קציצות מעקודה

Posted on

בין מעקודה לעיג’ה. בין לביבות ירק לפשטידות קטנות.

תכירו את הקציצות הכי טעימות שיש. כאלה שיש בהן תפוחי אדמה והמון עשבי תיבול שמוסיפים גם טעם נהדר וגם צבע משגע.

אני אוהבת להגיש אותן עם יוגורט או שמנת חמוצה אבל אפשר גם לשים אותן בפיתה עם סלט ירקות וטחינה ולאכול לארוחת בוקר או ערב.

שימו לב שכתבתי לכם למטה הערות חשובות אז אל תפספסו.

קציצות מעקודה

מצרכים:
3 תפוחי אדמה גדולים או 5-6 קטנים, קלופים
4 ביצים
1 חלמון
1/2 צרור עלי פטרוזיליה
1/2 צרור עלי כוסברה
6 ענפי בצל ירוק או 1/2 צרור עירית
1/2 כפית כורכום
כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה אבקת אפייה
1/2 כפית פלפל שחור או לבן
3 כפות קמח (לבן/כוסמין/עדשים)
כפית אבקת מרק עוף (לא חובה)

אופן הכנה:
– מבשלים את תפוחי האדמה הקלופים בסיר עם מים רותחים מומלחים היטב עד ריכוך. מסננים מהמים ומניחים בקערה גדולה.
– מועכים את תפוחי האדמה לפירה. זה בסדר אם נשארים מעט גושים קטנים.
– קוצצים עלי פטרוזיליה, כוסברה ובצל ירוק דק דק ומוסיפים לפירה.
– מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
– על להבה בינונית מניחים מחבת עם שמן בגובה 1/2 ס”מ ורק כשהוא חם מניחים עם כף גדושה מתערובת הקציצות ומשטחים מעט עם גב הכף.
– מטגנים את הקציצות משני הצדדים עד הזהבה. חשוב – זה בסדר אם הבלילה רכה מאוד ולעיתים נוזלית מסביב, היא תתגבש בטיגון. וכן, טיפה מאתגר להפוך את הקציצות בפעם הראשונה, וככה זה אמור להיות. הן באמת מתייצבות אחרי טיגון מ-2 הצדדים, פשוט תשתמשו בתרווד.

קציצות מעקודה
המון עשבי תיבול שמוסיפים טעם מעולה

שדרוגים ותוספות (אפשר תוספת אחת, אפשר כמה ואפשר גם בלי בכלל):
– בצל לבן חתוך לקוביות ומטוגן עד הזהבה.
– 1/2 כוס אפונה (לא מקופסת שימורים או טרי או קפוא).
– 2 גזרים מבושלים וחתוכים לקוביות קטנות.
– 1/2 כרובית מבושלת ומפורקת לפרחים קטנים.

קציצות מעקודה

הערות חשובות:
– קצת קשה להפוך את הקציצות בטיגון, כדי לעשות את זה מומלץ להשתמש בתרווד ולהפוך אותן בזהירות. למרות שהן יראו לכם לא יציבות, אני מבטיחה שהן תצאנה מעולות ומהודקות אחרי הטיגון בצד השני.
– אם אתם לא אוהבים כוסברה אפשר לשים במקום עוד פטרוזיליה.
– אפייה: כדי לאפות אותן צריך להוסיף עוד קצת קמח כדי שלא תהיינה נוזליות מדי בתבנית. פשוט מוסיפים עוד 3-4 כפות קמח ואז מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה משומן בשמן זית ואופים ב-190 מעלות עד הזהבה. מומלץ להפוך לצד השני לאחר 15 דקות.
– אם אתם לא אוהבים כורכום אפשר לוותר עליו אם כי הכמות כאן יחסית קטנה ולא מאוד מורגשת. התפקיד שלו, מעבר לטעם העדין, זה לתת צבע לקציצות וניחוח ממש עדין.
– אפשר להוסיף לתערובת גם 1/4 כפית בהרט. משדרג מאוד את הטעם.

33 תגובות

  1. אורטל says:

    נראה מעולה! מה כמות הקציצות שיוצאת לפי המתכון?

    1. רחלי קרוט says:

      בין 10 ל-13 תלוי בגודל שלהן
      ותודה רבה!

    2. רחלי קרוט says:

      טוב, תיקון קטן, זה מספיק ליותר 🙂 בסביבות 15-20

  2. נעמי says:

    היי רחלי,

    אם אין לי בצל ירוק.. ניתן להשתמש בבצל לבן?
    ובמקום אבקת מרק מה ניתן להוסיף?

    תודה רבה ?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר, אבל חשוב לקצוץ ממש דק כי הקציצות לא מטגנות הרבה זמן על המחבת ובצל לבן לעומת ירוק זקוק לזמן טיגון/בישול. אז פשוט בצל אחד לבן קצוץ דק מאוד.

      ואפשר פשוט לוותר על אבקת מרק, רק במקרה הזה מומלץ לטגן קציצה קטנה לפני לוודא שלא צריך עוד מלח כי האבקת מוסיפה מליחות ואם מוותרים עליה צריך להוסיף עוד טיפה מלח.

      בהצלחה וספרי לשמוע איך יצא 🙂

  3. יאנה says:

    היי רחלי! ניתן לדעתך להוסיף קישוא (מגורד אני מניחה)?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, בטח, יעבוד נהדר. רק לגרד על החלק הדק בפומפייה כי הקציצות מטגנות יחסית מהר במחבת ולכן כדי שהקישואים יהיו דקים ויתרככו.

      1. יאנה says:

        תודה רבה רחלי! הכנתי שבוע שעבר ויצא מעולה (בסוף לא הוספתי קישוא ועקבתי אחר המתכון המקורי). כשמורידים את הקציצות מהמחבת המרקם שלהן עדין מאוד רך (כמו פירה מבפנים) אז ניסיתי לטגן הרבה יותר זמן מכל צד בתקווה שהן יתקשו קצת. רק אחרי שסיימתי לטגן את הכל קלטתי שפשוט צריך לתת להן להתקרר קצת, והמרקם מתייצב. יכול להיות שזה לגמרי ברור מאליו וזו תובנה של ׳מתחילים׳ 🙂
        תודה רבה על מתכון משגע, בטוח אכין שוב!

        1. רחלי קרוט says:

          צודקת לגמרי, זאת תובנה חשובה שאני אוסיף למתכון. אני גם לומדת דרככם מה חשוב לכתוב כי לי לפעמים דברים נראים מובנים מאליהם והם הכי לא. אז תודה ושמחה שאהבת!

  4. ענתי says:

    היי רחלי.נראה מעולה .אפשרי לגרד גס את התפוחי אדמה במקום בישול? והאם כמות הקמח לא קטנה?נראה מעולה

    1. רחלי קרוט says:

      במקרה הזה אי אפשר תפוחי אדמה מגורדים כי צריך את המרקם של הפירה, הוא זה שמחבר הכל, בגלל זה גם יש כמות מאוד קטנה של קמח כי לא צריך יותר כשהפירה מחזיק הכל ביחד.

      1. ענתי says:

        תודה רבה ויום מקסים

  5. מגי says:

    היי רחלי ,
    ראשית אומר שהבלוג שלך מקסים וטעים!
    שאלה לגבי הקציצות: האם אפשר לאפות אותן?

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה! שמחה שאהבת.
      ספציפית את זה אלה לא כי הבלילה רכה מדי ולא תחזיק, בקרוב אעלה גרסה לקציצות אפויות.

  6. מור says:

    היי רחלי, יש משהו לדעתך שיכול להחליף את הביצים במתכון? תודה 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      בעקרון טחינה ולהגדיל קצת את כמות תפוחי האדמה. אבל טרם ניסיתי אז קשה לי להגיד לך כמה בדיוק.

  7. קנטור מירי says:

    הבטחת שתתני מרשם ללביבות באפיה
    הייתי רוצה להכין אותם לאירוח בתוך ממג’טים של מאפינס…מה המתכון/כמויות לזה???
    בתודה…מירי

  8. כרמלה says:

    תםוחי האדמה כבר כל האש. צריך לחכות עד שהפירה יהיה קר לפני שמוסיפים את הביצים?

    1. רחלי קרוט says:

      מתנצלת על האיחור בתשובה, בטח כבר מוכן 🙂 בגדול כן, עדיף שיתקרר מעט כדי שהביצים לא יתבשלו מהחום, אבל יעבוד בכל מקרה.
      איך יצא?

  9. מוטי דונר says:

    אפשר לציין משקל תפ”א? (כמה שוקלים 3 תפ”א גדולים עבורם מותאמות שאר הכמויות). תודה

  10. קציצות עוף רכות ברוטב לימון, דבש וצ'ילי שאתם חייבים להכין – קרוטית – Krutit says:

    […] – עוד מתכונים מעולים לקציצות קציצות כרובית מהירות קציצות מעקודה קציצות עוף ובקר בציפוי פירורי לחם קציצות גזר […]

  11. ארד י says:

    מה בדבר טיגון על מחבת נון סטיק !

    1. רחלי קרוט says:

      לגמרי אפשר, במקרה הזה עדיף לסגור לכמה דקות עם מכסה כדי שגם החלק הפנימי יאפה כי אין שמן מסביב שיטגן את החלק הפנימי

  12. נטע says:

    היי רחלי! מתכננת להכין את הקציצות מחר. את חושבת שהן יהיו טובות גם אם לא אוכל אותן מיד אלא במשך השבוע?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אין בעיה

  13. אמיר רהב-הלפרן says:

    סחטיין על הבלוג. יש בו משהו נעים ולא שחצני שמוצאים לפעמים בבלוגי אוכל אחרים.
    העברתי אותו למוכדפים.
    הערה יחידה שיש לי היא לגבי הדפסת המתכונים. לדעתי אין צורך בצילומים בהדפסת המתכונים (גוזל דיו וכו’ )
    בהצלחה בהמשך.

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש כיף לשמוע.
      ולגבי ההדפסה, אפשר להעיף את התמונות על ידי לחיצה עליהן ואז מחיקה (המממ נדמה לי :)) מיד רצה לבדוק שזה אכן אפשרי כי זה היה מאוד חשוב לי כשהתקנתי את האפשרות של ההדפסה בבלוג.

      ותודה רבה!

  14. טלי says:

    עוד מתכון מעולה, רק שאלה כללית לגבי טיגון , הם יוצאות די “משומנות” , מה לעשות כדי להקטין את ספיגת השמן, אם החום נמוך הן סופגות שמן,אם החום גבוה מדי הן נשרפות.

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אלה לא קציצות דיאטטיות במיוחד 🙂 אם מוסיפים עוד כף קמח ומקפידים להכניס תפוחי אדמה ללא מים זה סופג פחות שמן. ככלל, ככל שהתערובת רכה יותר ככה היא סופגת יותר שמן.

      1. אורי says:

        מה פירוש 4 ביצים ו 1 חלבון? מכניסים 4 ביצים שלמות ומביצה חמישית רק את החלבון?

  15. נטע says:

    שלום רחלי, איך אני אוהבת לגלות בלוגים מוצלחים שלא מוכרים לי 🙂
    אני רוצה להכין את הקציצות לערב חג שבועות. יש מניעה להכין אותן בערב לפני? הן טעימות גם קרות? ואם לא, איך מחממים אותן שיישמרו על התצורה שלהן (אני מניחה שלא במיקרו…)

    תודה ותמשיכי כך!!!!

  16. יהל says:

    היי, יש אפשרות להכין אותם בתנור?

  17. אפרת says:

    הי רחלי תודה על המתכונים.איזה קמח בלי גלוטן מתאים כתחליף לקמח?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend