולה עם שאר הביצים.

  3. שני כהן says:

    מושלם!!!!! אני מחכה למתכון שלך כבר שבוע!
    הכנתי כמעט כל מתכון אפשרי מהבלוג.

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף! מקסימה שאת.
      חג שמח

  4. מורן says:

    תודה רבה, האם ניתן להכין את הבצק מראש ורק לטגן לפני ההגשה?
    כמה זמן מראש? וכמובן לשמור במקרר.. ואז האם אפשר לטגן קר או לתת לו להגיע לטמפ’ החדר לפני?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר להכין ולזלף על נייר אפייה ולהקפיא. ואז לשחרר את זילופי הבצק ולטגן אותם.

  5. לימור says:

    היי

    אפשר להשתמש בקמח מלא במקום לבן?

    1. רחלי קרוט says:

      עדיף שלא

  6. כרמל says:

    עזבי צ’ורוס, עזבי הכל. הסרטון. פשוט. קורע.
    את אדירה.
    הרבה יותר מצחיקה בסרטונים מאשר ברגיל:) בבקשה עוד כאלו.

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה רבה! בחיי שחשבתי שאני מצחיקה רק את עצמי :)))

      חג שמח <3

  7. שלומית says:

    סוף סוף אינטליגנטית עם חוש הומור, יודעת להעביר מסר, נהניתי מכל שלב בכתיבה שלך

    1. רחלי קרוט says:

      איך שימחת אותי! <3

  8. אלין says:

    מתכון מהמם !
    כמה צורוס יוצא מהבצק? כדאי להכין כמות כפולה או שזה יספיק?

  9. מלי says:

    רחלי שלום. הבצק יוצא נוזלי מידי למה?

  10. מיכל says:

    הי רחלי. אפשר להחליף את הקמח לקמח ללא גלוטן?
    ו…יש אופציה לפרווה?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר להחליף והבנתי שחלק הכינו עם שמן ויצא להם מעולה, אני טרם ניסיתי

  11. הדר says:

    מהממת!
    הסרטון אש ומצחיק והצורוס מושלם ?
    תודה רבה !

    1. הדר says:

      חבל שאי אפשר להעלות תמונה חח

  12. הילה says:

    רחלי היקרה
    גלגלת אותי מצחוק! המתכון מצולם מדהים וההומור ששילבת בו השלים אותו יופי!
    אפילו שאני בדיליי וחנוכה כבר עבר הסרטון הזה עשה לי חשק ללכת להכין…
    את מקסימה אני אוהבת אותך אפילו שאני לא מכירה אותך:)

  13. אורית says:

    הי,
    אני יודעת מבאס… אבל הבת שלי אלרגית לחלב…האם ניתן להכין את זה בגרסת פרווה?
    תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      בטח, נטורינה או מרגרינה במקום החמאה

  14. נטלי says:

    היי רחלי, האם יש דרך להכין בלי שקית זילוף? תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      עם כף אבל יצאו סופגניות בשלל צורות ולא צורוס

  15. מוריה says:

    היי רחלי
    אפשר להשים חלב במקום מים ?

  16. חיה says:

    מדוע הבצק יוצא נוזלי??

  17. שיר says:

    הכנו אתמול, לצערי לא זכיתי לטעום כי הילדים טרפו, אבל נראה לי שזה אומר הכל 🙂

  18. ליז says:

    רחלי אלופה שאת..! אין עלייך ועל המתכונים שלך!! שאלה: האם לא צריך להיות מלח בבצק?? ודבר נוסף: במקום בסכין אפשר לגזור את הבצק במספריים משומנות.. יותר קל😊😊

  19. שרון says:

    היי, היה ממש ממש ממש טעים תודה רבה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend