עוגת יוגורט ולימון בחושה עם שבילי ריבה בציפוי שוקולד לבן

Posted on

העוגה שלפניכם נולדה די במקרה. יוגורט שנותר במקרר היווה את יריית הזינוק ואחריו בתור חיכו 2 ריבות שכבר חודשים אני תוהה מה לעשות איתן.

בגלל שהכנתי את העוגה לארוחה חגיגית, ובכל זאת מדובר בעוגה בחושה די פשוטה, החלטתי להוסיף לה ציפוי שוקולד לבן ופירות אבל האמת היא שהיא נהדרת גם בלי התוספות האלה (אבל כמובן שהיא עוד יותר מוצלחת איתן).

עוגת יוגורט ולימון
קשטו בכל פרי שיש לכם בבית ובתנאי שהוא רך יחסית. מה יעבוד כאן? תותים, אפרסקים, נקטרינות, מנגו, אננס, פירות יער, משמשים וכמובן נגיעות של קונפיטורה שמתאימה לטעמים של הריבה שבחרתם לעוגה

אם אתם ממהרים אתם יכולים פשוט להכין את העוגה ללא הציפוי (עוגות שדורשות רק ערבוב בקערה הן הדבר החביב עלי בעולם) ופשוט לפדר מעל באבקת סוכר. אני מבטיחה שתקצרו מחמאות עם או בלי הקישוטים.

ואגב, העוגה הזאת קיבלה מיליון מחמאות מכולם, גם כשלצידה עמדו קינוחי כוסות עם מוס שוקולד ועוד שלל עוגות אחרות. והאמת? לגמרי בצדק. היא רכה וגבוהה, מלאה בשבילים של ריבה מתוקה ועטופה בשכבה דקה ומפנקת של שוקולד לבן. יש יותר טוב מזה?

עוגת יוגורט ולימון בדרך לתנור
אני השתמשתי בריבת דובדבנים וריבת פטל שחור אבל אין שום בעיה לשים כל ריבה שאוהבים
עוגת יוגורט ולימון בדרך לתנור
משיישים את הריבה לתוך הבלילה

עוגת יוגורט ולימון עם שבילי ריבה בציפוי שוקולד לבן

מצרכים (עוגה עגולה בקוטר 22 או אינגליש קייק גדולה):
2 ביצים L
1/2 כוס (100 מ”ל) שמן
1 קופסה (200 גרם) יוגורט
מיץ מ-1/2 לימון + גרידת לימון מאותו לימון
כפית תמצית וניל איכותית
100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
1 ו-1/2 (210 גרם) כוסות קמח לבן
1 שקית אבקת אפייה

למילוי ולציפוי:
10-12 כפיות ריבה שאוהבים
100 גרם שוקולד לבן
50 מ”ל שמנת מתוקה

אופן הכנה:
– בקערה גדולה שמים ביצים, שמן, יוגורט, מיץ וגרידת לימון ותמצית וניל. טורפים היטב עם מטרפה ידנית.
– מוסיפים סוכר וטורפים.
– מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שהקמח נטמע בתערובת ולא יותר.
– מעבירים לתבנית משומנת היטב ומניחים מעל הבלילה תלוליות של ריבה בשלל מקומות. משיישים בעזרת סכין או קיסם כמו שמשיישים עוגת שיש.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 50 דקות או עד שהעוגה יציבה וקיסם המוחדר לאמצע העוגה יוצא עם פירורים לחים.
– בינתיים ממיסים שוקולד לבן ושמנת מתוקה במיקרו, בפולסים של 30 שניות, ומערבבים עד שנוצר רוטב מבריק. מאפשרים לגאנש להצטנן מעט בזמן שהעוגה בתנור.
– כשהעוגה יוצאת מהתנור ממתינים עד שתצטנן מעט ומצפים עם קרם השוקולד שהכנתם. זה בסדר גם לצפות כשהקרם חם או העוגה חמה, פשוט במקרה הזה הגאנש יהיה יותר נוזלי ולכן לא יראו ציפוי לבן על העוגה אלא משהו שקוף יותר. זה עדיין מאוד טעים אגב.
– מפזרים מעל פירות שמתאימים לריבה ששמתם. אני למשל שמתי ריבת אוכמניות ודובדבנים בתוך העוגה אז למעלה קישטתי בפירות יער ואפשר גם לפזר מעל מעט גרידת לימון בשביל הצבע והטעם.

עוגת יוגורט ולימון
אחרי החיתוך יתגלה הקסם האמיתי שלה – שבילים מתוקים של ריבה

הערות ושדרוגים
– בעונה, במקום לימון אפשר להשתמש בתפוז.
– אם יש לכם בבית יוגורט עם פירות אפשר להשתמש גם בו. למשל יוגורט תות או יוגורט עם אפרסקים. פשוט תתאימו את הריבה ליוגורט שלכם.
– במקום ציפוי שוקולד לבן אפשר לצפות בזיגוג לימוני שמעצים מאוד את הטעם הלימוני של העוגה. מערבבים בקערה 1/2 כוס אבקת סוכר עם כף מיץ לימון עד שנוצרת משחה לבנה איתה מצפים את העוגה. עוד אופציה היא פשוט לפדר את העוגה באבקת סוכר אחרי שהיא מתקררת.
– רוצים לשדרג? מוסיפים לבלילה, אחרי הוספת הקמח, 100 גרם שוקולד צ’יפס לבן.

עוגת יוגורט ולימון
תמונה אחרונה ודי! 🙂

38 תגובות

  1. עדי says:

    היי אשמח לדעת מה זה ל”שייש כמו עוגת שייש”
    מה הכוונה ואיך עושים את זה?

    1. רחלי קרוט says:

      יו, זאת שאלה ממש טובה שאני אף פעם לא ממש מצליחה להסביר. אני אנסה ובכל מקרה מבטיחה השבוע גם לצלם ולעלות וידאו.
      בכל מקרה, מניחים תלוליות של ריבה על הבלילה כמו בתמונה ואז לוקחים סכין או את הצד השני של כפית/כף (המקל הישר) ופשוט יוצרים מעין מעגלים בתוך הבלילה (אבל נכנסים פנימה עם הסכין כדי שהכל יתערבב אבל בעדינות). בתמונה השנייה למעלה תוכלי לראות איך זה נראה אחרי השיוש ולפני האפייה.

      בעצם יוצרים את הספרה שמונה כמה פעמים בתוך הבלילה ומקפידים להכנס פנימה גם כדי שהחלק הפנימי גם ישוייש. בקיצור, אעלה וידאו 🙂

  2. גולני says:

    ןלמה הכוונה בתבנית אינגלישקייק גדולה? שתיים חד פעמיות?

    1. רחלי קרוט says:

      יש כל כך הרבה סוגים של תבניות אינגליש קייק שזה הפך להיות קצת מבלבל. עצה שלי בנוגע לבחושות – פשוט תעבירי לתבנית אינגליש שיש לך עד ל-3/4 גובה. אם נשארת מעט בלילה אפשר להעביר למנז’טים ולהכין מעין קאפקייקס ואם נשארה כמות גדולה מהבלילה אפשר להעביר לעוד תבנית אינגליש.

  3. חלי says:

    היי, אפשר הכין את העוגה בתבנית סיליקון עם חור באמצע? (בצורת קוגלהוף)

    1. רחלי קרוט says:

      כן, לגמרי

  4. הדר says:

    ניראה מדהים. צריכה אומץ לנסות.. 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      את בטוח תצליחי, ואני כאן לכל שאלה <3

  5. מליסה says:

    ניראה מעולה!! כמה אחוזי שומן צריך להיות היוגורט?

    1. רחלי קרוט says:

      לא קריטי, כמה שתרצי 🙂

  6. דידי says:

    אפשר להכין בתבנית 24?

  7. עדידי says:

    ושוב רצה להכין מתכון שלך בהתרגשות וציפייה לתוצאה שתמידתמיד יוצאת נהדר!!!
    אפשרי במקום יוגורט שמנת חמוצה?

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע! וכן, אפשר <3

      1. עדידי says:

        בדיוק נוגסת בה ברגעים אלה ממש!
        טעימה בטירוף!!
        כמה מסקנות: לא להתקמצן בריבה,
        לחכות שהעןגה והשוקולד יתקררו…
        לגבי פירות היער היו לי קפואים, קצת התלבטתי איך לשים אותם… להפשיר קודם? נתתי לעוגה החמה להפשיר אותם…
        אגב יש לי מתכון הבית שלי, מעט מאוד מצרכים והרבה ריבה ביתית, שתמיד מעדיפים אותו על כל עוגה אחרת, מאוד מזכיר את זה…. ?
        אהבתי את הטוויסט של הלימון! פעם הבאה אנסה עם הזיגוג הלימוני…

  8. עדידי says:

    בדיוק נוגסת בה ברגעים אלה ממש!
    טעימה בטירוף!!
    כמה מסקנות: לא להתקמצן בריבה,
    לחכות שהעןגה והשוקולד יתקררו…
    לגבי פירות היער היו לי קפואים, קצת התלבטתי איך לשים אותם… להפשיר קודם? נתתי לעוגה החמה להפשיר אותם…
    אגב יש לי מתכון הבית שלי, מעט מאוד מצרכים והרבה ריבה ביתית, שתמיד מעדיפים אותו על כל עוגה אחרת, מאוד מזכיר את זה…. ?
    אהבתי את הטוויסט של הלימון! פעם הבאה אנסה עם הזיגוג הלימוני…

  9. נעם says:

    הי, חייבת להכין! איך הופכים את העוגה לפרווה?

    1. חנהפ says:

      נראית טעימה , בטוח אכין בקרוב, ואפרוון עם מעדן וניל -אלפרו…

  10. חנה says:

    הי רחלי האם זה מתאים לתבנית 24? תודה

  11. קטיה says:

    היי אני מעוניינת לעשות את העוגה אבל ריציתי לדעת אם שילוב של בננה ורימון בתור פירות זה שיבלוב טוב במבקום ריבות?
    להגניס לעוגה?

    1. רחלי קרוט says:

      בננות זה סבבה, איך את רוצה להכניס את הרימון? כי יש לו גרעינים. אם זה בצורת ריבה אז יעבוד

  12. דבי says:

    הכנתי אותה היום, טעימה ממש ממש 🙂 אבל לא יצאה גבוה כמו שבתמונות שלך.. 🙁

    1. רחלי קרוט says:

      תלוי מאוד בקוטר התבנית וכמה גדול החור בפנים 🙂 שמחה שיצא טעים!

  13. רנת says:

    אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית 24 ?

  14. דוראל מלמוד says:

    יצא טעים מאד. הכנתי עם יוגורט 1.7 אחוז וריבת דובדבנים. נחמד שאין הרבה קמח בעוגה. הלימון הוסיף הרבה.

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה שאהבת <3

      1. טל says:

        העוגה אכן יצאה גבוהה ורכה אבל אל תעשו את הטעות ה”שדרוג” עם שוקולד צ’יפס לבן בתוך העוגה.
        זה מתוק מדי, ממש מיותר ומשאיר טעם לוואי רע שמשתלט על כל העוגה.

  15. אפרת says:

    העוגה יצאה מאוד טעימה אבל נמוכה, מה עשיתי לא טוב?

  16. נטלי says:

    הי רחלי
    אפשר להמיר את היוגורט בגבינה לבנה?

    תודה,
    נטלי

  17. כלנית says:

    הי רחלי אני רוצה להכין ואין לי ריבה
    אפשר אוכמניות קפואות במקום?
    או שאפשר לוותר?

  18. עדן says:

    היי אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין או שזה ממש לא קשור?

  19. תומר says:

    היי, מה שלומך?
    קודם כל, העוגה נראת מדהימה!!! את יכולה להעריך כמה מ”ל זה מיץ מחצי לימון? הלימונים שלי ענקיים ולא רוצה לשים יותר מדי חחחח

  20. מור says:

    עוגה מושלמת!
    הוספתי למעלה שברי שקדים יצא מדהים!
    תודה

  21. עדי says:

    היי,
    אם אני רוצה להכין את העוגה יום קודם לאירוח, איך כדאי לשמור אותה כדי שתהיה במיטבה? לשמור עם הציפוי שוקולד לבן או שעדיף לשים אותו בצמוד להגשה?

  22. נופר זבולון says:

    היי:) הכנתי והעוגה יצאה טעימה ממש!! אשמח לדעת, איך שומרים? אפשר בהקפאה? בחוץ? במקרר?
    בנוסף, העוגה יצאה לי נמוכה. אפיתי בתבנית עגולה עם חור בקוטר 25 ס״מ. מה לדעתך עשיתי לא טוב?

  23. נטלי says:

    רוצה להחליף מיץ לימון במיץ תפוזים, כמה כפות של מיץ ?

  24. הדס says:

    אשמח לדעת האם אפשר להקפיא את העוגה , תודה ♥

  25. שירן says:

    וואו עוגה מעולה ונימוחה! מתיקות מדוייקת, הכנתי עם ריבת דובדבנים וללא ציפוי. אחת המוצלחות. תודה!!

  26. לאה says:

    אפשר להשתמש בקונפיטורה קנויה? לדוגמא תות של יד מרדכי?
    תודה רבה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend