עוגת שוקולד מטורפת של פייר הרמה

Posted on

למרות שאני מאוד אוהבת מתוקים, בדגש על שוקולד וקינוחי לימון, אני פחות חסידה של הפטיסרי הצרפתי. משהו בשכבות המוקפדות, בנראות המפונפנת ובמאפים מלאי החמאה פשוט לא עושה לי את זה.

זאת גם הסיבה למה אני לא עוקבת אחרי קונדיטורים צרפתיים. להוציא פייר הרמה.

כשגיליתי, לפני כמה שנים, שהוא האבא והאמא של המקרונים התחלתי לעקוב אחריו ואחרי הקינוחים המהממים שהוא מוציא תחת ידיו. כך נתקלתי בעוגת השוקולד שלפניכם.

כחובבת שוקולד מושבעת כמובן שלא עמדתי בפיתוי וביום הולדת 33 שלי, לפני 5 שנים, הכנתי את העוגה, בצורתה העגולה (במקור הרמה מכין אותה בצורת קוביות), רק אז גיליתי שיש בה חצי קילו שוקולד. כן, מה ששמעתם, חצי קילו שוקולד לעוגה אחת.

מצד שני, אין בעוגה הזאת כמעט קמח ובאמת שלא צריך יותר מפרוסה די קטנה כדי להיות מסופקים. ותאמינו לי, קשה לספק אותי מבחינת שוקולד אז אם אני מצליחה לעצור אחרי פרוסה דקה, גם אתם יכולים ?

אז מה כוללת העוגה הזאת?

שכבת בראוניז שוקולד בתחתית ומעליה קרם שוקולד סופר עשיר, מוס שוקולד אוורירי ברמות מטורפות ומעל הכל שכבת טראפלס שוקולד שמתמוססת בפה.

ותאלצו להאמין לי, ההשקעה, הכלים בכיור, כמות השוקולד, הקלוריות והשלבים המעט ארוכים שווים כל ביס. מדובר לחלוטין בעוגה אולטימטיבית למכורי שוקולד.

נכון, מדובר באתגר לא קטן, אבל הוא לחלוטין שווה את זה.

אגב, במקור הרמה מצפה את העוגה בציפוי דק יותר, מבריק, שדומה יותר לגלסאז’, אבל גם כדי לפשט את המתכון וגם כי רציתי שכבה קצת יותר עבה, החלטתי לשנות טיפה את המתכון לשכבה העליונה והיא הפכה מציפוי לסוג של טראפלס שוקולד.

ועוד משהו קטן – כשאני כבר מכינה את העוגה הזאת, בגלל כמות ההשקעה שהיא דורשת, אני מעדיפה להכין 2 עוגות. אחת אני מגישה ואחת מקפיאה לאירוע הבא.

המתכון שלפניכם מיועד כבר ל-2 עוגות, בגודל 20, אז כמובן שאם אתם רוצים להכין רק עוגה אחת פשוט חלקו את המצרכים לחצי.

ובהזדמנות זו, תרשו לי גם לאחל מזל טוב לאיש שגרם לי, אחרי 5 שנים, להכנס למטבח ולהכין אותה לכבוד יום ההולדת שלו. מקווה שאת שאר הפרוסות חתכת עם סכין חמה.

אל תגלו, אבל כאן העוגה בגודל 10 ס”מ. הכנתי אותה בנוסף ל-2 העוגות כדי שתהיה לי עוגה אחת לטעימות וחיתוכים

עוגת שוקולד של פייר הרמה

הכמות כאן מספיקה ל-2 עוגות בגודל 20

מצרכים לשכבת בראוניז:
250 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס או שוקולד צ’יפס איכותי
250 גרם חמאה
220 גרם סוכר
4 ביצים
70 גרם (1/2 כוס) קמח

מצרכים לשכבת קרם שוקולד:
240 מ”ל (1 כוס) חלב
250 מ”ל (1 מיכל) שמנת מתוקה 38%
5 חלמונים (הצהוב)
100 גרם סוכר
170 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס או שוקולד צ’יפס איכותי

מצרכים למוס שוקולד:
350 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס או שוקולד צ’יפס איכותי
160 מ”ל חלב
2 חלמונים (צהוב)
7 חלבונים (לבן) – ישאר לכם בול 7 חלבונים אחרי שעשיתם שימוש בחלמונים
40 גרם סוכר

מצרכים לשכבת טראפלס שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס או שוקולד צ’יפס איכותי
180 מ”ל שמנת מתוקה 38%
40 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

אופן הכנה:
הכנת הבראוניז: בקערה שמתאימה למיקרו מניחים שוקולד מריר וחמאה וממיסים בפולסים של 30 שניות. מערבבים עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק.
– מוסיפים סוכר וטורפים.
– מוסיפים ביצים, בכל פעם אחת, וטורפים היטב אחרי כל הוספה.
– מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בתערובת.
– מעבירים ל-2 תבניות עגולות בקוטר 20, משומנות היטב או עם נייר אפייה בתחתית התבנית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 20 דקות ולא יותר. מצננים במקרר.
– בשלב הזה, אחרי הצינון, מומלץ לשים שקף מסביב כדי לחלץ בקלות את העוגה אבל זה לא חובה.
הכנת קרם שוקולד: בסיר קטן שמים חלב ושמנת ומרתיחים עד שהנוזלים מבעבעים.
– בקערה בצד שמים את החלמונים ומוסיפים להם את הסוכר. טורפים היטב.
– כשהחלב והשמנת רותחים מוזגים אותם על החלמונים עם הסוכר ומיד טורפים כדי שלא תיווצר חביתה.
– מעבירים את הבלילה שנוצרה חזרה לסיר ומבשלים, תוך כדי טריפה מתמדת (זוכרים? אנחנו לא רוצים חביתה) עד שהנוזלים מסמיכים ומגיעים למרקם של דני. איך יודעים שזה מוכן? טובלים כף בקרם ואם הוא מצפה אותה ולא נוזל לגמרי זה מוכן.
– שופכים את הקרם שנוצר לכם, דרך מסננת (זה סופר חשוב למקרה שנוצרו חתיכות של ביצה בגלל החימום של החלמונים) על השוקולד המריר, שמחכה קצוץ בתוך קערה, וטורפים עד שהשוקולד נמס ונוצר קרם.
– שופכים את הקרם על 2 העוגות, 1/2 לכל עוגה, ומעבירים למקרר לשעה וחצי לפחות (מעל הקרם יבוא מוס ואם הקרם יהיה רך מדי המוס מלמעלה ימעך אותו וינזל פנימה.
הכנת מוס שוקולד: בקערה שמתאימה למיקרו שמים את השוקולד והחלב וממיסים, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק.
– מוסיפים את החלמון וטורפים היטב.
– בקערה מיקסר עם וו הקצפה מקציפים את החלבונים עם הסוכר, על מהירות בינונית-גבוהה, עד שנוצר קצף חזק ויציב.
– מקפלים פנימה את השוקולד המומס, ב-3 נגלות כדי לא להפיל את כל הקצף, עד שהמוס בצבע אחיד בלי שבילים של שוקולד.
– מעבירים 1/2 מכמות המוס לכל עוגה ומיישרים (המוס מגיע מעל קרם השוקולד כמובן). מעבירים למקפיא לשעתיים לפחות או לכמה שעות במקרר. אבל עדיף מקפיא, זה גם מהר יותר וגם השכבה שתשימו עוד רגע מעל תתפס טוב יותר על מוס קפוא.
הכנת טראפלס שוקולד: בקערה שמתאימה למיקרו שמים את השוקולד והשמנת וממיסים, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק.
– מוסיפים חמאה ומערבבים היטב עד שהיא נמסה לגמרי.
– מוזגים את שכבת הטראפלס על העוגה (1/2 על כל עוגה) ומעבירים למקרר עד להגשה.
– אם רוצים להגיש את העוגות עוד 3 ימים ואילך פשוט מעבירים להקפאה ומפשירים במקרר כמה שעות לפני ההגשה.
– רוצים לקשט עם עלי זהב? אני קניתי את שלי כאן ועלה ממש זול ביחס לרושם שזה מייצר. ואגב, קנו כבר כמה חבילות, זה נגמר בשנייה.

משחקי המרקמים והשכבות כאן פשוט גובלים בגאונות

הערות ושדרוגים
– אפשר לקשט את העוגה בשברי מקופלת, פולי קקאו גרוסים, עלי זהב (ניתן לרכוש כאן), תותים או כל קישוט טעים אחר שאתם אוהבים.
– אני הכנתי את העוגות ביום אחד, השלבים עצמם לא מאוד ארוכים זה בעיקר זמן ההמתנה שמעכב. יש בערך 4-5 שעות המתנה בין השלבים אז קחו את זה בחשבון ותמיד אפשר להעביר למקפיא במקום למקרר כדי לזרז עניינים.
– חשוב מאוד לחתוך את העוגה עם סכין חמה עדי שתצאנה פרוסות ישרות. מה גם שהשכבה העליונה מעט כבדה יותר משכבת המוס אז היא יכולה למעוך אותה אם חותכים בסכין לא חמה.
– הבראוניז יוצאים מהתנור כשהם עדיין מעט רוטטים באמצע וזה בסדר, ככה זה אמור להיות, הם מתייצבים אחרי הקירור בזכות השוקולד והחמאה.
– ואם כבר הכנתם את העוגה של הרמה, בואו ללמוד איך להכין גם את עוגיות השוקולד השלו.

עדכון (08.02.18 09:14)
המון אנשים ביקשו את הכמויות לעוגה אחת, בקוטר 20, אז הנה הם – שימו לב ששלבי ההכנה זהים לשלבים למעלה רק שלא מחלקים כמובן ל-2 תבניות.

מצרכים לשכבת בראוניז:
120 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס או שוקולד צ’יפס איכותי
120 גרם חמאה
110 גרם סוכר
2 ביצים
35 גרם (1/4 כוס) קמח

מצרכים לשכבת קרם שוקולד:
120 מ”ל (1/2 כוס) חלב
125 מ”ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה 38%
3 חלמונים (הצהוב)
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
80 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס או שוקולד צ’יפס איכותי

מצרכים למוס שוקולד:
170 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס או שוקולד צ’יפס איכותי
80 מ”ל (1/3 כוס) חלב
1 חלמון (צהוב)
4 חלבונים (לבן)
20 גרם סוכר לבן

מצרכים לשכבת טראפלס שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס או שוקולד צ’יפס איכותי
80 מ”ל (1/3 מיכל) שמנת מתוקה 38%
20 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

85 תגובות

  1. מור says:

    וואווווו נראה מעולה!!! איך ידעת שבדיוק חיפשתי עוגת שוקולד מטריפה שכזאת? 🙂
    שאלה קטנה, אם רוצים להכין רק עוגה אחת, איך לחלק את ה5 חלמונים וה7 חלבונים?
    תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      שאלה מעולה 🙂
      3 חלמונים לקרם שוקולד
      4 חלבונים + חלמון למוס שוקולד

      1. חנה says:

        היי השכבת מוס שוקולד בעצם מורכבת מביצים חיות ( חלבונים מוקצפים והחלמון שעובר חימום רק בגלל החיבןר עם השוקולד וגם זה גבולי ) .האם יש אפשרות למוס ללא ביצים חיות ?

      2. הודיה says:

        היי רחלי, אם יש תבנית בקוטר 26 מה הכמויות לעוגה?

  2. חדוה says:

    אולי אין טעם לנסות אבל בכל זאת… יש אפשרות להמיר לפרווה, מבלי להשתמש במרגרינה?

    1. חנה says:

      היי השכבת מוס שוקולד בעצם מורכבת מביצים חיות ( חלבונים מוקצפים והחלמון שעובר חימום רק בגלל החיבןר עם השוקולד וגם זה גבולי ) .האם יש אפשרות למוס ללא ביצים חיות ?

  3. הדר ויס says:

    וואו! נראה מעולה, לא יכולה לחכות לנסות להכין אותה!
    כמה זמן לדעתך ניתן לשמור את העוגה השנייה במקפיא?

  4. עדי says:

    פשוט עוגה מעלפת, אם רוצים במקום שתי תבניות של 20 תבנית אחת, צריך תבנית של 26 או 28? ובמקרה כזה כמה זמן הבראוניז צריך להיות בתנור?

  5. אירית says:

    נראה מושלם 🙂
    זה מיועד לתבנית גבוהה ?

  6. אלינה פלדמן says:

    מה הכמות לעוגה אחת לתבנית 26 עגולה???

  7. נטלי says:

    היי , נראה מושלם , אפשר להשתמש באותו מתכון לתבנית אחת לב בגודל 24 ?

  8. רוני says:

    זה נראה פשוט וואו!
    מה הכמויות עבור רינג 24?
    העוגה אמורה לצאת גבוה כמו בתמונה? או שזה בגלל שהרינג שם קטן יותר?

  9. רוני אטיאס says:

    היי רחלי.
    האם תוכלי לכתוב מהן הכמויות להכנת עוגה בקוטר 24/26 בבקשה? ?❤️

  10. לוסי says:

    נראית עוגה מעלפת. אני בשלבי ההכנה. אעדכן לגבי המחמאות

  11. טל says:

    היי, האם ניתן להכין ולהקפיא למשך שלושה שבועות??

    1. יעל says:

      אני רוצה להכין את העוגה שבוע לפני האירוע ולהקפיא. האם היא תחזיק? המרקמים השונים לא יהרסו?

  12. בלוריה says:

    העוגה נראית שלמות !!! השאלה שלי האם ניתן את הכמות במקום 2 תבניות לתבנית אחת גדולה? ואם כן לאיזה גודל תבנית מתאים??

  13. בלוריה says:

    העוגה נראית שלמות !!
    ! השאלה שלי האם ניתן את הכמות במקום 2 תבניות לתבנית אחת גדולה? ואם כן לאיזה גודל תבנית מתאים??

  14. עינב says:

    היוש(:
    אם יש לי רינג בקוטר 18 לדעתך זה קריטי מבחינת כמויות?
    והאם לדעתך קמח ללא גלוטן יתפוס פה אותו דבר?
    תודווושש

  15. עמית says:

    נראה מדהים, אבל- אני רואה שבשלב מוס השוקולד לא החלבון ולא החלמון עובר סוג של בישול. אין חשש לחיידקים וסלמונלה? לא נשמע מאוד בטות…

  16. שירלי says:

    עוזה מדהימה! מתה לנסות אותה! בהכנת קרם השוקולד לכמה מעלות הוא צריך להגיע בשביל שיהיה מוכן? 112 מעלות?
    מעדיפה לעבוד עם מד חום מאשר עם העין..

  17. ספיר says:

    באיזה שוקולד מריר את ממליצה להשתמה בכל שכבה? 55/60/70 %?

  18. נורית עוז says:

    הי לך ראדית העוגה נראית מהמם ובטוח גם טעימה
    השאלה האם אפשר ב2 תבניות ארוכות ?
    והאם אפשר במוס במקום חלבונים להקציץ שמנת מתוקה ? יש לי קצת פחד מבצים לא מבושלות
    תודה רבה

    1. רחלי קרוט says:

      יצא לך יותר מ-2 תבניות אם את מכינה לפי המתכון של 2 העוגות.
      ואפשר כמובן גם גאנש מוקצף במקום מוס השוקולד שכאן <3

      1. רעות says:

        הכנתי ליומולדת של אחותי ויצא טעים!!!!
        כמה דקות אחרי שהוצאתי מהמקרר היא התחילה להתפרק…. המוס היה כבד מדי וכל השכבות לאט לאט קרסו.. למזלי היא היתה כל כךך טעימה שלא ממש היה אכפת למישהו 🙂

        1. רחלי קרוט says:

          חחח הכי חשוב שיצא טעים 🙂 האמת שזה לא צריך לקרות, באיזה גודל תבנית הכנת?

        2. עדן says:

          בדיוק מה שקרה לי!! כשהוצאתי מההקפאה היא התפרקה לא משנה כמה שעות נתתי לה במקרר/ מקפיא. לא הצלחתי להביא לשולחן אפילו, הכל מים ועקבתי אחרי כל ההוראות, אני לא חדשה במטבח אני מכינה כמה שנים כבר קינוחים. מאוד מאכזב.

        3. שרית says:

          גם לי , מעניין מה עשינו לא בסדר ואיך עושים שתשאר יציבה .
          אבל יצאה נדירהההה אני החזרץי למקפיא

  19. יופי says:

    חבל שהיא עם ביצים חיות
    נראה מהמם

  20. שולמית says:

    ואוו חטפתי רעלת שוקולד מהתמונות!
    חייבת לנסות, זה נראה כמו טראפלס אחד גדול

    1. רחלי קרוט says:

      זאת הגדרה מעולה הטראפלס :)))

    2. אדוה says:

      לתבנית 24/26 אפשר להשתמש במתקון ללא חלוקה ל2 תבניות?

  21. נתנאלה says:

    היי,

    העוגה נראית מהממתתת…

    אפשר לעשות את המוס עם שוקולד חלב? במקום מריר?

  22. נטלי says:

    היי רחלי,
    העלי זהב ספציפית בלינק שציינתת אכילים?

  23. לירון says:

    היי רחלי! האם ניתן להכין בתבנית 22 עם אותן כמויות? ויש דרך להפוך אותה לכשרה לפסח?….

  24. נועם says:

    הייי 🙂 הכנתי את העוגה והיא מתקררת לה כרגע (נראית מושלם). רציתי לדעת לדעתך כמה כדאי להחליף את שכבת הגנאש בגלסאז’ קקאו…
    אני שואלת בגלל שבמוס אין ג’לטין או איזשהו חומר מייצב מספיק ומפחדת שהעוגה תקרוס לי לחלוטין במהלך המזיגה
    אשמח לחוות דעתך, תודה!!

    1. רחלי קרוט says:

      אם העוגה קפואה, או קפואה למחצה, אין בעיה עם זה. רק תקפידי על ציפוי יחסית נוזלי יותר אם העוגה קפואה כדי שלא תהיה שכבה עבה.
      איך היא יצאה?

      1. נועם says:

        מהמם!! ועפו עליה ברמות, תודה :))))

        1. רחלי קרוט says:

          ממש ממש שמחה לשמוע! <3

  25. מיכאל says:

    לכבוד הפסח הבא עלינו לטובה, יש אפשרות להמיר את הקמח בבראוניז לקרונפלור/קמח תםו”א/אבקת שקדים? אם כן באותה כמות?

  26. סתיו says:

    אפשר לעשות גרסה כשרה לפסח??

  27. ליהיא says:

    האם במקום החלמון בקרם שוקולד אפשר לייצב עם ג’לטין ואם כן, כמה מומלץ? עוגה מדהימה !!!

  28. טל says:

    נראה מטורף אני הולכת להכין ! רציתי רק לדעת מה גובה העוגה?

  29. מורן says:

    היי חשבתי להכין אותה ליום ההולדת של בני השאלה אם יהיה אפשרי לשים עליה נרות?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אין בעיה

  30. רוני אטיאס says:

    היי רחלי האם במקום 2 עוגות אני יכולה להשתמש בתבנית אחת בקוטר 24? באותו מתכון כמובן.

    1. רחלי קרוט says:

      כן, בהחלט. גם 26 יעבוד

      1. עדי says:

        הי רחלי!
        נראה מעולה..
        במידה ואני מחליטה לעשות בקוטר 26 להשאיר את הכמויות כמו שהן פשוט לא לחלק לשתי תבניות?
        וכמה זמן היא יכולה להיות בהקפאה?

        תודה!

  31. יטא says:

    הקרם מתפרק לי…. למה? יש איך לתקן ?
    שכבה 2 (נמצא בסיר וכולו פרורים)

  32. עביר דאוד says:

    שלום רחלי באיזה כמויות אפשר להשמש לתבנית 26 במתכון הראשון של שתי התבניות או במתכון של תבנית אחת ?

    1. רחלי קרוט says:

      של 2 תבניות 🙂

  33. גילי says:

    זו כמות שתתאים גם לעוגה בגודל 26?

  34. חסוי says:

    לצערי הכנתי את העוגה צעד אחרי צעד ,לקח לי יומיים להכין אותה בשביל שכל שכבה תהיה קפואה ואוכל להמשיך
    העוגה לא יצאה לי כמו בתמונה ההפך היא נראית כמו פאי .. חבל
    תודה על המתכון .

  35. שמרית says:

    לצערי הכנתי את העוגה צעד אחרי צעד ,לקח לי יומיים להכין אותה בשביל שכל שכבה תהיה קפואה ואוכל להמשיך
    העוגה לא יצאה לי כמו בתמונה ההפך היא נראית שטוחה ולא נפוחה ויפה .. חבל
    תודה על המתכון .

  36. רז says:

    הלוואי ויש לך תשובה איך להפוך אותה טבעונית!?

  37. עדי says:

    הי רחלי!
    בדיוק מכינה את העוגה, כרגע סיימתי את שלב 2 והוא יצא לי מאוד נוזלי (לא ממש קרם, יותר כמו בלילה של עוגת שוקולד. האם זה בסדר? או שלא בישלתי את הביצים מספיק? מתלבטת אם להכין מחדש

  38. אורי שפר שלו says:

    האם יש דרך לפסטר את הביצים למוס?

  39. אבישג says:

    היי רחלי יקרה!
    הייתי חייבת לחזור ולעדכן שהכנתי כבר פעמיים את העוגה המהממת הזו…ליום הולדת של בעלי…וגם לקינוח לערב שבת…הכנתי אותה בגרסה פרווה ויצא שלמות!!הורסת!!אף אחד לא האמין שזה פרווה…הוספתי פקאן סיני לבראוניז…תודה על מתכונים מושלמים!@?

    1. נוי says:

      איך הכנת אותה פרווה ? אפשר את ההמרות?😊😊

    2. יוכבד says:

      תוכלי לגלות לי במה השתמשת כדי להכין אותה פרווה..

  40. שגיא says:

    הי
    הכנתי אותה ליום הולדת של אישתי- כולם עפוה עליה
    תודה רבה!!!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע! שמחה שהצליח <3

  41. לין says:

    היי בשלב השני של הקרם יצא לי מאוד נוזלי אז המשכתי לבשל אבל הכל פשוט נהייה גושי כמו חביתה מקושקשת… איך אפשר להימנע? ולוודא שזה בכל זאת מוכן

  42. רונית says:

    היי העוגה פשוט ניראת מהממת איך אפשר לפסטר את החלבונים שלא יהיו ביצים חיות במתכון,, או תחליף אחר תודה

  43. מאיה says:

    היי 🙂
    רינג בקוטר 18 גם אפשרי?

  44. שרון says:

    השלב השני נוזלי. הכנתי פעמיים. שאלו אותך על זה ולא ענית

  45. Lior Eyal says:

    זה נראה פשוט מושלם?גם אני מהאנשים שאוהבים שוקולד בהגזמה ואני מתה להכין אותה בהזדמנות הראשונה שהיה לי (צריך איזה ארוע מיוחד לעוגה כזאת מיוחדת )
    תודה רבה רחלי ?

    1. שיראל says:

      היי רחלי הכמתי את העוגה ולצערי ממש מאכזב, המוס לא יציב בכלל והתחבר עם השכבת קרם. השכבה למעלה עבה מידי ולא מתאימה. העוגה קרסה חבל על ההשקעה הרבה והחומרי גלם

  46. אחינועם says:

    נראה מושלם,יש אפשרות להכין אותה פרווה?אם כן אז איך?וכמה משמעותי הטעם יהיה?

  47. שני says:

    היי רחלי,
    עוגה מהממת ומתאימה לי בול ליום ההולדת! כן כן, אני מכינה לעצמי את העוגה חח אף אחד לא יכול עלי 🙂
    אני בהריון ולא יכולה לאכול ביצים חיות, יש לך אולי מתכון אחר למוס השוקולד?
    תודה מראש, שני

  48. הילה says:

    היי רחלי מחפשת מתכון לעוגת יום הולדת לשים מעלייה כל מיני קשקושים שוקולדים קינדר וכו האם מספיק יציבה להחזיק את כל זה או שלא מתאים?

  49. יאנה says:

    היי (:
    אפשר להכין אותה יום-יומיים לפני אירוע ולשמור במקרר?

  50. חנה says:

    עוגה מהממת! רציתי לדעת מה אני יכולה לעשות לגבי הביצים החיות כדי שאישה בהריון תוכל לאכול ממנה?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר להכין פשוט גאנש שוקולד מוקצף במקום שכבת המוס

  51. חן says:

    עוגה מהממת !
    אפשר במקום שכבת הטראפלס לעשות גנאש שוקולד? אני רוצה לעשות טיפטופים בעוגה, השאלה אם זה יחזיק על המוס שוקולד..

  52. שיר says:

    היי
    קודם כל תודה רבה על המתכון זה יצא טעים בטירוף
    אבל האמת שכבר בהתחלה הייתה לי בעיה עם הבראוניז, היא פשוט הצטמקה לה.. ולכן שכבות כבר לא היו כי הרינג היה גדול כבר אחרי שהבראוניז הצטננה..
    כמובן שבדיעבד הבנתי שהייתי צריכה להכין עוגה רגילה גדולה ואז לחתוך אותה עם הרינג
    היה יכול להיות נהדר אם היית מציינת את זה במתכון לטובת אלו שפחות מקצועניים.
    תודההההה רבה שוב!!!

    1. צליל says:

      היי,

      מה זאת אומרת שהיית צריכה להכין עוגה גדולה ואז לחתוך עם הרינג? עשית כמות של עוגה אחת או 2?

      אני רוצה להכין כמות של עוגה אחת ואשמח להבין מה לעשות כדי שיצא טוב.

      תודה 🙂

  53. חוי says:

    כמה זמן העוגה מחזיקה ללא קירור?רוצה להכין היום, להקפיר ובמוצש לנסוע כ40 דק מחוצ לקירור..
    ?

    1. גילי דון says:

      היי רחל יקרה ❤️
      רוצה לומר לך משהו עשיתי את העוגה בדיוק אבל בדיוק כמו שכתבת רוצה שתדעי העוגה הייתה עוגת יום הולדת מתנה בנראות שלה היא מושלמת ביופיה
      בטעם נראה גם מושלם אבל למה העוגה אחרי כל פרוסה נופלת פנימה רחלי יקרה ראיתי שעוד אנשים אמרו ובכל זאת החלטתי את המתכון שלךהאמת ש זה מבאס ממש שזו התוצאה הסופית שלח לך סרטון ותביני , והאמיני לי אני עושה שלושים שנים עוגות מכל טוב נראה לי שחייבים שם ג׳לטין פשוט זה לא אמור להיות ככה שמשקיעים בעוגה המון זמן וחומר זו התוצאה חבל מאווווווווווד תודה וסליחה הייתי חייבת לומר כדאי שבאמת אחרים לא התבאסו כמוני כי זו מתנת יום הולדת וזה פאדיחה של החייים 🙏🏼

  54. חוי says:

    העוגה יצאה מעולההה. רק פחות מומלצ להגיש מהמקפיא כי קשה לחתוך מצד שני אני חושבת שמהמקרר שכבת המוס תהיה נוזלית… אז אולי להקפיא ואז להעביר למקרר כשעה לפני ההגשה

  55. מרינה says:

    היי

    אם אני רוצה לעשות עוגה אחת אבל בכמות הגדולה לאיזה קוטר זה מתאים?

  56. יסמין says:

    היי
    האם יש אפשרות להכין את שכבת המוס שוקולד ושכבת הקרם שוקולד ללא ביצים?

  57. שיראל says:

    היי רחלי הכמתי את העוגה ולצערי ממש מאכזב, המוס לא יציב בכלל והתחבר עם השכבת קרם. השכבה למעלה עבה מידי ולא מתאימה. העוגה קרסה חבל על ההשקעה הרבה והחומרי גלם

  58. נועה says:

    הי רחלי, העוגה יצאה מושלמת! הכי מרשימה והכי טעימה שאפשר. הייתה לי תקלה עם הקרם שלא הסמיך, אז הוספתי כפית גדושה קורנפלור שהמסתי במעט חלב קר והמשכתי לערבב עד שהסמיך מעט. העוגה הופכת רישמית לעוגת יום ההולדת למכורי השוקולד במשפחה 🙂

  59. תמר לאה says:

    הכנתי את העוגה והיא יצאה מעולה!!!! הקפאתי כל שלב מאז הקרם והפשרתי בערך שעה וחצי לפני ההגשה:) היא נשארה יציבה, נחתכה יפה והייתה ממש טעימה! תודה רבה⁦❤️⁩⁦❤️⁩

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend