קוביות עוגת שוקולד בציפוי שוקולד מבריק ותותים

Posted on

מה הכי טעים בעוגות שוקולד, נכון שהחלק עם הציפוי? אז עכשיו יש הרבה יותר ממנו ומכל הצדדים! קבלו את הגרסה הקטנה והסופר יפהפיה וטעימה לעוגת שוקולד הקלאסית.

בעצם, יש פה שינוי אחד משמעותי – בכל ביס תקבלו הרבה יותר ציפוי שוקולדי וחוץ מזה – תודו שיותר אסתטי וחגיגי להכין ככה את העוגה. אפילו לא צריך לחתוך לאורחים אלא להגיש לכל אחד קובייה משלו.

קוביות עוגת שוקולד בציפוי שוקולד מבריק ותותים

מצרכים לעוגת אינגליש קייק:
2 ביצים L
150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן
250 מ”ל (מיכל) שמנת מתוקה
80 מ”ל (1/3 כוס) חלב
100 מ”ל (1/2 כוס) שמן
140 גרם (כוס) קמח
50 גרם (5 כפות) קקאו איכותי
1/2 שקית אבקת אפייה

לציפוי (יישאר לכם ממנו אבל חייבים יותר כדי שיהיה מספיק לצפות):
150 גרם שוקולד חלב או מריר
150 מ”ל שמנת מתוקה 38%
3 כפות שמן צמחי (קנולה/סויה/חמניות)

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-170 מעלות.
– בקערה גדולה טורפים ביצים, סוכר, שמנת, חלב ושמן עד שנוצרת בלילה אחידה.
– מוסיפים קמח, קקאו (מנופה) ואבקת אפייה וטורפים עד שאין כמעט גושי קמח. חשוב לא לטרוף יותר מדי.
– מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים במשך 30-35 דקות או עד שהעוגה יציבה וקיסם המוחדר לתוכה יוצא עם פירורים לחים.
– מצננים על השיש ומעבירים למקרר לחצי שעה.
– חותכים את העוגה לקוביות בכל גודל שרוצים ומעבירים לכמה דקות למקפיא עד שמכינים את הציפוי.
– ממיסים במיקו את השמנת והשוקולד ומערבבים עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק, מוסיפים שמן ומערבבים היטב עד שהוא נטמע לגמרי בשוקולד.
– מצפים את קוביות העוגה עם כף, עדיף מעל רשת שמתחתיה נייר אפייה כך שניתן להחזיר לקערה את עודפי השוקולד. מנערים היטב את הרשת כדי שכל השוקולד מלמעלה ינזל ולא תשאר לכם שכבה עבה מדי.
– מקשטים בתותים ושומרים במקרר עד להגשה. מומלץ מאוד לאכול את העוגה כשהיא בטמפרטורת החדר ולא ישר מהמקרר.

קוביות עוגת שוקולד

הערות ושדרוגים
– רוצים לשדרג את הקוביות? לפני שמצפים, יוצרים גומה עם כפית קטנה בתוך כל קובייה וממלאים בנוטלה או שוקולד השחר, מצפים כרגיל. בביס הראשון תתגלה ההפתעה.
– במקום לקשט בחצאי תותים ניתן לפזר על הציפוי קוקוס לבן. כמו כדורי שוקולד רק בצורת ריבוע.
– לגרסת פרווה: ממירים את השמנת בקרם קוקוס ואת החלב בחלב קוקוס או בחלב אורז/סויה.
– במקום קמח ואבקת אפייה ניתן להשתמש בקמח תופח.
– באותו אופן ניתן להכין עוגת וניל (ממירים את הקקאו בקמח) ומוסיפים כפית תמצית וניל. מצפים בשוקולד לבן או מריר.

5 תגובות

  1. מעיין says:

    פספסתי או שלא רשום בכמה מעלות אופים?

    1. רחלי קרוט says:

      צודקת לגמרי, תוקן 🙂
      תודה על ההערה.

  2. אלכס says:

    וואו איזו עוגה טעימה! הכנתי אותה כעוגה בתבנית עגולה ויצא פשוט מושלם.

  3. הדס says:

    האם העוגה חייבת להשמר במקרר? לא תשרוד בטמפרטורת החדר?

    1. רחלי קרוט says:

      הציפוי מהצדדים לא ישרוד. אם שמים רק למעלה אין בעיה בחוץ.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend