סלט אטריות סובה עם ברוקולי, קישואים וטופו ברוטב אסיאתי

Posted on

בא לי לכתוב לכם כמה המתכון הזה מושלם. כמה הוא מתפקד גם כארוחת צהריים/ערב אבל גם כסלט. ואפילו אפשר לקחת אותו לעבודה כי הוא לא דורש חימום ונשמר מדהים בקופסה.

וחוץ מזה, הוא גם משביע, וטבעוני, ובריא במידה, ועושה טוב בבטן ובלב. ובכלל, הכי הייתי רוצה למצוא מלא מילים במילון שיתארו כמה אתם חייבים להכין את זה. אבל האמת היא, שאין לי שום דרך מילולית להסביר את כל זה, כי עד שלא תטעמו לא באמת תבינו את הגאונות.

המתכון אגב, שייך ל-SEONKYOUNG LONGEST שהיא בלוגרית קוריאנית שכל מתכון שלה עושה חשק לרוץ למטבח. במקור, היו כאן גמבה וקייל, אבל בעיני הברוקולי העונתי והקישוא בצורתו הנאה עושים רק טוב לסלט הזה ומרעננים אותו, וגם מוסיפים לו פציחות ומרקם. וכן, שיחקתי קצת עם הרוטב (איך לא היה בו ג’ינג’ר?) אבל את הקרדיט על ההשראה ובכלל לאיזון הטעמים ברוטב אני לגמרי חייבת לה.

ואם אתם כבר כאן, 2 דברים אחרונים:
1. זה תמיד חשוב אבל הפעם יותר – תקראו את ההערות למטה. יש שם טיפים והצעות מאוד חשובות למתכון הזה.
2. בבלוג של גיל (האיש מאחורי מבשל ואוכל והפרטנר הקבוע שלי לבקרים טעימים) תמצאו מתכון מדהים למרק חמוץ-חריף עם רצועות טופו, עוף, גזר ופטריות שהוכן גם הוא מהבלוג של אותה בלוגרית (אלוהים, איך מבטאים את השם שלה?). בול מה שאתם צריכים כדי להתחמם בחורף הזה.

סלט אטריות סובה

מצרכים:
2 חבילות אטריות סובה (האטריות מגיעות ארוזות בחבילות קטנות בתוך אריזה אחת גדולה – אז 2 חבילות קטנות כאלה)
1 קובייה טופו
3 כפות שמן צמחי (קנולה/סויה/חמניות)
1/2 ראש ברוקולי או יותר לפי ההעדפה שלכם
1 קישוא/זוקיני עדיף כמה שיותר קטן וקשה או 3 מיני קישואים (אפשר למצוא בשווקים)
2-3 ענפי בצל ירוק

לרוטב:
4 כפות סויה
2 כפות חומץ אורז או חומץ רגיל 5%
2 כפות סוכר חום בהיר דמררה
1 כף שמן שומשום – לא לוותר, זה ממש חשוב כאן
1 שן שום, קלופה
1 ס”מ ג’ינג’ר טרי, קלוף
4 כפות שומשום
1/2 צ’ילי אדום

אופן הכנה:
– מרתיחים מים בסיר בינוני ומבשלים את האטריות עד שהן רכות. זה לוקח כמה דקות בודדות אז לא להעלם ולחזור אחרי חצי שעה. פשוט לבדוק כבר אחרי 6-7 דקות אם האטריות רכות. מסננים ושוטפים במים קרים כדי לעצור את הבישול. מניחים בצד.
– חותכים את הטופו לקוביות בגודל ס”מ ומטגנים מכל הצדדים במחבת עם שמן צמחי. מניחים בצד.
– מפרקים את הברוקולי לפרחים קטנים, עם סכין או עם הידיים, ומניחים בקערה שמתאימה למיקרו. מוסיפים 4 כפות מים ומחממים במיקרו במשך דקה וחצי. מסננים מהמים. זה לגמרי בסדר אם הברוקולי לא רך לגמרי, הוא צריך להיות עדיין מוצק.
– עם קולפן יוצרים פרוסות דקות מהזוקיני/קישוא. אם הפרוסות ארוכות ועבות מדי, תלוי בגודל הירק כמובן, פשוט חותכים לחצי או לרצועות.
– חותכים את הצל הירוק לטבעות דקות.
– מכינים את הרוטב: קולים במחבת חמה, ללא שמן, את השומשום עד שהוא מזהיב.
– קוצצים דק את הצ’ילי ומגרדים על החלק הדק בפומפייה את הג’ינג’ר והשום.
– מערבבים את כל מצרכי הרוטב: סויה, חומץ, סוכר, שמן שומשום, שום מגורד, ג’ינג’ר מגורד, שומשום קלוי (אפשר להשאיר כף אחת בצד ולפזר מעל הסלט אחרי ההרכבה) וצ’ילי קצוץ.
– מרכיבים: מניחים בקערה גדולה את האטריות, מוסיפים ברוקולי, בצל ירוק, קוביות  טופו ופרוסות קישוא. מזלפים את כל הרוטב ומערבבים היטב, עדיף עם הידיים, עד שכל האטריות והירקות מצופים ברוטב.
– מגישים בטמפרטורת החדר.

סלט אטריות סובה
כן, הקישוא נשאר נא ולא מבושל. אתם לא מבינים כמה הוא טעים בצורה הזאת

הערות חשובות
– אטריות סובה ניתן להשיג בכל החנויות האסיאתיות כמו מזרח ומערב ובחלק מהסופרים באזור המצרכים האסיאתי (למשל בטיב טעם או בחצי חינם).
– מומלץ לשבור את האטריות לפני הבישול כדי שיהיה יותר קל לאכול אותן אחר כך והן לא תהיינה ארוכות.
– עדיף להשתמש בחומץ אורז כי הוא עדין יותר, וכן, שווה לרכוש אחד שיהיה בבית. אם בכל זאת אתם מחפשים תחליף, אפשר להשתמש בחומץ 5% רגיל.
– במקום סוכר חום אפשר להשתמש בסוכר לבן.
– ממש חשוב לסנן את האטריות ולשטוף במים קרים. האטריות האלה נוטות להיות דביקות ובגלל שמדובר בסלט ולא בפסטה עם רוטב, אנחנו לא רוצים כאן קרמיות ודביקות.
– במקום ברוקולי או קישוא אפשר לשים אפונת שלג מוקפצת קלות במחבת חמה עם שמן זית. ואפשר גם שעועית ירוקה חתוכה לרצועות ומוקפצת. עוד אופציות ירוקות: עלי תרד קצוצים, קייל חתוך, אצות חתוכות לרצועות ואפילו פרוסות דקות של מלפפון.
– במקום בצל ירוק (או בנוסף) אפשר להשתמש בכוסברה.

27 תגובות

  1. נטלי says:

    נראה פשוט מושלם!

    1. רחלי קרוט says:

      אהובה <3

  2. אפרת מוסקוביץ says:

    מהמם, אבל מה זה אטריות סובה? זה עשוי מקמח / גלוטן?

    1. רחלי קרוט says:

      צודקת, שכחתי לכתוב עליהן. מדובר באטריות שעשויות מקמח כוסמת, לא בכל החברות מדובר ב-100% כוסמת ולעיתים מערבבים פנימה גם חיטה אז צריך לבדוק בגב האריזה.

  3. שרית says:

    היי רחלי, נראה מדהים! תודה.
    האם אפשר להחליף את הסובה באיטריות אורז?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אבל עדיף אטריות שעועית.

      אבל תבטיחי לי שבפעם הבאה שאת בסופר תחפשי כן את האטריות סובה, הן נהדרות 🙂

  4. רותם says:

    רגע רגע, כוסמת?? לאטריות אז גם יש *טעם* של כוסמת? כי לכוסמת יש בעיניי טעם של כלב רטוב, פחות מחבבת.

    1. רחלי קרוט says:

      לא לא, בכלל אין לזה ריח של כוסמת. מצד שני, אני כל כך מאוהבת בכוסמת שאולי אני כבר לא מרגישה את הריח? 🙂

    2. גלית דר says:

      מכוסמת ירוקה אורגנית מכינים טרטיות נהדרות וטעימות – ראו ביוטיוב”לאכול מחוץ לקופסה”

  5. רותם says:

    אוקי, עדכון. הכנתי את זה אתמול בערב בלי טופו, בגלל תקלת טופו קטנה. בנ-הזוג התלהב מזה ממש וכמעט אכל הכל מהקערה עוד לפני שחילקנו לצלחות. לי זה היה טעים, אבל כן הרגשתי אפטר-טייסט כוסמתי קל שבקלים, לא כזה שגרם לי להפסיק לאכול, כלומר – לא בעוצמה של כלב רטוב. אכין פעם באה עם אטריות זכוכית, לגמרי תהיה פעם באה. בתקווה – בלי תקלת טופו.

  6. אנה says:

    נראה מדהים! מכינה מחר 🙂
    רק שאלה לגבי כמות האטריות כי האריזות שאני קונה מכילות 300 גר׳ אטריות. באיזו כמות מדובר עבור מתכון זה?

    תודה מראש,
    אנה (מבקרת חדשה אך בתכנון לקבועה בבלוג! הכל נראה מעולה!)

  7. נופר says:

    יצא מעולה! תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      כיף לשמוע. תודה שחזרת לשתף <3

  8. רקפת says:

    צריך להקפיץ את הקישואים, או שהכוונה לקישוא חי?

    1. רחלי קרוט says:

      אני אוכלת חי, זה נהדר. אבל אפשר בשמחה גם לצרוב כמה דקות קצרות במחבת (אבל באמת שאין צורך אם חותכים מאוד דק בקולפן או סכין)

  9. הלן says:

    יצא מעולה!! תודה.

  10. איילה says:

    ניסיתי בדיוק לפי ההוראות ויצא טעים בטירוף!!!! מזל שהכנתי מנה כפולה כי זה חוסל עד הפירור האחרון. מומלץ בחום

  11. אמיר says:

    הכנו אתמול עם רצועות פילה בקר מוקפצת במקום הטופו יצא מדהים

  12. אורית says:

    נראה מעולה, בטוח אכין ! יש לי אטריות סובה שהבאתי מיפן, משקל החבילה 200 גרם. האם זאת כמות מתאימה למתכון הזה או שגודל החבילות המשווקות בישראל שונה?

  13. לירן says:

    הכנתי בדיוק כמו שכתבת ויצא פשוט מושלם 🙂 אני לא יכולה להפסיק לאכול

  14. חוה says:

    מהי כמות האי טריות במשקל? תודה

    1. אלי says:

      מצטרפת לשאלה

  15. גילי says:

    יצא נפלא, המתכונים שלך מעולים! תמיד חוזרת לפה ומנסה כל פעם משהו אחר.. תודה על ההשקעה וההשראה!

  16. שרית says:

    יצא מעדן אבל קצת מלוח. לדעתי צריך לשים חצי מהסויה ואחרי שמערבבים אץ הכל להוסיף את שאר הסויה בהדרגה ולטעום.

  17. שרית says:

    אין לי בד”כ הצלחה עם מתכוני טופו, והשילובי טעמים כאן נהדרים. לגרסה לייט ויתרתי על האטריות סובה ועל השומשום, במקום סוכר שמתי בערך שקית וחצי סוכרלוז והכנתי שני שליש מכמות הרוטב

  18. Noga says:

    וואי יצא כל כך טעים! מתכון מהמם 🙂
    הכנתי עם אטריות שעועית והוספתי אפונת שלג,
    התחלתי עם 2 כפות סויה ולי אישית זה בהחלט היה מספיק.
    תודה רבה רחלי כייף של מתכון

  19. adi says:

    טעים בטירוף הכנתי כבר עשרות פעמים ! אשמח לעוד מתכונים קוראינים ויאטנמים כאלו

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend