מרק עדשים כתומות עם גזר – התרופה להכל

Posted on
מרק עדשים כתומות

מרק עדשים כתומות, סמיך, מלא בערכים תזונתיים מעולים ומתפקד ממש כארוחה. אני אוהבת לבשל אותו ממש עד שהעדשים מתפרקות ומסמיכות את המרק ואז הוא הופך למפנק ממש.

ולא, אין צורך לבשל או להשרות את העדשים לפני הבישול. רק חשוב להשתמש כאן בעדשים כתומות ולא בירוקות/שחורות שזקוקות לבישול ארוך יותר ולרוב גם להשרייה.

אגב, אם תבשלו את המרק עם פחות מים תוכלו להגיש אותו כתבשיל לצד אורז.

מרק עדשים כתומות
מרק עדשים כתומות

מרק עדשים כתומות עם גזר

מצרכים:
3 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
2 ענפי סלרי כולל העלים
1 שורש פטרוזיליה, קלוף – לא חובה
5 שיני שום, קלופות
2 גזרים, קלופים
1 ו-1/2 כוסות עדשים כתומות (אין צורך להשרות)
10 כוסות מים רותחים
1/2 כפית כורכום
1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
1/4 כפית פפריקה חריפה
3/4 כפית בהרט
1 כפית מלח

אופן הכנה:
– חותכים את הבצל, הסלרי, שורש הפטרוזיליה, הגזרים והשום לקוביות קטנות.
– בסיר בינוני-גדול מטגנים את הבצלים, הסלרי, שורש הפטרוזיליה, השום והגזרים במשך 10 דקות עד שהם מתרככים ונצרבים. אם הירקות נדבקים לתחתית הסיר אחרי כמה דקות אפשר להוסיף 1/3 כוס מים ולא יותר ולהמשיך לטגן/לבשל ביחד עד שהמים מתאדים לגמרי.
– מוסיפים כורכום, פפריקה, בהרט ומלח ומערבבים. מטגנים יחד במשף 2 דקות.
– מוסיפים עדשים ומים רותחים ומערבבים.
– מבשלים על אש נמוכה-בינונית במשך שעה עד שהמרק סמיך והעדשים רכות רכות. חשוב לערבב מדי פעם כדי שהעדשים לא ישקעו למטה.

מרק עדשים כתומות
מרק עדשים כתומות

הערות ושדרוגים
– לשדרוג הטעם והצבע אפשר להוסיף כפית רסק עגבניות או 2 כפות עגבניות מרוסקות. אישית אני מעדיפה לא להכניס עגבניות למרקים שלא חייבים את הנוכחות שלהם כי המרק נוטה להחמיץ מהר יותר. רסק עגבניות לעומת זאת יהיה לגמרי בסדר ויתן צבע וגם קצת מתיקות.
– במקום או בנוסף לגזר אפשר לשים בטטה קטנה או דלורית מגורדת.
– אם המרק יצא לכם סמיך מדי אפשר להוסיף במהלך הבישול עוד כוס מים רותחים. חשוב רק להמשיך לבשל את המרק אחרי הוספת המים עוד כמה דקות כדי שהנוזלים והעדשים יתחברו.
– אם אתם אוהבים מרקים יותר פיקנטיים אפשר להגדיל את כמות הפפריקה החריפה ל-1/2 כפית.
– תטעמו את המרק רק אחרי שהעדשים מתרככות והמרק מסמיך, רק בשלב הזה מתקבע הטעם ואז גם אפשר להוסיף עוד תבלינים אם רוצים.
– לטעמים מעט אסיאתיים אפשר להוסיף למרק, בשלב טיגון הירקות, 1/2 כפית קארי אדום שגם מוסיף חריפות וגם טעם מסתורי ואסיאתי. יתקבל מרק עדשים כתומות הכי מיוחד.
– רוצים לשדרג? מוסיפים למרק, 5 דקות לסיום הבישול שלו, 3/4 כוס קרם קוקוס או חלב קוקוס ומבשלים יחד כמה דקות.
– למי שאוהב, מומלץ להגיש עם כוסברה קצוצה דק וקצת לימון סחוט מעל.
– אם גיליתם לקראת סוף הבישול שהמרק קצת מיימי אפשר להוסיף 1/2 כוס שיבולת שועל דקה (להכנה מהירה) ולבשל ביחד 10 דקות עד שהמרק מסמיך.

79 תגובות

  1. סיוון says:

    חייבת להגיע הביתה להכין את זה! 3>

    1. רחלי קרוט says:

      ספרי לי איך יצא <3

  2. יסמין says:

    נראה מעולה ובהחלט ינוסהף מתה על עדשים ! אוהבת את הכנות שלך – ואגב התמונה של אחרי הבישול מהממת יותר אפילו מהתמונה שלפני! 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      חושבת? למרות שהם קצת נמעכו? 🙂 ותודה ענקית!

    2. רותי says:

      מוספים גם אבקת מרק

  3. רוית says:

    נהייתי רעבה ממש!

    1. רחלי קרוט says:

      הבעיה שגם אני 🙂

  4. איריזטה says:

    מתבשל ברגעים אלה

    1. רחלי קרוט says:

      איך יצא? 🙂

  5. שי says:

    הכנתי אתמול יצא מעולה

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף <3

  6. רין says:

    אוהבת את הכתיבה הכנה והמתכונים הטעימים שלך,
    אכין את המרק ברגע שיהיה לי זמן. תודה! (:

  7. טלי says:

    נראה מעולה! אני מכינה בדיוק את אותו מרק בתוספת קטנה – בסוף הבישול מכבים את האש ומוסיפים לסיר מיץ מלימון קטן וסחוט. משאירים כמה דקות מכוסה וזה משדרג מאוד את הטעם. ממליצה מאוד לנסות ?

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט ינוסה. תודה רבה על הטיפ.

  8. כרמל says:

    הסיבה שבגללה אני כל כך אוהבת את הבלוג שלך היא שכמעט תמיד יש לי בבית את כל המרכיבים:) מתכונים פשוטים, קלים, ידידותיים ופשוט טעימים! תמשיכי. תענוג. אני חושבת שהכנתי כבר לפחות עשר מתכונים מהבלוג הזה.
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      כל כך כיף לקרוא את התגובה הזאת על הבוקר. ממש שימחת <3 ומשתדלת מאוד מצד אחד כן להביא משהו טיפה אחר ומצד שני שיהיה מאוד נגיש אחרת לא עשינו בזה שום דבר אם אנשים לא יכינו.
      המון תודה!

  9. אני says:

    היי רחלי
    יש עוד ירקות (בעיקר ירוקים) שניתן להוסיף למרק?

    1. רחלי קרוט says:

      לגרד קישואים/זוקיני וכמובן להוסיף עשבי תיבול כמו פטרוזיליה/כוסברה.

      1. רותם says:

        באיזה שלב להוסיף פטרוזיליה וכוסברה?

  10. ענת says:

    יצא לי ממש טעים!! והכי הרבה נחת קיבלתי שנתתי לביתי בת השמונה חודשים והיא ממש נהנתה ! את המים למרק לקחתי מכרובית שבדיוק חלטתי, הוסיף או לא אני לא בטוחה’ אבל את פרחי הכרובית הוספתי למרק רק להגשה במקום הכוסברה 🙂

  11. מיכל דרעי וימן says:

    יצא מעולה ? תודה רבה!!

    1. רחלי קרוט says:

      שמחה לשמוע <3

      1. רותי says:

        רחלי אפשר להוסיף אבקת מרק?

  12. ליאורה says:

    בוקר טוב, מתכונים נפלאים תודה רבה!! רוצה לעשות את המרק ויש לי עדשים ירוקות או שחורות, ניתן להחליף מה עדיף? תודה

    1. רחלי קרוט says:

      בגדול אפשר עם שניהן אבל הן לא מתפרקות כמו הכתומות ולכן המרק יצא יותר נוזלי ולא סמיך, ממליצה בחום להשאר כאן עם הכתומות אבל אם בעייתי להשיג אפשר להכין עם האחרות רק שימי לב לזמן הבישול שמתארך (פשוט תבדקי שהעדשים רכות).

  13. נועה says:

    הבישול בסוף, הוא עם מכסה פתוח או סגור? תודה רבה

    1. רחלי קרוט says:

      פתוח

  14. רבקה says:

    נראה טעים, מנחם וכל כך ממכר!
    רק אני שאלונת.
    מה את הוספת שרואים בתמונה? גריסים? בורגול? או שכלום מכל הקטניות…

    1. רחלי קרוט says:

      כלום, זה העדשים 🙂

  15. נועה says:

    נראה מדהים! המרק הראשון בחיי שאני מתכננת להכין, אז כמה שאלות ממש צעירות ?
    לכסות את הסיר בזמן הבישול?
    מלח ופלפל שחור ביחד חצי כפית? או כל אחד בנפרד?

    1. רחלי קרוט says:

      אין צורך לכסות. לגבי מלח ופלפל – שימי 1/2 כפית מלח ומעט פלפל, נגיד 1/4 כפית ותטעמי. רוב הסיכויים שתצטרכי עוד קצת אבל קודם שימי את הכמות הזאת ולקראת הסוף תטעמי אם צריך להוסיף.
      בהצלחה וספרי איך יצא <3

  16. הדר ויס says:

    הכנתי והוספתי גריסים כמו שהצעת בשדרוגים ויצא נפלא! טעים ומשביע מאוד 🙂

  17. נטע שמואל says:

    נראה מעולה!
    מה מספר המנות שיוצאת מהמתכון הזה?

  18. מירי says:

    נראה מדהים ! עכשיו הולכת להכין ! ותודה על ההוראות והסבר מפורט ומדויק !

  19. קורל says:

    יצא לי כל כך טעים שאני מכינה אותו שוב! תודה על מתכון נפלא

  20. רוית says:

    היי
    אין צורך לכסות כל הבישול?

    אין לי פפריקה חריפה . מה אפשר במקום?

    1. רחלי קרוט says:

      אין צורך.

      אפשר להשמיט או להשתמש בצ’ילי גרוס או להוסיף 1/2 צ’ילי טרי קצוץ דק בזמן טיגון הבצל

  21. מרים says:

    מתה על המרק הזה!! ובכלל על המתכונים המעולים שלך. אפשר להוסיף כרובית למרק? פשוט יש לי במקרר..

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף שאהבת <3 וכן, רעיון נהדר. רק תקצצי אותה דק ותוסיפי בזמן הוספת הגזר.

      1. מרים says:

        הכנתי עכשיו בפעם ה100 שוב, ושמתי גם קצת עגבניות מרוסקות. אוי זה אלוהי!

  22. ורד says:

    ואווו יצא טעים מאד!!
    כולם אהבו והתלהבו מאד!!1
    תודה רבה@@
    🙂

    1. רחלי קרוט says:

      באהבה רבה. שמחה מאוד שהצליח.

  23. טל says:

    שמתי בצל סגול ותיבלתי קצת אחרת ויצא ממש טעים!!
    לא מהבשלניות ועדיין קיבלתי מחמאות, בהחלט אכין שוב:)

  24. יעל says:

    לא התאפק ו וזללנו חצי סיר כשהמרק עוד על האש! בעלי סיכם ואמר שזה המרק שעליו הוא חולם בימים קרים ❤️ תודה!

  25. נירית says:

    האם אפשר/מומלץ להוסיף סלרי למתכון?

  26. לירון says:

    מתכון פשוט מעולה! הסיר חוסל! מדהים עד כמה
    שהבהרט מעשיר את טעם המרק. ממצליצה להכפיל כמויות!!!!!!

    1. עמי says:

      גם אני הכפלתי כמויות

  27. אורטל says:

    וואו! כמה פשוט, ככה טעים! תודה על מתכון נפלא

  28. dor says:

    היי, ניתן להוסיף שיבולת שועל במקום בורגרול?… מומלץ?

    1. רחלי קרוט says:

      לגמרי אפשר

  29. מור says:

    לכמה מנות המרק?
    נראה לי זה כמות גדולה
    ואני צריכה 4-5 מנות

    1. רחלי קרוט says:

      בערך 10 מנות

  30. ליאת says:

    האם מומלץ גם לטחון את המרק?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר ככה ואפשר ככה, אני מעדיפה לא טחון אבל מה שתרצי.

  31. מורן יצחקןב says:

    יש תחליף לבהרט

    1. רחלי קרוט says:

      חצי כפית כמון ומעט קינמון. ואפשר גם ראס אל חנות.

  32. רבקהקנטורוביץ says:

    לכמה מנות המרק מספיק?

  33. נופר says:

    יצא מעולה!!! קל להכנה וממש טעים, בול המרק שרציתי לערב חורפי שכזה 🙂
    תודה רבה!

  34. יעלה says:

    המרק פשוט מעולה, הכנתי הרבה מרקי עדשים אבל זה המוצלח מכולם, כל החברים גנבו לי את המתכון. תודה את אלופה עם המתכונים הכי טעימים שיש 💓

  35. קרינה says:

    המרק יוצא מושלם, תודה על המתכון

  36. אתי says:

    המרק יצא מימיי ממש. יותר מידי מים רשמת להשים. 10 כוסות מים זה המון לכמות הזאת
    מתכון לא מדוייק בכלל
    התאכזבתי.

    1. CHANA says:

      יכול להיות שהכוס מדידה שלך שונה, או שבטעות שמת יותר מדי מים לפעמים נשפך יותר בלי לשים לב…… או שיש איזה פטנט של רחלי גם לי זה קרה צריך לשמוע מרחלי מה הסיבה היא אלופה!!בזה………

  37. מאיה says:

    היי,

    להכניס את עלי הסלר בשלב הראשוני של טיגון הירקו או לקראת סוף הבישול?
    תודה מראש

    1. תמר says:

      היי , יכולה להחזיר גם את המתכון הישן עם הגזר המגורד?
      תודה!

  38. דנית says:

    גם בלי הבהרט יצא מעולה 🍵

  39. מאיה says:

    מדהים!!, חד משמעית המתכון המנצח למרק עדשים!, תודה רבה.

  40. עדן says:

    הפך להיות מרק הבית אצלנו
    מכינים כל שבועיים❤️
    תודה

    1. רותי says:

      אפשר להוסיף אבקת מרק ?

  41. חדווה says:

    היי נראה יאמי
    בהרט הכרחי? אפשר משהו במקום?
    ניתן לטחון את המרק?בבלנדר (רוצה להכין לקשישה)

  42. קלאודיה says:

    כרגיל יצא מושלם!

  43. גידגיד says:

    בדיוק הכנתי. יצא כ”כ טעים שלא הספקתי אפילו לטעום. כל המשפחה טרפה, ולי רק נשאר להוסיף למועדפים. תודה!

  44. הדס says:

    מרק מספר 1, הכי טעים שיש, מכינה שוב ושוב

  45. שושי says:

    הכנתי ויצא מרק מוושלם ,מנחם משביע טעים מאוד .
    לא הוספתי בהרט ולא פפריקה חריפה .
    חסר לי הערך הקלורי שלו .ממליצה מאוד להכין אם המשפחה גדולה להכפיל כמויות.

  46. יוחאי says:

    הכנו היום 50 ליטר מהמרק הזה לחיילים באזור שלנו. עבדנו לפי המתכון בדיוק.
    התגובות היו מאוד מאוד נלהבות!
    תודה על המתכון!

  47. ‫מילכה says:

    הכנתי היום וזה היה כל כך טעים ומנחם!! תודה רבה על המתכון

  48. שרון says:

    זה ללא ספק המרק עדשים הכי טעים שאכלתי!
    ולחשוב שעוד לא השתמשתי בכל המרכיבים (רק גזר אחד, בצל אחד, סלרי אחד). תודה רבה!
    אה וכמובן הוספתי מעט צילי גרוס

  49. שולי says:

    אלופה שאת…פשוט נהנת..כל מתכון..בול!! תבורכי…❣❣

  50. CHANA says:

    קודם כל תמיד התכונים של מגריםםםםםםםםם ומדהימים וכמובן טעימים ואסתטיים!!!!!!
    ומה הסיבה שיצא לי קצת מימי?אולי הכוס מדידה שלי שונה?אני צריכ להוסיף יותר עדשים?או פחות מים? אשמח ממש לתשובה!🙂

  51. מאיה says:

    הי רחלי.. צריך לכסות בזמן הבישול?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend