קרמבו ממולדה – קרמבו במילוי מרנג תות בציפוי שוקולד חלב

Posted on

למרות איך שזה אולי מצטייר, הבלוג שאתם נמצאים בו כרגע הוא לא מקור העבודה שלי. זאת אומרת, הוא כן, אבל הוא תופס אחוז יחסית קטן מהיום שלי. פרט אליו אני בונה אסטרטגיות תוכן קולינריות לכמה גופים גדולים בתחום, עורכת ספרי בישול, מנהלת עמודי פייסבוק לשפים, מפתחת מתכונים עבור חברות מסחריות ובונה איתם את השפה והמיתוג הקולינרי – וגם מצלמת עבור חלקם את המתכונים.

בין לבין אני גם בונה גאנטים ומערכי עבודה עבור אנשים בתחום האוכל ומייעצת להם איך הופכים תשוקה מהבטן לעבודה. ועוד לא אמרתי מילה על תפעול הבלוג, יצירת המתכונים שבו, הצילומים, העריכה והתגובות (כמעט 400 ביום!) שמגיעות בשלל הרשתות החברתיות – אני באמת משתדלת לענות על כולן.

בקיצור, אני מספרת את זה, כדי להסביר כמה הדבר שהכי חסר לי ביממה זה זמן. וכמה הייתי שמחה למצוא כמה שעות שהלכו לאיבוד ולאמץ אותן לקרבי.

עכשיו כשאתם מבינים את הבעיה, בטח תבינו למה כל כך התרגשתי כשלפני חודש נפל עלי יום חופש. ולא סתם יום חופש, כזה שבספונטניות די נדירה הצלחתי לקבוע בו מפגש עם שרית נובק (הבחורה הכי מדהימה ביקום וזאת שאחראית על הבלוג מיס פטל).

קרמבו ממולדה
עננים ורודים שמחכים לשמיכת שוקולד

פרט לעובדה ששתינו מאוד אוהבות ורוד, כוכבים, נוצצים וקרמבו, מסתבר גם ששתינו קראנו את הספר “סוד הקסם היפני” (אתם ממש, אבל ממש, חייבים לרכוש אותו) כך שפרט לבוקר האפייה המתוק שלנו גם החלפנו לא מעט חוויות שקשורות בסידור ארון הבגדים, הנעליים והמקרר.

כששרית הגיעה, לא ידענו בכלל מה להכין, החלטנו לזרום ובדיעבד זאת הייתה אחת ההחלטות הטובות של אותו יום כי בערך כל מה שניסינו עבד. לא אספר לכם על כל המתכונים, בכל זאת משאירה לכם כמה הפתעות בצד, אבל כן אספר שיצא מהמפגש הזה דואט קרמבו היסטרי.

שרית הכינה מיני קרמבו בטעם וניל וקפה ואני הלכתי על קרמבו בגרסת ממולדה, הממתק האהוב עלי ביותר וזה שאני יכולה לזלול כל היום.

מה זה אומר בעצם? שיש כאן בסיס של עוגיות שוקולד ומעליהן מרנג בטעם תות, ציפוי שוקולד חלב מבריק ופסי שוקולד ורודים שמזכירים את התות שמככב בתוך הקרמבו. בדיוק כמו בטבלת השוקולד הממולאת.

כמה ימים אחרי אותו מפגש, שרית שלחה לי תמונה בוואטסאפ וסיפרה שבעקבות המפגש היא הכינה בבית עוד גרסה, לקרמבו עם פירורי עוגיות אוראו בתוך המרנג ועוגיית אוראו בתחתית. משהו מטורף.

אז כבר היה ברור שאנחנו חייבות לעלות את המתכונים של היום הפורה שלנו גם כדי שתוכלו להכין אותם בבית וגם כדי לזכור את הבוקר הזה.

את המתכון של שרית תוכלו למצוא ממש כאן: https://www.misspetel.com/?p=2558

צילום: שרית נובק
קרמבו אוראו! צילום: שרית נובק

קרמבו ממולדה

מצרכים ל-24 קרמבו:
24 עוגיות חיוכים או אוראו (צד אחד של העוגייה ללא המילוי)
120 מ”ל (1/2 כוס) מים
250 גרם (1 ו-1/4 כוסות) סוכר לבן
3 חלבונים
2-3 טיפות צבע מאכל אדום/ורוד
2-3 טיפות תמצית בטעם תות/פירות יער (אפשר לרכוש בכל חנויות האפייה)

לציפוי:
300 גרם שוקולד חלב (או שוקולד מריר לגרסת פרווה)
3 כפות שמן קנולה/סויה/חמניות
50 גרם שוקולד לבן + ממש מעט צבע מאכל אדום/ורוד (או לפזר סוכריות לגרסת פרווה)

אופן הכנה:
– פותחים את העוגיות ומוציאים את המילוי שלהן בעזרת סכין קטנה. מניחים את העוגיות עם הצד היפה כלפי מטה.
–בסיר קטן מניחים סוכר ומים ומרתיחים על אש בינונית. מודדים את טמפרטורת הסירופ באמצעות מדחום וכאשר הוא מגיע ל-111 מעלות מתחילים להקציף את החלבונים על מהירות גבוהה.
–כשהסירופ מגיע לטמפרטורה של 118 מעלות מורידים אותו מהאש ומזלפים לתוך החלבונים, בזמן שהמיקסר על מהירות גבוהה. חשוב מאוד לזלף באיטיות עד שכל הסירופ נטמע במרנג.
– ממשיכים להקציף במשך 10 דקות או עד שהקערה לא חמה מהסירופ שהתווסף. דקה לפני הסוף מוסיפים טיפה צבע מאכל עד שמגיעים לצבע הרצוי.
– מפסיקים את פעולת המיקסר, מוסיפים תמצית טעם (ממש ממש מעט – בסביבות 3 טיפות) ומקפלים בעדינות. חשוב להוסיף כמות קטנה ולקפל גם כי התמצית מאוד חזקה וגם כי הקצפה נוספת עם התמצית עלולה להפיל לכם את המרנג, אז רק בקיפול עדין.
– מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנתר חלק ומזלפים גבעות על חצאי העוגיות. מעבירים למקפיא לשעה לפחות. אם מצפים את הקרמבו באותו יום אפשר לשים במקפיא בלי כיסוי, אם רוצים לצפות יום למחרת או שבוע לאחר מכן, מכניסים את הקרמבו לקופסה סגורה.
–ממיסים את השוקולד במיקרו, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב שוקולד חלק. מוסיפים שמן ומערבבים היטב. מעבירים את רוטב השוקולד לכוס. חשוב לשים לב שהכוס תהיה מעט גבוהה יותר מהקרמבו וכמובן רחבה מגודל העוגייה.
–מוציאים את הקרמבו מהמקפיא וטובלים, כשהוא הפוך, בתוך השוקולד. מרימים בזהירות ומפזרים מסביב סוכריות  או מעבירים למקרר עד שמצפים את כל הקרמבואים האחרים.
– כשכל הקרמבואים מצופים ממיסים את השוקולד הלבן, מוסיפים לו ממש מעט צבע מאכל ומערבבים. מעבירים לשקית קטנה וחותכים חור קטנטן בשפיץ של השקית. מזלפים פסים ומעבירים בחזרה למקרר או למקפיא ושומרים בקופסה סגורה.

קרמבו ממולדה
הם מחייכים אלי!

הערות ושדרוגים
– אפשר כמובן לוותר על תמצית הטעם והצבע מאכל ואז יצא קרמבו וניל מעולה.
– ואם אין לכם מדחום? פשוט ממיסים עד שהסירופ רותח ומבעבע ומאותו רגע סופרים בערך 8-10 דקות על אש בינונית. הסירופ צריך להסמיך עם בועות צפופות.

קרמבו ורוד
ואפשר לפזר סוכריות צבעוניות במקום פסי שוקולד ורודים

2 תגובות

  1. אילונה אנגרט says:

    שלום רחלי
    יש גם מתכון לקרמבו מוקה?
    תודה רבה מראש
    אילונה

  2. אתי says:

    יש אפשרות ללא הביצים?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend