קניידלך במרקם של עננים

Posted on

מתכון של אמא שלי, שיודעת לתבל כמו קוסמת ולבשל כמו שד, לקניידלך רכים רכים שלא תפסיקו לאכול. מהמרק, מהמקרר, מהצלחת.

ממליצה לכם בחום להכפיל כמויות, זה נגמר בשנייה.

קניידלך

מצרכים:
1 תפוח אדמה, קלוף
4 ביצים
2 כוסות קמח מצה
2 כוסות מים חמימים
1/2 כוס שמן
כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור

אופן הכנה:
– מבשלים תפוח אדמה במים מומלחים עד ריכוך. מוציאים החוצה מהמים, מעבירים לקערה ומועכים לפירה.
– מרתיחים הרבה מים בסיר גדול. כמה הרבה? פשוט למלא סיר של מרק – במים האלה יתבשלו בקרוב הקניידלך.
– לקערה עם תפוח האדמה המעוך מוסיפים 4 ביצים וטורפים היטב עם מזלג.
– מוסיפים קמח מצה, מים, שמן מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
– מניחים לתערובת לנוח (רבע שעה במקרר או חצי שעה בחוץ).
– יוצרים עיגולים בגודל פינג פונג מהתערובת, עם ידיים רטובות, ומבשלים בתוך הסיר עם המים הרותחים.
– הקיינדלך מוכנים כשהם צפים, רכים ושמנמנים. בסביבות 10 דקות בישול.
– שומרים בכלי סגור (הם מעט מתקשים בקירור וזה בסדר) או מעבירים לתוך המרק ואז הם ישמרו על המרקם הרך שלהם.

והנה גם מתכון מעולה למרק עוף שמשתדך מושלם לקניידלך (בפסח מוותרים על האטריות).

מרק עוף עם קניידלך. צילום: טל סיון צפורין
מרק עוף עם קניידלך. צילום: טל סיון צפורין
קניידלך
בתוך מרק, הישר מהמקרר. לא משנה איפה הם נמצאים הם תמיד יתחסלו ראשונים

הערות חשובות
– ככל שהתערובת תעמוד ככה היא תתייצב יותר ואולי תזדקקו לעוד קצת מים. העקרון כאן הוא שככל שיש יותר נוזלים בתערובת היא תצא רכה יותר. מצד שני, אם היא תהיה רכה מדי לא תוכלו ליצור כדורים. אז אם הוצאת את התערובת מהמקרר והיא יציבה מדי אפשר להוסיף לה עוד חצי כוס מים.
– אצלנו בבית אוהבים הרבה פלפל שחור אבל לא בטוח שגם אצלכם לכן כתבתי 1/2 כפית, שזה אמנם מתבל את הכדורים אבל לא מאוד. אם אתם אוהבים טעם קצת יותר פיקנטי תשימו קצת יותר.

22 תגובות

  1. עלמה says:

    אני רוצה להכין אבל לא הבנתי משהו במתכון, את מערבבת את הביצים לתוך הפירה?

    1. רחלי קרוט says:

      יס 🙂

  2. קורי says:

    כמה קניידלך יוצאים לפי הכמויות במתכון?

    1. רחלי קרוט says:

      מאוד תלוי בגודל, אבל בסביבות 30

  3. מיטל says:

    בתור אחת שלא מבינה בקיינדלך, לפי מה שרשום בהוראות צריך לערבב את הביצים בסיר עם המים רותחים..

    1. רחלי קרוט says:

      צודקת לגמרי, זה אכן לא מאוד מובן. מיד מתקנת 🙂

  4. ציפי says:

    המים בסיר הם לצורך בישול הקניידלך בלבד.את הביצים ואת שאר המוצרים מוסיפים לפירה.

  5. שני דליות says:

    חג שמח
    וויתרתי על המתכון של אמא שלי לטובת המתכון של אמא שלך ואכן עננים. אולם קצת התפרקו במים.
    יכול להיות שהייתי צריכה לבשל בשני חלקים?

    1. רחלי קרוט says:

      קודם כל, הכי מחמיא לי וממש תודה!
      לגבי הבישול, אם הסיר היה קטן והם היו שכבה מתחת לשכבה אז אכן עדיף ב-2 נגלות. בכל מקרה, הכי טוב זה לאפשר לתערובת להתייצב קצת במקרר או מחוץ למקרר ואז היא לא מתפרקת בבישול.
      חג שמח!

      1. עדי says:

        אשכרה עננים. תודה רחלי על מתכון מעולה ופשוט!

  6. גלית says:

    האם אפשר להכין אותם כמה ימים מראש?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אין בעיה. ולשמור בקופסה סגורה או הכי טוב – בתוך המרק.

      1. ריטה says:

        אפשר לשמור את בתוך המרק? זה לא ימשיך להתנפח או להתפרק?

  7. איילה says:

    הכנתי בדיוק לפי ההוראות והכל התפרק לי אחרי 7 דק בישול. יש לך מושג אולי למה זה קרה?

  8. תמר says:

    אפשרי לבשל אותם כבר לתוך המרק עצמו?

  9. נעמה says:

    בשל מחסור בקמח מצה… האם ניתן לרסק/לטחון מצות במקום ואם כן מה הכמות??????
    חג שמח!!!!

  10. שושן says:

    האם ניתן להחליף את קמח המצה בקמח אחר?

  11. אופק says:

    הקניידלך יצאו רכים וטעימים בטירוף!

    אחלה ארוחה לחול המועד פסח!

  12. נטע says:

    רחלי יקרה, אמת דיברת.. קניידל- עננים:), מנסה כל פעם מתכון אחר ו.. זהו! לא מחליפה את זה. בכלל אוהבת ונהנית מאוד לבשל ולאפות את המתכונים השווים שאת מפרסמת. חג שמח, אצלינו גם בסוכות אוכלים מרק עם קניידלך: ).

    1. רחלי קרוט says:

      באה לאכול איתך 🙂

  13. שירה says:

    מצטרפת לשאלה… מה קורה אם מבשלים כבר במרק?

    1. רחלי קרוט says:

      זה מעכיר את המרק

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend