10 טיפים לחלות מושלמות

Posted on
  1. חשוב ללוש את הבצק לפחות 10 דקות אחרת הוא לא יפתח מספיק גלוטן ויהיה דחוס. ואגב בצק, ככל שהוא יהיה רך יותר ולא יבש כבר בהתחלה ככה תצא לכם חלה רכה יותר בסוף. כמות הנוזלים כאן מאוד חשובה ואל תתפתו להוסיף קמח אם הבצק מעט דביק או רך, גם ככה בשלב הרידוד תוסיפו עוד קצת קמח.
  2. כדי לקלוע חלה שווה בגודלה, קולעים את החלה מהמרכז כלפי חוץ ואז הופכים אותה לצד השני וקולעים את החצי השני.
  3. חשוב לקלוע את החלה בצורה מעט רופפת כדי שישארו רווחים קטנים שיאפשרו לבצק לתפוח.
  4. כדי ליצור חלה אחידה בגודלה ובמרקמה מחלקים את הבצק לחתיכות שוות במשקלן. אם תצא לכם בסוף רצועה אחת קטנה ואחת יותר שמנמנה תגלו שחלק מהחלה דחוס ויבש יותר וחלק אוורירי. כן, זה אומר שצריך משקל.
  5. חשוב, אבל ממש חשוב, להצמד ל-3 כללי ההכנה האלה לאחר חלוקת הבצק:
    – גלגול כדורי הבצק לעיגולים חלקים, כשכל קצוות הבצק כלפי מטה כך שיווצר לכם כדור עם חלק עליון חלק. לאחר מכן יש לאפשר לבצק לנוח לפחות 5-10 דקות – השלב הזה מוודא שהרצועה שלכם תהיה חלקה ובלי קמטוטים וגם מאפשר לכם לרדד את הבצק לעיגול במקום לצורה בלתי מזוהה שלא תתגלגל כמו שצריך בהמשך.
    – רידוד כדורי הבצק לפיתה וגלגול למעין רולדה. גם לאחר שלב זה יש לאפשר לבצק לנוח אחרת הוא יהיה קשה ולא יסכים להמתח לרצועה ויקרע לכם – הגלגול מוסיף לבצק קיפולים ומכניס כיסי אוויר בין גלגולי הבצק כך שהחלה תצא פלייקית ואוורירית יותר.
    – רידוד הבצק לרצועה ארוכה (יש לשמן ממש מעט את משטח העבודה). בשלב הזה חשוב מאוד להרגיש אם הבצק נענה למתיחה שלכם או לא. אם לא, ואתם רואים שמתחיל להווצר קרע קטן, מפסיקים ומאפשרים לבצק לנוח כמה דקות ואז מנסים שוב – המתנה בין רידוד לרידוד, עד שהבצק נענה למתיחה יגרום לו להשאר חלק ולא קרוע.
  6. למרות מה שמקובל אולי לחשוב, התפיחה החשובה באפיית חלות היא דווקא השנייה. אם תתפיחו את הבצק בשלב הראשוני כמו שצריך אבל רגע לפני האפייה בקושי תאפשרו לחלה לתפוח, תצא לכם חלה דחוסה ולא אוורירית. ולכן, סבלנות היא שם המשחק. אל תתפתו להכניס אותה לתנור לפני שהיא תפחה כמו שצריך. ובאותו עניין, תפיחה של לילה במקרר (תפיחה ראשונה) תעשה רק טוב לבצק ותגרום לו להיות נוח לעבודה ביום שלמחרת. רק שימו לב שזה מאריך את זמן התפיחה השנייה כי הבצק קר.
  7. כדי לקבל צבע זהוב ומבריק של החלה מומלץ מאוד להבריש אותה פעמיים בביצה ולא פעם אחת. הדרך הכי טובה היא להדליק את התנור ואז להבריש את החלה בביצה, אחרי 10 דקות בערך, כשהתנור כבר חם והחלה מוכנה להכנס לאפייה, מברישים אותה שוב בביצה ואז מפזרים את הגרעינים שאוהבים.
  8. ובאותו עניין, אפשר להוסיף לביצה הטרופה כפית סילאן כדי לקבל מעטה מבריק וזהוב יותר. זה גם יוסיף מתיקות עדינה שמאוד מחמיאה לחלה.
  9. פיזור תוספות – זה בעיקר עניין של טעם אישי, אבל אני הכי אוהבת לפזר את התוספות מעל (פרג שלם, שומשום, גרעיני חמניה) רק על איזורי הגבעות של הקליעה (שימו לב בתמונה) ולא לפזר מעל בצורה חופשית. דרך הפיזור הזאת מדגישה מאוד את הקליעה עצמה ואת הגבעות שנוצרו.
  10. בבקשה אל תתפתו לפתוח את החלה לפני שהיא מתקררת. ברגע שתפתחו את החלה כל האדים יצאו והיא תצא פחות רכה וגם בצקית בפנים. מצד שני, אם אתם יודעים שתחסלו אותה תוך כמה דקות, מי אני שאעצור אתכם מלחסל חלה חמה ישר מהתנור שגם ככה לא תשאר בחוץ ותתייבש? אגב, אומרים שלא בריא לאכול בצק חם. וכשאני אומרת “אומרים” אני מתכוונת לאנשים שהם לא אני, כי אני, חולה על בצק חם וזוללת אותו ככה, ישר מהתנור, רק כשאני יודעת שהמאפה לא ימשיך לעמוד אחר כך אלא יחוסל באותה שנייה.
חלות
חלות מכל הסוגים, הצורות והצבעים. הורודה אגב היא חלת סלק והעליונה בצד שמאל ממולאת בבצל מטוגן ועגבניות מיובשות
חלות קטנות בצורת רוגלך
אפשר לעצב את בצק החלה לצורת רוגלך קטנים וליצור מעין לחמניות

והנה גם מתכון לחלה מושלמת מחצי קמח כוסמין

  • לשתף זה כיף

38 תגובות

  1. מיטל says:

    אפשר בבקשה מתכון לחלת סלק? נראה מהמם
    כמו כן יש לציין שכל דבר באתר שלך גורם לי לרוץ למטבח ולנסות, תודה על ההשראה והצלחה בהמשך.

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף, תגובות כאלה הן הכח המניע 🙂
      לגבי החלת סלק, אני אעלה בקרוב משהו מסודר אבל הרעיון הוא להמיר 1/3 מכמות המים בסלק טחון דק דק עם הנוזלים של הבישול. זאת אומרת, במקום למשל כוס מים שמים כוס סלק טחון עם נוזלים.

      אבל מבטיחה בקרוב מתכון מסודר.

      1. מיטל says:

        תודה רבה לך.
        מחכה לעוד מתכונים בקוצר רוח 🙂

      2. תמי says:

        היי כמה רצוי שמשקל החלה יהיה לפני האפייה לגודל סטנדרטי .. ?

      3. שרה says:

        אני מכינה כרגע בצק לחלה .והבצק קשה ודחוס .
        יש מצב להציל אותו ?
        מה אפשר לעשות?
        זה לפני התפילה.

        1. רחלי קרוט says:

          להוסיף עוד חצי כוס מים ולהמשיך ללוש עד שהבצק יספוג את המים

    2. שירה says:

      הטיפים שלך ממש עוזרים לי 🙂 אשמח לדעת מדוע החלות נמתחות ונפתחות לי בזמן האפייה ? אני עושה הכל כפי שאת רושמת .. ועדיין הן מעט נמתחות לי.. זו הבעיה היחידה שלי..

    3. אילנה.א. says:

      היי, רציתי לדעת, מדוע החלה יוצאת כבדה
      יבשה.

      1. אילנהא. says:

        הי בנוסף רציתי גם לשאול מדוע החלה
        גם מתפוררת?!

        1. רחלי קרוט says:

          חוסר בלישה

  2. יעל says:

    תודה תודה על הטיפים המעולים!!!!! הולכת לנסות חלק. אני אופה כבר שנים וחידשת לי

    1. רחלי קרוט says:

      בשמחה גדולה! מחכה לשמוע איך יצא <3

      1. Eden Mesika says:

        תקשיבי אני מכורה למתכונים שלך!! יוצאות לי חלות מושלמות ממש
        אבל שאלה… איך הכי נכון לשמור את החלות אחרי שמתקררות איך לשמור עליהן טריות שלא יתייבשו?

      2. Eden Mesika says:

        טיפים מעולים!!! ממש אוהבת את המתכונים שלך
        אבל שאלה… איך הכי נכון לשמור את החלות אחרי שמתקררות איך לשמור עליהן טריות שלא יתייבשו?

      3. Eden Mesika says:

        איך הכי נכון לשמור את החלות אחרי שמתקררות איך לשמור עליהן טריות שלא יתייבשו?

  3. חלת פלעצלך או חלה של שבת עם בצל מטוגן – קרוטית – Krutit says:

    […] תפספסו: 10 טיפים לחלות מושלמות חלה במילוי עגבניות מיובשות, כרשה וגבינת פטה חלה מקמח […]

  4. 13 טיפים שאולי לא ידעתם על עבודה עם בצק שמרים – בלוגיסרי says:

    […] ואיך מכינים חלות? שהן היצור הכי רך ואוורירי שיש. הו, טוב ששאלתם. הנה כל הטיפים לחלות מושלמות. […]

  5. 13 טיפים שאולי לא ידעתם על עבודה עם בצק שמרים – קרוטית – Krutit says:

    […] ואיך מכינים חלות? שהן היצור הכי רך ואוורירי שיש. הו, טוב ששאלתם. הנה כל הטיפים לחלות מושלמות. […]

  6. אפי says:

    החלות שלך מדהימות!
    שומרת לי במועדפים

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה שאהבת <3

  7. טניה says:

    שלום
    כל פעם שאני מכינה ונותנת זמן התפחה גם לפני כניסה לתנור החלה יוצאת דחוסה לא יודעת מה הסיבה הבצק מושלם אבל איך שנכנס לתנור יוצא ממש לא מה שציפיתי אשמח לעזרה

  8. דוד says:

    שלום רב,

    בכל פעם שאני מכין לחם (לחם רגיל, לא מתכון מיוחד במינו) אז אחרי שהוא יוצא מהתנור אני מחכה שהוא יתקרר ואז, אני מכניס אותו לשקית ניילון או קופסא.
    שאני רוצה לאכול את הלחם, אני מגלה שהלחם התקשה ממש, אני מנסה למעוך אותו אבל לא עוזר הוא נהפך לאבן, ורק אחרי שאני מחמם אותו על פלטה או בתנור הוא חוזר להיות רך…
    למה זה ככה ?

  9. רנה says:

    אשמח לקבל התייחסות, כיצד ניתן לשפר את החלה למניעת התיבשות מהירהץ

  10. חן says:

    אין על המתכונים שלך!
    אני נכנסת לאתר שלך פעם אחר פעם..
    החלות לשבת יצאו הכי טעימות שיש! וגם יפות!
    תודה רבה רבה!

  11. ליאור says:

    יש לך מתכון לחלה רגילה מתוקה ורכה?

  12. ליאור says:

    ותודה על הטיפים הנהדרים פה!

  13. נוי says:

    היי רחלי תודה רבה על הטיפים החשובים!
    רציתי לשאול, בהתפחה של לילה במקרר אפשרי לעטוף את הבצק בניילון נצמד? או שיש צורך בקערה עם מכסה?

  14. סיון says:

    היי אשמח לדעת למה החלות שלי תמיד נקרעות

  15. אתי says:

    היי , רציתי לדעת למה החלות מתבקעות לי במהלך האפייה, התפחתי לאחר הקליעה וגם ניסיתי ללא התפחה לאחר הקליעה ובשני המקרים החלות התפוצצו. מציינת שהבצק יצא מושלם מעט דביק ונוח לעבודה והתפחה הראשונה ארכה כשעה והבצק הכפיל את עצמו. אז מה אני עושה לא בסדר…?

  16. מעין says:

    תודה רבה על העצות.
    אם בחרתי להתפיח תפיחה ראשונה במקרר. כמה זמן לדעתך צריך להתפיח תפיחה שנייה?

  17. מרים says:

    שלום רחלי
    הכתבות שלך נהדרות
    תמיד חפשתי מתכונים שלא מביאים רק הוראות אלא גם הסברים- למה כך ולא אחרת.
    אני מהטיפוסים שאם אני לא מבינה, יש לי יצר לנסות דווקא הפוך.
    ההסברים שלך מעולים !!

  18. מרים says:

    שלום רחלי
    בטח לך זה לא קרה;
    שכחתי את הבצק מדי הרבה זמן בהתפחה.
    הוא כמובן החמיץ.
    יש דרך להציל אותו ? או לפחות באופן חלקי?
    תודה רבה !

  19. מאיה says:

    היי רחלי
    תודה על מתכונים מושלמיםם
    מכורה!
    שאלה לגבי ההתפחה- אחרי ההתפחה הראשונה כשאני יוצרת עיגולים, האם להוריד את הנפח, ו”לפנצר” את הבצק או להשאיר את הבועות?

  20. מאיה says:

    היי רחלי
    תודה על מתכונים מושלמיםם
    מכורה!
    שאלה לגבי ההתפחה-

  21. יעל says:

    אפשר להכין חלה גם מבצק שמרים קר?
    אם כן
    יש מתכון מיוחד?
    תודה
    יעל

  22. יעל says:

    איך אפשר לוודאי שהחלה אפויה בפנים?
    אני מוציאה את החלה כשהתחתית של החלה זהובה, אבל פעמים רבות (בעיקר בחלות עגולות) היא עדיין לא אפויה מבפנים, למרות שהיא נראית מוכנה מבחוץ. מצד שני, אני לא רוצה שהחלה תישרף.
    מה הפתרון לכך?
    תודה

  23. לאה says:

    בצק החלה תופח נהדר אך באפיה החלה משתטחת למה?

  24. שירה כהן says:

    היי רחלי אני עושה את המתכון שלך לפי השלבים בדיוק לשה המון את הצדק מתפיחה לפי ההוראות הכל הכל לפי המתכון ותמיד אבל תמיד החלות נקרעות לי מה אני עושה לא בסדר? כבר ממש מיואשת

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend