עוגת שוקולד טבעונית רכה ושוקולדית בטירוף

Posted on

לי ולטבעונות יש רומן ארוך. וכמו בכל רומן טוב יש בו גם לא מעט רגעים של התאהבות מטורפת לצד ריבים קטנים שמסתיימים בפיוס.

טרום עידן הבלוג ניסיתי את אתגר 22 שבו עברתי לתזונה טבעונית למשך 22 ימים. זה עבד לא רע בכלל, אבל נכנסתי לפרויקט עם מטען לא קטן של כעסים כלפי הקיצוניים שבחבורה. המטען הזה הביא לקץ הטבעונות לאחר החודש ההוא לאחר ויכוח עם אחד הטבעוניים בקבוצה שהיה אמור לעזור לי לצלוח את הפרויקט.

בדיעבד, מטופש לסטות מאידיאולוגיה שאני באמת מאמינה בה בגלל איש אחד או קומץ אחרים, אבל אתם יודעים איך זה, אנחנו עדיין לא מכונות וההחלטות שאנחנו לוקחים נשענות על מיליון גורמים וסיבות.

אני לא טבעונית היום בעיקר בגלל העבודה. לויכוח ההוא היה אמנם קשר ישיר לשבירה שלי אבל אין לו קשר לעובדה שאני אוכלת היום ביצים ומדחיקה.

אחרי כמה שנים שבהם כעסתי על עצמי מאוד על חוסר היכולת לבחור צד וללכת איתו עד הסוף, בשנה האחרונה החלטתי לשחרר ולעשות את המיטב שאני יכולה במגבלות שאני חיה בתוכן.

כשאני הולכת למסעדת כמעט ולא תמצאו אותי מעלה משם תמונה של בשר או דגים ואני מנסה להפחית מאוד במתכוני בשר בבלוג. גם כי אני לא אוכלת בבית כמעט וגם כי אני מרגישה אחריות כלשהי בעובדה שלאחר פרסום המתכון רבים הולכים להכין אותו.

נכון, אני חוטאת לפעמים גם בדברים האלה, בדיוק כמו בחיים שלי, אבל כרגע זה המקסימום שאני מצליחה לעשות עבור אלה שלא יכולים לדבר. יבוא יום ואהיה לצידם ב-100%, אין לי בכלל ספק שזה יקרה.

ולמה סיפרתי לכם את כל זה? כי אתמול נזכרתי שאני מוזמנת לחנוכת בית אצל חברה שלא אוכלת בשר ומוצרי חלב ובכללי מאוד קרובה לאורח חיים טבעוני (היי מורן! היה מושלם ותודה על האירוח).

כדי לשמח אותה, וגם את הראל, הבת של אחותה, שגם היא נמנעת ממוצרי חלב, החלטתי להכין קינוחים טבעוניים בדגש על כאלה שיתאימו גם לילדים (6 התרוצצו שם בלי הפסקה – געגועי לגיל הזה).

זאת לא פעם ראשונה שאני מנסה להכין עוגת שוקולד טבעונית אבל בפעמים הקודמות היא יצאה סבבה ותו לא. לא מספיק רכה ובטח שלא מספיק טעימה כדי שאחליף את המתכון הקבוע שלי.

הפעם החלטתי לשנות 2 מצרכים במתכון שבדיעבד הפכו אותה לאחת העוגות הכי רכות, אווריריות וטעימות שיש. בלי להתנצל על היותה טבעונית, בלי תחליפים, בלי לתרץ למה היא מטורפת למרות שהיא נטולת ביצים.

היא מטורפת כי היא טעימה ושוקולדית וכי היא מוכיחה שיש לא מעט מתכונים שבאמת באמת אין צורך להכניס אליהם ביצים (או מוצרי חלב).

נכון, קל מאוד היום להמיר מתכונים חלביים לפרווה, קרם הקוקוס שכבש את המדפים עושה עבודה מעולה כמעט בכל מנה. האתגר מגיע בעיקר בתחום הביצים, שם היצירתיות צריכה להיות גדולה יותר.

אני לא בן אדם של תחליפים, לא חושבת שצריך תחליף לשקשוקה, אפשר פשוט לאכול דברים אחרים, אבל אני כן חושבת שהקבעונות שלנו להכניס ביצים וגבינות, גם כשלא צריך, חייבים להאדות.

והנה, העוגה הזאת היא לגמרי ההוכחה שאפשר אחרת.

הומני יותר, מתחשב יותר, טעים יותר.

הלוואי ויכולתם להרגיש דרך המסך כמה העוגה הזאת נמסה בפה
הלוואי ויכולתם להרגיש דרך המסך כמה העוגה הזאת נמסה בפה

עוגת שוקולד טבעונית לילדים בנפש ובגיל

מצרכים לתבנית בגודל 20X30:
1 קופסת שימורים (400 מ”ל) קרם קוקוס
1/4 כוס שמן קנולה/סויה/חמניות/זית (כן, גם זית עובד נהדר)
1/4 כוס שמן קוקוס (אם הוא מוצק פשוט תמיסו אותו קצת)
1 כף חומץ 5% – לא לוותר בשום אופן
140 גרם (2/3 כוס) סוכר לבן
210 גרם (1 ו-1/2 כוסות) קמח לבן
שקית אבקת אפייה
3/4 כפית סודה לשתייה
70 גרם (1/2 כוס) קקאו איכותי

לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
120 מ”ל (1/2 כוס) קרם קוקוס או 70 מ”ל חלב קוקוס/חלב שקדים/חלב אורז/חלב סויה/חלב אגוזי לוז
2 כפות מייפל/סילאן/סירופ סוכר (גלוקוזה)

אופן הכנה:
– בקערה גדולה שמים קרם קוקוס, שמן קנולה, שמן קוקוס, חומץ וסוכר וטורפים היטב עם מטרפה ידנית.
– מוסיפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקקאו וטורפים רק עד שהתערובת אחידה.
– מעבירים לתבנית משומנת היטב ואופים בתנור שחומן מראש ל-170 מעלות (ולא יותר) במשך 40-50 דקות או עד שהעוגה יציבה, סדוקה וקיסם המוחדר לאמצע העוגה יוצא עם פירורים לחים.
– בינתיים ממיסים במיקרו שוקולד ביחד עם קרם קוקוס ומייפל/סירופ סוכר. מערבבים עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק.
– שופכים את רוטב השוקולד על העוגה ומאפשרים לעוגה להצטנן לפני שפורסים.

קשה לי להסביר כמה רכה היא
קשה לי להסביר כמה רכה היא

הערות חשובות
– תוספת של מייפל/סילאן/סירופ סוכר לציפוי היא כדי לאזן את הטעמים המעט מרירים של השוקולד ולהפוך אותה לחביבה על ילדים. תוספת הסוכר הקטנה הזאת גם גורמת לציפוי להרגיש כאילו מדובר בשוקולד חלב.
– בבקשה תנו לעוגה להצטנן לפי שאתם פורסים.
– שומרים את העוגה בחוץ, על השיש, עם ניילון נצמד מעל. רק לא במקרר.

87 תגובות

  1. ליבי says:

    יואו ממש בא לי להכין עכשיו…אבל אין לי קרם קוסקוס רק שמן קוקוס והוא בצנצנת( מוצק כזה שנראה לי צריך להניב לפי מה שרשמת) במה אפשר להחליף?

    1. רחלי קרוט says:

      את השמן קוקוס תמיסי קצת ואת הקרם אפשר להחליף בכל חלב טבעוני אחר שיש לך <3

      בהצלחה!

      1. אווה says:

        לאיזה תבנית עגולה אפשר להמיר ? איזה גודל בבקשה

  2. רותם says:

    אוקי, חייבת לשאול – למה לא לשמור במקרר? כל עוגה בחושה טעימה לי הרבה יותר אחרי לילה במקרר ?

    1. סיליה says:

      הוצאת לי את המילים מהמקלדת! גם לי – והכי טעימות לי בעולם עוד מהילדות עוגות שוקולד קרות מהמקרר, זה הופך אותן לפאדג’יות ומהממות.

    2. ליבי says:

      נראה לי כי השמן קוקוס ייתרשה טיבפוך להיות במרקם של חמאה…ואז יהיו לך גושים כאלו בתוך העוגה וזה יהיה פחות נעים לאכול ופחות טעים…אין לי באמת מושג הדירה לפי ההיגיון…רחלי מה את אומרת?

  3. שחף says:

    היי רחלי, אני רואה שיש הרבה חלב ושמן קוקוס במתכון, זה לא יוצר טעם מאוד דומיננטי של קוקוס? בפעם הקודמת שהכנתי עוגה עם שמן קוקוס היה לה טעם מאוד חזק של קוקוס שלא ציפיתי לו.
    איך הקוקוס משתלב בטעמים פה?

    1. רחלי קרוט says:

      הטעם של הקוקוס יחסית עדין אבל אם את פחות אוהבת אני ממליצה להמיר את הקרם קוקוס או בעוגה עצמה או בציפוי (אפשר בכל חלב טבעוני). עוד אופציה היא להוסיף לתערובת העוגה, אחרי שהבלילה מוכנה גם 100 גרם שוקולד מריר מגורד על פומפייה ואז טעם השוקולד יהיה דומיננטי יותר ויתאזן עם הקוקוס.

      1. רתם says:

        אני לא מבינה למה אבל העוגה יצאה לי מאוד מאוד מלוחה למרות שלא סטיתי מהמתכון בכלל (הסוכר היה חום אז לא היה בלבול של סוכר במלח)

  4. מור says:

    נראה משהו! לגרסה לא טבעונית אפשר להחליף את הקרם קוקוס בחלב רגיל? 400 מ”ל?

    1. רחלי קרוט says:

      כן או שמנת מתוקה לגרסה עשירה יותר

  5. חני says:

    כ״כ מתחברת למה שכתבת.. אני לא אוכלת בשר, דגים וגבינות אבל באפיה תמיד נמנעתי מטבעונות כי הרגיש לי שכל התכונים הם תחליף למשהו מוכר (חוץ מעוגיות גרנולה מושלמות שטובות הרבה יותר מלא טבעוני) נראה לי שזה המתכון הראשון שאנסה.
    ועכשיו לשאלות 🙂 לא צריך לקרר את הקרם קוקוס לפני ההכנה? טעם הקוקוס לא משתלט על העוגה?

    1. רחלי קרוט says:

      מסכימה לגמרי, עניין התחליפים מאוד הפריע לי ובכל מקרה התחליפים לביצים היום די טובים אבל לא בכל דבר ולא בכל מתכון.

      עוגיות גרנולה זה החיים! 🙂

      לא צריך לקרר, רק מומלץ לנער קודם. ולא, אין טעם דומיננטי של קוקוס בגלל השוקולד שמאזן. ובכל מקרה, אפשר להוסיף לתערובת גם 100 גרם שוקולד מריר מגורד ואז בכלל לא יהיו עקבות של קוקוס.

    2. עינב says:

      טבעונות זה על מנת לא לפגוע בבעלי חיים. גם אם פחות מתחברים ל”תחליפים” אין סיבה להמשיך לאכול מן החי. ולי גץדווקא הרגיש שהיא אומרת שבקינוחים ממש אין סיבה סתם לתקוע ביצים וכאלה. יש עוד מלא קינוחים טבעוניים מדהימים. בטוחה שגם לרחלי יש ואם תירצי אשמח לתת לך גם. מקווה ששתיכן, שנראה שכן רגישות לסבל בעלי החיים, תחליטו לא לקחת בזה חלק. תודה על המתכון. נראה מהמם. מנסה בקרוב!!

    3. קרן says:

      גם אם באפיה יש תחליפים – למרות שדווקא זה לא קופץ לי לראש – אפיה טבעונית כל כך יותר מסעירה בעיני, גם כי היא לא צפויה, גם כי יש יותר מתחליף אחד לביצים. יש היום כל מיני קמחים ללא גלוטן שהם כאלה מרתקים לעבודה, אני הרבה יותר נהנית היום כשהאפיה שלי היא רק טבעונית.

      אני כן מסכימה שבבישול יש מנטליות של תחליפים והגעתי למסקנה שזה כנראה עונה על צורך נפשי. שלי מעולם לא היה. אין לי שום צורך לאכול שניצל טבעוני, למשל. זה מפני שהשניצל האחרון שאכלתי, הבשרי, היה לפני עשרות שנים. אין לי רצון למוצרי בשר או לתחליפיהם.

      הבישול הטבעוני שלי, המרכז שלו הוא ירקות, ומצטרפים דגנים, קטניות, אגוזים וזרעים. ללא תחליפים או כמעט לא, אלא אם כן ממש בא לי לקנות משהו כמו תחליף גבינה קשה שמישהו הכין במעדניה שלו, בשום אופן לא המוצרים התעשייתיים המחליפים. אז אני מרגישה שבישול טבעוני כל כך מגוון ומסעיר ושניהם, גם האפיה וגם הבישול הטבעוניים, גרם לי להערכה עצומה לפירות ולירקות. יש כל כך הרבה מה לעשות איתם באפיה, מעבר לעוגת גזר, למשל. הם ממש חומרי גלם בפני עצמם שתורמים למרקם ולאו דווקא לטעם. זה מסעיר.

      1. מירב says:

        מאוד מסכימה איתך, אני נאלצת להשתמש בתחליפים יותר לבני הבית אמנם לעצמי קטניות, ירקות זרעים עלים אגוזים זה מעל ומעבר.
        רק תקועה עם חלב בקפה, לא מצליחה להתרגל לאף טעם אחר בינתיים

    4. די says:

      הי רחלי היקרה, בדרך כלל אני לא מבקשת לשנות את המתכון… אבל אין לי שמן קוקוס….
      אולי חמאה או שמן רגיל באותה כמות יתאימו??
      תודה רבה מראש??

      1. רחלי קרוט says:

        חמאה לגמרי תעבוד <3

  6. אורטל says:

    היי. אשמח לעזרתך.
    לפני כשנה גילינו אלרגיה מסכנת חיים לביצים, בוטנים ואגוזים.
    קוקוס ומוצריו לא באים לידי ביטוי בעוגות של הילדה..
    העובדה שהעוגה נטולת ביצים משמחת אותי מאוד (בעיקר סביב חגיגות השנתיים)
    ומכאן, לשאלה המתבקשת, האם ניתן להמיר את שמן וקרם הקוקוס במשהו אחר?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אפשרי. שמן קוקוס אפשר להמיר בכל שמן אחר כמו קנולה/סויה/חמניות/זית ואת קרם החומוס אפשר להחליף בכל חלב טבעוני – אורז/סויה/שקדים/אגוזי לוז וכדומה.

      בהצלחה!

  7. ליבי says:

    נראה לי כי השמן קוקוס ייתרשה טיבפוך להיות במרקם של חמאה…ואז יהיו לך גושים כאלו בתוך העוגה וזה יהיה פחות נעים לאכול ופחות טעים…אין לי באמת מושג הדירה לפי ההיגיון…רחלי מה את אומרת?

    1. רחלי קרוט says:

      בדיוק כמו בשימוש עם חמאה, השמן מתחמם באפייה ונמס ומתפשט לכל עבר ואז מתייצב בקירור והופך את העוגה ליציבה יותר. יש לו גם טעם עשיר ושומניות שמשאירה את העוגה עסיסית (בדיוק כמו חמאה) ולכן אני מאוד אוהבת אותו בעוגות אם כי בכמות קטנה יחסית כדי שלא יגרום לעוגה להיות יציבה מדי.

  8. כרמל says:

    עוגה מהממת. לא לעשות את הטעות שאני עשיתי ולקצץ בכמות הסוכר!

    1. רחלי קרוט says:

      צודקת לגמרי, אני כבר הורדתי די למינימום 🙂

      1. שושי says:

        לכבוד חג הפסח המתקרב אשמח להכין את העוגה הזו בגרסה כשרה לפסח.
        האם יש תחליף לקמח הלבן?

  9. חני says:

    הכנתי היום את העוגה יצאה מעלפת….אז תודה רבה לך על המתכון
    אגב אפשר להחליף את השמן קוקוס במה שהוא אחר?

  10. חני תם says:

    הכנתי היום את העוגה יצאה מעלפת….אז תודה רבה לך על המתכון
    אגב אפשר להחליף את השמן קוקוס במה שהוא אחר?

    1. רחלי קרוט says:

      הכי משמח לשמוע. וכן, אפשר להחליף בכל שמן שאת אוהבת.

  11. דנה says:

    הי העוגה יצאה לי לא מספיק מתוקה אני ממליצה להוסיף סוכר
    העוגה גם די מתפוררת כנראה בגלל היעדר הביצים…
    בקיצור עוד לא יכולה להחליף לי את העוגת שוקולד הקלאסית…..

  12. מיכל says:

    היי.
    כתבת שאפשר להמיר את שמן הקוקוס לשמן… .
    מכאן יהיה 1/2 כוס שמן קנולה לדוגמה במקום 1/4 ו 1/4.
    נכון?

    1. רחלי קרוט says:

      בדיוק 🙂

  13. מיכל says:

    שלום לך.
    2 שאלות לאור הכנתי את העוגה:
    1. האם מורחיםאת הקרם על העוגה בעודה חמה/ קרה?
    2. כתבת במפורש לא להכניס למקרר.
    אך אם מכינים את הקרם עם חלב כלשהו,ובמקרה שלי עם שמנת צמחית-פרווה, אין ברירה.
    להשאיר בכל זאת מחוץ למקרר, או מה את מציעה?
    אשמח לתגובותייך.

  14. נועה says:

    היי קרוטית :), תודה על כל המתכונים המצוינים..
    שאלה, אני רוצה לעשות את העוגה כעוגת יומולדת עגולה, באיזה קוטר תבנית להשתמש ?

  15. חן says:

    אפשר להמיר בסוכר לבן לסוכר קוקוס א ממתיק בריא יותר יחסית? וקמח לבן לקמח מלא/כוסמין?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר להמיר חצי בקמח כוסמין. לא ניסיתי לעבוד עם סוכר קוקוס אז קצת קשה לי לדעת

  16. אלינור says:

    רוצה להכין בתבנית עגולה, איזה גודל עדיף לעוגה גבוהה?

    1. רחלי קרוט says:

      22 או אפילו 20

  17. סוזן קלייד says:

    האם אפשר לשים במקפיא??

    1. רחלי קרוט says:

      כן. ולהפשיר בטמפרטורת החדר

  18. סוזן קלייד says:

    תודה רבה!עוגה יצאה ממש יפה!

    זה יהיה לשבת לכבוד יום ההולדת של האחיין הטבעוני שלי

  19. שקד says:

    למה אין מלח?

    1. רחלי קרוט says:

      כי אני לא שמה מלח בקינוחים, לעומת הרבה אחרים ששמים 🙂 אני מבינה את ההגיון אבל אחרי שניסיתי כמה עוגות של חברים ששמו מלח ולא הרגשתי אותו לא ראיתי צורך להוסיף אותו רק כי כולם אומרים שזה עוזר <3

  20. יעל says:

    היי, הכנתי אתמול לארוחת שישי. העוגה מצוינת, ואין בכלל טעם של קוקוס. ההערה היחידה שלי היא שהיא לא היתה מספיק מתוקה, והילדים פחות אהבו. אם מכינים ליום הולדת של ילדים, אני הייתי מגדילה את כמות הסוכר.

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה על ההערה, וכן, מסכימה איתך. אני גם אוסיף את זה בהערות <3

  21. אסתי says:

    האם אפשר לוותר על אבקת סודה לשתיה?

  22. שני says:

    היי רחלי, תודה על מתכונים נפלאים! כל מה שאני מכינה יוצא נפלא. שאלה, האם אוכל להפוך את העוגה ולהוציא מהתבנית בקלות או שזה ריסקי? תודה!

  23. יעל says:

    שלום רחלי..
    אשמח לדעת למה לא לשים את העוגה במקרר..
    אני רוצה להכין אותה ואחכ לשים עליה ציפוי קרם שמנת צמחית (שצריכה מקרר) האם לוותר על העוגה הזו עבור כך?
    תודה☺

    1. רחלי קרוט says:

      פשוט כי בחוץ היא נשארת קצת יותר רכה, אבל אין שום בעיה לשים גם במקרר.

  24. הילה says:

    היי רחלי, נראה מהמם כהרגלך! את יודעת להגיד אם יצא טוב עם קמח תמי לילדה רגישה לגלוטן? (וגם טבעונית אז אני מחפשת מתכון לעוגת ללא, ללא וללא ?)

    1. רחלי קרוט says:

      המממ לדעתי יצא אחלה לגמרי, אבל לא ניסיתי את הקמח על העוגה הזאת ספציפית. ו-וואו, אתגר גדול.

      1. הילה says:

        חוזרת לספר. כרגיל פשוט אין עלייך! האתגר היה להכין עוגת יום הולדת ללא גלוטן, ללא סויה וטבעונית.. בקיצור עוגה ללא. פעם ראשונה בגן שמחסלים עוגה עד הפירור האחרון! גם הלא טבעונים אמרו שזאת עוגת היום הולדת הרי טעימה שאכלו . תודה לך רחלי!! ???

      2. עפרי says:

        היי!
        הכנתי ויצא טעים אבל קצת מתפורר.
        המרתי לקמח כוסמין לבן וסוכר חום, האם בגלל זה?

        תודה רבה?

  25. מירב says:

    הכנתי עם קמחי אורז וסוכר חום ויצא מעולה, אחרי לילה במקרר אפילו יותר טעים, אולי בזכות הקמח השונה.
    תודה רבה! מתכון קל וטעים! ניסיתי לראשונה לכבוד יום ההולדת של בעלי, ביתי נהנה לעזור והוא התרשם בטירוף שזה טבעוני!

  26. רוני says:

    היי רחלי, העוגה מעולה!!! נימוחה ולא יותר מדי מתוקה.
    אני רוצה להכין לגן של הילדים, כדי שתצא לי תבנית מלבנית גדולה צריך להכפיל כמויות?

    1. רחלי קרוט says:

      יס <3 ושמחה לשמוע שיצא מוצלח.

  27. עינב says:

    יש עוד עוגות טבעוניות. ובטוחה גם שלרחלי יהיו עצות איך לא תתפורר. אין שום צורך בביצים

  28. עינב says:

    שאלה לי. הכנתי עכשיו והיא יצאה ממש סמיכה… ככה אמורה להיות?

  29. ארבל says:

    היי, אפשר להחליף בשמן זרעי ענבים את השמן קנולה/סויה/חמניות/זית?

  30. אורחת says:

    היי
    אפשר במקום קרם קוקוס נוזל קוקוס?
    או שזה קריטי למתכון

  31. debzz says:

    תודה!!! יצא מעולה! הילדים בגן טרפו, לא נשאר פירור.

  32. ליאור says:

    היי רחלי, מה יהיה זמן האפייה אם אאפה בתבניות מאפינס?

    1. רחלי קרוט says:

      תורידי בערך 10 דקות. אבל שווה לבדוק עם קיסם.
      פשוט דוקרים באמצע הקאפקייקס ואם הוא יוצא עם פירורים לחים זה מוכן.

  33. מרינה says:

    בכמה להכפיל אם יש לי תבנית 33*53?וכמה זמן אפיה מתארך?

  34. עדי says:

    עוגה מעולה!
    תודה רבה לך ?

    1. רחלי קרוט says:

      כיף שאהבת <3

  35. ט. says:

    באמת עוגה מדהימה.
    הכנתי בתבנית 24 עגולה (יצא טיפה נמוך אבל מספק), ללא גלוטן עם קמח תמי ועם חלב סויה במקום קרם הקוקוס ויצא מדהים.
    העוגה נטרפה ע”י כולם.

  36. מיכל ויצמן says:

    הבעיה שלי בלהסתדר ללא ממוצרי חלב וביצים היא שכל המתכונים לקינוחים ועוגות הם תמיד עם קוקוס ואני לא סובלת את הטעם! גם בגלל שהכל נהיה אותו טעם דומיננטי- קוקוס! למרות שזה כתבת שהטעם עדין.. עדיין מורגש. בבקשה מתכונים לעוגות טבעוניות בלי קוקוס?

  37. חואקינה says:

    וואו .. הכנתי את העוגה והיא יצאה מדהימה!
    תודה על המתכון, זו הולכת להיות העוגה הקבועה שלי!

  38. ענבר says:

    הי רחלי !
    הכנתי את העוגה
    המתנתי שתצטנן
    אבל עדיין מתפוררת נורא…
    יש עוד משהו שאפשר לעשות שלא תתפורר ככה?
    תודה

  39. מיצ says:

    היי רחלי,
    העוגה נראית נהדר ואני מאוד רוצה לנסות להכין אותה בגרסת יום הולדת- האם ניתן לעשות אותה בגרסת קומות (עם שכבות קרם בין לבין)?
    או שהיא רכה מדיי ולא תחזיק?

  40. מיכל says:

    טיפ לציפוי: אפשר לערבב שוקולד מריר מומס עם טחינה גולמית, זה יוצא מדהים!!!!
    והמתכון לעוגה מעולה, תודה:)

  41. עינת says:

    אם יש לי רק חלב קוקוס ולא קרם, איך אני משלבת את זה בבסיס העוגה? תודה

  42. Keren says:

    אפשר במקום קמח לשים אגוזים טחונים?

  43. רעות says:

    הי,

    עוגה מצויינת לגדולים ולקטנים!
    תודה רבה 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      שמחה מאוד שאהבת <3

  44. צחי says:

    הכנתי ויצא מדהים!! ממליץ להמיר חלק מהשמן קוקוס בשמן רגיל

  45. סיון says:

    הי
    תודה על המתכון
    את מכירה את עוגת היום הולדת ברבי לילדות?
    את חושבת שהמתכון הזה יהיה מתאים אולי לתבנית עגולה כזו? כדי שיצא מספיק גבוה כדי לתקוע את הברבי באמצע כדאי להכפיל כמיות?

  46. ליאת says:

    עוגה מדהימה!!!
    באמת! עוגת השוקולד הכי טובה שהכנתי בחיים, יותר מהעוגות הלא טבעוניות….
    תודה :):):):)

    1. רחלי קרוט says:

      כל כך משמח לשמוע!

  47. שני חיים says:

    וואו עוגה מדהימה מדהימה ממש ממש

  48. ניצה says:

    עוגה מעולה! מוצלחת מאוד!
    עם זאת, מתפוררת וקשה לחתוך לפרוסות, איך פותרים את זה? מה אפשר להוסיף/לשנות?

  49. שרה says:

    היי רחלי צריכה להכין עוגת יום הולדת לגן בלי חלב ביצים אגוזים בגלל ילדים אלרגיים מאמינה שהעוגה שלך עונה על כל הדרישות.כיצד אוכל לקשט לה?

  50. יוליה says:

    הי,
    אם אני צריכה לעשות עוגת גן. תבנית גדולה. צריך להכפיל את הכמויות?

  51. מיכל says:

    היי,
    מתכון מהמם! עשיתי אותו כמה פעמים ויצא מושלם!
    יש לי ילד עם אלרגיה לביצים ואני רוצה להכין לו ליום ההולדת בתבניות קטנות ואישיות
    המתכון יעבוד גם ככה? אם כן, כמה זמן אפייה?

  52. יולי says:

    המתכון מעולהההההה,
    האם אפשר במקום קרם קוקוס לשים נוזל קוקוס??????
    תודה רבה

  53. ורד says:

    בוקר טוב, אינני יודעת מה עשיתי לא נכון (נצמדתי בקנאות למתכון), אבל יצאה לי עוגת שוקולד סבירה על גבול היבשה. האם ניתן להוסיף משהו שיהפוך את העוגה הבאה ליותר עסיסית? קראתי במתכונים אחרים שצריך להוסיף חומץ. האם זה היה עושה את העבודה?

  54. ורד says:

    סליחה. זו תגובה לעוגה הלא נכונה…

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend