מרק עגבניות עם אורז רך רך

Posted on

אחד הדברים שהכי קשה לי איתם זה לתת מתכונים שיש בהם עגבניות. רוטב עגבניות, לזניה, מרק עגבניות. כל תבשיל שבו העגבניות מהוות חלק מרכזי.

הסיבה היא שטעם העגבניות כל כך שונה מעגבנייה לעגבנייה שממש קשה לתת מתכון מדויק שיעבוד אצל כולם.

בעוד שבקיץ העגבניות מתוקות וצריך הרבה פחות סילאן או סוכר חום כדי לאזן אותן, בחורף הן לעיתים חמצמצות יותר וגם לעיתים קמחיות.

ועזבו זה, אתם יודעים איזה שוני יש בטעם בין עגבניות מרוסקות של חברה אחת לעגבניות מרוסקות של חברה אחרת?

לא מזמן הכנתי מרק שעועית עם עגבניות מרוסקות של חברה מסחרית כלשהי והמרק יצא כל כך חמוץ, מלא בחתיכות עגבנייה קשות, שקצת רציתי להתקשר למפעל ולדרוש בחזרה את הזמן שהשקעתי על המרק.

זאת גם הסיבה שלא פרסמתי עד היום מתכון לרוטב עגבניות או מתכון למרק עגבניות – 2 מתכונים שבהם העגבניות מככבות.

אבל אז נכנעתי, גם כי יצא לי מרק עגבניות מעולה ממש ורציתי מאוד לשתף אתכם במתכון, וגם כי החלטתי פשוט להסביר את ההגיון מאחורי איזון הטעמים ולהחזיק אצבעות שאחרי שתבינו את ההגיון תוכלו לאזן את המרק שלכם בעצמכם במידה והוא יצא מעט חמוץ או מתוק.

אז הנה 4 הטיפים הכי טובים שאספתי בכל הנוגע לתבשילים/מרקים עם עגבניות:

  1. כשזה נוגע לעגבניות מקופסאות שימורים/צנצנות, בחרו תמיד עגבניות מחברה איטלקית. אני משתמשת באלה של Mutti או Petti או מאסטר שף (סדרת העגבניות האיטלקיות). מה שטוב בחברות האלה, ואני בטוחה שיש עוד חברות מעולות, שהעגבניות נקטפות כשהן בשיא שלהן וישר עוברות קילוף/קיצוץ/מעיכה ולצנצנת/קופסה. כך נשמר הטעם האחיד והמושלם שלהן ואין הפתעות כשמכינים מתכון.
  2. אם אין עגבניות אדומות, מתוקות וקשות משתמשים בעגבניות שרי, עדיף מזן תמר (אלה המאורכות). אז איך מגרדים אותן על פומפייה? לא מגרדים, פשוט קוצצים דק – כן, עם הקליפה.
  3. לפני שמוסיפים אורז או כל תוספת אחרת למרק (ואחרי התיבול שכתוב כאן במתכון) טועמים ומאזנים. אם המרק יצא חמצמץ מוסיפים מעט סוכר חום. תתחילו ב-1/2 כפית ותטעמו שוב. אם המרק יצא מעט מתקתק מדי אפשר להוסיף עוד עגבנייה אחת מגורדת או 1/2 כפית צ’ילי גרוס (או פפריקה חריפה). ושימו לב שמרקי עגבניות אוהבים מלח.
  4. אתם לא מצליחים להגיע לטעם שאתם אוהבים? קצת כמו חמאה שתמיד פותרת בעיות של איזון טעמים, תמיד אפשר להוסיף 1/2 כוס שמנת מתוקה ואז המרק גם טעים וקרמי וגם מתאזן.

מרק עגבניות עם אורז

מצרכים:
1 כף שמן זית
5-6 שיני שום, קלופות
2-3 עגבניות אדומות, מתוקות וטעימות
800 גרם (2 קופסאות שימורים) עגבניות מרוסקות של חברה איכותית – עדיף במרקם חלק
1 קופסה קטנה (2 כפות) רסק עגבניות
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור/לבן
1 כף סילאן/מייפל
1 כפית שטוחה סוכר חום
1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה – לא חובה
5 כוסות מים רותחים
1/2 כוס אורז לבן (אופציות אחרות למטה בהערות)

אופן הכנה:
– חותכים את השום לקוביות קטנות ומגרדים את העגבניות, כשהן חתוכות לחצי, על החלק העבה בפומפייה. אין צורך לקלוף הקליפה תשאר ביד שלכם בכל מקרה.
– בסיר בינוני מחממים שמן זית ומוסיפים את השום ורסק העגבניות הטריות שעכשיו גירדתם על הפומפייה.
– מבשלים במשך 5 דקות.
– מוסיפים 2 קופסאות עגבניות מרוסקות, 2 כפות רסק עגבניות, מלח, פלפל שחור, סילאן, סוכר, פפריקה מתוקה וחריפה ומים רותחים. מערבבים היטב.
– מבשלים במשך 15 דקות. זה גם הזמן לטעום ולוודא שהוא מאוזן (הסבר בטיפים למעלה).
– מוסיפים את האורז, אין צורך לשטוף אותו קודם, ומבשלים עד שהאורז מוכן ורך.

מרק עגבניות עם אורז
במקום אורז אפשר גם קינואה או בורגול

הערות ושדרוגים
– למי שאוהב טעמים איטלקיים אפשר להוסיף מעט עלי בזיליקום קצוצים גס 5 דקות לפני סוף הבישול.
– קחו בחשבון שהמרק מסמיך אחרי שהוא מתקרר כי האורז סופח נוזלים אז עדיף שיהיה קצת יותר נוזלי כשאתם מכבים את האש. במקרה והוא לא, תמיד אפשר להוסיף עוד קצת מים רותחים.
– אני אוהבת את המרק מתקתק אז אני מוסיפה קצת יותר מהסילאן. בעיקר עכשיו בחורף שהעגבניות לא מספיק מתוקות.
– במקום להשתמש באורז אפשר לשים 1/2 כוס קינואה או בורגול. לגבי אורז מלא, אפשר אבל אז קחו בחשבון שיקח הרבה יותר זמן עד שהוא יתרכך ואולי תצטרכו להוסיף עוד מים רותחים.
– למרקי עגבניות יש נטייה קצת להחמיץ אחרי יומיים אז אל תכינו כמות ענקית אם אתם יודעים שלא תאכלו את זה ביומיים-שלושה הקרובים.
– כן, אפשר להגיש גם עם קרוטונים.
– מאוד טעים להוסיף למרק, לפני הוספת האורז, גם 1/2 כוס שמנת מתוקה או שמנת לבישול. השמנת מעדנת מאוד את הטעמים ומאזנת את המרק.
– הנה עוד מתכונים טעימים עם עגבניות: מוסקה חצילים במילוי עוף ברוטב עגבניות | פלפלים במילוי אורז ברוטב עגבניות

  • לשתף זה כיף

31 תגובות

  1. ליטל says:

    המלצה על חברה של עגבניות מרוסקות איכותית?
    והאם בורגול דק תופס למרק ? כמו כן פתיתים

    1. רחלי קרוט says:

      אני משתמשת ב-mutti או petti או מאסטר שף (הסדרה האיטלקית). שלושתם נהדרים בכל מה שקשור בעגבניות מרוסקות.
      בורגול דק תופס, גם פתיתים! <3

  2. ענת says:

    האם המרק עם האורז יכול להישאר כמה ימים במקרר?

  3. אורטל says:

    אני כבר כמה שבועות מכינה את המתכונים שלך וכל מתכון יוצא פצצה! אוהבת גם את הכתביה העיניינית שלך!
    את פשוט אלופה!
    תודה תודה!

  4. אסף says:

    ערב טוב
    האם אפשר בתחילת הבישול לטגן מעט בצל ואז את כל השאר?
    אשמח לתגובתך.
    תודה רבה

    1. רחלי קרוט says:

      אני פחות מחבבת שילוב של בצל במרקי עגבניות אבל כמובן שאפשר אם אוהבים.

  5. ריקי says:

    הי רחלי, פאסאטה מתאים כאן – בקבוק שלם במקום 800 גרם עגבניות מרוסקות?

  6. ריקי says:

    בסוף הכנתי על פי המתכון, עם שימורי עגבניות מרוסקות. הוספתי רק רבע כפית פפריקה חריפה ולטעמי עדיין היה טיפה חריף מדי. כמו כן הוספתי בטטה בינונית מגוררת. הבן שלי טרף חצי סיר ואמר שיצא “טיל” (:

    1. רחלי קרוט says:

      חח איזה כיף. מחמאות מילדים זה הכי מספק 🙂
      ואחלה רעיון עם הבטטה.

    2. כהנא רות says:

      תודה על כל המתכונים

  7. אסנת says:

    מתכון מעולה!
    הרסק עגבניות האיטלקי היה קצת מחוץ לתקציב שלי, אז קניתי בשוק מלא עגבניות בשלות וטחנתי אותם בבלנדר ונראה לי שזה יצא די דומה למה שהמלצת רחלי.
    חוץ מזה עשיתי הכל לפי המתכון, וסוף סוף מתכון טוב למרק עגבניות! תודה רבה!!!

    1. רחלי קרוט says:

      יש עכשיו עגבניות קיץ ממש נהדרות, כיף לשמוע!

  8. שולמית says:

    היי
    הכנתי את מרק העגבניות שלך אחרי אינספור נסיונות של מתכונים אחרים.הוא יצא מדהים!!.זה מרק העגבניות הכי טוב שאכלתי בחיים.כל הכבוד!!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שימחת אותי. כיף לשמוע

      1. נועה says:

        הי , הייתי שמחה לדעת עם לדעתך יתאים להכניס פה גם בשר ובמידה וכן איזה סוג מתי ואיך

    2. חן says:

      אפשר להכין עם גריסים? במידה וכן, איך?

  9. פלפלים במילוי אורז פרא עם עדשים כתומות ודלורית – קרוטית – Krutit says:

    […] – אל תפספסו – עוד מתכונים עם רוטב עגבניות: מרק עגבניות עם אורז רך רך | קנלוני במילוי גבינות וחצילים | תבשיל שעועית ירוקה […]

  10. אפרת says:

    הי האם ניתן להוסיף 20 דק לפני סיום הבישול קציצוץ עוף טחון או קוביות חזה עוף?

  11. טל says:

    יצא מושלם!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע!

  12. שחר says:

    הכנתי בפעם הראשונה ,שידרגתי עם סלרי קצוץ ופטרוזיליה, והוספתי צ׳ילי חריף כי לא היתה לי פפריקה חריפה ויצא מעולה! קל ומהיר וטעיםםםם

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע! <3

  13. אלה says:

    הינ לי מצד אחד חשק משוגע למרק, ומצד שני אפס מצרכים או אנרגיה לחכות עכשיו שעות שמשהו יתבשל. המרק הזה מושללםםםםם באמת קליל להכנה וטעים בטירוף!! תודה רבה!!

  14. יעל says:

    כמה זמן זה בערך הבישול עם האורז בסוף?

  15. ענבל says:

    אפשר לשים פתיתים במקום אורז?

  16. אביטל says:

    מה ההבדל בין עגבניות מרוסקות במרקם חלק לבין רסק עגבניות? זה לא אותו דבר? תודה 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      לא 🙂 עגבניות מרוסקות זה כמו עגבניות שריסקו בפומפייה (כמו העגבניות של הרסק בג’חנון). רסק עגבניות זה משחת העגבניות המאוד מרוכזת שמוכרים לרוב באריזות קטנות כאלה בסופר – כמו קטשופ סמיך.

    2. משה זוכמיר says:

      רסק עגבניות הוא מבושל ומרוכז מראש. הוא מחליף בישול ארוך ואיטי של המון עגבניות, ואין בו טעם של עגבניה טריה. עגבניות מרוסקות הן לא מבושלות, דלילות, ומשמרות יותר את הטעם של עגבניה טריה. במקום שימורי עגבניות מרוסקות, אפשר לזרוק לבלנדר כמה עגבניות. אבל במקום הרסק – צריך לקלוף לבשל ולצמצם לאורך זמן די הרבה עגבניות, ואז למעוך את זה למחית.

  17. גלי says:

    בוקר טוב, בטעות קניתי את הפסאטה בבקבוק עם הקוביות עגבניות של מוטי ולא הרוטב החלק, אפשר להשתמש בזה?

  18. מירב says:

    עשיתי עכשיו עם MUTTI ויצא מושלם! כל כך מהיר וקל! קצת חריף לי מדי, פעם הבאה אעשה עם פחות פפריקה חריפה.
    פשוט מושלם, כמו הרבה מתכונים שלך. שאפו!

  19. אורית says:

    לכמה מנות המרק מספיק?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend