סלט שורשים של אמא

Posted on

הוא מהיר וקל להכנה, בריא, משביע ובעיקר סופר טעים. אחרי שהפך לדייר קבע בבית של ההורים שלי, הנה הוא מגיע גם אליכם.

מצרכים לסלט:
1 קולורבי, קלוף
2 גזרים, קלופים
1 סלק (לא מבושל), קלוף
1/3 כוס שומשום

מצרכים לרוטב:
3 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון
4 כפות סילאן או סוכר חום (או דבש לגרסה לא טבעונית)
כף מלח
4 כפות רוטב צ’ילי

אופן הכנה:
– בעזרת מנדולינה או קולפן ג’וליינים חותכים את הירקות לרצועות דקות. חשוב להשתמש באחד המכשירים כדי ליצור רצועות דקות בעובי זהה.
– מערבבים היטב בצנצנת קטנה את כל מצרכי הרוטב.
– קולים את השומשום על מחבת, ללא שמן, עד שהשומשום מתחיל להזהיב.
– מזלפים את הרוטב על הירקות החתוכים ומערבבים.
– ממש לפני ההגשה מפזרים מעל שומשום בנדיבות ומגישים.

הערות, הארות ושדרוגים:
– ניתן להוסיף לסלט 1/2 צרור עירית חתוכה לטבעות קטנות.
– אוהבים את הסלט שלכם פיקנטי? ניתן להוסיף 1/2 צ’ילי טרי חתוך דק.
– הסלט יקבל בברכה גם זוקיני (לא מבושל), חתוך לרצועות דקות.

  • לשתף זה כיף

8 תגובות

  1. טימור says:

    סלט טעים טעים, קצר מחמאות רבות!!

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה רבה! אמא תשמח לשמוע 🙂

  2. אביגיל says:

    במה אפשר להחליף את הרוטב צ’ילי, לאופציה בריאה יותר?
    אפשר בכלל לוותר עליו?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר להמיר בסילאן/מייפל עם קצת צ’ילי גרוס

  3. נעמי says:

    והאם ניתן להכין יום קודם עם הרוטב ורק את השומשום להוסיף ממש לפני ההגשה? תודה

  4. ליאורה says:

    ניסיתי להשתמש בקולפן ג’וליינים אך הסכין נתקעה בירק, האם אצלך זה היה כך גם? באיזה מנדולינה ג’וליינים את משתמשת?

  5. לנה says:

    היי רחלי, הרוטב צ׳ילי במתכון, הכוונה לרוטב צ׳ילי מתוק, או חריף? תודה

  6. שולמית says:

    כמה מלח!!!! יצא סופר מלוח בהגזמה.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend