עוגת גביניות דאבל שוקולד

Posted on

איך אני אוהבת גביניות! הכי אהבה שעברה בגנים מאמא שלי.

כשאני מגיעה למאפיות הדבר הראשון שאני מכניסה לשקית זה גביניות. הרבה לפני רוגעלך, קרואסון או מאפה תפוחים.

יש משהו בשילוב שבין החמיצות העדינה של הגבינה, עם ניחוח הוניל והמתיקות של הסירופ שהופך את המאפה הזה לאחד הדברים הכי ממכרים שיש.

לפני חודש, כשחשבתי על מתכונים לשבועות עבור maimon’s, הדבר הראשון שעלה לי לראש היו גביניות. ולא סתם גביניות, אלא כאלה שיש בהן גם שוקולד. דאבל שוקולד! גם שוקולד לבן וגם שוקולד חלב.

בפעם הראשונה שטעמתי אותן לא הבנתי איך לא ניסיתי להכין גרסה כזאת קודם, כי באמת מדובר באחד השילובים הכי טעימים שיש.

יו, תראו איך זה נראה בפנים!

ועזבו זה, תראו את צורת ההגשה. במקום לאפות אותם בנפרד בתבנית, חיברתי אותם יחד כך שנוצרה עוגת גביניות שתולשים ומתענגים.

בקיצור, עזבו אתכם מטקסטים ארוכים ורוצו להכין את העוגה הזאת. מחכה לראות איך יצא לכם <3

מאוהבת

עוגת גביניות דאבל שוקולד

מצרכים לבצק:
1/2 קילו קמח לבן
10 גרם (1 כף) שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
180 מ”ל (3/4 כוס) מים
1 ביצה L
1 חלמון
100 גרם חמאה, מומסת

למילוי גבינה ושוקולד לבן:
500 גרם (אריזה אחת) גבינת כנען
100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
3 חלמונים
30 גרם (3 כפות) פודינג וניל צרפתי maimon’s
100 גרם שוקולד לבן
100 גרם שוקולד חלב

לציפוי:
1 ביצה, טרופה
אבקת סוכר לעיטור

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר שמים את כל מצרכי הבצק פרט לחמאה ומערבלים עם וו לישה במשך 4 דקות. מוסיפים את החמאה ומערבלים עוד 4 דקות. מכסים ומתפיחים שעה בטמפרטורה החדר.
– מערבבים בקערה את כל מצרכי המילוי פרט לשוקולד.
– קוצצים דק את 2 סוגי השוקולד ומוסיפים לתערובת הגבינות. מערבבים.
– מרדדים את הבצק על משטח מקומח היטב למלבן בעובי 1/2 ס”מ.
– חותכים את הבצק לריבועים בגודל 8 ס”מ.
– באמצע של כל ריבוע מניחים בנדיבות ממילוי הגבינות. בערך כמות בגודל של כדור פינג פונג.
– תופסים קצה אחד של בצק ומניחים מעל המילוי. תופסים את הקצה הנגדי ומניחים מעל הבצק שכרגע שמנו על המילוי.
– חוזרים על הפעולה עם 2 הקצוות הנותרים. מהדקים היטב לאמצע כדי שלא יפתח.
– מעבירים את המאפים לתבנית עגולה, עם נייר אפייה בתחתית, כשהם עומדים עם החלק המקופל כלפי חוץ (צמודים לדפנות). חשוב להניח אותם בעמידה אחד ליד השני עם רווח קטן בין כל מאפה. מכסים ומתפיחים במשך שעה.
– מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-25 או עד שהגביניות זהובות.
– מצננים מעט ומפדרים באבקת סוכר.

מושלמת לא רק בשבועות

הערות ושדרוגים
– במקום גבינת כנען אפשר להשתמש בכל גבינה לבנה רזה (אבל יציבה) אחרת למשל ריקוטה או טברוג.
– במקום שוקולד חלב/לבן אפשר שוקולד מריר ואפשר גם להחליף בדובדבנים טריים או דובדבני אמרנה.
– את המתכון תוכלו למצוא גם באתר של maimon’s

13 תגובות

  1. רז says:

    היי רחלי נפלאה,
    מאד נהנית לעקוב אחרייך.
    יש לי שאלה.. עד כמה המתכון הזה ריסקי למישהי שאף פעם לא הכינה בצק שמרים?
    קצת חוששת שיתפקשש לי. ומצד שני בשבועות יש יומולדת לאהובי שמת על גביניות..

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה רבה. לגמרי לא ריסקי. בטוחה שיצא לך מעולה <3
      ותכתבי לי באינסטגרם או בפייסבוק אם את נתקעת בכל שלב ואעזור לך.

  2. נופר says:

    היי רחלי,
    נראה מדהים!! תוכלי להסביר שוב איך יצרת את הצורה של הבצק?
    תודה ?

    1. רחלי קרוט says:

      את יוצרת ריבוע מהבצק ומניחה באמצע כדור מהמילוי (בנדיבות). ואז – שפיץ אחד של הבצק מניחה מעל המילוי ומעליו שפיץ מהצד השני של הבצק (צדדים מנוגדים). ואז שוב עם 2 השפיצים האחרים שנותרו.

      1. שירן says:

        אז בעצם ייצא מין מרובע כי בתמונה לפני האפייה זה נראה אחרת כאילו זה מגולגל בצורה מאורכת
        אשמח לדעת תודה רבה.

  3. נוי says:

    היי רחלי! כמה זמן אפשר לשמור את העוגה בחוץ? (בהנחה שיישאר משהו 🙂 )

  4. אביבית says:

    הי את נהדרת ונראה שגם אנחנו חולקות את אותה אהבה לגביניות. שאלה האם ניתן לכפיל את הכמות של השוקולד הלבן במקום החלב או שנראה לך שזה יצא מתוק מדי. פחות אוהבת את השילוב של שוקולד חלב או מריר עם גבינה

  5. אורית says:

    נראה מעולה!! את הריבועים לחתוך 8 על 8?

  6. חלי כץ says:

    נראה מעולה נושא הריבועים לא כ”כ ברור זה נראה כמו גליל בתמונה לא כמו ריבוע , האם הקצוות אמורות להיות פתוחות?

  7. Danielkeene says:

    Hellow my name is Danielkeene. Wery good art! Thx 🙂

  8. נוזל לי כבר הריררר says:

    גבינת טוב טעם גם תעבוד פה?

  9. דורית says:

    מאפה מעולה נהנו וחיסלו ברגע שיצא מהתנור… תודה … עוקבת אחרי המתכונים שלך

  10. 13 טיפים שאולי לא ידעתם על עבודה עם בצק שמרים – קרוטית – Krutit says:

    […] קלאסי במילוי שוקולד רוגלך במילוי קינמון וסוכר חום עוגת גביניות עם דאבל שוקולד עוגת גבינות עם אוכמניות ושוקולד לבן עוגת שמרים קלאסית […]

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend