עוגת שיש רכה עם שוקולד מריר ולבן

Posted on

מצרכים:
5 ביצים
2/3 כוס (130 גרם) סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל איכותית
120 גרם חמאה מומסת או 120 מ”ל (חצי כוס + 2 כפות) שמן קנולה
1 כוס (140 גרם) קמח לבן
1 כפית (1/2 שקית) אבקת אפייה

לשיוש:
100 גרם שוקולד מריר/חלב או 2 כפות גדושות נוטלה/השחר
100 גרם שוקולד לבן או 2 כפות גדושות ממרח חלבה/לוטוס

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-170 מעלות.
– ממיסים במיקרו את השוקולד המריר/חלב בקערה קטנה ומערבבים היטב. מניחים בצד.
– ממיסים במיקרו את השוקולד הלבן בקערה קטנה ומערבבים היטב. מניחים בצד.
(אם משתמשים בממרח נוטלה/חלבה אפשר לדלג על השלבים האלה כמובן).
– בקערה גדולה מניחים ביצים, סוכר, וניל וחמאה מומסת או שמן וטורפים היטב עם מטרפה ידנית.
– מנפים לתוך התערובת של הביצים את הקמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה ולא יותר אחרת תצא להם עוגה דחוסה ויבשה.
– מחלקים את הבלילה ל-2 קערות ולכל קערה מוסיפים את השוקולד שלה. לאחת מוסיפים שוקולד מריר/חלב ולשנייה שוקולד לבן. אם משתמשים בממרח מוסיפים אותו לכל אחת מהקערות. מערבבים עם לקקן עד שהתערובת אחידה. חשוב לערבב כמה שפחות.
– משמנים היטב תבנית אינגליש קייק ארוכה ומניחים בתוכה נייר אפייה לשליפה נוחה יותר של העוגה.
– מניחים בתבנית 1/2 מכמות הבלילה הבהירה ומעליה את כל הבלילה הכהה. מסיימים ב-1/2 הבלילה הבהירה למעלה.
– משיישים את העוגה באמצעות החדרת סכין וסיבוב שלו 5 פעמים לאורך העוגה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 40-45 דקות או עד שקיסם המוחדר לעוגת יוצא לח עם מעט פירורים. מצננים ומפדרים באבקת סוכר.

הערות חשובות ושדרוגים:
– מצפים את העוגה, אחרי שהיא מצטננת מעט, בגנאש שוקולד חלב. ממיסים במיקרו 80 גרם שוקולד חלב ביחד עם 1/4 מיכל (60 מ”ל) שמנת מתוקה ומערבבים היטב. יוצקים על העוגה. ואפשר כמובן גם עם שוקולד מריר או לבן.
– ניתן להוסיף לבלילה הכהה 50 גרם שוקולד צ’יפס לבן ולבלילה הבהירה 50 גרם שוקולד צ’יפס מריר. ואפשר כמובן גם רק שוקולד מריר ל-2 התערובות.

עוגת שיש שוקולד

12 תגובות

  1. Aliza suggest says:

    בהצלחה, נראה מבטיח

  2. נטע says:

    הרגת אותי, עכשיו אני חייבת להכין אחת!

    1. רחלי קרוט says:

      יס! 🙂

  3. מיטל says:

    יש לי רק 3 ביצים
    מה אפשר להוסיף במקום?

  4. מוריה says:

    היי, האם צריך לשמור את העוגה במקרר או שאפשר בחוץ? לכמה זמן היא נשמרת?

    תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      בחוץ (עטופה בניילון), במקרר היא תתקשה.
      3-5 ימים בערך

  5. הילה עוזר says:

    היי
    מה הכמות שיוצאת?? מתאימה לאינגליש אחת או שתיים?

  6. אלה says:

    היי,

    מה ההבדל בין שמן לחמאה בתוצר הסופי?
    ובמה עדיף להשתמש?

  7. גליתי says:

    עוברת הקפאה ? מתכונים נהדרים

    1. רחלי קרוט says:

      עוברת 🙂 ותודה!

  8. חביבה says:

    בלי מים/מיץ בכלל??

  9. רויטל says:

    איך מוסיפים את השוקולדים לבצק? צריך לגרד אותם או לרכך אותם במשהו ?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend