עוגת שוקולית רכה וסופר קלה להכנה או: העוגה של עדנה מילר

Posted on

אם תשאלו כל שף, בשלן, אופה או קונדיטור מאיפה הגיעה האהבה שלו לתחום האוכל, רוב הסיכויים שיגידו לכם שהכל התחיל בבית. לפעמים כי אמא או אבא בישלו כל השנים והנחילו את האהבה למטבח ולפעמים כי בבית לא בישלו בכלל ודווקא העדר ריחות הבישולים הם אלה שדחפו אותם ליצור זכרונות אחרים.

כך או כך, למשפחה יש חלק חשוב בעיצוב הזהות הקולינרית שלנו גם אם לעיתים זה לא תמיד נראה ככה.

ואני מספרת לכם את זה, כי המתכון שלפניכם נולד בכלל במטבח אחר, לא שלי.

לפני כמה שבועות השף עומר מילר העלה תמונה של עוגת שוקולד. מהסוג שנראה רך, ביתי, מעלה זכרונות. מהעוגות האלה שחותכים עם סכין רגילה של מטבח ולא דואגים אם הפינות ישרות או הציפוי חלק ומדוקדק. בקיצור, מסוג העוגות שאני הכי אוהבת. כדי לגרות לי עוד את בלוטת הטעם הוא גם הוסיף שמדובר בעוגת השוקולד הטובה בעולם.

עוגת שוקולד הטובה בעולם

A post shared by Omer Miller (@omermiller) on

אני לא אלאה אתכם בנדנודים שלי לקבל את המתכון, אבל כן אספר לכם שבסוף הוא הגיע אלי (כבר סיפרתי כמה עקשנית אני יכולה להיות כשאני רוצה משהו?).

מדובר בעצם בעוגה הכי פשוטה להכנה (רק מערבבים ולתנור), שהכינה אמא של עומר (תודה עדנה!) ושהמתכון שלה רץ ברשת כבר המון שנים. בעקבות הכנת העוגה קראתי הרבה תגובות ודיונים על תחילתו של המתכון (הרוב מפנים לקרין גורן האהובה). אז אני לא באמת יודעת מי המציא אותו, אבל אני כן יודעת שבזכות עדנה הכנתי אותו השבוע 3 פעמים.

למה 3 אתם תוהים? כי במקור נעשה כאן שימוש בכוס סוכר וכוס שמן שנשמעו לי המון ביחס לגודל העוגה. אז בפעם הראשונה הכנתי את העוגה בדיוק לפי המתכון, בפעם השנייה הפחתתי את הכמות ל-3/4 כוס ובפעם השלישית ניסיתי להפחית ל-1/2 כוס. המסקנה? העוגה עובדת גם עם 1/2 כוס סוכר אבל הרבה פחות טעימה (1/2 כוס שמן אגב לא עובד). מצד שני, כוס שלמה זה די הרבה, בטח כשמוסיפים לעוגה למעלה גם ציפוי שוקולדי ולכן בחרתי להביא לכם את הגרסה המופחתת קלות שבעיני יצאה הכי טובה.

עוד שינוי קטן שעשיתי עם המתכון המקורי זה להמיר את השוקולד המריר בציפוי לשוקולד חלב. גם כי הורדתי מכמות הסוכר בעוגה עצמה וגם כי המתיקות של שוקולד החלב מאוד מחמיאה לעוגה.

ואגב, היא נהדרת כעוגה חמה. זוכרים שפעם היינו מחממים את העוגה במיקרו 10-20 שניות ומגישים אותה עם גלידת וניל? אז בול!

עוגת שוקולית רכה

מצרכים לעוגה בקוטר 22:
4 ביצים
150 מ”ל (3/4 כוס) שמן צמחי
150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן
180 מ”ל (3/4 מיכל) שמנת מתוקה 38%
140 גרם (כוס) שוקולית או 3/4 כוס שוקולית + 1/4 כוס קקאו
140 גרם (כוס) קמח תופח

לציפוי:
80 מ”ל (1/3 מיכל) שמנת מתוקה 38%
100 גרם (חפיסה) שוקולד חלב, שבור לקוביות

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-170 מעלות.
– בקערה גדולה מניחים ביצים, שמן, סוכר ושמנת וטורפים היטב.
– מוסיפים קמח ושוקולית וטורפים עד שהתערובת אחידה. חשוב לא לטרוף יותר מדי.
– מעבירים לתבנית משומנת היטב ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 30 דקות או עד שהעוגה יציבה וקיסם המוחדר לאמצע שלה יוצא עם פירורים לחים.
– בינתיים ממיסים במיקרו את השוקולד והשמנת ומערבבים עד שנוצר רוטב חלק ומבריק.
– כשהעוגה יוצאת מהתנור מצפים אותה בשוקולד המומס. ממתינים 15-30 דקות עד שהיא תצטנן מעט ורק אז מפזרים סוכריות צבעוניות (עוד רעיונות לקישוט בהערות למטה).

עוגת שוקולית
לא רק לילדים – העוגה יוצאת גבוהה, רכה וסופר טעימה

הערות ושדרוגים
– לגרסת פרווה ממירים את השמנת בקרם קוקוס בכמות זהה ואת השוקולד החלב בשוקולד מריר.
– רוצים עוגה שוקולדית יותר? לאחר איחוד כל המצרכים מוסיפים 100 גרם שוקולד צ’יפס או 100 גרם שוקולד קצוץ גס ומערבבים מעט, מעבירים לתנור.
– במקום סוכריות צבעוניות אפשר לפזר פולי קקאו, אגוזים קצוצים, קוקוס, שברי מקופלת, עיגולי קליק, עדשים צבעוניות ועוד.
– במקום קמח תופח אפשר להשתמש בכוס קמח + כף אבקת אפייה.
– ניתן להמיר את השמן הצמחי בשמן זית. כן, זה עובד נהדר ולא מורגש.
– ניתן להכין את העוגה גם כקאפקייקס בתוך מנז’טים.

102 תגובות

  1. שנית מנשה says:

    בוקר טוב ,
    ניראה מתכון טוב
    אפשר לשים שמן קנולה ?
    באיזה תבנית הכנת ?

    1. רחלי קרוט says:

      קנולה יהיה מעולה.

      אני הכנתי בתבנית מרובעת בגודל 22

      1. אפרת says:

        האם זאת עוגה שטובה למצב שהופכים אותה אחרי שמתקררת כדי לצפות אותה והיא תהיה ישרה? או שהיא רכה ותתפרק בהפיכה?

      2. אורלי says:

        היי! אני צריכה להכפיל כמויות לתבנית גדולה וזה יוצא 8 ביצים…. אפשר להפחית במס’ הביצים?

      3. קרן says:

        שלום,
        אני מודעת שזה משנת 2017, שאלה : אני מתגוררת מחוץ לארץ ושואלת האם ניתן לשים מעל בצק סוכר ( fondant) ולקשט בצורת ספיידרמן ? קרן

  2. ורג says:

    מה זה שמן צמחי?
    תודה מאאד

    1. רחלי קרוט says:

      שמן קנולה/סויה/חמניות 🙂

  3. אתי says:

    מקסים
    מכינה את העונה הזו שנים, נסי אותה עם שמנת חמוצה במקום שמנת מתוקה… יוצאת יותר עסיסית וטעימה

    1. אניה says:

      היי אתי
      שמנת חמוצה 15%גביע?

      1. רחלי קרוט says:

        כן 🙂 שתיהן תעבודנה מעולה

        1. טליה says:

          היי, אפשר במקום שמנת מתוקה שמנת לבישול? או חלב?

    2. רחלי קרוט says:

      תודה רבה! בהחלט ינוסה גם 🙂

  4. יעל says:

    אם ארפה בתבנית 24 צריך להגדיל כמויות , או שזה לא כזה קריטי

    1. רחלי קרוט says:

      עדיף להגדיל ל- 1.5

  5. טל says:

    איך אפשר לטבען את העוגה? מה היית מחליפה במקום ביצים?

    1. רחלי קרוט says:

      בעקרון צריך להמיר בסודה לשתייה עם חומץ אבל טרם ניסיתי אז לא רוצה להגיד סתם כי צריך לבדוק כמויות. מבטיחה לעשות ניסוי בקרוב ולעדכן

      1. דניאלה says:

        האם אפשר להכין את המתכון כמאפיינס?ואם אני צריכה כמות של 20 מה הכמויותז?

  6. רותם says:

    הכנו היום, בעצם הבת שלי בעיקר הכינה ואני תמכתי, שקלתי ורחצתי כלים. עוד לא טעמנו, אעדכן ?

    1. רחלי קרוט says:

      איך יצא? 🙂

  7. נופר says:

    היוש נראה מעולה! לגולות באמריקה האם אפשר להשתמש רק בקקאו במקום? (אין לנו קקאו ממותק פה…)
    נ.ב. עוגת השמרים היא עדיין הלהיט מספר אחד בקרב האורחים 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע!
      כן, אפשר, רק תוסיפי 2-3 כפות אבקת סוכר ותורידי ל-3/4 כוס

      1. שרון says:

        היי רחלי!
        האם ייצא מוצלח עם קמח ללא גלוטן (״כרגיל״)?

        המון תודה

  8. מיכל says:

    כמה זמן העוגה נשמרת לאחר אפייה ועם הקרם? ואיפה לשמור?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר לשמור במקרר אבל אז לחמם אותה 20 שניות במיקרו לפני ההגשה או מחוץ למקרר (היא לא תתקלקל כל עוד זה לא בשמש).

  9. מיכל כרמל says:

    אפיתי. נראה ומריח מעולה. הוצאתי מהתנור, נפלה לגובה דשא. איך מונעים את זה?

    1. רחלי קרוט says:

      אולי הוצאת את זה מהתנור מוקדם מדי והעוגה עוד לא הייתה יציבה מספיק?

      1. שרה says:

        כדאי לנפות את הקמח והשוקולית לפני הערבוב. נוצרו לי גושים בתוך העיסה והיה מאוחר מדי…מאכזב

  10. אלינה says:

    מנסה עכשיו מחכים שתצא מהתנור , אשמח למתכונים דיאטטיים יותר , עוגות שאפשר לאכול בלי רגשות אשמה:)

  11. רעות says:

    הי, מה יקרה אם אני שמה מי קוקוס ולא קרם קוקוס?

    1. רעות says:

      שמתי ויצא מושלם!!!

      1. מיכל says:

        לא היה לי 4 ביצים אלא רק 3 ביצים אז הגדלתי את כמות השמן ובמקום סוכר לבן השתמשתי בדמררה.
        יצאה עוגה נהדרת, רכה וסופר טעימה!!!!
        כבר הרבה זמן שאני מחפשת עוגת שוקולד רכה וטעימה ולא מצאתי עד שהגעתי למתכון הזה,
        אז תודה רבה לך על מתכון מוצלח!

  12. נטלי says:

    עדיף לשים כוס שוקולית או כמו שרשמת גם שוקולית וגם קצת קקאו מה עדיף שיצא יותר טעים? 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      שוקולית וקקאו 🙂

  13. אורלי says:

    אם משתמשים בכמויות שבמתכון לכמה קאפקייקס זה יספיק?

  14. אלדר says:

    היי,ראיתי מזמן ומחכה בקוצר רוח להכין ליומולדת של בתי. היומולדת ביום ראשון בבוקר בגן. מתי הכי טוב להכין את העוגה?
    תודה!

  15. סתיו says:

    כתבת קוטר אז חשבתי שהכוונה לתבנית עגולה בקוטר 22 כבר 45 דק בתנור, והאמצע עוד נוזלי :/

    1. רחלי קרוט says:

      פשוט צריך לאפות יותר זמן ולהוריד קצת טמפרטורה, בסוף זה יאפה. איך יצא?

      1. סתיו says:

        האמת שיצא מושלם! הרוטב הרטיב את העוגה אז היא יצאה סופר רכה ורטובה. היא חוסלה במהירות.
        מה שכן, הציפוי לא נשאר למעלה ופשוט חלחל והרטיב את העוגה. זה יצא טעים מאוד, אבל למה זה קרה? זה כאילו יצא שרואים את העוגה ולא את הציפוי כי כולו חלחל.

        1. רחלי קרוט says:

          קודם כל שמחה שאהבת את הטעם 🙂 ציפית את העוגה כשהיא הייתה חמה או בטמפרטורת החדר/קרה?

    2. ירדן says:

      גם לי העוגה לא נאפתה במשך 45 דקות.. הנמכתי את התנור ל150 לרבע שעה נוספת ויצא נהדר.
      אבל הזמן אפייה הכולל היה כמעט שעה ולא חצי שעה

  16. דידי says:

    הכנתי ביחד עם ילדה בת 5 – עוגה פשוטה להכנה וטעימה מאוד. בפעם הבאה אנסה בגרסת פרווה שתתאים גם כקינוח אחרי ארוחת שישי 🙂
    תודה רבה

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע <3 שיהיה שבוע מקסים

  17. אפרת says:

    היי,
    תודה על המתכון?
    ניתן להכין ב 2 אינגליש קייק?
    תודה,
    אפרת

  18. ספיר says:

    היי

    לתבנית אינגליש קייק 1, מה כמות המרכיבים שצריך?

  19. שניר says:

    מצפים את העוגה שהיא חמה אחרי שהשוקולד המומס התקרר מעט?

    1. רחלי קרוט says:

      כל אופציה תעבוד – רוטב חם על עוגה חמה, רוטב בטמפרטורת החדר על עוגה קרה. מה שתרצי 🙂 אני הכי אוהבת רוטב חם על עוגה חמה כי אז הרוטב נספג בעוגה, אבל באמת שכל דרך תהיה נהדרת. אבל תני לעוגה לנוח כמה דקות בכל זאת רק כדי שתתייצב טיפה ולא תיפול.

  20. יפעת says:

    היי, יש לי תבנית אפיה חד פעמית בגודל של 28.5×19.1 ס”מ , האם ניתן להיצמד לכמויות של המתכון המקורי או שעלי להגדיל ל 1.5 ?

    חג שמח.

  21. גילי says:

    לתבנית אינגחיש קייק 1 מה הכמויות? חצי ממה שיש כאן? תודה מראש!

    1. רחלי קרוט says:

      אכן חצי

  22. מיכל says:

    היי,
    הכנתי את העוגה והרוטב נספג (רוטב על עוגה חמה מהתנור), יש לך רעיון מה אפשר לשים מעל כדי שהעוגה תראה יותר סקסית (רוטב נוסף או כל רעיון אחר יתקבל בברכה)?

    1. רחלי קרוט says:

      להכין גאנש מוקצף ולזלף מעל פרחים מגניבים. פשוט ממיסים 200 מ”ל שמנת עם 200 גרם שוקולד עד שנוצר רוטב מבריק. מעבירים למקרר לכמה שעות עד שהרוטב מתייצב ואז מקציפים אותו עם עוד 200 מ”ל שמנת. יוצא ממש מוס שוקולד שאפשר לזלף בקלות

  23. תמר says:

    יש לי רק שמנת לבישול 15%, יעבוד?

    1. רחלי קרוט says:

      לגמרי יעבוד

  24. כריסטינה says:

    היי, נראה מעולה. ניתן להכין גם בתכנית 26? מה הכמויות ?

  25. ספיר says:

    היי

    האם אפשר להשתמש הקמח תופח מלא?

  26. ליהי says:

    היי!
    העוגה עדיין יוצאת מוצלחת כ”כ גם בגירסת הפרווה שלה?

  27. 10 המתכונים הכי פופולריים לשנת 2017 – קרוטית – Krutit says:

    […] עוגת שוקולדית של עדנה מילר […]

  28. לירז says:

    שלום רחלי!
    אני נהנית מאוד מהמתכונים הנפלאים שלך.בעיקר מהקרקרים עם הפישתן ללא קמח וכמובן מהמתכון של לחם טחינה שאגב אני מכינה אותו
    כטוסט פיצה בטוסטר ויוצא מעולה.לגבי מתכון של עוגת השוקולית הכנתי בתננית 20 על 30 חד פעמית יצאה מעולה!!1
    רק הגובה של העוגה יצא לי בערך בגובה כ- 4 ס”מ עם הציפוי האם ככה זה אמור להיות? באמת העוגה תפחה מאוד ולאחר שהוצאתי אותה{אחרי שבדקתי עם קיסם והכול}
    והעגה ירדה.? האם ככה זה אמור להתקבל? בכול מקרה עוגה עססית מאוד מאוד ונפלאה.

  29. מיכל says:

    אני רוצה לאפות בתבנית 26 ושהעוגה תצא גבוהה… להכפיל כמות? כלומר 8 ביצים? תודה

  30. עמית says:

    יש לי שוקולד לבן. זה יעבוד עם לציפוי העוגה?

    1. רחלי קרוט says:

      לגמרי. יצא נהדר אם כי קחי בחשבון שיראו את הצבע הכהה של העוגה מתחת לציפוי

  31. אלעד says:

    הי רחלי,
    מהתגובות פה אני מבין שהשתמשת בתנית מרובעת 22*22 (?)
    אם אני מתכנן להשתמש בתבנית מלבנית בערך בגודל 30*40 אז כדאי לעשות כמות פי 1.5 או פי 2?
    באיזה גובה בערך יצאה העוגה?
    האם היא מספיק יציבה כדי לעשות מעליה כל מיני קישוטים / עיצובים?

    1. רחלי קרוט says:

      עדיף תמיד פי 2 ומקסימום אם ישאר קצת תשים במנז’טים ויהיו לך כמה קאפקייקס.
      העוגה בערך בגובה של 6 ס”מ. וכן, היא יציבה. ואם תכניס אותה קצת למקרר אז בכלל יהיה נוח.

  32. דנה says:

    הי:)

    אם אני מכינה את העוגה יומיים לפני שהיא תוגש, האם כדאי להכין את הרוטב או הציפוי באותו יום של ההגשה? או להכין מראש ?

    והאם עדיף לשמור במקרר או בחוץ?

    שאלה אחרונה, אם אני מכינה לגודל של תבנית אלומיניום מלבנית הגדולה (אני חוושבת שזה 34*40) אז כדאי להכפיל כמויות?

    תודה רבה!

  33. אורית says:

    היי
    אפשר להמיר את השמנת המתוקה בקצפת צימחית
    או מוצר פרווה כלשהו

  34. נרי says:

    אני צריכה ציפוי לבן כי אני מקשטת את העוגה. האם לשים את ציפוי השוקולד ומעלה ציפוי קצפת או רק קצפת?

  35. שירן says:

    היי
    שוב חוזרת למתכונים המהממים שלך
    אפשר לשמור מחוץ למקרר?
    וסליחה על הבורות איך יודעים מה קוטר התבנית? יש לי חד פעמי ולא כתוב

  36. עומר says:

    העןגה בתנור למעלה מ חצי שעה
    ועדיין הבלילה ממש זזה
    התנור הוא תנור מעולה ואין בעיות איתו.
    כמות הנוזלים בעוגה גדולה על עכמות היבשים.
    חצי שעה בהחלט לא מספיק

  37. מיטל says:

    היי רחלי,
    האם יתאים לתבנית מלבנית, בגודל 20*30?
    רוצה להכין כעוגה לגן ולשים על העוגה גם דף סוכר.
    אשמח לטיפים גם איך להתנהל עם הדף סוכר.
    תודה רבה!

  38. סבטלנה says:

    היי!|

    האם אפשר להמיר את השמן הצמחי לחמאה? ואם כן באיזו כמות? =)

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר 120 גרם חמאה מומסת אבל באמת ששמן עושה פה עבודה טובה יותר בשמירה על הלחות של העוגה.

  39. נעה says:

    החלפתי את השמנת המתוקה בשמנת חמוצה ויצא מדהים!!!!
    רכה ומושלמת וסופר קלה להכנה!
    תודה (:

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע! <3

  40. אסנת says:

    אם אני מכינה יומיים לפני עדיף לצפות את העוגה ביום ההגשה?

  41. נטע says:

    שלום
    2 שאלות
    1. אני מכירה מתכון מהסוג הזה והכנתי וזאת עוגה ממש מעולה, רק שאני תמיד מכינה עם שמנת חמוצה במקום מתוקה
    ושאלתי היא מה ההבדל? ואם בכלל יש הבדל?
    כי מנסיון שמנת חמוצה נותנת רכות ולחות, מתוקה גם נותנת תוצאה כזאת ? מה מבין השתיים נותן יותר רכות ונימוחות?

    2. לדעתי אין חוסר בלחות בעוגה הזאת , אבל אולי אם אני רוצה קצת יותר לחות ולנסות נוסף על השמנת חמוצה לשים גם חלב, האם זה כדאי ואפשרי או שזה יהיה נוזלי מידי ויהרוס את העוגה?

    אם כן כמה חלב מומלץ וכדאי להוסיף לתבנית קוטר 26, ובאיזה שלב להוסיף את החלב?

    תודה רבה

  42. נטע says:

    ??

  43. נטע says:

    אפשר תשובה בבקשה?

  44. נטע says:

    ???

  45. אסתי says:

    לתבנית עגולה 26 צריךצלהכפיל את המתכון?

  46. נעמה says:

    היי, הכנתי את העוגה…יצאה מצויין! אם אני רוצה להכין את העוגה ליום הולדת בגן בכמה את ממליצה להגדיל חומרים?

  47. שי says:

    היא יצאה די דחוסה ולא התרוממה, והציפוי היא ממש נוזלי (בגלל בסיס השמנת מתוקה וחלב ולא מריר, לדעתי).. 🙁

  48. שירן says:

    שלום! מאוד אוהבת את הבלוג שלך וכבר הכנתי כמה מתכונים שיצאו טובים!
    לגביי העוגה, עשיתי את כל השלבים בדיוק כמו שכתבת ומשום מה העוגה לא עלתה… אני בטוחה שתהיה טעימה בכל מקרה. אבל מה הסיבה? השתמשתי בקמח תופח, שמתי את המצרכים לפי הסדר שכתבת, לא פתחתי את דלת התנור…

  49. אורלי says:

    אפשר להמיר את הקמח התופח בכוסמין + אבקת אפיה? אם כן מה הכמויות? תודה!!

  50. תומר says:

    האם אוכל לאפות אותה באינגליש קייק באותה הכמות או שצריך לשנות?

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט, יצא נהדר. מאוד יתכן שיספיק לך ל-2 עוגות אינגליש קייק.

  51. תמר says:

    היי, רציתי לדעת, האם מתאים לצפות בקצפת במקום בשוקולד ?(לעוגת קומות)

  52. רוני says:

    האם אפשר להקפיא את העוגה? אם כן איך?

  53. מיכל says:

    אני כל כך מודה לך על האתר הנפלא שלך! כל מתכון בו יוצא נהדר🙂

  54. Mac says:

    היי.. עוגה מעולה!! אפיתי מס. פעמים..
    שאלה– אני רוצה הפעם להשתמש רק בשוקולית ולא באבקת קקאו, האם ניתן להמיר את כמות הקקאו לשוקולית בכמות זהה?
    לגבי הציפוי– אפשר להגדיל את כמות שוקולד החלב ביחס לשמנת כדי שהקרם יהיה מוצק יותר? (מכירה את שיטת הקרם המוקצף)
    תודה על תגובתך (:

  55. Mac says:

    שאלה נוספת.. לתבנית בקוטר 24 צריך להכפיל את הכמויות פי 1.5?
    כמה ביצים?

    תודה!

    1. Mac says:

      אשמח לקבל תשובה..

  56. הדר כהן says:

    היי רחלי, תודה על המתכון.. יצא מושלם וכולם ליקקו את האצבעות! רציתי לשאול אם אפשר להמיר את הקמח לקמח כוסמין? תודה!

  57. גלית says:

    אני עשיתי כמה שינויים במתכון ויצא סופר מוצלח
    במקום שמן – 150 גר חמאה מומסת
    במקום 3/4 שמנת מתוקה – חצי כוס שמנת חמוצה וחצי כוס שמנת מתוקה
    והשתמשתי בשוקולית אפיה

    1. batel says:

      אפית בתנור רגיל או טורבו?

      1. רחלי קרוט says:

        רגיל

  58. גלית says:

    אני עשיתי כמה שינויים במתכון ויצא סופר מוצלח
    במקום שמן – 150 גר חמאה מומסת
    במקום 3/4 שמנת מתוקה – חצי כוס שמנת חמוצה וחצי כוס שמנת מתוקה
    והשתמשתי בשוקולית אפיה

  59. הדר כהן says:

    שמתי בטעות קמח רגיל ולא תופח וזה כבר בתנור ברגעים אלה ):
    מה הולך לצאת לי? לזרוק לפח?
    אוף.

  60. גלי says:

    העוגה לא תפחה בכלל..למה? השתמשתי בקמח תופח.

  61. לימור says:

    היי! העוגה הדיפולטיבית של בני הבית, אבל זמני האפייה לא מסתדרים. תמיד יוצא יותר קרוב לשעה אפיה בטמפרטורה של 170. האם יש מי שהצליח לפענח את הזמנים והחום המדויקים?

  62. ליאור says:

    עוגה מדהימה הרבה זמן אני מחפש כזו שוקולדית.
    במקום שוקולית שמתי 120ג hot chocolate mix from Trader Joe’s
    כי אני בניו יורק
    רק שלוש ביצים אבל XL
    בתבנית קפיץ עגולה.
    כולם מטורפים על התוצאה!!

  63. קורין says:

    היי,
    האם אפשר להכין עם חלב במקום שמנת מתוקה?

  64. יעל says:

    אפשר להמיר לקמח ללא גלוטן?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend